Αρχική / Θέματα / Δρομικά θέματα / Αγώνες / 37ος Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας 2019

37ος Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας 2019

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 196 έως 210 (από 219 συνολικά)
  • Συντάκτης
    aroulio
    Συμμετέχων

@nikejda

Χωρίς να γνωρίζω το δρομικό σου background θα συμφωνήσω με την άποψη ότι η βελτίωση της ταχύτητας στα μικρότερα, θα οφελήσει και στα μεγαλύτερα. Και γω πάντως μαζί σου, έπεσα στα μεγάλα χωρίς να έχω δουλέψει τα μικρά.
    Το Σπάρταθλο πιστεύω ότι χρειάζεται και αυτό ταχύτητα και αντοχή σε αυτή, όπως επίσης επιμονή σε συνεχή ρυθμό και ελαχιστοποίηση του χρόνου των στάσεων.
    Εκτιμώ πάντως ότι προτού κυνηγήσει την πρόκριση κάποιος πρέπει να έχει ψηθεί σε μικρότερα ούλτρα πχ 80άρια-150άρια.

stressbuster
    Συμμετέχων

Ο δευτερος μου Μαραθωνιος.
    Περυσι εκανα 4 ωρες 40 λεπτα.
    Φετος εκανα 4 ωρες 39 λεπτα.
    Ριχνω 1 λεπτο τον χρονο μου ανα χρονο.
    Σε 39 χρονια θα φτασω τις 4 ωρες.
    Τα ποδια βαρυναν απο το 20.
    Παλμοι + 15 απο το κανονικο.
    Τζελ αλατια νερα μεχρι το 30, μετα δεν γινοταν να καταπιω ουτε σταγονα.
    Εριξα ρυθμο αποφασισμενος να μην περπατησω ουτε μετρο.
    Οι προπονησεις ολες καλα βγηκαν με ημι και 25αρια ευχαριστα σε ρυθμους 5,20.
    Χαρουμενος απο τη μια προβληματισμενος απο την αλλη.

Nikejda
    Συμμετέχων

@aroulio
    Το δρομικό μου background ξεκινάει στο γυμνάσιο ως δρομέας ταχύτητας (100μ + 200μ) όπου λόγο τραυματισμού διακόπτεται στο λύκειο. Πανελλήνιες, ξενόγλωσσα πτυχία με αποκόπτουν πλήρως..Ξεκινάω να ξανατρέχω αραιά όντας φοιτήτρια.Το 2015 και 2016 αρχίζω να τρέχω πιο ενταντικά.Χωρίς στόχους σε διάρκεια, ρυθμό ή όγκο.Εκεί θέτω σαν στόχο το Μαραθώνιο σε μία προσπάθεια να μεθοδεύσω την βελτίωση του εαυτού μου σε πολλά επίπεδα.Με απειρία,αμάθεια και ελάχιστη προπόνηση.Προυπόθεση για να σταθώ στη γραμμή εκκίνησης: να κάνω μία φορά 30χλμ συνεχόμενα.Καταφέρνω συντηρητικά και περιμένωντας (σταματημένη πολλές φορές) μια φίλη τερματίζω σε 4:40:00.Τη επόμενη χρονιά βάζω πιο πολλά συνεχόμενα και τερματίζω σε 4:02:00.Τη τρίτη χρονιά βάζω κάποια tempo και ψευτοδιαλειμματικές και τερματίζω με γαστρεντερίτιδα (5 στάσεις) ξανά σε 4:02:00. Προετοιμάζομαι για έναν αγώνα 60χλμ (μόνη μου) ο οποίος ακυρώθηκε.Καταλήγω στα 54χλμ στη Πάρο και τερματίζω σε 5:30:00. Ενώ δρομείς με καλύτερους χρόνους απο εμένα εγκαταλείπουν.Με 3-4 μήνες καθοδηγούμενη προπόνηση ρίχνω το χρόνο μου στο Μαραθώνιο με άνεση 15′. Εκεί που θέλω να καταλήξω λοιπόν είναι οτι σε ένα συγκεκριμένο x μετρήσιμο αποτέλεσμα μπορεί να φτάσουμε πολλοί.Ο τρόπος μπορεί να διαφέρει.Ο χρόνος εξίσου.Δεν βασίστηκα ποτέ σε οδηγίες η συμβουλές τρίτων όπως δε θα ένακα copy paste σε κάποιον τη δική μου εκτέλεση λέγωντας πως αυτό θα πετύχει.Είμαστε όλοι διαφορετικοί, με διαφορετικά γεννητικά χαρακτηριστικά, με διαφορετικούς χρόνους αποκατάστασης και διαφορετικούς χρόνους αφομοίωσης των προπονητικών ερεθισμάτων.Για το λόγο αυτό χρειαζόμαστε εξατομικευμένα προγράμματα.Η πορεία αυτού θα κρίνει αν και πότε θα είμαι σε θέση να καλύψω έναν τέτοιο αγώνα. 😊

Elda
    Συμμετέχων

@nikejda εντυπωσιακος ο στοχος σου, σου ευχομαι με το καλο να τον πετυχεις! Και μενα μ εχουν φαει φιλοι Σπαρταθλητες ν ασχοληθω με τις υπεραποστασεις λογω σωματοτυπου κι επειδη μ αρεσουν τα πολλα χλμ, αλλα ενω μ αρεσει να παρακολουθω αγωνες υπεραποστασεων και θαυμαζω απεριοριστα τους “ουλτραδες”, δε με τραβαει ν ασχοληθω με κατι περα απο μαραθωνιο. Προχωρα σιγα σιγα και ειμαι σιγουρη πως ο,τι στοχο βαζεις θα τον πετυχαινεις!

Elda
    Συμμετέχων

@stressbuster το να βγαζουμε ενα LR 20 και 25 χλμ μ ενα χ ρυθμο που μας ειναι ανετος, δε μας διασφαλιζει οτι μπορουμε να κρατησουμε αυτο το ρυθμο για 42 χλμ τη μερα του αγωνα. Το ειπες και μονος σου οι παλμοι ηταν +15, αυτο σημαινει καμπανακι για πιο αργο ξεκινημα, που ουτως ή αλλως επρεπε να ειναι αργο. Αν πηγαινες για μεσο pace 5:20 και ξεκινησες με αυξημενους πλαμους (οπως εγω), τοτε το πρωτο 5αρι σου δε θα επρεπε να παει πιο γρηγορα απο 5:30, να υποθεσω οτι το πηγες κοντα στο 5? Απο τη στιγμη που χρησιμοποιεις παλμογραφο και εχεις την εμπειρια να ξερεις καλα σε τι παλμους κινεισαι και που θα σου βγει προβλημα, τοτε κοβεις. Αλλιως θα το πληρωσεις μετα, νομος. Αν ξεκινησεις με αυξημενους παλμους και βγει ολο το πρωτο μισο ετσι, παει το γλυκονο πεταξε και μετα το 25 το χαος. Μη νομιζεις οτι ειναι ευκολο, προσωπικα μου πηρε αρκετους μαραθωνιους για να μαθω να λεω στον εαυτο μου πιο αργα στο πρωτο μισο. Όποτε το εχω κανει ομως, εχω επιβραβευτει.

big-blue
    Συμμετέχων

Ρε τι τραβάμε…

big-blue
    Συμμετέχων

@stressbuster
    Έχεις υπολογίσει σωστά τους παλμούς σου για MP;
    Το +15 (απ’ το ανώτατο όριο μιλάμε πάντα) είναι εντελώς off.
    Εδώ +5 να πάμε απ’ την αρχή, το κάψαμε, κινούμαστε ουσιαστικά σε ρυθμούς κατωφλιού, που +15. Κάποιος λάθος έχεις κάνει, αν θες το συζητάμε

aRiSTiDiS
    Συμμετέχων

Επειδή μου κέντρισες το ενδιαφέρον @stressbuster , είδα τα περάσματά σου (αν ήταν σωστο το ΒΙΒ 17690 που μας είχες δώσει)
    Μια χαρά ξεκινησες, Ημι στο 2:12:34, ρυθμό δηλαδή 6:17/km με σταθερό ρυθμό ώς εκεί.
    Ούτε γρήγορα πήγες στο 5ρι σου (6:28/km πήγες, “εκνευριστικά” συντηρητικά θα έλεγα), ούτε έκανες κάτι λάθος δρομικά και πιθανότατα τα αίτια να είναι μή δρομικά.
    Μπορεί απλά να πέρναγες κάποια ίωση ή να μήν άντεξες την υγρασία ή την βροχή ή να ήσουν εξαντλημένος από κάποιο άλλο λόγο.
    Μήν σε πέρνει από κάτω, εφόσον έβγαζες άνετα LR στο 5:20/km, σύντομα θα φτάσεις σε αυτό το MP.

mashine
    Συμμετέχων

@elda 42195 ούτε μέτρο παραπάνω!
    Αν δεν με έπιανε υπνηλία θα μπορούσα να κάνω και εγώ 60χλμ ζέσταμα στο 5 και να τρέξω άλλα 30-40 χιλιομετράκια .
    Ούτε να το σκέφτομαι δεν θέλω!χαχαχαχαχα

kostas
    Συμμετέχων

πολυ ενδιαφερουσα η συζητηση παιδια για τα mp τους παλμους και ολα αυτα, να ρωτησω με την σειρα μου και εγω, την ημερα του αγωνα, εχουμε σαν οδηγο τον παλμογραφο μας? τα περασματα μας συμφωνα (με coach εργομετρο πχ)?, αισθηση (λογικα αυτο ειναι για προχωρημενους)?
    τι μας οδηγει σωστα (ασφαλεια+στοχος) στον τερματισμο?

aroulio
    Συμμετέχων

@nikejda

go for it (Κι εγώ μαζί σου). Τα μεγάλα τρεξίματα είναι ωραία. Επειδή όμως τα χιλιόμετρα δεν είναι απλά αριθμοί, το σώμα θέλει το χρόνο του για να υιοθετήσει και να προσαρμοστεί σταδιακά στις νέες αλλαγές.

ΥΓ και όλο και σε κάποιο μεγάλο θα σε πετύχω

Elda
    Συμμετέχων

@stressbuster, Τελικα εχει δικιο ο Αριστειδης απ ο,τι ειδα κι εγω, καμια σχεση με τις δικες μου υποθεσεις, αν θυμαμαι καλα ειχες προπονητη οποτε το καλυτερο ν αναζητησεις μαζι του τι πηγε λαθος. Ισως απλα να μη σου ταιριαζει ο μαραθωνιος και να ηταν καλυτερα ν ασχοληθεις με μικροτερες αποστασεις, εχω δει κι αλλους που ενω πανε πολυ καλα σε αγωνες μεχρι και ημι, στον μαραθωνιο δεν εχουν καταφερει ποτε ουτε να πλησιασουν το στοχο τους και απογοητευονται. Οπως και να χει συγχαρητηρια για τον τερματισμο σου και παμε γι αλλα.

stressbuster
    Συμμετέχων

Καλημέρα.
    Ο ρυθμος – στοχος ηταν 5,40 μεχρι τα μισα και μετα 5,30.
    Ετρεξα με ένα φιλο συντρεχτη που ειμαστε κοντα σε χρονους.
    Λογο καιρου αποφασισαμε να παμε ποιο αργα και να απολαυσουμε τον αγωνα χωρις αγχος για χρονους.
    Ετσι λοιπον είμασταν στο 6 και κατι.
    Δεν ξερω εάν μια δυνατη αντιβιωση που ειχα παρει για 2 βδομάδες περιπου δεκα μερες πριν τον αγωνα επαιξε καποιο ρολο.
    Προς Θεου δεν με παιρνει από κατω ισα ισα απολαμβανω το τρεξιμο και περιμενω με χαρα τον ημι το Σδυα τον Μαρτη όπως και το 10αρι του Καποδιστρια τον Γεναρη.

Dim77
    Συμμετέχων

Γεια σας!!! 3ος σερί κλασικός!! Προετοιμασία 13 εβδομάδων, 4 προπονήσεις την εβδομάδα, με 60 χλμ μ.ο/ εβδομάδα. Νομίζω ότι οι συνθήκες στον αγώνα επηρέασαν τον καθένα μας σε μεγαλύτερο η μικρότερο βαθμό. Επίσης ήταν διαφορετικές σε μεγάλα κομμάτια της διαδρομής και ανάλογα με την ώρα που περνούσες απο κάποιο σημείο πχ στο 30ο χλμ , είχε και άλλο καιρό. Εγώ πήγα άκρως συντηρητικά μέχρι το 30,όπως ήταν σχεδιασμένο το πλάνο, και στην συνεχεία πέτυχα το “παράθυρο” με τις καλές συνθήκες και έκανα ένα απίθανο negative split 4min 11sec. Στην Φειδιππιδου νομίζω οτι είδα και τον @Echetlos. Τελικά τερμάτισα σε 3:11:23 …με στοχο 3:15:25-3:11:55, γρηγορότερα από όλες τις φορές. Και του χρόνου να είμαστε υγιείς και να ξαναειμαστε στην εκκίνηση!!

big-blue
    Συμμετέχων

@stressbuster αφού τα μεγάλα τα έκανες στο 05:20 (νομίζω πως είναι λίγο γρήγορο σχετικά με τις προπονήσεις σου, αλλά οκ, ίσως να μη θυμάμαι καλά), πως και αποφάσισες να έχεις ΜΡ ακόμα πιο αργό απ’ το LR; Και έδωσες ακόμα πιο αργό τέμπο, υπερβολικό ακόμα και για τις συνθήκες της ημέρας;
    Σίγουρα ο προπονητής σου θα σου πει. Πάντως, πιστεύω πως ή το ρολόι δε μετρούσε σωστά, ή δεν έχεις υπολογίσει σωστά τους παλμούς για μαραθώνιο ή δεν έχεις υπολογίσει σωστά τους μέγιστούς σου ή όλα μαζί:)

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 196 έως 210 (από 219 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.