- Αυτό το θέμα έχει 218 απαντήσεις, 63 φωνές και ενημερώθηκε τελευταία φορά 3 έτη, 9 μήνες πριν από τον χρήστη
ΖΑΧΑΡΙΑΣ.
-
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
-
11 Νοεμβρίου 2019 στις 10:36 #113856
Skargas
ΣυμμετέχωνΣυγχαρητήρια κι’από ‘μένα σε όλους όσους συμμετείχαν στη μεγάλη μας γιορτή, είτε αγωνιζόμενοι, είτε βοηθώντας με όποιο τρόπο μπορούσε ο καθένας και τους υπερευχαριστούμε γι’αυτό!!
Τρίτος ΑΜΑ για ‘μένα, που στα 57 μου, αποφάσισα να γίνω Μαραθωνοδρόμος ( τρομάρα μου), και έκτος στο σύνολο! 3:32:07 έγραψε το χρονόμετρο, (πέρυσι 3:38:14 και πρόπερσι 3:52:14)
Πολλά ευχαριστώ και πάλι στον @Iwannhs Vafeiadhs ,για το ενδεικτικό του πρόγραμμα και την βοήθεια που μας παρέχει αφιλοκερδώς, καθώς, όντας άσχετος δρομικά, με βοήθησε τα μέγιστα στο να βελτιωθώ!!!
Πιστεύω πως ο καιρός, ήταν ο καλλίτερος από αυτούς που έχω τρέξει και τον βίωσα ακριβώς, όπως τον περιγράφει η @elda !!!( Το αεράκι, αν και κόντρα, μου στάθηκε αρωγός!!!)
Για ακόμα μια φορά, φτάνοντας στον τερματισμό,είπα ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ και αφού τερμάτισα και συνειδητοποίησα πως είμουν γερός και σε καλή κατάσταση, συμπλήρωσα ΕΩΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ !!!
Και του χρόνου λοιπόν συντρέχτες!!!11 Νοεμβρίου 2019 στις 11:01 #113858kostas
Συμμετέχωνκαλημερα και απο τον καρφωμενο της παρεας, ειπαμε μονο θετικα μνμτα να σκασω και εγω να στρωσουμε.
ξεκινησα με καλο υπνο εφαγα την βροχη πριν την εκκινηση φορωντας αδιαβροχο ενιωθα καλα μονο η φοβερη μου ανυπομονησια μου ανεβαζε παλμους λιγο πριν την εκκινηση σαν να ετρεχα ηδη χαχα.
ξεκινησα με ελαφρως ανεβασμενους παλμους αλλα ισορροπησα και προσπερνουσα κοσμο οσο γινοταν στα 10 πρωτα χλμ (μπλοκ 10),στο ενδεκατο κλασικοι πονοι λαγοκνημιαιας εκανα οτι δεν ακουω και πηγαινα βασει περασματων που υπηρχαν γραμμενα με στυλο στο χερι μου.
ο ενθουσιασμος μου τρομερος
10αρι 55′
15αρι 1.23
ημι 1.56
25αρι 2.18 (19 παρα κατι)
30αρι 2.47
και μετα.. χαος, τζελακι δεν κατεβαινε με τιποτα στην σκεψη οτι θα κατεβασω αλλο ενα ενιωθα οτι θα βγαλω και ολα τα αλλα μαζι κουτσα στραβα το 35αρι βγαινει 3.18 (pace 6 πλεον)
και το μυαλο απλα μου λεει συνεχως να κανω μια σταση για περπατημα, μεχρι που νικησε.
χαλανδρι και εγω πια περπατω με εντονες ζαλαδες πιεζοντας για να κανω απλως βηματα (!). δεν το ειχα ξανανιωσει ηταν πρωτογνωρη η αισθηση!
δοκιμαζω στην κατεχακη να παρω μπρος τιποτα, δακρυα απογοητευσης να τρεχουν αντι για τα αλλα της ευτυχιας και το περπατημα συνεχιζεται! ανεβασμα διαθεσης με το που αναγνωριζω εσας εκει αριστερα, high5 με τον @echetlos (αν δεν κανω λαθος δλδ στην αναγνωριση) οπου μου λεει ελα παμε ξεκινας τρεξιμο απο εδω χωρις να με ξερει φυσικα, τον ακουω αλλα ματαια, ενιωθα το σβησιμο να ερχεται κατα πανω μου. ετρεξα ξανα στο σταδιο, εγραψε 4.23 χαρμολυπη με δακρυα και στον τερματισμο.
απογοητευση αλλα και χαρα σημερα με καθαροτερο μυαλο και προσπαθεια ευρεσης του τι εφταιξε για συμμορφωση.
αυτα, εβγαλα τον πονο μου!!ΥΓ. συγχαρητηρια σε ολους σας παιδια μπραβο για τους χρονους για τον τερματισμο και την δοκιμασια, ευχομαι σε ολους (μας) καλη συνεχεια και περισσοτερο πεισμα!!!
11 Νοεμβρίου 2019 στις 11:24 #113862Elda
Συμμετέχων@kostass τα περασματα σου μεχρι το 30 ηταν ακριβως οπως τα δικα μου αν δεις τη φωτο που εβαλα πιο πανω. Τωρα τι εφταιξε απο εκει και περα, πολλα μπορει να ειναι. Για τις ζαλαδες που λες δεν ξερω πώς τα ειχες παει απο ενυδατωση, ο χθεσινος καιρος απαιτουσε συνεχως νερο (και πριν απο τον αγωνα) αλλα και ηλεκτρολυτες. Μηπως πηρες και saltsticks και ισοτονικα απο τους σταθμους? Καλο ειναι να μην τα ανακατευειες αυτα, εγω παιρνω saltsticks και τζελακια μονο, ισοτονικα ποτε. Επισης δεν ξερω ποση προπονηση ειχες κανει σε ανηφορες στα LR σου ωστε να βγεις σχετικα αλωβητος σωματικα μετα το 30. Τζελακι ουτε εγω πηρα απο εκει και περα γιατι ενιωθα οτι δεν παει αλλο κατω, αλλα ειχα κανει πολυ καλη υδατανθρακωση (μετρωντας υδατανθρακες) τις 2 τελευταιες μερες καθως και το πρωι του αγωνα. Και τελος (και το πιθανοτερο), πηγες μεχρι το 30 σε ενα ρυθμο που δεν μπορουσες να κρατησεις για 42χλμ με αποτελεσμα να καψεις υδατανθρακες πιο γρηγορα απ ο,τι θα επρεπε με συνεπεια το καρφωμα μετα. Οπως και να χει συγχαρητηρια για τον αγωνα σου, εμενα μου πηρε 4 κλασικες με χρονους 4:21-4:26 για να μπορεσω τελικα στην 5η αποπειρα να κανω το 3:53.
11 Νοεμβρίου 2019 στις 12:12 #113866harris_vak
ΣυμμετέχωνΚαλημέρα και απο μένα και καλή αποκατάσταση.Μετά το περυσινο κάρφωμα το πήγα πιο συντηρητικά και μου βγήκε στο 3.17 . Περισσότερο με ζόρισε ο κόντρα άνεμος σε κάποια σημεία και η έντονη υγρασία. Ξεκούραση τώρα με χαλαρώματα για να θέσουμε νέους στόχους. Μάλλον για κάτι καλύτερο στον Μέγα Αλέξανδρο. Νομίζω οι 20.000 συμμετοχές είναι υπεβολικά πολλές για τον αυθεντικό. Δεν βρίσκεις χώρο να ξεντυθείς όχι για να κάνεις ζέσταμα… ίσως θα πρέπει να επεκτείνουν τις εγκαταστάσεις
11 Νοεμβρίου 2019 στις 12:42 #113870big-blue
ΣυμμετέχωνΝίκο οι συνθήκες ήταν οι χειρότερες της 8ετίας. Ακόμα και η ζέστη παλεύεται. Εξάλλου όλοι μας προπονηθήκαμε στην πιο ξερή και ζεστή περίοδο του χρόνου, μάλλον των τελευταίων ετών, έχουμε προσαρμογές για τη ζέστη.
Το ότι έβλεπες λιγότερο καταβεβλημένους δρομείς ίσως έχει να κάνει με το ότι όλοι μας κρατήσαμε δυνάμεις λόγω του καιρού. Δύσκολα θα κάρφωνε κάποιος με αυτόν τον καιρό. Υπηρχε η ελπίδα μήπως κόψει ο αέρας, οπότε κρατούσαμε δυνάμεις…
Εγώ αναπνευστικά ήμουν σβηστός. Δεν ξέρω πως έδειχνα, αλλά ήταν σαν βαρβάτο LR.
Κάτι που θα πρεπει να λάβουμε επίσης υπόψιν μας είναι πως πολλοί δρομείς δε βάζουν τον πραγματικό στόχο τους-αυτόν που αντιστοιχεί στις προπονησεις τους, με προσαρμογή στα υψομετρικά του κλασσικού-αλλά αρκετά πιο συντηρητικό, μάλλον επειδή δεν τους έχει βγει ποτέ.
Πχ εμένα η προετοιμασία ηταν για <3:10 για κλασσικό. Τι να λέω, έκανα 3:17 κ είμαι ευχαριστημένος;
Τέλος πάντων, μπράβο σε όλους όσους το χάρηκαν, μπράβο κ σε αυτούς που το πάλεψαν κ δε βγηκε.
Αριστείδη ήσουν κοντά σε αυτό που είχες. Το 3:16 χτες ήταν πολύ κοντά στο 3:10, τι να λέμε…
@Skargas θεός, σε ζηλεύω!
Μαρία, αν είσαι καλά τα τρως όλα μαζί, δεν υπάρχει πρόβλημα σε απορρόφηση αλατιού και υδατανθράκων (εγώ μαζί και cola και μπανάνα κτλ:))
Χτες από τροφοδοσία και ενεργειακά συνολικά έτρεχα άλλα 10χλμ, αλλά είχα νεύρα… Πρώτη φορά στα 8 χρόνια που πάω με 5 την Ηρ. Αττικού…
Κάπως αργότερα θα ανοίξω συζητηση για την προετοιμασία μου και για τη μυική μου κόπωση. Αν και με το δεκαήμερο στοπ επάνω στο πικ δε νομίζω πως μπορεί να βγει συμπέρασμα.11 Νοεμβρίου 2019 στις 12:55 #113872Odysseas
Συμμετέχων@kostas παρατηρησα και γω σε σχεση με τα δικα μου περασματα ότι εκτος απο το πρωτο 10χλμ που εισαι 2 λεπτα πιο κατω, στα υπολοιπα μέχρι το 30 είμαστε πολυ κοντά σε καθαρο χρόνο. Οπότε θεωρητικά παντα μιλώντας μήπως είναι το πρώτο δεκάρι που σου στοίχισε;
εμένα με ζόρισε το πρώτο δεκάρι στο γεγονός ότι έπρεπε όλη την ώρα να έχω το νου μου μην πατήσω και μη με πατήσει κανένας και ταυτόχρονα να κοιτάω το ρολόι και να βάζω κόφτη κάθε φορά που έβλεπα πως παρασυρομαι και ξέφευγω από το 5:40 που ήθελα να κρατήσω κατα μέσο όρο μεχρι το 30.
απο κεί και πέρα ακολούθησα το πρόγραμμα του κοουτσ Ιωάννη με ρυθμούς στην γραμμή του excel που σε flat μαραθωνιο σε πάει σε 3ω45λ, άρα το 3ω54λ που έκανα είναι λογικό και απο την πολύ καλή κατάσταση άλλα και με τον τρόπο που τερμάτησα (ρυθμο 5:00 στα τελευταία 12χλμ) πιστεύω πως και 3ω52λ πηγαινε… παρόλο που έχασα μιση εβδομαδα με long run λόγω ίωσης αλλά και όλη την τελευταια εβδομάδα του αγωνα για τον ίδιο λόγο
στην προετοιμασία όλα τα καθημερινά τα έκανα στίβο, άλλα τα Long run φιλοθεη και ανεβαινα και ψηλά π. ψυχικό που είναι ζόρικη η ανηφόρα. Πιστεύω πως επαιξε και αυτό μεγάλο ρόλο
όπως και να χει συγχαρητήρια που κατάφερες να τερματίσεις και σε πολύ καλό χρόνο για τα δεδομένα!
11 Νοεμβρίου 2019 στις 13:19 #11387411 Νοεμβρίου 2019 στις 14:17 #113876Vasilis Giannaris
ΣυμμετέχωνΣυγχαρητήρια και καλή αποκατάσταση σε ολους, στα δικά μου 9 λεπτά γρηγορότερος από πέρυσι έχοντας κάνει τα 2/3 τις περσινής προετοιμασίας και με ταλαιπωρία το Σάββατο χωρίς να έχω φάει μέχρι τις 9 το βράδυ γιατί ήμουν Ζάππειο στο συντονιστικό κέντρο του μαραθωνιου με την υπηρεσία μου .Εμενα μου φάνηκε ότι από συνθήκες ήταν ο ποιο δύσκολος απο τους τρεις που εχω κάνει.τα nike zoom fly 3 τελικά τα είχα αδικήσει γιατί και ποιο γρήγορα πήγα αλλά και σήμερα είμαι σαν να έκανα ενα 15 προπόνηση, πολύ φρέσκος και καθόλου ταλαιπωρίμενος.Τελος συναισθηματικα ο φετινός τερματισμος ήταν ο ποιο δυνατός. Είχα πει ότι ήταν ο τελευταίος αλλά…. Μόλις τερμάτισα άλλαξα γνώμη μακάρι να είμαι καλά να τον ξανακάνω και ποιος ξέρει ίσως κάποια στιγμή να τον παω χωρίς περπάτημα.
11 Νοεμβρίου 2019 στις 14:22 #113878tazi
Συντονιστής@mashine. Το γρήγορο δεκάρι Σάββατο απόγευμα και ένα επιταχυνομενο δεκαπενταρι την Κυριακή το πρωι πριν τη Φειδιππιδου κάνανε τη δουλειά τους. 🙂 Το ευχάριστο είναι ότι μια ενόχληση που είχα στην αριστερή κνημη που με είχε ανησυχησει αρκετά, τόσο που πήγα για βελόνες και έτρεξα με τειπ, έχει εξαφανιστεί.
11 Νοεμβρίου 2019 στις 15:25 #113882Nikejda
ΣυμμετέχωνΜετά από 42195 ρώτησα τον Iwannhs Vafeiadhs:
-Τώρα μπορώ να κλάψω;
-Τώρα ναι, μπορείς..Για όλες εκείνες τις φορές που μου είχε “απαγορεύσει” να είμαι αδύναμη που η προπόνηση δεν έβγαινε. Για τις άλλες που μου έβαζε τις φωνές γιατί πήγαινα πιο γρήγορα απ’ότι έπρεπε. Που αμφισβητούσα τον τύπο της προπόνησης (σε ρυθμό, σε όγκο, σε συχνότητα). Που αμφισβητούσα τις δυνατότητες μου. Που φοβόμουν. Που θυμόμουν τις ανηφόρες της διαδρομής και αναρωτιόμουν αν αυτή τη φορά θα τα καταφέρω η αν θα κολλούσα για τρίτη συνεχόμενη φορά στο 4:02:00.
Όμως πλέον δε μπορούσα να κλάψω.
Με τον ίδιο τρόπο που μέσα από τη προπονητική του καθοδήγηση έδωσε τα κατάλληλα ερεθίσματα στο σώμα μου δάμασε και την αδυναμία μου.
Απάντησε επί γεγονότων σε καθετί που αμφισβητούσα χαρίζοντας μου ένα ατομικό ρεκόρ κατά 15 λεπτά με το χρονόμετρο να δείχνει 3:47:40. Κι αυτό απείχε μόλις 50″ από τον τελικό χρόνο που είχε υπολογίσει (αφού σταμάτησα στο 30ο να βγάλω ένα salt stick που με ταλαιπωρούσε).
Απολογισμός αγώνα:
Τα πρώτα πιο άνετα 30km που έχω κάνει στον Αυθεντικό Μαραθώνιο. Τα περάσματα ήταν ακριβή και η συμβουλή ως προς τη τροφοδοσία ήταν επιτυχής.Απολογισμός προετοιμασίας:
Ήταν σοκαριστικό για εμένα να μην έχω αγγίξει τα 30-35km σε long και να καταφέρω να κάνω ατομικό ρεκόρ με 4 προπονήσεις την εβδομάδα (συμπεριλαμβανομένου και του long).Για να καταλήξω, η αρχή της εξατομίκευσης και της εξειδίκευσης είναι πιο σημαντική από τον όγκο της προπόνησης. Το ίδιο σημαντική είναι και η αποκατάσταση την οποία εγώ προσωπικά υποτιμούσα στο παρελθόν.. Είναι σημαντικό λοιπόν πέρα από το επιστημονικό, ψυχρό, στυγνό κομμάτι, κάποιος να είναι σε θέση, από το τρόπο-ρυθμό της ζωής σου, να κρίνει τι και πως θα δουλέψει καλύτερα για ΕΣΕΝΑ ώστε να πάρει τη καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου.
Σε ευχαριστώ για όλα!
11 Νοεμβρίου 2019 στις 17:07 #113884kostas
Συμμετέχων@nikejda
συγχαρητηρια για το μνμ σου!
@elda
αυτο αναζητω και εγω σημερα, τι πηγε στραβα. απο νερα επινα γουλιες σε καθε σταθμο δεν ξερω αν επινα λιγο εν τελει, παντα ομως φοβαμαι και τα τζελακια και το νερο γτ μου χαλουν λιγο το στομαχι οταν τρεχω, ισως το πηγα συντηρητικα τελικα και την πατησα. ισοτονικα δεν ακουμπησα., ειχα saltsticks. στο θεμα των προπονησεων δεν εχω πιστευω τις γνωσεις για να κρινω, προσομειωση παντως μεχρι σταυρο που εκανα αυτο δεν το επαθα, αλλο προπονηση βεβαια αλλο ο αγωνας, καμια μα καμια σχεση.
οσον αφορα στον ρυθμο τι να σου πω, το εργομετρικο μου ειχε βγαλει pace 5.20 και εγω πηγαινα για περασματα στο 5.30.
@odiodiodi
ισως δεν ξερω, ξεκινησα μπροστα μπροστα στο μπλοκ μου και εφυγα 1ο χλμ στο 4.45 οπου το ενιωσα οτι πηγαινα γρηγορα, αλλα μετα εκοψα. πολλα long τα κανω και εγω φιλοθεη ψυχικο γτ βολευει οντως. παιζει και να εχουμε ανταλλαξει χαιρετισμο στους δρομους. θενξ για τα συγχαρητηρια οπως και να εχει!11 Νοεμβρίου 2019 στις 17:59 #113886Kalogeridis
Συμμετέχων@elda σίγουρα κάπου κοντά θα είμαστε αν είμαστε γεροί. Ο κοουτς με έχει πάει καρότσι από Σεπτέμβρη και θα συνεχιστεί η δουλειά . Κάπου στα κοντά θα με ξεκινήσει ίσως και πριν τις γιορτές , για Αλέκο , όποτε θα έχουμε επικοινωνία για προβληματισμούς. Εμένα η παρακολούθηση μέσω πινάκων , τη δεδομένη στιγμή δε θα με εξυπηρετούσε ,όποτε κινήθηκα στην εξατομίκευση . Αγαπάμε Βαφειάδη και ακολουθούμε με κλειστά μάτια!!!
11 Νοεμβρίου 2019 στις 18:09 #113888tazi
Συντονιστής@nikejda Ωραιο κειμενο!, συνοψιζει τις αρετες του καλου προπονητη. Συγχαρητηρια επισης για την επιδοση σου, με 4 προπονησεις την εβδομαδα καταφερες κατι οχι ευκολο, ενα σαμπ 4. Mαλλον εχεις μελλον… 🙂
11 Νοεμβρίου 2019 στις 18:15 #113890Elda
ΣυμμετέχωνΚαλως ηρθες Nikejda και συγχαρητηρια για το χρονο σου. Και φυσικα θα συμφωνησω μα τον Νικο, εχεις πολυ μελλον!
11 Νοεμβρίου 2019 στις 18:16 #113892Elda
ΣυμμετέχωνΒγηκαν κι οι επισημες φωτο απο το marathon-photos.
-
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
- Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.