Αρχική / Θέματα / Δρομικά θέματα / Αγώνες / 36ος Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας

36ος Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας

• Αυτό το θέμα έχει 271 απαντήσεις, 64 φωνές και ενημερώθηκε τελευταία φορά 4 έτη, 1 μήνα πριν από τον χρήστη manblaz.
Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 46 έως 60 (από 272 συνολικά)
  • Συντάκτης
    tzatzikis90
    Συμμετέχων

Και δύο εβδομάδες πριν κάνεις 20ρι ρυθμό μαραθωνίου και είσαι κομπλέ.

Sotiris Diamantopoulos
    Συμμετέχων

Λοιπόν, μιας και πλησιάζει η ώρα του μεγάλου αγώνα της χρονιάς για τους συμμετέχοντες σ’ αυτή τη συζήτηση, θα ήθελα να αναφέρω 2-3 μικρές παρεμβάσεις που μπορείτει να κάνετε για να μειώσετε την πιθανότητα ασθένειας τις τελευταίες κρίσιμες μέρες πριν τον αγώνα.

1. Αποφεύγουμε να ακουμπάμε το πρόσωπό μας (στόμα, μύτη) συχνά, και ακόμη περισσότερο αν έχουμε έρθει σε επαφή με αντικείμενα που έχουν ακουμπήσει άλλοι (πχ στο μετρό, στο λεωφορείο, στη δουλειά). Μια βολική λύση είναι τα αντιβακτηριδιακά μαντηλάκια καθαρισμού, ή το αντίστοιχο gel.

2. Ακολουθούμε πλήρη διατροφή με σαλάτες, φρούτα κλπ καθώς έτσι ενισχύεται το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Υπάρχουν έρευνες που δείχνουν με καλή βεβαιότητα ότι τα προβιοτικά αφενός μεν μειώνουν την πιθανότητα να αρρωστήσει κανείς από ίωση του άνω αναπνευστικού, αφετέρου μειώνουν και τη διάρκεια της ίωσης. Προβιοτικά μπορεί κανείς να βρει σε προϊόντα τύπου κεφίρ καθώς και σε φαρμακευτικά σκευάσματα.

Τα υπόλοιπα δύο είναι κάπως πιο ακραία μέτρα, αλλά τα αφήνω εδώ σε περίπτωση που φανούν χρήσιμα σε κάποιον.

3. Αν υπάρχει άρρωστος στο σπίτι, σκεφτόμαστε τη χρήση ιατρικής μάσκας, αν δεν υπάρχει κίνδυνος χωρισμού κλπ. Οι λύσεις τύπου Μονκ (της τηλεοπτικής σειράς) μπορεί να είναι πολύ αποδοτικές, αλλά δεν συστήνονται 🙂 Αυτό με τη μάσκα ήμουν πολύ κοντά στο να το εφαρμόσω πέρσι πριν τον ημιμαραθώνιο-στόχο, αλλά ευτυχώς η γυναίκα μου δεν ήρθε τελικά Ξάνθη.

4. Σκεφτόμαστε τη λύση του στρατηγικού κολλήματος. Σίγουρα δεν θέλει να αρρωστήσει κανείς 3 μέρες πριν τον αγώνα, αλλά 2-3 βδομάδες πριν δεν υπάρχει πρόβλημα. Επειδή, δε, κάποιοι τύποι ιών είναι μάλλον πιο συχνοί σε μια δεδομένη εποχή, υπάρχει η πιθανότητα αρρωσταίνοντας νωρίς κάποιος, να μην αρρωστήσει την τελευταία βδομάδα καθώς δεν θα τον “ξαναπιάσει” ο ίδιος ιός που κυκλοφορεί. Δεν λέω να ακολουθείτε κατά πόδας όποιον φυσάει τη μύτη του στο γραφείο, αλλά 3 εβδομάδες πριν μπορεί κάποιος να είναι πιο “απρόσεκτος” όταν χαιρετάει τον συναχωμένο πατέρα του (εγώ πέρσι), ενώ 5 μέρες πριν τον αγώνα εννοείται ότι σκανάρεις το δρόμο σε ακρίνα 10μ ώστε αν εντοπίσεις πιθανό φτέρνισμα να αλλάξεις πεζοδρόμιο με πλυομετρικό άλμα.

Αυτά τα ολίγα από μένα. Μετά την κοινότητα ultra-runners, μπορείτε να φτιάξετε και μία που θα λέγεται ultra-περίεργοι τύποι και να με βάλετε εκεί μεσα, δεν έχω πρόβλημα :p

Roberto4Carlos
    Συμμετέχων

ααααααα!!! Σωτήρη… έχεις βαλθεί να χωρίσεις κόσμο εσύ.
    @sotiris_diamantopoulos δεν φτάνει το πρόβλημα υπογεννητικότητας που έχουμε στην Ελλάδα, βάζεις και εσύ μπουρλότο με αυτό που γράφεις. Προτείνω αποπομπή του Σωτήρη από το φόρουμ και αφαίρεση του δικαιώματος του να συμμετέχει σε αγώνες μικρότερους του Μαραθωνίου! Επίσης να του αφαιρεθούν όλα τα ζευγάρια παπούτσια και τα footpods και να τρέχει μόνο με σαγιονάρες ή γαλότσες !!!

tzatzikis90
    Συμμετέχων

Ας κάνω την αρχή με τα bibs με 4673 και 5ο μπλοκ φέτος για τα εκατομμύρια των θαυμαστών μου που θέλουν να παρακολουθήσουν live την τρελή μου πορεία προς το Καλλιμαρμαρο!

Με δηλωμένο χρόνο 2 ώρες σε φετινό ημι, απλά τρομάζω με τους χρόνους που έχουν δηλώσει στα επόμενα μπλοκ!

karakatsanisg
    Συμμετέχων

Εγώ με χρόνο 1.44 ημι Κηφισιά με έβαλαν 7ο μπλοκ πάντως….

billant
    Συμμετέχων

5o block με 2:00 ημι , μονο με μπαρμπα τον Σεβαστή Τασο!!!χαχα

Ρε μηπως το εβαλες μουφα για να περνας σαν σταματημενος τους προηγουμενους και να ανεβαζεις ψυχολογια???

Elda
    Συμμετέχων

@tzatzikis90 βρε Τασο, αφου κανονικα δηλωνεις τον καλυτερο σου χρονο σε μαραθωνιο στην τελευταια τριετια, τι 2 ωρες ημι πηγες κι εβαλες? Γιατι δεν εβαλες το PB σου στο Μεγαλεκο του 16 που ηταν κατω απο 3.30?

tzatzikis90
    Συμμετέχων

Καλημέρα σας!

η αλήθεια είναι πως λογικά δεν είδαν τι δήλωσα ή απλά με έψαξαν που έτρεξα το 16 με 3:48, δεν εξηγείται αλλιώς!

@billant
    κάτι τέτοιο είχα στο μυαλό μου, ισχύει! αλλά δεν με άφησαν να το χαρώ οι κοπρίτες!

@Elda
    Μαρία είχα (κι έχω ακόμα βέβαια) στο μυαλό μου να χαρώ όσο πάει τον αγώνα και όσο πιο πίσω με έβαζαν τόσο πιο καλά θα ένιωθα περνώντας κόσμο χαχα! έτσι δήλωσα τον τελευταίο επίσημο αγώνα μου που ήμουν χάλια (λίγο περισσότερο απ ότι τώρα!). αλλά δυστυχώς δεν θα γίνει κάτι τέτοιο φέτος, πιο πιθανό είναι να με περάσουν όλοι από τα επόμενα block παρά το αντίθετο!

Χρήστος Ιωαννίδης
    Συμμετέχων

@tzatzikis90 καλημέρα. Ήρθε mail ή μπαινεις και βλέπεις από κάπου;

Kalogeridis
    Συμμετέχων

Παίδες , ο Τάσος δήλωσε ένα 1:55:+ σε ημι που είχε φρέσκο για να μη τον βάλουν μπροστά μου και με σκάσει μέχρι να τον πιάσω. Μάλιστα σε ένα πεδίο που δηλώνεις αν θες να προσθέσεις κάτι, είχε ζητήσει να είναι σε ίδιο μπλόκ με εμένα. Εγώ από την άλλη με τηλ μου προς τη διοργάνωση, όταν είδα κάποια λάθος στοιχεία στο μέιλ επιβεβαίωσης , τους ζήτησα το ίδιο . Να είμαι σε ίδιο μπλόκ με τον Τάσο. Το άκυρο είναι ,που εμένα με έβαλαν 4ο μπλόκ. Ο χρόνος που έδωσα είναι το 3:49 της Θεσσαλονίκης προπερσι. Θα πάρω τηλ μήπως αλλάξει κάτι. Αν όχι θα κάνω γυμνή καθιστική διαμαρτυρία στο τέλος του 4ου για 2λεπτα μέχρι να πέσει η μπαλοτια για το 5ο.

Kalogeridis
    Συμμετέχων

Μέσω μέιλ έρχεται η επιβεβαίωση

Kalogeridis
    Συμμετέχων

Φίλος με 3:47 προπερσι στον κλασικό, είναι 5ο .θα τον σύρει και αυτόν το τρένο.

Yiannis
    Συμμετέχων

Στο 8ο μπλοκ ως νεοκλής που είμαι, με δηλωμένο περσινό ημι Ξάνθης 1:59. Καλή τύχη κ καλή διασκέδαση σε όλους μας.

stressbuster
    Συμμετέχων

Τα μειλ με τα νουμερα τα στελνουν τμηματικα ας πουμε?

Elda
    Συμμετέχων

Συνηθως σε 1-2 μερες εχουν σταλει σε ολους. Τσεκαρε και τα σπαμ σου κι αν μεχρι μεθαυριο δεν εχεις λαβει κατι, παρ τους τηλεφωνο.

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 46 έως 60 (από 272 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.