- Αυτό το θέμα έχει 127 απαντήσεις, 34 φωνές και ενημερώθηκε τελευταία φορά 1 μήνα, 2 εβδομάδες πριν από τον χρήστη
Kostakos.
-
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
-
4 Οκτωβρίου 2024 στις 17:32 #131710
aRiSTiDiS
Συμμετέχων@dpap147 υπάρχουν και κάποιοι (δεν το κάνω) που παίρνουν gel και λίγο πριν ξεκινήσουν. Προσωπικά παίρνω κάθε 40-45 λεπτά περίπου.
Ό,τι και να κάνεις στο αγώνα σε τροφοδοσία/υδροδοσία να το έχεις δοκιμάσει επαρκώς (έστω και κατά προσέγγιση) στην προπόνηση4 Οκτωβρίου 2024 στις 23:32 #131711Blackdog
ΣυμμετέχωνΌλες οι επιστημονικές συστάσεις μιλάνε για περίπου 80g υδατάνθρακα/ώρα για προσπάθειες μεγαλύτερες των 2.5ωρών. Δηλαδή 3 gel την ώρα.
5 Οκτωβρίου 2024 στις 14:39 #131713harris_vak
ΣυμμετέχωνΕγώ σε μαραθώνιο παίρνω ένα τζελακι 5 λεπτά πριν την έναρξη και μετά ένα/5χλμ έως και στο 35χλμ. Επίσης 2 saltsticks/ώρα.
5 Οκτωβρίου 2024 στις 15:15 #131715Nikos Pilikas
ΣυντονιστήςΑυτό είναι το πρωτόκολλο της Maurten, για τα δικά της προϊόντα βέβαια.
5 Οκτωβρίου 2024 στις 16:19 #131716aRiSTiDiS
Συμμετέχων“Δηλαδή 3 gel την ώρα”
Άντε παιδιά, πάμε! Και αυτό κερασμένο από εμένα:
https://www.softex.gr/wp-content/uploads/2017/02/super-giga-84-scaled.jpg5 Οκτωβρίου 2024 στις 17:06 #131718theolvs16
Συμμετέχων6 Οκτωβρίου 2024 στις 20:59 #131737Elda
ΣυμμετέχωνΠραγματικά μεγάλο boost η παρουσία του @echetlos στην Φειδιππίδου!
Για το ερμο το τυμπανο που βγαζει φουσκαλες στα χερια απο τα χτυπηματα ουτε λεξη, ε? Καλαααα….Για τιμωρια σας (και για να χαρει ο Εχετλος) φετος θα το βαλω να τρεξει!
7 Οκτωβρίου 2024 στις 16:13 #131739dpap147
ΣυμμετέχωνΈχει και ένα εκτόπισμα ως παρουσία… Όπως και να το κάνουμε τη διαφορά στο 39 την κάνει το τύμπανο και η ιδιοκτήτριά του!!
Προτείνω να το δώσεις στον Νίκο να δούμε τι φασαρία θα κάνει ή θα βαρεθεί και θα το παρατήσει… Γιατί 39 χωρις τύμπανο δε λέει….!9 Οκτωβρίου 2024 στις 21:21 #131768Ανώνυμος
ΑνενεργόςΚαλησπέρα, ενδιαφέρουσα η άποψη για το negative split ή όπως το λέτε. Το πρόβλημα με το σώμα μου κι εμένα είναι πως αν στα πρώτα πχ 10-15 km δεν αισθάνομαι πως έχω προσπαθήσει αρκετά, το σώμα μου δεν δέχεται αυτό το τέχνασμα και ψυχολογικά με κάνει να αμφιβάλλω για το αν θα μπορέσω τελικά να ανεβάσω στα τελευταία 20 σταθερά. Μου συμβαίνει και στις προπονήσεις, προσπαθώ να αποδίδω λογικά στην αρχή και να ανεβάζω αργότερα, απλά φοβάμαι πως ο κόσμος, η συγκίνηση και η τεράστια προετοιμασία ίσως ξεπεράσουν τις τεχνικές, ειειδκά για μένα που ευελπιστώ να τρέξω στον πρώτο μου ΑΜΑ! Έχετε περαιτέρω συμβουλές? Είναι και τα παπούτσια που σηματοδοτούν όριο ρυθμού προς το αργότερο, μην το ξεχνούμε αυτό!
Από εκεί και πέρα, να ρωτήσω, κυκλοφορούν και κάποιου είδους γκοφρέτες, έχει δοκιμάσει κανείς? Αναρωτιέμαι για τις συγκεκριμένες, πως μπορεί κάποιος που τρέχει να…μασήσει κιόλας? Πώς επιτυγχάνεται το παραπάνω?
Επίσης, επόμενο ερώτημα, τα διάφορα gelaκια πρέπει κατά το τρέξιμο σε αγώνα να πίνονται με συνοδεία νερού? Το λέω αυτό επειδή όσες φορές τα εχω δοκιμάσει κατά τη διάρκειά τους ή λίγο πριν, υπήρξαν κάποιες περίεργες αντιδράσεις από τον οργανισμό, όπως ζαλάδα-μέθη ή ξαφνική και διαρκής έντονη αίσθηση πείνας! Έχει συμβεί σε εσάς και τί συστήνετε?
9 Οκτωβρίου 2024 στις 22:12 #131770Nikos Pilikas
Συντονιστής@sir-tem-on-orx-2 Δαμιανέ, άσε το τι κάνει το σώμα σου, τα ψυχολογικά σου και τις συγκινήσεις και επικεντρώσου στο πώς τρέχεται ένας μαραθώνιος. Αν επιλέξεις στα πρώτα 15Κ να έχεις προσπαθήσει αρκετά, το Καλλιμάρμαρο θα το δεις στην ζωντανή μετάδοση της ΕΡΤ, σε καμιά καφετέρια στην Παλλήνη.
Τα Maurten, αλλά και τα Neversecond νομίζω, δεν χρειάζονται νερό. Τα περισσότερα απαιτούν κάποια ποσότητα νερού, άλλα μικρότερη άλλα μεγαλύτερη. Μaurten πάρε.
Για την αίσθηση πείνας, μην ανησυχείς. Θα βρεις πολλούς Γρηγόρηδες στην διαδρομή.11 Οκτωβρίου 2024 στις 09:20 #131784Elda
ΣυμμετέχωνΚαιρος να γραψω κι εγω σ αυτο το νημα ως συμμετεχουσα, πανε 5 χρονια απο την τελευταια φορα, περιμενα να γινει την ιδια ημερομηνια για να ξανατρεξω μαραθωνιο! 13ος (και τυχερος?) μαραθωνιος για μενα, 6η φορα στον Αυθεντικο και εννοειται οτι οχι μονο για να πετυχεις το στοχο σου αλλα γενικα να εισαι καλα, να μην καρφωσεις κ να ευχαριστηθεις τον αγωνα κ να μπορεσεις να τρεξεις τις κατηφορες, ο στοχος ειναι το negative split. Μου πηρε 4 κλασικες για να μπορεσω να κανω negative split στην 5η και τελευταια που ετρεξα.
Παμε στο τωρα, η προετοιμασια μου ειναι κυριως βουνου (ακομα και το 30αρι στα Γιαννενα με μαραθωνιο βουνου μια εβδομαδα πριν το ετρεξα). Με επεισαν οι συντρεχτες στον Ευκλη να δηλωσω στο μαραθωνιο και ειπα αντε να σας κανω το χατηρι αλλα τα κοπανηματα με 30αρια στην ασφαλτο ανηκουν σε αλλη εποχη, δεν το αντεχει πλεον το μυαλο μου με τιποτα (το σωμα αντεχει, το μυαλο αντιδρα). Μεσα στον Οκτωβριο εχω 3 αγωνες βουνου (13/10 Παρνηθα 23Κ, 19/10 Τειχιο 50Κ και 28/10 Υμηττος 24Κ), μετα μενουν 2 εβδ ταπερινγκ μια χαρα κ βγηκε η προετοιμασια χαχα!
Δεν εχω ιδεα που θα μπορουσα να κινηθω στον ΑΜΑ, τα LR μου (οταν κανω) τα βγαζω χαλαρα σε 5:35-5:40 και στα Γιαννενα ετρεξα το 30αρι σε 5:25 αλλα μυικα ενιωθα πολυ κουρασμενη μετα το 22 αν και λογικο γιατι κουβαλουσα κι ενα μαραθωνιο βουνου μια εβδ πριν. Θα δω βεβαια μεχρι τοτε πως θα ειμαι, μπορει να μην εχω κανει κλασικη προετοιμασια και να μην πηγαινω για χρονο αλλα οταν τρεχω αγωνα δεν μπορω να παω βολτα και υπαρχει παντα στο πισω μερος του μυαλου μου η σκεψη του πολυ οριακου sub 4 ετσι για το ονορε (το 19 ειχα κανει 3.53 στον ΑΜΑ και 3.48 Μεγαλεκο). Το πιθανοτερο να δω στο ξεκινημα πώς ειμαι (παντα καταλαβαινω απο την αρχη σε τι κατασταση βρισκομαι) και να πορευτω αναλογως.
ΥΓ. Εχετλε κανονισε να σου δωσω το τυμπανο, ο λαος απαιτει τυμπανο στο 39, μεχρι κι ο Πιτσωλης μου ελεγε ποιος θα εχει το τυμπανο φετος!!!
-
Αυτή η απάντηση τροποποιήθηκε στις 7 μήνες πριν από
Elda.
11 Οκτωβρίου 2024 στις 09:59 #131786Nikos Pilikas
Συντονιστής@elda Ε είναι πολύ γεμάτος ο Οκτώβρης σου, δύσκολα δεν θα σε επηρεάσει. Το καλό είναι ότι ως βουνίσια πλέον, οι ανηφόρες θα σου φανούν ίσιωμα.
Πάντως εγώ νομίζω πως το έχεις το <4:00 αλλά θα πρέπει να το στοχεύσεις. Το "πάμε και βλέπουμε" συνήθως δεν οδηγεί κάπου και αφήνει και πολλά "εάν".ΥΓ: Κανείς, πες του Πιτσώλη.
11 Οκτωβρίου 2024 στις 10:34 #131787Elda
ΣυμμετέχωνΝαι,εννοείται ότι θα το στοχεύσω αν δω ότι μου βγαίνει. Από το πρώτο χλμ θα καταλάβω σε τι κατάσταση βρίσκομαι (μη σου πω από το ζεσταμα ακόμα), οπότε αν δω ότι είμαι καλά θα το στοχεύσω. Αν νιώσω βαριά πόδια, γενικότερη κούραση, αν δω ψηλούς παλμους κλπ θα το πάω πιο χαλαρά τουλάχιστον στην αρχή και όσο βγει μετά.
11 Οκτωβρίου 2024 στις 11:29 #131788tzatzikis90
ΣυμμετέχωνΚαλημέρα σας!
1 μήνας έμεινε ακριβώς για τον αγώνα και μέχρι και τώρα άλλες προπονήσεις βγαίνουν νεράκι και ανεβάζουν την ψυχολογία στα ύψη, ενώ άλλες αγκομαχώντας και δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει! Ευτυχώς για μένα φέτος δεν υπάρχει σοβαρός χρονικός στόχος, αφού μετά από 6 χρόνια αποχής από το μαραθώνιο (αλλά και γενικότερα από συστηματικές προπονήσεις και προετοιμασίες), πηγαίνω κυρίως για να το χαρώ όπως την 1η φορά.. Κι όπου βγει!
@Elda Πάντως Μαρία οι χρόνοι μου στις προπονήσεις ως τώρα είναι γύρω στο 4ωρο (τείνοντας κυρίως προς το 3:50-3:55), οπότε αν θέλεις να το παλέψεις για εκεί και ψάχνεις λαγό, ίσως μπορέσω να φανώ χρήσιμος!11 Οκτωβρίου 2024 στις 12:39 #131791Ανώνυμος
ΑνενεργόςΕυχαριστώ πολύ για απάντηση. Γνωρίζω τη λογική του negative split που αναφέρετε παραπάνω. Ελπίζω να τα καταφέρω, το ρολόι και η διατροφική προετοιμασία αλλά και η πολύ σωστή προπόνηση της τελευταίας εβδομάδας θα παίξουν καθοριστικό ρόλο. Το θέμα τώρα είναι η σωστή τροφοδότηση πριν και κατα τη διάρκεια του αγώνα, θα ψάξω να βρώ Νίκο τα gelακια που λές, δεν ξέρω που μπορώ να τα βρώ κοντά στον Σταυρό Αγίας Παρασκευής, μαγνήσιο, ηλεκτρολύτες κτλ παίζουν ήδη εδώ και καιρό. Και σωστή διατροφή. Επίσης σημαντικό ρόλο θα παίξει και ο καιρός, ο νοτιάς, η υγρασία, ενδεχόμενος αέρας, βροχή κτλ. Αυτά, ευχαριστώ και πάλι, γράψτε όλοι σας παρακαλώ και καμιά λεπτομερέστερη συμβουλή
-
Αυτή η απάντηση τροποποιήθηκε στις 7 μήνες πριν από
-
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
- Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.