- Αυτό το θέμα έχει 127 απαντήσεις, 34 φωνές και ενημερώθηκε τελευταία φορά 1 μήνα, 3 εβδομάδες πριν από τον χρήστη
Kostakos.
-
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
-
13 Νοεμβρίου 2024 στις 09:39 #132148
Stelios
ΣυμμετέχωνΜπορείτε να πάρετε precision fuel. Είναι ο ανταγωνιστής της Maurten. Επίσης υδρογέλη αλλά τζελ και όχι ζελεδάκι.
Βγάζει κανονικά τζελ ,μεγάλο με 90grm υδατάνθρακα και το πολυ μεγάλο με 300grm υδατάνθρακα.
Ειδικά για το μεγάλο έχει δικό της φλασκί ή παγούρι τα οποία έχουν ειδική πιο ανοιχτή βαλβίδα για να ρουφας άνετα και γράφουν και τα γραμμάρια επάνω οπότε ξέρεις ανά πασα στιγμή ποσο έχεις πιει.
Το 90αρι και το 300 αρι ειναι σε resealable δοχείο, δλδ πινεις βιδωνεις και συνεχίζεις αλλά εγώ προτεινω το παγουρι η flask που γράφουν ποσο έχεις καταναλώσει.
Σε αγώνα ήθελα να καταναλωνω 120 γραμμάρια την ώρα. Έβαλα 500 γρμ (σχεδόν 2 x 300) και δεν κουβάλησα ποτε τπτ αλλο.
300 γραμμάρια = 10 τζελ.13 Νοεμβρίου 2024 στις 15:49 #132156aRiSTiDiS
ΣυμμετέχωνΊσως ο πιο άνετος και λιγότερο αγχωτικός Μαραθώνιός μου (10η φορά στην κλασική)! Κατάφερα και κοιμήθηκα και ολόκληρο 8ωρο πριν τον αγώνα!
Είχα κολλήσει Covid 1 μήνα πριν, και παρότι στην καθημερινότητα το πέρασα πολύ ήπια, όταν ανέβαζα ρυθμό ακόμα και την εβδομάδα πριν τον αγώνα δεν ένοιωθα καλά τους πνεύμονες, ενώ στο τέλος της προπόνησης με έπιανε ένας ξερόβηχας. Από τις προπονήσεις της τελευταίας εβδομάδας φαινόταν ότι είμαι +10sec/km αργότερος στα Tempo Runs σε σχέση με πριν, που ήμουν πολύ δυνατός με πρόβλεψη για PR με χρόνο κάτω από 3:08. Ενώ, πλέον και στο παρατεταμένο αερόβιο δεν ήξερα τι αντοχή έχω πέραν των 2 ωρών.
Είχα αποφασίσει από την προηγούμενη μέρα ότι πηγαίνω για LR με επιταχυνόμενο ρυθμό, προφανώς με negative split, όπως και έγινε, και βγήκε ένα «τίμιο» δεδομένων των συνθηκών 3:13, με μέσο HR 139! (συνήθως είμαι στο 144)
Φυσικά και είδα το Νίκο και όλο το team στο γνωστό σημείο!
14 Νοεμβρίου 2024 στις 13:53 #132162Kostão
ΣυμμετέχωνΕίχα από το 2018 να τρέξω στον ΑΜΑ, και αυτό που μου έκανε εντύπωση, εκτός από τη γενικότερη αναβάθμιση της διοργάνωσης ήταν η παρουσία του κόσμου στον δρόμο, ειδικά (πρέπει να ήταν η Αγία Παρασκευή,δεν τα ξέρω καλά τα μέρη) τα παιδάκια πολύ τα χάρηκα, τόσα Hi-five δεν έχω κάνει σε όλους τους υπόλοιπους μαραθωνίους μου μεαζεμένους.
ΥΓ για κάποια χιλιόμετρα ακολουθούσα από μακριά τη γνωστή σιλουέτα του Σπύρου, αλλά χωρίς να το καταλάβω μου έφυγε…26 Μαρτίου 2025 στις 17:07 #133067aRiSTiDiS
ΣυμμετέχωνΓράφω εδώ, μιας και είναι πολύ νωρίς να ανοίξουμε θέμα για το 2025.
Στην νέα προκήρυξη αναφέρει ότι “Στο χώρο αφετηρίας δεν θα διατίθεται υπηρεσία παραλαβής σάκου ιματισμού, την ημέρα του αγώνα.”
Δηλαδή όλος ο κόσμος που θα κατέβει στο Μαραθώνα με πούλμαν, πού θα αφήσει τα πράγματά του?Προσοχή: Ο σάκος πρέπει να παραδοθεί στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο εντός της Αλέας του Ζαππείου σύμφωνα με τον αριθμό συμμετοχής, αποκλειστικά και μόνο τις παρακάτω ημέρες και ώρες:
Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2025: 14.00 – 22.00
Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2025: 11.00 – 22.00
Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2025: 11.00 – 22.00
Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2025: 11.00 – 24.0026 Μαρτίου 2025 στις 19:15 #133068naftony
ΣυμμετέχωνΈχουν γραφτεί ήδη πολλά αρνητικά σχόλια για την εν λόγω απόφαση στα social, εγώ έστειλα και email διαμαρτυρίας. Κάποιος επικοινώνησε με το ΣΕΓΑΣ και του απάντησαν ότι η επιτροπή αγώνων έχει πάρει απόφαση για την σημαντική αύξηση των συμμετοχών καθώς υπάρχει πλέον μεγάλη ζήτηση από Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό και ως εκ τούτου τα φορτηγά που θα χρειαστούν για εκείνη την ημέρα θα είναι σχεδόν τα διπλάσια από ότι είναι τώρα και σε συνδυασμό με τα λεωφορεία που θα μεταφέρουν τον κόσμο θα δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα ασφάλειας.
Βέβαια προκύπτουν προβλήματα για τους δρομείς και κυρίως αυτούς που έρχονται αυθημερόν ή από επαρχία με τους συλλόγους τους. Επιπλέον για κάποιους είναι δύσκολο να φτάσουν στην αφετηρία μόνο με τα ρούχα που θα τρέξουν. Αφήστε που η ήδη επιβαρυμένη με δρομείς αφετηρία αλλά και η διαδρομή θα δεχθούν ακόμα μερικές χιλιάδες δρομείς με ότι αυτό συνεπάγεται.26 Μαρτίου 2025 στις 21:33 #133069petransfhp
ΣυμμετέχωνΣημαντική αύξηση των συμμετοχών, δηλαδή ίσως στοχεύει η διοργάνωση να φτάσει ένα υψηλό νούμερο αυτών το οποίο μπορεί να είναι στις 30.000 δρομείς μόνο στον Μαραθώνιο, ένα νούμερο το οποίο κατάτην γνώμη μου δεν μπορεί να το διαχειριστεί η διοργάνωση, το οποίο θα σημαίνει πολύ στριμωξίδι και στην εκκίνηση και κατά την διάρκεια του αγώνα. Όσοι θα είναι από το 4ο μπλοκ και μετά θα έχουν πρόβλημα…
27 Μαρτίου 2025 στις 06:23 #133072Alkis
ΣυμμετέχωνΤι θα πει αύξηση των συμμετοχών;
Σε όλο τον κόσμο κάθε διοργάνωση έχει συγκεκριμένο αριθμό χωρητικότητας και όταν συμπληρώθει αυτός ο αριθμός κλείνουν αυτόματα οι έγραφες.
Αυτό έχει να κάνει ανάλογα με την πόλη,τους δρόμους, το σημείο εκκίνησης κτλ.
Το Παρίσι πχ μπορεί να χωρέσει 50 χιλιάδες δρομείς,και η Βουδαπέστη 10 χιλιάδες.
Εδώ κάθε χρόνο σε ένα ήδη περιορισμενο χώρο (τόσο της εκκίνησης, τόσο και της διαδρομής αυξάνεται ο αριθμός των δρομέων ανεξέλεγκτα και επικίνδυνα.
Φυσικά όλο αυτό γίνεται για το κέρδος,και για να πουλήσουν όσες περισσότερες συμμετοχές βρήκαν την πρωτοφανή ιδέα (για να δημιουργηθεί χώρος)να μην μπορούν να αφήσουν τα ρούχα τούς,και γενικότερα τα πράγματα τους οι δρομείς στην εκκίνηση,αν είναι δυνατόν.
Ο αυθεντικός μαραθώνιος της Αθήνας ήταν ένας άριστα οργανωμένος αγώνας τα προηγούμενα χρόνια αλλα η κατάσταση έχει αρχίζει να ξεφεύγει καιρό τώρα.27 Μαρτίου 2025 στις 12:19 #133076Kostakos
ΣυμμετέχωνΑπαραδεκτη αποφαση!!!!!!!
Δηλαδή, 06:30 θα μπούμε στο λεωφορείο με σορτσάκι και φανελάκι λες και είμαστε λοκατζήδες σε αποστολή ;
Κάποιος φωστήρας το σκαρφίστηκε αυτό ;
Τόσα χρήματα παίρνουν είναι δυνατόν να μην έχουν να πληρώσουν τα φορτηγά ;
Προφανώς καποιο “παιχνίδι” παίζεται για άλλη μια φορά κι αυτά για την αύξηση των συμμετεχόντων εγω δεν τα πιστεύω. Αν είναι έτσι τότε τι θα γίνει , θα πέσει και η τιμή της συμμετοχής ή όλως τυχαίως θα αυξηθεί ξανά ;
Μάλλον εδώ κολλάει η γνωστή ατάκα:
Είναι πολλά τα λεφτά….. -
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
- Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.