Forerunner 935…αξίζει η όχι ;

Τοποθέτηση ετικέτας: ,

• Αυτό το θέμα έχει 71 απαντήσεις, 16 φωνές και ενημερώθηκε τελευταία φορά 4 έτη, 7 μήνες πριν από τον χρήστη pseiras.
Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 16 έως 30 (από 72 συνολικά)
  • Συντάκτης
    aRiSTiDiS
    Συμμετέχων

@roukounas σου έχει φθορά κάπου?
    Πάντως και να υπάρχει κάτι, θα πρέπει να αφήνει κενό στη θέση που ειναι το οπτικο HRM, για να μπορεί να μετράει, αλλά και στη θέση που μπαίνει το καλώδιο φορτισης. Άρα δεν έμεινε και πολύ να καλύψει.
    Σε εμένα μετά από 2.5 χρονια με καθημερινή χρήση (αλλά οχι πισίνα ή θάλασσα πέραν του 15ημέρου διακοπών κάθε χρόνο) η μόνη φθορά που έχει είναι ότι το κίτρινο λουράκι έχει χάσει την ένταση του χρώματος που είχε.

roukounas
    Συμμετέχων

Το εχω παει για σερβις γιατι εφαγε κολλημα και μου εδειχνε το blue triangle της garmin και δεν δεχοταν καμια εντολη. Το επανεφερα με hard reset αλλα με το που το εβαζα να κανει sync ειτε με pc ειτε με κινητο οταν τελειωνε ο συγχρονισμος εβγαζε παλι το τριγωνο.
    Το εφτιαξαν τωρα στο μαγαζι απο οπου το αγορασα, ηταν θεμα software ευτυχως αλλιως θα το εστελναν Αγγλια για αντικατασταση, και μου ειπαν να βαλω κατω στη πισω μερια γιατι υπαρχει λιγη φθορα(το εχω 1 χρονο). Και εγω απο οτι θυμαμαι καποια γραμματα πρεπει να εχουν σβηστει.
    Ειχα την ιδια απορια αν θα συνεχισει να πιανει ο παλμογραφος με τη ζελατινα και μου ειπε δεν θα εχει θεμα(με τη φορτιση ομως θα εχει).

Periklis
    Συμμετέχων

Αν ψάξεις στο Ebay υπάρχουν θήκες “TPU protector” σιλικόνης ελαστικές οπως αυτές που χρησιμοποιούμε στα κινητά τηλ. Οπως σωστά λεει ο @aRiSTiDiS θα δεις από το link στις φωτο καλυπτει μερος τις πλάτης αλλα όχι ολόκληρο για να μην εμποδίζει το παλμογράφο.
    Εγώ το ρολόι το έχω μόνο 3 μήνες οπότε και είναι ακόμη “αψογο” σε όλα. Δεν εχει παρουσιάσει κατι αρνητικό.
    Φιλος μου που το έχει ενα χρόνο και δε το βγάζει ποτέ κυριολεκτικά, χρησιμοποιώντας το σε θαλασσα και πισίνα, δεν του έχει παρουσιάσει το παραμικρό.
    Αν και πλαστικής κατασκευής τα πλαστικά του ειναι ποιοτικά. Νομιζω με αυτή τη προστατευτική ζελατίνα η οποία αν δεις προστατευει ΚΑΙ την οθόνη είμαστε καλύμένοι! Ηδη εχω παραγγείλει τη δική μου αλλα ακομη περιμενω να μου ερθει. Εγώ την πήρα περισσότερο για να μου προστατεύει το πλαστικό γύρω από την οθόνη. Εκεί ειναι επικίνδυνο να γδαρθεί σε καποιο κοπάνημα. Πήρα πάντως για καλο και κακό ενα κουμπωμα για την υποδοχή φορτισης. Είναι φτηνά.

—> https://www.ebay.com/itm/Soft-TPU-Screen-Protector-Cover-Bumper-Shell-For-Garmin-Forerunner-935-945/223677328899?hash=item3414352e03:m:mec9zugiEFYz0bRiS2B2KBg

—-> https://www.ebay.com/itm/10x-Dust-Plug-Garmin-Fenix-5-5S-5X-Plus-Anti-Dust-Cap-Charger-Port-Protector/382959207605?ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT&_trksid=p2057872.m2749.l2649

Odysseas
    Συμμετέχων

παρατηρω πως η αναφορά στο εν λόγω νήμα γίνεται σχετικά με το 935 και το 945 ή και το 245 και αναρωτιέμαι αν σε περίπτωση που κάποιος ενδιαφέρεται μόνο για τρέξιμο (και όχι τρίαθλο η κολύμβηση), μήπως το 645 είναι το καλύτερο value for money? Είναι μόλις 50 ευρώ πιο ακριβό από το 245 και επιπλέον έχει και το ενσωματωμένο βαρόμετρο (και πληρωμή μέσω NFC για οποιον το χρειαζεται) το οποίο λείπει από το 245. Το μόνο μείον σε σχέση με το 245 είναι το οξύμετρο το οποίο δεν ξέρω κατα πόσο πραγματικά χρειάζεται…

Αρα για κάποιον που θέλει το ρολόι μόνο για τρέξιμο, μήπως η αμέσως καλύτερη και πολύ φθηνότερη επιλογή του 945 είναι το 645?

stratus
    Συμμετέχων

Εχω ακουσει,διαβασει παραπονα για την ακριβεια του gps στο 645.
    Ως κατοχος του 935 και 945 ειμαι υπερ ευχαριστημενος .
    Το οξυμετρο ειναι μια βλακεια

Periklis
    Συμμετέχων

@odyseas αν θες την άποψή μου, μιας είσαι αποφασισμένος να σκάσεις αρκετα λεφτά, τι γιάννης τι γιαννάκης, κανε τη καλή και πάρε το 935 που τα κάνει ΟΛΑ και αξιζει ποιοτικά 100%. Και εγώ κυρίως για τρέξιμο το χρησιμοποιώ αλλά η αίσθηση ότι όποτε μου τη βιδώσει να το χρησιμοποιήσω σε θάλασσα πισίνα η ποδήλατο θα ειναι ετοιμοπόλεμο…αυτό μου αρκεί!
    Το 645 ειναι ομως επισης ενα καλο μοντέλο και ομορφο! Για μένα διάλεξε αυτό που σου αρεσει περισσότερο και ταιριάζει στο χέρι σου.
    Γιατί δε κάνεις ΥΠΟΜΟΝΗ σε λιγες μερες εχει την ΕΚΘΕΣΗ του Μαραθωνίου στο κλειστό του TaekWoDo και εκεί θα έχει να δεις τα πάντα και να τα δοκιμάσεις! Λογικά θα εχουν και τιμές “μειωμένες” οπως περυσι..!

Odysseas
    Συμμετέχων

@Stratus, @Periklis σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Επειδή δεν βιάζομαι καθόλου θα τα δω όλα στην expo του μαραθωνίου και θα περιμένω και black Friday μηπως και σκασει καμια καλη προσφορα… βασικο για μενα και το πως καθεται στο χέρι μιας και το φοραω συνεχεια, και στον υπνο.

Sotiris Diamantopoulos
    Συμμετέχων

@odiodiodi ως κατοχός του 645, να σου πω ότι είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Το NFC λέει, ειδικά αν μετά την προπόνηση περνάς δίπλα από μια πιτσαρία 🙂
    Το ενσωματωμένο βαρόμετρο παρέχει ακριβέστερες υψομετρικές μετρήσεις, και χρησιμοποιείται και στον υπολογισμό του running power. Τώρα αν οι ηλίθιοι της garmin αποφάσιζαν λίγο να στρώσουν την υλοποίηση της εφαρμογής τους για να έχει κάποιο νόημα το garmin running power, θα ήταν καλύτερα.

Odysseas
    Συμμετέχων

@Sotiris Diamantopoulos σ’ευχαριστω για την απαντηση. Βέβαια το NFC στην περίπτωση μου μπορει να λειτουργησει αρνητικα… καθε μερα μετα απο την προπονηση για να παω σπίτι περνάω μπροστα απο περιπου 20 σουβλατζιδικα, πιτσαριες, παγωτατζιδικα… αλλα φροντιζω να μην κουβαλαω λεφτα/καρτες επάνω μου οπότε θέλοντας και μη αντιστεκομαι στους πειρασμο… με το NFC δεν ξερω κατα πόσο θα το ελέγξω :p

btw, το μεταλλικο στεφάνι του 645 από χτυπήματα πως πάει; Το 245 που έχω τωρα το έχω ταραξει στα χτυπήματα και γδαρσίματα αλλά επειδη ειναι full πλαστικο δεν πολυφαινεται

aRiSTiDiS
    Συμμετέχων

@odiodiodi ως κατοχός 935 θα σου πρότεινα κατ αρχήν να δεις το οικονομικό και το εμφανισιακό μέρος, που είναι καθαρά υποκειμενικά.
    Όσον αφορά την κολύμβηση, και η σειρά 6 μπορεί να καταγράψει τέτοια activities, άρα θα σε καλύψει και εκεί αν θελήσεις να κάνεις περιστασιακά κάποιες καταγραφές. Ένα σημειό υπεροχής της σειράς 9 ήταν και η αυξημένη αυτονομία. Δέν ξέρω άν η ψαλίδα έκλεισε μεταξύ του 945 και 645, ούτε άν το θεωρείς σημαντικό ή οχι.
    Προσωπικά περνάω μια φάση τεχνολογικής άρνησης: το μόνο που με νοιάζει να ξέρω real time είναι απόσταση/χρόνος/pace, και μόνο εκ των υστέρων θα κάτσω να δώ κάποια επιπρόσθετα στατιστικά, όπως HR, elevation και GTC Balance, που υπάρχουν και στα 2. Όσον αφορά τη μουσική, όταν βάζω, προτιμώ να χρησιμοποιώ ακουστικά με ενσωματωμένο mp3 player, για να μήν επιβαρύνω και την αυτονομία του ρολογιού, άρα αν αγόραζα θα γλύτωνα λεφτά πηγαίνοντας στις εκδόσεις χωρίς μουσική.

pseiras
    Συμμετέχων

To 945 , 645 , 245 έχουν ακριβως το ιδιο GPS , το τσιπ της sony με την μειωμενη κατανάλωση σε μπαταρία.

aRiSTiDiS
    Συμμετέχων

Η μπαταρία αυτή καθεαυτή είναι η ίδια? Γιατί π.χ. το 935 είχε σημαντικότερη αυτονομία από τα 6ΧΧ και 7ΧΧ ακόμα και σε λειτουργία εκτός GPS

Periklis
    Συμμετέχων

Αυτό για τη μπαταρία του 935 το επιβεβαιώνω…ειναι πιο δυνατή στο 935 από καθε αλλο μοντέλο σειράς 7ΧΧ & 6ΧΧΧ σιγουρα. Ενας βασικός λόγος αλλωστε που το προτίμησα αντί των άλλων μοντέλων.
    Επίσης, εμένα μου αρέσει το 935 γιατί μπορείς να φορέσεις λουρί quickfit αν θες ενώ η δυνατότητα που σου δίνει να εχεις κλασικό λουρί με το βιδάκι (παραδοσιακό στυλ) με κάνει να αισθάνομαι πιο ασφάλεια για το ρολόι. Τα quickfit συστηματα σαν αυτό του 245, 645 δε μου γεμίζουν το μάτι!
    Οσο για την αντοχή του σε κοπανήματα…αν και πλαστικό σε κατασκευή εχει αντοχη παιδιά μεγάλη. Εκανα το λάθος και το κοπάνησα 3-4 φορές κατά τη μεταφορά των αποσκευών καθως επιβιβαζόμουν στο αεροπλάνο σε ενα ταξίδι που πηγα προσφατα και καθε φορά τρόμαζα να το κοιτάξω υπο τον φόβο οτι θα δω καμμιά γρατζουνιά και θα ξενερώσω! Κι ομως, δεν υπηρξε το παραμικρο! Απλά από τοτε εβαλα μυαλό και παράγγειλα τα TPU protector από το ebay.
    Οσο αφορά την εκθεση παντως, αξίζει να περιμένει μέχρι τις 7-8-9 Νοέμβρη για αγορά ρολογιού. Εχει καλές προσφορές και μπορείς να δεις ολα τα ρολόγια να δοκιμάσεις!

Sotiris Diamantopoulos
    Συμμετέχων

@odiodiodi δες τη φωτό για τις φθορές. Να σημειώσω ότι δεν έχω κάνει καμιά ιδιαίτερη προσπάθεια για να το προστατέψω.
    https://500px.com/photo/1005340378

Odysseas
    Συμμετέχων

Σωτήρη σ’ευχαριστω για την φωτο. Μια χαρά φαίνεται όντως!

Όσο για τις μπαταριες και τωρα με το 245 το οποιο εχει κλεισει και 3 χρόνια μια χαρα ειναι αρκει να το φορτίζω μετά απο καθε 2-3 τρεξιματα…
    σιγουρα τα 935 και 945 εχουν καλύτερη μπαταρια από το 645 γιαυτό ειναι ίσως και λίγο πιο βαριά

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 16 έως 30 (από 72 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.