Αρχική / Θέματα / Δρομικά θέματα / Αγώνες / 8α ΛΙΟΦΙΛΙΑ – Η νύχτα των 10.000 μέτρων

8α ΛΙΟΦΙΛΙΑ – Η νύχτα των 10.000 μέτρων

• Αυτό το θέμα έχει 71 απαντήσεις, 16 φωνές και ενημερώθηκε τελευταία φορά 5 έτη, 3 μήνες πριν από τον χρήστη tse89.
Επισκόπηση 12 δημοσιεύσεων - 61 έως 72 (από 72 συνολικά)
  • Συντάκτης
    Γιάννης Μπ.
    Συμμετέχων

@johnb Συγχαρητήρια, Γιάννη!

@Echetlos
    .. Ευχαριστώ Νίκο, και εγώ πρώτη φορά στα Λιοφίλια… ωραίος αγώνας, αν και για εμένα δεν κύλισε όπως θα ήθελα.. Δεν πειράζει , πολύ, όμως… όλα μέσα στο πρόγραμμα είναι..

StefanosM
    Συμμετέχων

βλέποντας το Live παρατήρησα πολλούς να πατάνε το Lap κάθε φορά που τελείωνε ένας γύρος, όπως προτάθηκε και από εδώ.
    Επειδή το θεωρώ λίγο αγχωτικό να μην ξεχάσεις να το πατήσεις σε κάθε γύρω , προτείνω την επόμενη φορά ή κάθε φορά που πάτε σε στίβο, να βάλετε το IQ application “lap by position”

https://apps.garmin.com/en-US/apps/56ac6530-5b61-4ed2-9e2f-d682064efeb6

Ενώ υπάρχει στα παλιά garmin, στα καινούρια το έβγαλε

aroulio
    Συμμετέχων

Και μερικές φωναχτές σκέψεις επειδή πέρασα καλά… για αργός δρομέας
    Χωρίς καμία προπόνηση ταχύτητας και με ρεκόρ από το 2017 στα 48:01, θα έμπαινα στο αγώνα με πολλά ερωτηματικά, χωρίς απαιτήσεις και με στόχο κάτι κάτω από 50:00 κι ίσως προς το 49:00. Μέχρι μισή ώρα πριν την έναρξη του αγώνα έριχνε καρέκλες, το στάδιο ήταν πλημμύρα και η λογική έλεγε ότι δεν είμαστε για τρέξιμο. Τελικά λίγο πριν και κατά τη διάρκεια του αγώνα η βροχή σταμάτησε με την υγρασία όμως να παραμένει στο 100%. Ευτυχώς το μποτιλιάρισμα βοήθησε σε ένα ανέλπιστα αργο 1ο γύρο (στο 5:00) και στη συνέχεια κλείδωσα στο 4:54. Παρά το ρυθμό αυτό, στα 2 χιλιόμετρα κοιτάζοντας πίσω μου είδα ελάχιστους δρομείς και κατάλαβα ότι ήμουν στους τελευταίους (41/48). Σκέφτηκα να ανοίξω λίγο για να προσεγγίσω τους προπορευόμενους, αλλά τελικά προτίμησα να ακολουθήσω τη συμβουλή του Έχετλου «μείνε στο ρυθμό σου και κάνε τον αγώνα σου». Στο 5ο km μου βγήκε μια πρώτη μικρή κούραση στις ανάσες, η οποία ξεπεράστηκε ανώδυνα μετά από μόλις 2 γύρους στο 5:00. Πέρασμα 5αριού σε 24:31 άρα πήγαινα καρφί για 49:00. Αντί για την κοιλιά που περίμενα στο 6ο και 7ο km όχι μόνο κρατήθηκα, αλλά άνοιξα λίγο ακόμα στο 4:49. Στο 7,6 και την 37η θέση αισθανόμουν ότι είχα δυνάμεις και γκάζωσα λίγο παραπάνω 4:45, 4:43, 4:40 μαζεύοντας σταδιακά τους μπροστινούς μου. Αυτό το ανέβασμα τελείωσε τις ανάσες μου κι έτσι από το 8,5 και μετά συντόνισα την αναπνοή με το βηματισμό μου. 4:40 , 4:35, 4:30 στα κόκκινα αναπνευστικά και μετρώντας αντίστροφα από μέσα μου τα μέτρα που απέμεναν. Μπαίνοντας στην τελική ευθεία, με προσπερνάει ένα παληκάρι και μου έδωσε ένα καλό κίνητρο για ένα γερό σπρίντ. Όλα μέσα πλέον μ΄ένα τελευταίο 100άρι στο 3:30! 48:21 ο τελικός χρόνος και 2ο καλύτερο 10άρι μου από το πουθενά. Στο 4:54 (24:31) το 1ο μισό, στο 4:46 (23:50) το 2ο με γερό negative split. Εντυπωσιακό κι ελπιδοφόρο για μένα το 4:40 στα τελευταία 2,4 km τη στιγμή που το ρεκόρ 5αριού μου είναι στο 4:37. Και τέλος ανέβασμα στην 29η θέση που απλά επιβεβαιώνει το καταπληκτικό συναίσθημα να αισθάνεσαι τη δύναμη προς το τέλος και να μαζεύεις κόσμο.

10,17 km και 188 hr μέτρησε το παλιό 310,
    10.41 km (με smart recording) και 155 hr -ότι να ‘ναι δηλαδή- το αντικατασταθέν από χτες Fenix 5

konkarien
    Συμμετέχων

Ωραία κούρσα Άρη.Συγχαρητήρια!!!

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@aroulio Ωραίος, Άρη!
    Έχουν και τα μικρά την χάρη τους. 😉

aRiSTiDiS
    Συμμετέχων

@aroulio Μπράβο! Έπρεπε να μας το έλεγες απο πριν να σου κάναμε κερκίδα, και να λεγαμε καμια κουβέντα μετά! Στην ιδια σειρά ήσουν με την Μαρία, θα σε δώ στο video

@papako
    Πολύ καλό! Και εγώ το πάταγα το lap, απλά δεν είχα το “άγχος” να δώ επί τόπου την καταγραφή, αφού έμενε στην οθόνη μέχρι τον επόμενο γύρο. Δύο μόνο παρατηρήσεις:
    1ον. Όπως λένε και στα σχόλια της εφαρμογής, φαίνεται να μην “πατάει” το lap κουμπί στο Garmin, άρα αυτό κάνει την δική του καταγραφή, ανεξάρτητα από τα laps του Garmin. Που θα πεί ότι στο τέλος, στο activity του Connect, δέν φαίνονται αυτά τα laps, αλλά τα laps του Garmin. Όντως ισχύει εσύ που ξέρεις και το έχεις δοκιμάσει? Θα ήταν πολύ χρήσιμο άν το ενσωμάτωνε η ίδια η Garmin, και όπως έχει Auto Lap by distance, να είχε και Auto Lap by position, που να ήταν ισοδύναμο με το να πατούσες manually το κουμπί, και να πέρναγαν αυτά τα laps και στο Connect
    2ον. Είναι καλή η ακρίβεια του GPS? Δεδομένου ότι το position χρειάζεται GPS. To έχεις δοκιμάσει? Αν ξεκινήσεις πάνω στη γραμμή πόσα μέτρα απόκλιση το πολύ βγάζει στη θέση του lap? Ευχαριστώ όπως και να έχει

tse89
    Συμμετέχων

Δεν κατάλαβα ρε παιδιά!! Γιατι να πατάτε σε καθε γύρο το lap?? Υπάρχει κάποιο πλεονέκτημα σε αυτό;;εγω πχ αν κανω καμια προπόνηση σε στίβο το αφήνω μόνο του αντε αν εχω 800 ή 1000 κλπ να κοιτάω το pace αλλά και αυτό σπάνια γιατί ξέρω ποσο περίπου παω κάθε φορά και δεν εχω καμια ιδιαίτερη εμπειρία!!σε αγώνες πχ κιόλας για να μην κανω την κινηση κιόλας αυτή με το ρολόι ψιλοlockάρω και πάω στον ρυθμό μου!! Και χωρίς ρολόι δλδ σε αγώνα το ίδιο είναι νομίζω!!

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@tse89 Σιγά ρε κομπιούτερ…

…σε αγώνες πχ κιόλας για να μην κανω την κινηση κιόλας αυτή με το ρολόι ψιλοlockάρω και πάω στον ρυθμό μου!! Και χωρίς ρολόι δλδ σε αγώνα το ίδιο είναι νομίζω!!

tse89
    Συμμετέχων

Νίκο εν τελει που βοηθάει το lap?

tazi
    Συντονιστής

@tse89 Nikos kai ego opote leo na apantiso.
    To lap boithaei sto na sou deixnei to xrono pou ekanes metaxi dio diadoxikon patimaton tou koumpiou. Sti periptosi tou stibou sinithos to xrisimopoioume gia na xronometrisoume ta perasmata mas sta 200, kai pio sixna 400 metra. Apo ta perasmata se dedomeni apostasi xereis me akribeia to rithmo me ton opoio trexeis opote analoga me to pou thes na kinitheis ritmizeis tin taxitita sou.

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

Αν υποθέσουμε ότι κάποιος ξέρει τις δυνατότητές του στο 10άρι και τον ακριβή ρυθμό που μπορεί/θέλει να κινηθεί, η μετρημένη διαδρομή του στίβου σού εξασφαλίζει την ακριβή διατήρησή του.
    Επειδή μιλάμε για μια απόσταση όπου το λάθος κοστίζει και για τους περισσοτέρους ερασιτέχνες δεν είναι δύσκολο να αποκλίνεις π.χ. 5-10″/χλμ, η δυνατότητα να τσεκάρεις ανά πάσα στιγμή τον ρυθμό σου, είναι σημαντική.
    Το τονίζω όμως, μιλάμε για περιπτώσεις που θες να πας στο όριο και κυνηγάς το βέλτιστο.

tse89
    Συμμετέχων

Νίκο εκεί που λες ότι το τονίζεις τότε κατάλαβα!!αν και καθε γυρο να το παταω αν ειναι 10ρι σε στίβο το θεωρώ ακραίο όλη την ωρα να πατάω ξανα και ξανά!!!
    Τέλος παντων οπως βολεύεται ο καθένας!!
    🙂🙂

Επισκόπηση 12 δημοσιεύσεων - 61 έως 72 (από 72 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.