- Αυτό το θέμα έχει 271 απαντήσεις, 64 φωνές και ενημερώθηκε τελευταία φορά 6 έτη πριν από τον χρήστη manblaz.
-
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
-
12 Νοεμβρίου 2018 στις 10:41 #101768sotos-marathonΣυμμετέχων
Καλημερα και καλη εβδομαδα σε ολους και ολες!!Για εμενα ηταν 10ος Μαραθωνιος και ο 6ος Αυθεντικος!Μετα απο 2 χρονια αποχης απο το τρεξιμο και 2 χειρουργεια μετα το 3.19’20” το 2016 το στοιχημα με τον εαυτο μου ηταν να μπορεσω να βγαλω την προετοιμασια για τον αγωνα και να ξαναστηθω στην αφετηρια και παλι χωρις κανενα προβλημα! Ηταν πολυ δυσκολη η επαναφορα μου διοτι η ξεκινησα δειλα δειλα τελη Απριλη και πηγαινα με την καθε ημερα και την ανταποκριση που εδειχνε το γονατο.Ηταν κατι πολυ ψυχοφθορο γιατι παντα υπηρχε ο φοβος του πισωγυρισματος και φυσικα σε καμμια περιπτωση δεν ηθελα να συμβει αυτο.Οι μερες περναγαν οι προπονησεις γινοντουσαν και καθε εβδομαδα πιο απαιτητικες αλλα το γονατο ανταποκρινοταν καλα με πολυ ενδυναμωση πολυ παγο εφτασα να ξαναστηθω τελικα εχθες το πρωι στην αφετηρια του Μαραθωνα!! Ετσι ηρθε το 2018 να με βρει ο Αυθεντικος με 3.29′.05″ παντα με την καθοδηγηση και το προγραμμα του coach Δημητρη Θεoδωριδη μπορεσα να επανελθω στην πιο δυσκολη διαδρομη αυτη του Αυθεντικου και να χαρω τον αγωνα οπως τον πρωτο μου το 2012!!!
Δημητρη σ ευχαριστω πολυ!
Αυτα τα λιγα απο εμενα ευχομαι ολοψυχα σε ολους και ολες να ειμαστε δυνατοι για να μπορουμε να τρεχουμε! Νακανουμε αυτο που τοσο αγαπαμε αυτο που μας δινει δυναμη πνοη ΖΩΗ !!!!
Υ.Γ. Το γκρι μπλουζακι που φοραγα(θα μπορουσα να φορεσω κατι πιο εντονο) ειναι στην μνημη των 99 νεκρων απο τις φονικες πυρκαγιες του Ιουλιου.Υ.Γ.1 99 γιατι?
99 συγνωμη …. και λιγα ειναι.Ευχομαι σε ολους υγεια ωστε και του χρονου να το χαρουμε χωρις απωλειες!!
12 Νοεμβρίου 2018 στις 10:51 #101770chamavΣυντονιστήςΗ τρεχάλα που μπορεί να ρίξει κανείς στο 10άρι του ΑΜΑ από την αναστροφή στη Μεσογείων μέχρι το στάδιο, ξεπληρώνει όλες τις αναμνήσεις πόνου στο τέλος μιας μαραθώνιας διαδρομής! 10άρι και πάλι 10άρι. Πάντα θα είναι εκεί να σου δίνει στιγμές χαράς. 43:09 έγραψε το χρονόμετρο, μισό λεπτό πάνω από παλιές νεανικές στιγμές. Απόλαυση.
Χαρά στο κουράγιο σας σε όλους που συνεχίζετε και τρέχετε μαραθώνιο με το πάθος πρωτάρη! Συγχαρητήρια και στα επόμενα…
12 Νοεμβρίου 2018 στις 11:10 #101772naftonyΣυμμετέχωνΣυγχαρητήρια και από μένα σε όλους!!!!!!!! Δυστυχώς πόνοι και κράμπες μετά το Σταυρό δε με άφησαν για τίποτα παρά μόνο για να τερματίσω, σε 4:55. Μεγάλη απογοήτευση. Μετά το Σταυρό ενώ είχα δυνάμεις για να ανοίξω καλά, τα πόδια δεν υπάκουαν. Δεν το έχω ξαναπάθει και κάθε συμβουλή ευπρόσδεκτη. Φταίει το ότι δεν ξεκουράστηκα σωστά; Οτι δεν πήρα saltsticks; Δεν ξέρω. Στα θετικά:
1) Τερμάτισα υγιής για μία ακόμα φορά
2) Απέκτησα χρωματάκι παραλίας
3) Νέες φιλίες
Υ.Γ. Η συγκίνηση στο μάτι ήταν μεγάλη βλέποντας τους ανθρώπους που έχασαν δικούς τους. Ο μαραθώνιος και ο γολγοθάς της ζωής…….12 Νοεμβρίου 2018 στις 11:20 #101774VickyΣυμμετέχωνΚαλημέρα και από μένα και καλή εβδομάδα.
Πρώτη φορά στην κλασική. Συνολικά η εμπειρία ήταν φοβερή…τι να πρωτοαναφέρω…Θα καθήσω λίγο αργότερα να τα γράψω γιατί είναι πολλά.
Αν και ήλπιζα να πάω λίγο καλύτερα, τελικά θα πρέπει να είμαι ευχαριστημένη, 3:59:13 έγραψε..
Συγχαρητήρια σε όσους πήραν μέρος στον αγώνα αλλά και σε όσους βγήκαν να τον παρακολουθήσουν από κοντά και να εμψυχώνουν τους δρομείς…
Στο 39 περίμενα να δω την ομάδα του Go Run και η προσμονή με έκανε να πάω πιο γρήγορα. Τη Μαρία και τον Μανώλη τους είδα… Νίκο εσένα δεν τα κατάφερα….
(μάλλον πηγαίνα πολύ γρήγορα….), σας ευχαριστούμε…12 Νοεμβρίου 2018 στις 13:29 #101776Steven TsokΣυμμετέχων@elda Σ’ ευχαριστώ πολύ….
12 Νοεμβρίου 2018 στις 14:14 #101778karakatsanisgΣυμμετέχωνΠρώτη φορά και εγώ Μαραθώνιο και η εμπειρία ήταν φοβερή με πολλές συγκινήσεις. Τερμάτισα καλά και η διαδρομή βγήκε άνετα σχετικά. 3.53 ο χρόνος μου αν και λίγη σημασία έχει.
Αντε και του χρόνου!Υγ. Με τα launch έτρεξα τελικά και ήταν super σε όλη την διαδρομή.
12 Νοεμβρίου 2018 στις 14:25 #101780mashineΣυμμετέχων@kalogeridis Φίλε σε πήρε ο Τάσος στον λαιμό του με την δεύτερη πίτσα! 😛
Την επόμενη φορά από μισή γιατί και σε μένα μου έκατσε βαριά…Δεν μπορούσα να πάρω τα πόδια μου…171312 Νοεμβρίου 2018 στις 15:35 #101782big-blueΣυμμετέχων@elda σ ευχαριστώ για τις ευχές. Όντως ήταν PB, 3:20 είχα πέρσι, κάθε χρόνο είναι άλλωστε:) Εννοείται πως έκανα πάλι negative αλλά όχι όπως το σχεδίαζα (δεν έχουν βγάλει net time ακόμα!). Νομίζω πως, για μένα, το ιδανικό είναι 2´, ενώ πέρσι κ φέτος είχα πολύ μεγαλύτερο. Έτσι, δε γίνεται προκοπή…
Περίμενα ένα 3:14 κ ίσως λίγο πιο κάτω, δεν είναι όμως μόνο τα δυο λεπτά το θέμα. Δε μου βγήκε καθόλου ο αγώνας, παρόλο που πέρασα αργότερα απ´ το σχεδιαζόμενο τον ημί.
Πέρα απ´ τη ζέστη (κλασσικά…), είχαμε και κόντρα αέρα απ´ τη στιγμή που στρίβει δυτικά η διαδρομή. Σε ορισμένα σημεία, στην αρχή, ο αέρας ήταν πρίμα, αλλά αυτό δε βγήκε στο χρόνο, ίσως γιατί ήταν για πολύ λίγο (πχ στο πήγαινε προς τον τύμβο).
Οι ανηφόρες φέτος βγήκαν ή το ίδιο με πέρσι, ή ελάχιστα πιο γρήγορα, κ όχι 10´´ κάτω που σχεδίαζα. Το ίδιο κ μετά το 30 ως το 35-36, πέρσι ήταν καλύτερα, παρόλο που συνολικά, πέρσι, ήμουν 4-5 λεπτά πιο αργός.
Με έχει ξενερώσει η διαδρομή πλέον, ο ίδιος καιρός (7 χρόνια τώρα, όχι 6, έχω χάσει το μέτρημα), το χάλι στην εκκίνηση-στο γήπεδο-όπου είσαι τσουβάλι με τον καθε μαζωματαρεο που κυλιέται στο γκαζόν κ βγάζει σελφι,ενώ εσύ παλεύεις να ζεσταθείς…
Θέλει εσωτερική αναζήτηση το αύριο, γεγονός είναι πως η διαδρομή έπαψε να με εμπνέει, παρόλο που το τελευταίο χλμ το πήγαινα <3:55
@steven_tsok είσαι σε άλλο επίπεδο, μπράβο σου!
Μπράβο κ σε όσους έτρεξαν, ειδικά σε όσους βγήκαν οι κόποι, ασχέτως του απόλυτου χρόνου που έκανε ο καθένας12 Νοεμβρίου 2018 στις 16:07 #101784Steven TsokΣυμμετέχων@big-blue πιστεύω ότι όλοι όσοι μπαίνουν στη διαδικασία να προετοιμαστούν σοβαρά και πειθαρχημένα για μια τέτοια δοκιμασία όπως είναι ο ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ είναι σε άλλο επίπεδο. Οι επιδόσεις είναι απλά για την ηθική και προσωπική ικανοποίηση του καθενός και την αξιολόγηση του προγράμματος που ακολούθησαν. Σε άλλους βγαίνει η προετοιμασία αλλά όχι η επίδοση, σε άλλους το αντίθετο…. Το θέμα είναι να κάνεις το ταξίδι 4 μήνες μέσα στο καλοκαίρι, να μπορέσεις να πειθαρχήσεις στην προπόνηση, στην διατροφή και στην πνευματική προετοιμασία που απαιτείται και να σταθείς στην εκκίνηση με απώτερο στόχο να ξεπεράσεις τα όρια σου (οτιδήποτε θεωρεί “όριο” ο καθένας από εμάς….). ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ… ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΕΙΔΟΣ ΑΘΛΗΤΩΝ, πέρα και έξω από τα PB και τα ΡΕΚΟΡ…. Να του χρόνου να είμαστε γεροί να ξανακάνουμε το ταξίδι…
12 Νοεμβρίου 2018 στις 16:11 #101786KalogeridisΣυμμετέχων@mashine μπα!!! Δε με χάλασε καθόλου , απεναντίας με μιάμιση μέρα μπροστά μου μέχρι τον αγώνα , σε συνδιασμό με την ασιτία-κουραση της ημέρας, έτρωγα χαλαρά ολόκληρη και όχι μισή. Πάντως ενώ η ζέστη ήταν αισθητή, δε με προβλημάτισε. η τροφοδοσία πήγε άριστα με τροποποίηση μέσα στην κούρσα.
12 Νοεμβρίου 2018 στις 16:17 #101788KalogeridisΣυμμετέχωνΜε 17’13” πως μπορείς και κοιμάσαι τα βράδια. Πώς θα κοιτάξεις τον προπονητή σου στα μάτια? Καλά σίγουρα ο Γιάννης θα σου έχει δώσει εξηγήσεις, αλλά έτσι πρόχειρα θα σου πω , πως μετά από τόσο δυνατό αγώνας προσφατα , ίσως να είχες καλύτερη απόδοση σε 10αρι.
12 Νοεμβρίου 2018 στις 16:22 #101790KalogeridisΣυμμετέχωνΜπράβο σας παίδες!!! Κεντησατε!!! 3ωρα , 3+, 3:30+, -4, ατομικά, ρεκόρ διαδρομής…. Έλα πάρε πάρε !!! Από όλα έχει ο μπαχτσες!!!
12 Νοεμβρίου 2018 στις 17:42 #101792stratusΣυμμετέχωνΌλο το κόλπο είναι σε αυτο που έγραψε ο @steven_tsok 4 μήνες προετοιμασία. Δυστυχώς δεν μπορείς 8 μήνες το χρόνο να το ρίχνεις στο ψιλοτρεξιμο και να πιστεύεις ότι μέσα σε 3-4 μήνες προετοιμασίας θα γίνεις τούρμπο. Σίγουρα υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που θα σε επηρεάσουν αλλά η συνέπεια στην προπόνηση είναι το βασικότερο στοιχείο. Επίσης βλέπω ότι πολλά παιδιά ακολουθούν κάθε χρόνο το ίδιο πρόγραμμα με αποτέλεσμα το σώμα να προσαρμόζεται και να μη βελτιώνεται
“one of the big mistakes when you are able to improve using a program is to suppose you can continue to improve using the same type of program Instead you must change program”12 Νοεμβρίου 2018 στις 18:56 #101794big-blueΣυμμετέχων@stratus είμαι ανοιχτός σε συζήτηση, εννοείται.
Εμένα ή δε μου βγαίνει η χειμωνιάτικη προετοιμασία λόγω κακών συνθηκών, ή λόγω πολλής δουλειάς, ή λόγω κρυωμάτων ή όλα μαζί. Γεγονός είναι πως τα τελευταία 4 χρόνια που τρέχω κάπως πιο σοβαρά, δε μπόρεσα να βγάλω ούτε προετοιμασία για ημί…
Βέβαια 4 μήνες προετοιμασία, όσο πίσω κ να είσαι, είναι αρκετή για να κάνεις ένα PB. Αυτό φαίνεται και στα αποτελέσματα που έρχονται απανωτά τα PB, αλλά κυρίως στις προπονήσεις, όπου εκεί φαίνεται η βελτίωση για μένα.
Τώρα σχετικά με αυτό που λες για το ίδιο πρόγραμμα: γενικά μπορεί να ισχύει αυτό που λες, όταν όμως κάνεις πράγματα που στρεσσάρουν δρομικές παραμέτρους όπως το κατώφλι σου, τη VO2μαχ σου κτλ, πως να μη βελτιώνεσαι; Εγώ νομίζω πως είναι περισσότερο ψυχολογικό το θέμα, πως μπουχτίζεις αν κάνεις συνέχεια τα ίδια. Εμένα με ξεκουράζει να μην έχω να σκέφτομαι τι να κάνω, πόση ώρα θα μου πάρει, με τι ρυθμό κτλ. Άσε που όσο περνά ο καιρός, τόσο βρίσκω μυστικά σε αυτό κ μάλλον το βελτιώνω. Όπως κ να χει, σε μένα αυτό το πρόγραμμα δουλεύει σούπερ, χωρίς να σημαίνει πως δε θα το άλλαζα, ήδη το σκέφτομαι με το πιο βαρβάτο επίπεδο, μειώνοντας τον όγκο των easy τρεξιμάτων και αυξάνοντας τις ποιοτικές.
Δυο τρία βασικά θέματα έχω γενικά: το 8μηνο που ούτε συντήρηση δεν έκανα, η ελλιπής ενδυνάμωση φέτος, και τα κιλά που δε μειώθηκαν και είναι στο όριο θεωρώ για τέτοιους ρυθμούς.12 Νοεμβρίου 2018 στις 19:55 #101796stratusΣυμμετέχωνΗλία αυτό που έγραψα στα αγγλικα δεν ήταν δικό μου ,διοτι αν ηταν δικο μου θα το έγραφα στα Ελληνικά Το έχει πει ο Canova Το σώμα προσαρμόζεται σε αύτα που του δίνει κάνεις διότι αν δεν προσαρμοζοταν τα ρεκόρ θα έπεφταν το ένα μετά το άλλο Πρέπει να το στρεσαρεις με διαφορετικούς τρόπους και όλοι οι ρυθμοί παίζουν ρόλο,μη νομίζεις ότι και τα easy δε βοηθούν
-
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
- Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.