37 δρόμος υγείας

• Αυτό το θέμα έχει 31 απαντήσεις, 11 φωνές και ενημερώθηκε τελευταία φορά 5 έτη πριν από τον χρήστη geovich84.
Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 16 έως 30 (από 32 συνολικά)
  • Συντάκτης
    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΛΙΑΚΟΣ
    Συμμετέχων

Καλησπέρα κ από μένα. Εναν νέο (μόλις ο δεύτερος αγώνας 10 αρι).
    Πραγματικά ρε παιδιά. Βλεπω χρόνους 45 42 47 ακομα κ 50 λεπτά κ γελάω..
    Λέω τι κάνουν τα παλικάρια κ οι κοπέλες. 😔. Κ εγω τώρα τι να μπω να γράψω με χρόνο 1.06. Θα γελάνε μαζί μου..
    Στα του αγωνα. Δεν είχα ξανατρέξει την διαδρομή νομίζω πραγματική είναι για pb για αυτούς που θέλουν κ μπορούν
    Με προβλημάτιζε από την αρχη το θέμα της ασφάλειας από αυτοκίνητα κ του συνωστισμόυ,αλλα τελικά μια χαρά.
    Το πήγα χαλαρά να χαρώ την συμμετοχή κ όσο βγει βγήκε. Αρκεί να μην τον περπατήσω.
    Τελικά περπάτησα τοσο όσο στον πρώτο σταθμό να πιω το gelaki κ στον δεύτερο να πάρω νερό να πιω 2 γουλιες. Μετά σερί.. Ένιωθα ότι θέλω να ανοίξω λίγο βήμα κ ρυθμο στο τελευταίο χιλιομετρο αλλά δεν το εκανα.
    Γενικά ευχαριστημένος που χάρηκα την συμμετοχή..
    Υγ κουβέντα από άτομα που τρεχαν οτι τα 10 ευρώ συμμετοχής ήταν πολλά ακούστηκε εντονα.
    Γέροι Να είμαστε κ να πιάνουμε τους στόχους μας

PanDex
    Συμμετέχων

@tazi ζυγίστηκες και είδες Νίκο. Και το 19 που πέρασες 5αρι δεν είναι λίγο, ίσως σε ξεγέλασε το 10αρι του ΑΜΑ που βγαίνει γρήγορα κ ξεκούραστα το δεύτερο μέρος… Έμπειρος είσαι θα τα βρεις, σημασία έχει οτι μπήκες και είσαι δυνατός, όλα τα άλλα είναι θέμα χρόνου..

@giorgos-pliakos
    μην ακούω-με τέτοιες βλ#κι#ες, ο καθένας κάνει την υπέρβαση του και την προσπάθεια του, όλοι ερασιτέχνες δρομείς είμαστε. Θέσε τους στόχους σου, κατέκτησε τους και γεύσου την χαρά.

mashine
    Συμμετέχων

@tazi κράτα το πρώτο racing 5αρι!Μην είσαι αχάριστος !Τόσο καιρό ήσουν εκτός.Μια χαρά τα πήγες!Μια λάθος τακτική δεν επηρεάζει την πρόοδο σου.Καλό ταξίδι!

kostas
    Συμμετέχων

καλησπερα και απο εμενα, καλος καιρος σημερα ο κοσμος ηταν οκ σε συγκριση με οσα περιμενα να δω, στον ημι η κατασταση μου εχει φανει σαφως χειροτερη, βεβαια ειχα στηθει αρκετα μπροστα στο γκρουπ μου και σιγουρα βοηθησε αυτο, γενικα μου αρεσει η διαδρομη αυτη, βγηκε sub45, με 50′ το 10αρι του νιαρχος το καλοκαιρι, (αν και παρατηρω οτι οι παλμοι μου τον τελευταιο καιρο ειναι πολυ ψηλα και δεν ξερω τι σημαινει αυτο) και η αληθεια οτι ανεβηκε η ψυχολογια εν οψει της συνεχειας!
    συγχαρητηρια σε ολους (tazi θεωρω ιεροσυλο να μιλησω για την επιδοση σου, μεχρι και εσυ εχεις δικαιωμα σε ενα οχι τοσο καλο αποτελεσμα :} ετσι δεν ειναι?) κριμα που δεν σας ξερω και φατσικα να μιλουσαμε στο τελος.

tazi
    Συντονιστής

Ισως να βρηκα την αιτια του χτεσινου στραπατσου. Σημερα ειμαι με κρυαδες, καταροη και ματια που τρεχουνε. Αρα μαλλον την ειχα αρπαξει απο χτες αλλα δε το ηξερα. Το πιο πιθανο ειναι να κολλησα οταν πηγα για μασαζ την Πεμπτη και η κοπελλα που με ετριβε ρουθουνιζε συνεχεια, γι αυτο και το ελευθερο-ενεργοποιηση της Παρασκευης ητανε λιγο καπως. Για να μου χρυσωσω το χαπι λοιπον και να δω τα θετικα του χτεσινου αγωνα θα μεινω κυριως στο 88% στη ζωνη 5 που πολυ σωστα παρατηρησε η @elda και εμενα μου ειχε διαφυγει. Επισης οτι ανεβασα ψηλους παλμους κοντα στους μεγιστους που νομιζω πως εχω χωρις να νιωσω οτι τα δινω ολα μια και αυτο εγινε πριν τη μεση του αγωνα. Σημερα τα ποδια ειναι παναλαφρα, προφανως οπως σωστα ειπε ο Νικος γιατι δεν παρηγαγαν πολύ εργο. Μια δυνατη λοιπον κυριως καρδιοαναπνευστικη προπονηση που ομως μου βγηκε απο τη μυτη.

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@manos_drakopoulos Δεν υπάρχει αγώνας που θα πιάσεις τον ρυθμό σου από το πρώτο δευτερόλεπτο της εκκίνησης. Εκτός κι αν είσαι εντελώς μπροστά. Βασικά, ούτε και πρέπει, τα πρώτα 500+ μέτρα είναι ένα δεύτερο ζέσταμα και θα τα καλύψεις πανεύκολα στη συνέχεια.
    Να σου πει ο @mashine για τον συνωστισμό στο Βερολίνο, σε επίπεδο elite ερασιτεχνών μάλιστα.

@elda
    Μπράβο κι από εδώ, Μαρία. Φαίνεται ότι είσαι στα prime σου το τελευταίο 8μηνο!
    Καλά που δεν πήγαμε μαζί τελικά, θα σε φρενάραμε πολύ.

Κατά τ’ άλλα, ιδανικός καιρός χθες. Δεν θυμάμαι πόσους μήνες πριν ήταν η τελευταία φορά που τρέξαμε με φυσιολογικές συνθήκες. Ένοιωθα ότι μπορούσα να πηγαίνω άλλες δυο ώρες έτσι.

Dimitris Voutyras
    Συμμετέχων

Καλημέρα κι απο εμένα, άρτια διοργάνωση χθες, πολλοί γνωστοί και φίλοι, συμπαθητικός καιρός, κλασσικός ΣΔΥΑ Νοεμβρίου θα έλεγα. Στα δικά μου, μπήκα με στόχο να σπάσω τα 43 λεπτά και μάλλον πλήρωσα το γρήγορο ξεκίνημα αφού τα πόδια μου τσιμέντωσαν πολύ γρήγορα και απο ενα σημείο και μετά ο αγώνας έγινε πραγματικά δύσκολος καθώτι κατέβαλα μεγάλη προσπάθεια να κρατήσω τον ρυθμό που απαιτούνταν. Στο πλαι μου είχα τον προπονητή μου που με καθοδηγούσε και με ενθάρρυνε να συνεχίσω τηνπροσπάθεια. Τερμάτισα σε 43:46 έχοντας κατεβάσει τον περσινό χρόνο κατα 1 λεπτό, αφήνοντας μου όμως μια γλυκόπικρη γεύση που δεν κατέβηκα απο τα 43 λεπτά που ήταν και ο αρχικός στόχος. Η χρονιά ολοκληρώθηκε με ΡΒ σε δεκάρι, ημι και μαραθώνιο, ακολουθεί λίγη ξεκούραση και μετά ξεκινάμε προετοιμασία για ανοιξιάτικο μαραθώνιο.

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

Επι τη ευκαιρία…
    Αγώνες δεν τρέχω εδώ και πολλά χρόνια κι αν κατέβω σε κανέναν θα είναι μάλλον για να βοηθήσω κάποιον φίλο.
    Γενικά είμαι κατά του pacing, από ερασιτέχνη σε ερασιτέχνη, θεωρώντας ότι περισσότερο κακό παρά καλό μπορεί να κάνει.
    Οι προυποθέσεις για να δουλέψει είναι πολλές:
    Να ξέρετε κι οι δύο αν ο στόχος είναι εφικτός.
    Να μπορείς να καταλάβεις τις ανάσες του άλλου. Άλλοι βαριανασαίνουν γιατί εντός ολίγου πεθαίνουν κι άλλοι μπορούν να πάνε έτσι 4-5χλμ.
    Αν υποθέσουμε ότι ο λαγός τρέχει σε έναν άνετο γι’ αυτόν ρυθμό, οι διακυμάνσεις είναι δεδομένες. Τα +-5″ (τουλάχιστον) κατά την διάρκεια του αγώνα δε μπορούν να γίνουν αντιληπτά από τον ίδιο, τον άλλο όμως μπορούν να τον εξουθενώσουν, ιδίως το κόψε-άνοιξε.
    Επίσης, πρέπει να έχεις συνεχή επαφή με τον άλλον, να είναι στον ώμο σου κανονικά, ώστε να μπορείς να τον διαβάζεις διαρκώς και να προσαρμόζεσαι. Λίγο πίσω να μείνει, έχοντας μπει στα ροζ ή κόκκινα, αυτό ψυχολογικά τον ρίχνει.
    Ο “πίσω” σπάνια μιλάει στον λαγό, συνήθως θεωρεί “υποχρέωσή” του να ακολουθήσει, ακόμη κι αν δε μπορεί. Αν αυτό συμβεί και σχετικά νωρίς, είναι μάλλον καταστροφικό.

Έχω καταλήξει ότι ο καλύτερος λαγός είναι ο εαυτός σου. Θα μπορούσε κάποιος να έμπαινε στα τελευταία 2χλμ για να σε τραβήξει αλλά όχι όλον τον αγώνα. Εκτός βέβαια αν μιλάμε για κανονικούς αθλητές (ή πολύ ικανούς ερασιτέχνες) που ξέρουν ακριβώς πόσο μπορούν να πάνε και θέλουν απλά να μην ασχολούνται με περάσματα. Κι έχουν και το mentality. Και βέβαια ο λαγός να είναι επίσης κανονικός αθλητής.

Όπως αντιλαμβάνεστε, τον φίλο που τρέχαμε μαζί χθες, τον πήγα κατά διαόλου…

Elda
    Συμμετέχων

Σ ευχαριστω πολυ Νικο. Αυτο που εχει αλλαξει φετος ειναι για ενα 12μηνο δεν εχω σταματησει καθολου οχι μονο τις προπονησεις αλλα ουτε τις ποιοτικες προπονησεις. Με εξαιρεση τον Ιουλιο που βγηκε χαλαρα στα 150χλμ και λογω διακοπων, ολοι οι αλλοι μηνες ηταν ζορικοι, να σκεφτεις οτι απο το Μαιο μεχρι τελος Ιουνιου ακολουθησα την ομαδα στην πρεοτοιμασια τους για τον Faethon Olympus Marathon (καναμε και 30αρι βουνο) χωρις ομως να τρεξω στον αγωνα, απλα γουσταρα τις ομαδικες προπονησεις που εκαναν. Οποτε ειναι και η πρωτη φορα που δεν εκανα κοιλια μεσα στη χρονια και συνεχιζω δυναμικα για την ανοιξη. Τωρα αν θα αντεξω η θα μου βγει τραυματισμος δεν ξερω και δε με πολυνοιαζει στην τελικη, ακουω το σωμα μου που μου λεει μια χαρα εισαι, προχωρα, κανω και βουνο οταν γουσταρω, κανω και ανηφορες και σκαλια, κανω και ενδυναμωση και συνεχιζω νιωθοντας πολυ δυνατη. Δεν αισθανομαι καταπονηση (οκ, τη λογικη μετα απο ενα μαραθωνιο αλλα και παλι οχι τιποτε το ιδιαιτερο), δεν αισθανομαι να καταπιεζομαι απο τις προπονησεις, το ευχαριστιεμαι παρα πολυ και γι αυτο εξαλλου συνεχιζω, αν δε γουσταρα θα σταματουσα ως γνωστον, δεν ειμαι ψυχαναγκαστικη, καθε αλλο.

@dimitrisvoutyras
    Δημητρη συγχαρητηρια για το χρονο σου, μη σε στεναχωρει το οτι με καλυτερη διαχειριση μπορουσες πιο γρηγορα, εχεις πολυ χρονο μπροστα σου να κατεβεις αρκετα πιο κατω.

Elda
    Συμμετέχων

@Echetlos, Νικο, συμφωνω απολυτα στα περι pacing, οπως τα λες ειναι, δεν ειναι ευκολο, οσο μεγαλυτερη μαλιστα η αποσταση, τοσο πιο δυσκολο μια και οι εναλλαγες στο ρυθμο ειναι αρκετες, ενα φλατ δεκαρι οκ, το πας σταθερα, ενα μαραθωνιο πώς να τον πας αν ο αλλος αισθανεται μια χαρα και ειναι με χαμηλους παλμους στις ανηφορες ή εχει υψηλους στο ισωμα και δυσφορια? Το βασικο βεβαια ειναι αυτο που αναφερεις στην αρχη, να ειναι εφικτος ο στοχος.-

Όπως αντιλαμβάνεστε, τον φίλο που τρέχαμε μαζί χθες, τον πήγα κατά διαόλου…

Σε 3 εβδομαδες σου δινεται μια ευκαιρια ν αποκαταστησεις τη φημη σου ως λαγος…😎😄

Manos Drakopoulos
    Συμμετέχων

@echetlos Νίκο δεν πιστεύω ότι τα 30″ του πρώτου χιλιομέτρου μαζεύονται ειδικά όταν η στρατηγική που έχω εγώ τουλάχιστον είναι τα πρώτα 2k σε ρυθμό 5-10″ πιο αργά από το στόχο.
    Από θέμα ασφάλειας, πείτε με περίεργο, πάνω στην παραλιακή επίσης δε θα επιχειρούσα ταρζανιες κ προσπεράσεις 😬!
    Όπως κ να έχει, εγώ είμαι η μειοψηφία, τόσοι δρομείς τερμάτισαν με επιτυχία & απροβληματιστα.
    Και εις αλλά με υγεία 😉

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΛΙΑΚΟΣ
    Συμμετέχων

Βγηκαν και οι φωτογραφιες

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@giorgos-pliakos Πού, Γιώργο;

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΛΙΑΚΟΣ
    Συμμετέχων

Νέα πρωτοποριακή υπηρεσία από την AAR και το Pic2Go στον 37ο Αγώνα Δρόμου Υγείας Αθήνας 10 χλμ.

Θέλει να κάνεις like σε fb και να τις κάνεις σε ιστορία σου (σβηστές μετά) για να σου ανοίξει το Link
    Ωραία δουλειά έχουν κανει

Elda
    Συμμετέχων

Δεν ειναι απαραιτητο να τις ανεβασεις στην ιστορια σου, μπορεις να τις ανεβασεις στις ενημερωσεις σου με επιλογη να τις βλεπεις μονο εσυ. Σιγα μη δημοσιευσω φωτο χωρις να τις εχω δει καν! 😛

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 16 έως 30 (από 32 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.