Αρχική / Θέματα / Δρομικά θέματα / Αγώνες / 41ος Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας – 2024

41ος Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας – 2024

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 31 έως 45 (από 128 συνολικά)
  • Συντάκτης
    Elda
    Συμμετέχων

@tzatzikis90 Χαχα Τάσο καλά θα τανε να σε ακολουθήσω (να κουτσομπολεψουμε κ τον Καλογεριδη που εξελίσσεται σε μεγάλο αστέρι) αλλά εσύ είσαι νειατο κ θα με κάψεις. Σου βγαίνουν δε σου βγαίνουν οι προπονήσεις μια χαρά θα το πας κ άσε με μένα στη Μαραθώνος να ψάχνω που ξεκινάει το μονοπάτι

Elda
    Συμμετέχων

H Maurten ειναι παντα στην εκθεση του μαραθωνιου με προσφορες οποτε μπορει κανεις να προμηθευτει απο εκει ο,τι χρειαζεται αν και καλο θα ηταν ειδικα τα τζελακια της maurten να εχουν δοκιμαστει προηγουμενως σε καποια προπονηση, δεν αρεσουν σε ολους. Απο εκει και περα online βρισκει κανεις ο,τι θελει με παραλαβη σε 1-2 εργασιμες.

Edit για να συμπληρωσω οτι το ενα και μοναδικο καταστημα της MAurten στην Ελλαδα ειναι στην Αγια Παρασκευη Αγ. Ιωαννου 50.

• Αυτή η απάντηση τροποποιήθηκε στις 7 μήνες, 1 εβδομάδα πριν από Elda.
    dpap147
    Συμμετέχων

Αναρωτιέμαι αν τα salt sticks επαρκούν όσον αφορά το μαγνήσιο για την πρόληψη κραμπών ή πρέπει στη τροφοδοσία μας κατά τη διάρκεια του αγώνα να εντάξουμε και μαγνήσιο;;

Μαρία
    Συμμετέχων

Αρκούν, δε χρειάζεται μαγνησιο κατά τον αγώνα. Καλό είναι να έχετε πάρει τις τελευταίες εβδομάδες προς αποφυγή κραμπων κλπ. Βοηθάει και στον ύπνο.

dpap147
    Συμμετέχων

Οκ. Μένουμε στα τζελάκια και τα salt sticks. Πόσα να κουβαλάς άλλωστε;
    Υπολογίζω 4 τζελάκια των 65γρ (τα 160αρια Maurten), μισό τζελάκι ανά πέντε χλμ και 7-8 salt.

Stelios
    Συμμετέχων

Εγώ χρησιμοποιώ, τζελ, νερό, μαγνήσιο, salt stick. 5 τζελ +1 πριν τον αγώνα, 3 μαγνησιο, 6-7 salt stick.
    Είναι πολυ μεγάλη συζήτηση. Δεν υπάρχει σωστό και λάθος, όλα εξαρτώνται από το πως έχει δουλέψει την τροφοδοσία σου στις μεγάλες ειδικές προπονήσεις. Άλλοι τρώνε πολυ, άλλοι λίγο. Αν έχεις δουλέψει τον μεταβολισμό των λιπών στα αργά τότε είσαι πιο άνετος. Απλά ο κανόνας είναι ΠΑΝΤΑ με νερό. Ακολουθησε το χρονοδιάγραμμα που λέει η κάθε εταιρεία… Έτσι και αλλιώς αν δεν έχεις δουλέψει αργά τα long και είσαι εργοβόρος ότι και να φας μετά τις 2 ώρες θα έχεις θέμα αναπλήρωσης.
    Κάτι τελευταίο, δεν παιζει ρόλο ποσο τρώμε αλλά ποσο έχουμε μάθει το σώμα μας να χρησιμοποιεί αυτό που του παρεχουμε. Και 100γρμ υδατάνθρακα να τρως την ώρα αν δεν έχεις μάθει το σώμα σου να δουλευει το είδος και την ποσοτητα που του δίνεις, πάλι στο στις αποθήκες θα στραφεί σε όλο το ποσοστό.
    Σε αγώνα στο ποδηλατο πριν μια εβδομαδα έτρωγα 120 γρμ την ώρα αλλά το δουλεψα πανω απο 5 μήνες.

Μαρία
    Συμμετέχων

Όλα αυτά βέβαια καλό είναι να έχουν δοκιμαστεί σε long run . 7 salt stick πολλα δεν είναι;ας μας πει και κάποιος άλλος αλλά εγώ θα πρότεινα ένα σε κάθε 10ρι και αν έχει τραγική ζέστη ίσως και ένα 2ο εκεί γύρω στον ημι;

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

Η ποσότητα λήψης του νατρίου εξαρτάται και από την απώλειά του, πόσο ιδρώνεις δηλαδή. Οι γυναίκες π.χ. ιδρώνουν λιγότερο.
    Κατά την εταιρεία, μπορείς να πάρεις μέχρι 10 ημερησίως. Ένας γενικός κανόνας για μία ζεστή ημέρα είναι μία κάψουλα ανά 5Κ.

Kalogeridis
    Συμμετέχων

@tzatzikis90 @elda Μαρια ο Τάσος είναι ο ορισμός του συνεργασιμου παρτενέρ… έχω φάει φόλες από κακη εκτίμηση παρτενέρ σε αγώνα. Για τον Τάσο κόβω το κεφάλι μου… είστε όντως πολύ κοντά σε ρυθμο. Εσυ βέβαια υπερτερεις στο endurance κατά παρα πολύ του Τάσου. Μπορεί να σε φτάσει ασκαστη στο ➕ και εσυ μετά να δώσεις πονο. Καπου εκεί ο γιαουρτοσκορδιος θα πιασει την πρώτη καντίνα στα δεξιά!
    Φέτος είμαι λίγο καλύτερα από περισυ. Ακόμα και μετά την πρόσφατη κορώνα, με παει πολύ καλά. Βέβαια δε θα κατέβω με μοναδικό στόχο την επίδοση, όπως περισυ. B2b dnf είναι δύσκολο να το δεχτώ. Πάντως ουδείς λογος για αστέρια, μιας και τρέχω 12 χρόνια χωρίς να κανω το πέταγμα που φυσιολογικά θα έπρεπε να είχα πετύχει. Φέτος ξερω οτι μπορω κάτι καλύτερο, και θα προσπαθήσω να πάρω το μαξ που θαμπυ αναλογεί τη μέρα του αγώνα… παμε γερα συντρεχτες!!! Μπαίνουμε στην τελική ευθεία!!! Όλοι γέροι στην αφετηρία!!!

tzatzikis90
    Συμμετέχων

@Elda : Η προσφορά μου ισχύει πάντως, έχεις χρόνο να το σκεφτείς! Μπορούμε να πάμε μαζί ως ένα σημείο έστω, βάλε εσύ τον επιθυμητό ρυθμό κι έρχομαι από δίπλα παγοθραυστικό! Κι αν τυχόν έχει κάποιος περισσότερες δυνάμεις και θέλει να φύγει, στο καλό! χαχα

@Kalogeridis
    : Ο μόνος γέρος στην αφετηρία, θα είσαι εσύ! Εμείς είμαστε πιπίνια!

Τελευταίο και δυσκολότερο LR την επόμενη Κυριακή με 32χλμ ξεκινώντας από το ύψος της θάλασσας στο Νιάρχο μέχρι κορυφή Λυκαβηττο. Αν δεν έχετε νέα μου σε 10-15 μέρες, να ανησυχήσετε!

Καλή Κυριακή σε όλους!

Elda
    Συμμετέχων

Χαχα Τασο καλα του τα πες του Καλογεριδη! Οσο για το να παμε μαζι βασικη προυποθεση να ειμαστε στο ιδιο μπλοκ και δεδομενου οτι δεν τρεχω πλεον αγωνες ασφαλτου, ο μοναδικος αγωνας που ειχα να δηλωσω ηταν ο ημι του Αιγιου (2 ωρες) Ιανουαριο του 22 οπου εκανα επανεκκινηση με 7 εβδ προετοιμασια μετα απο 1.5 χρονο σχεδον πληρους αποχης απο το τρεξιμο. Οποτε με βαση αυτο δεν ξερω που θα με τοποθετησουν, εσυ ειχες καποιο αγωνα να δηλωσεις την τελευταια τριετια η θα τρεξεις σα νιουδι?

tzatzikis90
    Συμμετέχων

@ Elda : Εγώ είμαι σε ακόμα χειρότερη μοίρα Μαρία! Δεν έχω τρέξει αγώνα τα τελευταία 3 χρόνια και δεν δήλωσα κάποιο χρόνο, οπότε σε ένα από τα 2 τεελυταία μπλοκ θα είμαι λογικά.. Βέβαια να πω την αλήθεια μου, δεν έχω καλύτερο από το να ξεκινώ στο τέλος και να περνάω συνεχώς κόσμο στη διαδρομή! Αλλά οκ, έχε το εσύ στο νου σου κι ανάλογα τα μπλοκ και τη διάθεση, το βλέπουμε ξανά!

Kalogeridis
    Συμμετέχων

@tzatzikis90 όταν μάθετε τα μπλοκ με την Μαρία πιθανόν να είναι σε προπορευομενο , πήγαινε στην γραμματεία της παραλαβής και δείξε κάτι παλαιότερο της 3ετιας ζητώντας να μπεις σε αυτο της Μαρίας (με την τοτε επίδοση εισαι για 3ο-4ο) … δοκίμασε, δε χάνεις τίποτα.. άκου τον γερο άνθρωπο, κάτι ξερω!!!

Kalogeridis
    Συμμετέχων

@@tzatzikis90 αν δεν πετύχεις κάτι με αυτόν τον τρόπο, πουλά προλογο δείχνοντας μια παλαιότερη φωτογραφία σου, γιατί τώρα δείχνεις μεγαλύτερος μου… άκου πιπίνι… για την Μαρία πάσο… για σενα όμως δε το δέχομαι!!!

Panoszr
    Συμμετέχων

Χαιρετώ την δρομική παρέα! Σας διαβάζω καιρό αλλά πρόσφατα εγγράφηκα.
    Θα τρέξω τον πρώτο μου μαραθώνιο στον αυθεντικό και προβληματίζομαι για τη διαφορά που θα επιφέρει η ανηφόρα στον ρυθμό μου. Στόχος είναι τερματισμός σε 3’30″. Είμαι 29 ετών 79 κιλά με πρόσφατο αγώνα το 30αρι στα Γιάννενα σε 2:20.
    Την εβδομάδα βάζω 70-80 χιλιόμετρα (μέγιστο 100 2 εβδομάδες) με 400-500μ υψομετρικά (εδώ και 3 μήνες). Οι πιο έμπειροι θεωρείτε είμαι εντός στόχου;

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 31 έως 45 (από 128 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.