Αρχική / Θέματα / Δρομικά θέματα / Αγώνες / 37ος Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας 2019

37ος Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας 2019

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 136 έως 150 (από 219 συνολικά)
  • Συντάκτης
    Kostão
    Συμμετέχων

Να έχετε όλοι έναν ευχάριστο αγώνα αύριο. Καλή ξεκούραση και στους 10ριδες!

Alexandros
    Συμμετέχων

Καλή επιτυχία σε όλες και όλους!! Δεύτερος ΆΜΑ για εμένα και ελπίζω να μπορέσω να τρέξω τουλάχιστον έναν ,όταν μεγαλώσει ο μικρός μου, μαζί του.
    Όπου δε σας πάνε τα πόδια σας, θα σας πάει η καρδιά και το μυαλό σας! Καλό και υγιή τερματισμό!!!

mashine
    Συμμετέχων

Χαμός σήμερα!Ημουν στην εκκίνηση και μέχρι να πάω στο αυτοκίνητο έγινα λούτσα!
    Πολλά μπράβο στους τερματίσαντες!

big-blue
    Συμμετέχων

Όπως αναμενόταν, βάσει λογικής, Βατερλό:)
    3:26
    Ο αγώνας τελείωσε στο 7οχλμ. Μην πω νωρίτερα γιατί είχα κάποιες ελπίδες, μηπως κόψει ο αέρας στις ανηφορες κτλ κτλ.
    Πάρα πολύ ξύλο, ουσιαστικά το παράτησα από νωρίς.
    Τα πόδια ήταν πάρα πολύ βαριά, οι 10 μέρες που έχασα, πάνω στο πικ της προετοιμασίας ήταν σημαντικές, όπως το περίμενα.
    Το γόνατο πάντως κομπλέ…
    Τέλος πάντων μπράβο σε όσους κατάφεραν τους στόχους τους και σε όσους το χάρηκαν.
    Επίσης μπράβο στην τρελοπαρέα του 39!

karakatsanisg
    Συμμετέχων

Δεύτερος μαραθώνιος από 3.53 σε 3.23 μισή ώρα κάτω. Πολύ ικανοποιημένος. Χαιρέτησα και την ομάδα που μας ανέβασε. Ευχαριστούμε και για τις πολύτιμες συμβουλές σας.
    Να είμαστε καλά του χρόνου να τρέξουμε πάλι.

Periklis
    Συμμετέχων

Ένας ακόμη Μαραθώνιος, μια ακόμη φανταστική ατμόσφαιρα από κάθε άποψη, μια ακόμη φορά που νιώθω θλίψη γιατί όλη αυτή η βδομάδα που πέρασε αφιερωμένη στον αθλητισμό αποτελεί παρελθόν…μέχρι βέβαια την επόμενη!
    Να είστε καλά όλοι όσοι τρέξατε ή όσοι δεν τρέξατε αλλά το έχετε σκοπό για την επόμενη φορά! Προσωπικά φέτος μετά από κάποιους μικρο-τραυματισμούς η προετοιμασία δεν ήταν παρά ερασιτεχνική θα έλεγα! Ετρεξα χθες στα 10χλμ με χρόνο 00:52:32 & σήμερα στα 5χλμ με χρόνο 00:25:05. Ξεκινάω προετοιμασία για τα 42 του επόμενου έτους (πρώτα ο θεός να είμαστε καλά!) με σκοπό να τα πάω καλύτερα από ότι το 2015 που έτρεξα τελευταία φορά Μαραθώνιο.

Συγχαρητήρια σε όλους!!!

aRiSTiDiS
    Συμμετέχων

3.16.59 (με Neg Split 1:30m)
    Μάλλον δεν είχα καταλάβει που θα ήταν το team στο 39km, και μάλλον κοίταζα αλλού. Κρίμα γιατί τουλάχιστον Σωτήρη, Στέλιο και Νίκο θα τους αναγνώριζα εύκολα

Elda
    Συμμετέχων

3.53.56 πολυ ευχαριστημενη, επιτελους μου το χρωσταγε η κλασικη με οριακο negative split 1.57.17-1.56.39. Εδωσα πολυ πονο, καμια σχεση με το Μεγαλεκο την ανοιξη οπου εκανα βολτα, τωρα πονεσα αλλα τουλαχιστον μου βγηκε ο χρονος. Επιασα μαλιστα και το χρονο στο διαγωνισμο της Aegean, ειχα δηλωσει 3.53 και τωρα περιμενω την κληρωση να δω αν θα ειμαι στους 50 που θα κερδισουν ενα ταξιδι για 3 ατομα για οποια ευρωπαικη πολη θελουν οπου γινεται μαραθωνιος και παει η Aegean.

Ευχαριστω το παρεακι του 39 για το support (κι ας κηνυγουσα τον echetlo να με δει 🤣 ) και πολλα συγχαρητηρια σε ολους για τον αγωνα τους.

Odysseas
    Συμμετέχων

3:54 στην πρωτη μου φορα στην κλασσικη και πρωτα απ’ολα ενα μεγαλο ευχαριστο στον κοουτς @Iwannhs Vafeiadhs για το προγραμμα και τις συμβουλες που μου βγηκε εξαιρετικα καλα.Επισης ευχαριστω και στον Νικο @echetlos που μας εμαθε το reebok floatride energy που μ’εβγαλε πολυ ξεκουραστα (Νικο αν δεν κανω λαθος σε ειδα στην Φειδιππιδου).

Απο κει και περα ολη την εβδομαδα ταλαιπωρουμαι με κατι σαν φαρριγιτιδα/ιωση με δεκατα 37,2 ακατεβατα, και μεχρι εχθες το βραδυ δεν ημουν σιγουρος αν πρεπει  να τρεξω. Τελικα σημερα το πρωι ενιωθα αρκετα καλα, αλλα οχι σε πολυ καλο mood, αλλα ειπα να το ρισκαρω.

Παρολ’αυτα ενω ειχα σαν στοχο στην καλυτερη να τον βγαλω με μεσο ρυθμο 5:30 στις 3ω52λ ειπα να ξεκινησω συντηρητικα με μεσο ρυθμο 5:40 μεχρι τον Σταυρο και οτι βγει… Οι παλμοι ηταν χαμηλοι, οι ανηφορες περνουσαν ανετα και ξαφνικα φτανω στον σταυρο νιωθωντας τελεια! Οποτε εκανα ένα τρελό negative split με ρυθμο κατω απο 5:00 τα τελευταία 12χλμ και τερμάτισα ανετα και σε πολυ καλη κατασταση.

Δυστυχως περίπου στο 20χλμ με επιασε η λαγονοκνημιαια που με ειχε ξεχασει για ενα χρονο και στο τελος πονουσα αρκετα αλλα η χαρα ηταν μεγαλη και δεν της αφησα περιθωριο να με σταματησει!

Ευχομαι ολοι οσοι ετρεξαν να τερμάτισαν καλα και να πετυχαν τους στοχους τους!

GIORGIS81
    Συμμετέχων

Συγχαρητήρια σε όλους.Για κάποιο λόγω δεν έχω πέρασμα στο 40 να πάω με το Garmin στο ΣΕΓΑΣ να δω τι δικαιολογία θα ακούσω;
    5:09:51 για την ιστορία

savinio
    Συμμετέχων

Καλησπέρα σε όλους και συγχαρητήρια για τον αγώνα σας.

Μετά το περσινό 3:46 στον ΑΜΑ και το 3:32 στη Θεσσαλονίκη την άνοιξη ξεκίνησα την προετοιμασία στις αρχές Ιουλίου ακολουθώντας το πρόγραμμα του coach @iwannhs-vafeiadhs με στόχο ένα sub 3:25. Η προετοιμασία βγήκε πολύ καλά (ιδιαίτερα το δεύτερο μισό)με το πρόγραμμα να είναι έτσι σχεδιασμένο που τουλάχιστον σε εμένα ήταν πολύ ευχάριστο και δεν δημιουργούσε πολύ κούραση.

Το tapering για πρώτη φορά κύλισε χωρίς πολλά απρόοπτα και έτσι κατέληξα σε ένα στόχο για τον αγώνα κοντά στο 3:20 – 3:22. Στην έκθεση την Παρασκευή γνώρισα και από κοντά τον coach και θα ήθελα να τον ευχαριστήσω για όλα όσα μας προσφέρει και για τη γνώση που μοιράζει με όλα τα άρθρα και τα σχόλιά του.

Με τον καιρό να αποτελεί μέχρι και την τελευταία στιγμή ερωτηματικό έφτασα στον Μαραθώνα συναντώντας τυχαία και τον @aristidi (πολλά συγχαρητήρια για τον αγώνα σου φίλε). 9 και 2 λεπτά έφυγε το group μας και αμέσως άνοιξαν οι ουρανοί. Για 2-3 χιλιόμετρα έβρεχε δυνατά με αποτέλεσμα όλα να έχουν γίνει μούσκεμα. Λίγο ξενερωμένος έπιασα ένα ρυθμό κοντά στο 4:45 φτάνοντας στον ημι στο 1:40:36. Οι ανηφόρες βγήκαν κοντά στο 5:00 και βγήκα στον Σταυρό χωρίς κανένα πρόβλημα από ανάσες αλλά με βαριά πόδια.

Ο ρυθμός επανήλθε στο 4:40 και σιγά σιγά ένιωθα πως ο αγώνας θα τελείωνε καλά. Το 40 βγήκε στο 4:12 το 41 στο 4:31 και το 42 στο 4:25. Ίσως έπαιξε ρόλο το hi5 με τον Νίκο (@echetlos) στο 39 ενώ με την άκρη του ματιού μου πρόλαβα να δω και τον @sotiris_diamantopoulos. Τελικός χρόνος 3:20:55 πάρα πολύ χαρούμενος παρά τις τρέλες του καιρού. 7 gels, 5 saltsticks και νερό σε όλους τους στσθμούς με κράτησαν γεμάτο σε όλη τη διαδρομή.

@elda
    Μαρία πολλά συγχαρητήρια για τον αγώνα και την επίδοση στην κλασσική.

Καλή αποατάσταση σε όλους.

Etien
    Συμμετέχων

Συγχαρητηρια παιδια!! Καλη ξεκουραση !!,
    Μια χαρα τα πηγα, εντος στοχου , αν κ δεν το ελλεγα διοτι θα με σφαλιαρίζατε !! ( Με ρωτησε προ ημερων δρομεας “ποσο θα το κανεις;”. Επειδη ηξερα την απαντηση του ,δεν του ειπα αληθεια , του ειπα “γυρω στο 3:40′ θα παω ” . Η απαντηση του ηταν “μωρε ουτε για 3:50 δεν εισαι !!!” !!! Αναμμενω τα σχολια του αυριο )

Πολλα φιλια σε ολους-ες σας!!

Α τερματισα με χρονο 3:26 κ κατι ψιλα 😃!!!

Ευχαριστω !!

MihalisP
    Συμμετέχων

Συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες στον αγώνα. Δεύτερος μαραθώνιος και πρώτος ΑΜΑ. Σαφώς ευχαριστημένος με το 3:56:15. Ο αγώνας μου πανομοιότυπος θα έλεγα με αυτόν του @odiodiodi. Για μένα με διαφορά το δυσκολότερο κομμάτι δεν ήταν ούτε το Αlex Pack ούτε ο Σταυρός (ας είναι καλά το Πολυτεχνείο και οι ανηφόρες του) αλλά τα πρώτα 7-8 χιλιόμετρα. Ξεκίνησα στο block 9 (9:20), φάγαμε βροχή περιμένοντας την εκκίνηση και μετά βγαίνει ο ήλιος… Κάνω αρχικά την τεράστια βλακεία να ανοίξω (λέμε τώρα) στο δεύτερο για να καλύψω την χασούρα του πρώτου. Μετά να πηγαίνω με 5’50’’ και να μην αισθάνομαι καθόλου άνετα από τον ιδρώτα. Οπότε λέω ξέχνα το ρολόι, πήγαινε με την αίσθηση και ό,τι βγει.
    Ημι στο 2:02:33. Περνάω το 26-27 (4 λεπτά πίσω για το sub4), είχα δυνάμεις και ανεβάζω λίγο. Περνάω το Σταυρό και αρχίζω να δίνω. Και, όπως λένε και οι έμπειροι συντρέχτες, αν έχεις δυνάμεις μετά το 32 μπορείς να μαζέψεις αρκετά. Τελευταίο δεκάρι στο 50’, αρνητικό split σχεδόν 9’ (η διαχείριση χρήζει βελτίωσης προφανώς). Τον @echetlos τον είδα να ενθαρρύνει κάποια συντρέχτρια καμιά 20ρια μέτρα μπροστά μου (πού ήταν τα τύμπανα οεο?). Με το που κατεβαίνω την Ηρώδου Αττικού το χαμόγελο πρέπει να είχε φτάσει στα αυτιά. Άντε και του χρόνου λοιπόν! Καλή αποκατάσταση σε όλους.
    ΥΓ. Πολλά ευχαριστώ σε όλους στους σχολιαστές για συμβουλές, προτάσεις κλπ. Ειδικά όμως στον @iwannhs-vafeiadhs για το πρόγραμμα.

Elda
    Συμμετέχων

@MihalisP

Τον @echetlos τον είδα να ενθαρρύνει κάποια συντρέχτρια καμιά 20ρια μέτρα μπροστά μου (πού ήταν τα τύμπανα οεο?)

Το τυμπανο ετρεχε φετος! 😀 Πολλα μπραβο για το χρονο σου!

@aristidi
    Πολλα συγχαρητηρια, καταπληκτικος ο χρονος σου!

@skaratatis
    Ενταξει Σαββα, τι να πουμε για σενα τωρα, ενα τεταρτο PB καθε φορα, να δουμε που θα φτασεις του χρονου!! Πολλα μπραβο, εκπληκτικος!

@Etien
    , στρατηγε σταθερη αξια, μετα το Σπαρταθλο χτυπησες κι ενα μαραθωνιο για αποθεραπεια, ευγε!

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

Πολλά μπράβο σε όλους!
    Και σε αυτούς που πέτυχαν τον στόχο τους και σε εκείνους που δεν το κατάφεραν αλλά είχαν προπονηθεί σκληρά για τον πετύχουν.
    θα πούμε κι άλλα συντόμως…

Τελικά πώς ήταν ο καιρός;
    Συγκρίνοντας με άλλες χρονιές, νομίζω ότι διέκρινα λιγότερο ταλαιπωρημένους τους δρομείς φέτος.

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 136 έως 150 (από 219 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.