- Αυτό το θέμα έχει 218 απαντήσεις, 63 φωνές και ενημερώθηκε τελευταία φορά 5 έτη πριν από τον χρήστη ΖΑΧΑΡΙΑΣ.
-
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
-
4 Νοεμβρίου 2019 στις 19:50 #113528Stratos_alΣυμμετέχων
Αυτό που όποια αλλαγή κι αν γίνει είναι πάντα προς το χειρότερο και όλο το βάρος και η προσοχή να πέφτει σε άσχετα με την ιστορία του αγώνα αλλά και τον ίδιο τον αγώνα με ξεπερνά…
Αυτό το πράγμα με τον λαό μας δεν το έχω καταλάβει. Τρέχετε δηλαδή για το μετάλλιο, τη μπανάνα, το νερό της τάδε μάρκας, την εταιρία Α ή Β που σπονσοράρει ή τρέχετε γιατί για αυτόν τον αγώνα έρχονται από τις άκρες της γης επειδή είναι Ο ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΣ, ο ΚΑΝΟΝΙΚΟΣ και ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ μαραθώνιος? Έχω δει όλα αυτά τα χρόνια ξένους να τρέχουν με τις στολές των αρχαίων πολεμιστών και ελληνάρες να τους κοροϊδεύουν ως γραφικούς.
Η συγκεκριμένη διαδρομή είναι ΘΡΥΛΟΣ, ΜΥΘΟΣ και το βάρος της ιστορίας που κουβαλάει απαιτεί από εμάς το αυτονόητο. Απόδοση και φόρο τιμής της ιστορίας.
Μπορεί να θεωρηθώ κι εγώ γραφικός, πείτε ότι θέλετε. Μια έχει ζέστη, μια έχει αέρα κόντρα, μια υγρασία, μια τα έχει όλα μαζί… Έτσι είναι η Αυθεντική διαδρομή. Δεν είναι για ρεκόρ, δεν είναι για πλάνα, δεν είναι για μεγάλους στόχους. Κι έχει κι αυτό το νόημά του. Για αυτό είναι μοναδική, για αυτό τρέμουν τα πόδια όταν παίρνει θέση στην αφετηρία. Αλλιώς πας Μεγαλέκο και σπας τα κοντέρ, πας στο Βερολίνο στη φλαταδούρα και κάνεις ΡΒ, πας αλλού, σε τοπικούς αγώνες με καλύτερα μετάλλια γιατί όχι.
Νομίζω ότι πρέπει αυτήν την αυθεντική διαδρομή επιτέλους να τη δούμε με άλλο μάτι και τη σοβαρότητα που της αξίζει.
Συγγνώμη αν θίγω κάποιους για τις γνώμες τους. Δεν ήταν σκοπός μου. Απλά νοιώθω ότι βρίσκουμε πάντα κάτι για να ισοπεδώσουμε τα μεγαλύτερα νοήματα της διοργάνωσης και τα ιδανικά που πρεσβεύει. Εμείς τουλάχιστον οι ερασιτέχνες ας μην τα εγκαταλείψουμε. Μπορεί να θησαυρίζουν κάποιοι από τη διοργάνωση αλλά εμείς που δεν έχουμε κανένα όφελος πέρα της τιμής που θα νιώσουμε να μπούμε στο ΣΤΑΔΙΟ και της συγκίνησης που θα πάρουμε από τη διαδρομή πρέπει να κάνουμε focus στα ιδανικά της και την ιστορία της.
Ευχαριστώ και ζητώ ξανά συγγνώμη αν θίγω κάποιους με τα όσα έγραψα.4 Νοεμβρίου 2019 στις 20:37 #113530EldaΣυμμετέχωνΠροσωπικα Στρατο δε νιωθω κανενα δεος και καμια συγκινηση επειδη τρεχω την κλασικη. Δε νιωθω κανενα βαρος της διαδρομης και τα σχετικα. Για μενα ενας μαραθωνιος ειναι οπως ολοι οι αλλοι, μου αρεσει που γινεται στην πολη μου και εχω πληθος γνωστων αλλα και αγνωστων να με υποστηριζει, μου αρεσει που εχει την προκληση της δυσκολιας της διαδρομης, μ ενθουσιαζει που εχει τοσο μεγαλη συμμετοχη και θεατες να εμψυχωνουν και το βιωνω ως ενα μεγαλο παρτυ. Τα λοιπα περι Αγιου Δισκοποτηρου που εχεις αναφερει πολλακις, δε με αγγιζουν. Τα μεταλλια των μαραθωνιων (και καποιων ημι με PB) ειναι και τα μονα που κραταω οποτε ναι, μπορω να εχω αποψη για την εμφανιση τους και την οποια αλλαγη τους ειδικα οταν αυτη ανακοινωνεται με διθυραμβους. Σεβαστα οσα λες και νιωθεις, αλλα πιστευω πως εχω δικαιωμα στη διαφορετικη αποψη και συναισθηματα καθοτι δεν ειμαστε ολοι ιδιοι.
4 Νοεμβρίου 2019 στις 21:33 #113532big-blueΣυμμετέχωνΚαι εγώ Μαρία, Στράτο και λοιποί ειδικά τα δυο τελευταία χρόνια έτσι νιώθω. Δε με εμπνέει πλέον η κλασσική, μπούχτισα. Γουστάρω να την τρέχω, γουστάρω την ιστορία της, γουστάρω ακόμα και της υψομετρικές της ”ανωμαλίες”, μ’ αρέσει η κατηφόρα στο τέλος. Αλλά αν μπορούσα να πάω αλλού τέτοια εποχή, θα πήγαινα.
Τώρα σχετικά με το μετάλλιο, είναι τραγικό. Ειδικά η πλευρά με τα στρατιωτάκια είναι για γέλια!
Κράξτε τους ρε παιδιά. Κάντε το στο ΦΒ! Εγώ το κάνω για την εκκίνηση με τους χιλιάδες περιπατητές που γεμίζουν το στάδιο του Μαραθώνα (το 2012 μπορούσες να κάνεις ζέσταμα κανονικά σε διαδρόμους!), το λέω και σε κάποιους γνωστούς στο ΣΕΓΑΣ, τους είπα ακόμα κ πως ο αγώνας πρέπει να πάει δυο εβδομάδες πίσω. Δε γίνεται 8 χρόνια σερί να τρέχεις με +20 βαθμούς! Έχει αλλάξει και η ώρα και είναι σαν να ξεκινάμε στις 10!
Άνθρωποι δε θα γίνουν αλλά τουλάχιστον δεν καταπίνουμε αμάσητη την κάθε κουταμάρα τους.
Κατά τα άλλα, πονάμε αρκετοί τις τελευταίες μέρες, παιδιά!4 Νοεμβρίου 2019 στις 21:48 #113534naftonyΣυμμετέχωνΣεβαστή η άποψη του καθενός. Υπάρχουν πολλοί αγώνες στην Ελλάδα όμως που έχουν τεράστια σημασία. Αγώνες σε διαδρομές που περπάτησε ο Απ. Παύλος, ο Κοσμάς ο Αιτωλός, ο Παυσανίας, ο Μέγας Αλέξανδρος, Μικρασιάτες πρόσφυγες, αγώνες στη μνήμη σφαγιασθέντων από τους ναζί, αγώνες που γίνονται για τα ναρκωτικά, τον καρκίνο του στήθους για να αναφέρω λίγους από αυτούς. Αγώνες που γίνονται με το μεράκι των διοργανωτών, χωρίς λαμπερούς χορηγούς και συχνά χωρίς βοήθεια. Δεν είναι μόνο η κλασική για την οποία θα πρέπει να νιώθουμε δέος και να λέμε ευχαριστώ σε οτιδήποτε καινούριο προσφέρει και να μην έχουμε άποψη για την καλαισθησία ενός μεταλλίου, μόνο και μόνο επειδή έχει ιστορική αξία. Ολοι οι αγώνες έχουν ξεχωριστή σημασία, μας τιμούν και τους τιμάμε με την παρουσία μας.
4 Νοεμβρίου 2019 στις 22:42 #113538YiannisΣυμμετέχωνΔιέκρινα Καραγκιόζη, Χατζηαβάτη κ Μπάρμπα Γιώργο στο μετάλλιο. Του χρόνου θα χει κ το κολλητηρι. Μεγάλη απογοήτευση, δεν πολυδίνω σημασία στα μετάλλια πλέον μετά από τόσα κ τόσα τερματισμών, αλλά με το συγκεκριμένο γελάει ο κόσμος. If it’s not broken, why fix it?
4 Νοεμβρίου 2019 στις 23:46 #113540aRiSTiDiSΣυμμετέχωνΕμένα με εκφράζει πλήρως ο @stratos-al
5 Μαραθωνίους και οι 5 στην κλασική διαδρομή.
Καλά κάνει ο ΣΕΓΑΣ και τον διαφημίζει σαν Αυθεντικό και πουλάει αυτό το brand στο εξωτερικό. Το θέμα είναι όμως να χτίσει και η πολιτεία κάτι παραπάνω σε αυτό. Βάλε ένα πεζόδρομο-ποδηλατόδρομο στην άκρη, να μπορεί ο κόσμος να τρέχει προποντικά στη διαδρομή τα Σ/Κ. Που πάμε και τρέχουμε σαν τους κασκαντέρ κόντρα στο ρεύμα.5 Νοεμβρίου 2019 στις 08:44 #113544Sokrates SokratisΣυμμετέχωνΚι εγώ θα ταχθώ με την άποψη του @stratos-al με το “ρομαντικο-συναισθηματικό” κομμάτι των αγώνων, ειδικά του Α.Μ.Α.. Από εδώ ξεκίνησαν και καθιερώθηκαν αυτά τα 42,190 μέτρα. Σίγουρα είναι σεβαστές και οι υπόλοιπες απόψεις, ειδικά όσο αφορά αυτό με το να γίνει κάτι και να μπορεί ο οποιοσδήποτε να προπονηθεί στην αυθεντική διαδρομή χωρίς κίνδυνο να τον πατήσουν. Και ναι ένα μετάλλιο κακής αισθητικής μπορεί και επιβάλλεται να σχολιαστεί αλλά είναι μακράν δευτερεύουσας σημασίας της ουσίας του Αυθεντικού Μαραθώνιου της Αθήνας.
5 Νοεμβρίου 2019 στις 09:59 #113550chriskapsioΣυμμετέχωνΕγώ λέω να μην ασχοληθώ με το νέο μετάλλιο αλλά με την πρόγνωση καιρού!
https://meteo.gr/cf.cfm?city_id=12
Εάν επιβεβαιωθεί αυτό που βλέπω πάμε απλά για τερματισμό με μπρατσάκια και βατραχοπέδηλα! Είπαμε να πέσει λίγο η θερμοκρασία όχι να μας σκίσει στη βροχή γαμώτο5 Νοεμβρίου 2019 στις 11:19 #113552EldaΣυμμετέχων@chriskapsio Ψυχραιμια. Πρωτον ειναι πολυ νωρις ακομη για ασφαλη προγανωση και δευτερον αυτο που παρεθεσες ειναι στην Αθηνα. Στο Μαραθωνα στις 8 και στη Ραφηνα και την Παλληνη στις 11 δεν προβλεπεται βροχη ουτε απο το meteo ουτε απο το freemeteo. Οποτε αν η προγνωση μεινει ως εχει, το πρωτο μισο τουλαχιστον θα βγει στεγνο. Η υγρασια απο την αλλη ειναι απιστευτη, ολο το 24ωρο θα εχει απο 95-100%! Προμηθευτειτε saltsticks και φροντιστε να πινετε πολυ νερο.
5 Νοεμβρίου 2019 στις 12:30 #113556ΑνώνυμοςΑνενεργόςΣυντρέχτες καλησπέρα !! Εγω θα ήθελα απλά να σας υπενθυμίσω τον λόγο που τρέχουμε και να μην ”μιζεριάζουμε” επειδή άλλαξε μετάλλιο μπλα μπλα μπλα !! Προσωπικά τρέχω γιατι γουστάρω τα 42195 και όλα τα άλλα τα αφήνω πίσω μου !!
ΥΓ. Απο το να καούμε όπως τις περισσότερες φορές απο τον ήλιο, προσωπικά προτιμώ λίγο βροχούλα !! 🙂5 Νοεμβρίου 2019 στις 13:58 #113564chrisbatΣυμμετέχωνεμένα προσωπικά ως ιδέα συλλεκτικής σειράς πριν απο ενα νέο μετάλλιο σε 8 χρόνια, μου αρέσει.
η πίσω μεριά με την καρικατούρα αναπαράσταση όμως θα μπορούσε να είναι σε πιο ρεαλιστική απόδοση λόγω του θέματος.
δεν είμαι και ειδικός να κριτικάρω τον ζωγράφο που ίσως εδώ να είναι η λάθος επιλογή αφού το στυλ της τέχνης του ειναι συγκεκριμένο.
το στόγγυλο σχήμα και το μπροστά μέρος όμως δεν του ταιριάζουν !!
κοινώς, το προηγούμενο ήταν ανώτερο!!καλό είναι όμως να τρέχουμε για την ιστορία της διαδρομής, για ότι πρεσβεύει, για την διαφορετικότητά της και κυρίως γιατι μας αρέσει να τρέχουμε.
πολλοί “γρήγοροι” προτιμούν να μην την δοκιμάσουν ίσως για να μην χαλάσουν το προφίλ των χρόνων τους.
προτειμούν να πηγαίνουν σε φλατ και πιο ευκολες διαδρομές για γρηγορους τερματισμούς.
προσωπικά δεν θα με πτωήσει και θα προσπαθήσω για το καλύτερο ώστε αυτό το μετάλλιο να ομορφύνει και να μου θυμίζει αυτη την προσπάθεια!! να τερματίσω την Κλασική Διαδρομή γρηγορότερα!!καλό αγώνα σε όλους!! καλό και υγιή τερματισμό!!!
5 Νοεμβρίου 2019 στις 14:06 #113566EldaΣυμμετέχων@chrisbat η μαχη του μαραθωνα ειναι το μπροστινο μερος. Αυτο καθε χρονο θα ειναι διαφορετικο, του χρονου θα ειναι ο ημεροδρομος. Και μενα μου αρεσει η ιδεα των 8 διαφορετικων μεταλλιων με ενα γραμμα της λεξης MARATHON καθε χρονο, μου δινει ενα κινητρο να τρεξω και τις επομενες χρονιες, εστω και πιο χαλαρα καποιες φορες.
5 Νοεμβρίου 2019 στις 14:12 #113568chrisbatΣυμμετέχων@elda έχεις δικαιο. μπερδεψα τις μεριές .
εγω έλεγα… πρώτα ο Θεός, αν πετύχω τον χρόνο που θέλω,να μην την ξανατρέξω!!
οχι τιποτα άλλο αλλά λόγω αρκετού χρόνου για μεγάλη προετημασία και μεγάλης επιβάρυνσης του σώματος.
τωρα όμως ετσι όπως το πάνε, ειτε το πετύχω ειτε οχι, θα τρέξω αλλες 8 χρονιές. χαχαχαχα5 Νοεμβρίου 2019 στις 14:14 #113570Nikos PilikasΣυντονιστήςΚαλά να είμαστε, να τον τρέχετε!
5 Νοεμβρίου 2019 στις 14:22 #113574 -
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
- Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.