Τοποθέτηση ετικέτας: Forerunner 935, garmin
- Αυτό το θέμα έχει 71 απαντήσεις, 16 φωνές και ενημερώθηκε τελευταία φορά 2 έτη, 12 μήνες πριν από τον χρήστη
pseiras.
-
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
-
18 Απριλίου 2020 στις 18:41 #117304
PiKapa
ΣυμμετέχωνΕυχαριστώ πολύ.Ολες οι προπο ησεις και ότι έχω πάρει μέχρι τώρα απλά θα χαθούν από το ρολόι, στην εφαρμογή θα υπάρχουν κανονικά έτσι? Αν κάνω συγχρονισμό μετά θα μεταφερθούν στο ρολόι vo2 κτλπ κτλπ?
18 Απριλίου 2020 στις 19:16 #117306pseiras
ΣυμμετέχωνΗ λογικη αυτο λεει και επιβαλλει.
Δυστυχως ή ευτυχως δεν εχω χρειαστει να το κανω ακομη.19 Σεπτεμβρίου 2020 στις 05:24 #119138Kwstas Agorastidis
ΣυμμετέχωνΚαλημέρα στην παρέα. Βλέπω ότι η συζήτηση κυμαίνεται κυρίως γυρω από το μοντέλο 935 και ως λίγων ημερών κάτοχος του, θα ήθελα να ρωτήσω κάτι. <<GPS>>. Καταρχάς ασχολούμαι με το τρέξιμο και στις προπονήσεις με άλλο άτομο(κατοχος επισης Garmin-Venu), παρατηρώ σημαντικές διαφορες-αποκλίσεις στην συνολική απόσταση(και οι δυο έχουμε την επιλογή GPS+GLonass) και όπως είναι φυσιολογικό και στους χρόνους, διοτι τα χιλιόμετρα δεν συμπληρώνονται την ίδια στιγμή. Να πω ότι τρέχουμε ακριβώς δίπλα δίπλα, το start και το stop γίνονται στο ίδιο σημείο. Μετά την ενεργοποίηση του gps περιμένουμε εξτρα μισό-ένα λεπτό για πιο σίγουρο αποτέλεσμα. Οι προπονήσεις γίνονται με καλό καιρό, χωρίς σύννεφα βροχές κλπ.
Ερωτήσεις προς όσους γνωρίζουν κάτι γενικό ή και ειδικότερα.
Ευθύνεται κάτι από ρυθμίσεις ;
Το gps-Galileo είναι καλύτερο ;
Ποιο από τα ρολόγια μπορεί να είναι ακριβέστερο στις μετρήσεις, αν πούμε ότι κάποιο χάνει λίγο ;;
Μπορεί να παίρνουν σήμα από διαφορετικό δορυφόρο και να υπολογίζεται αλλιώς η απόσταση ;;;(λέω εγώ τώρα) 😜
Ή ίσως να συμβαίνει κάτι άλλο, που δεν έχω σκεφτεί.19 Σεπτεμβρίου 2020 στις 09:31 #119140aRiSTiDiS
Συμμετέχων@kwstas_agorastidis μεγεία! από τα καλύτερα ρολόγια και με ένα απο τα ακριβέστερα GPS (για το Venu δέν ξέρω)
Νομίζω έχεις ακριβέστερη ρυθμιση με GPS+Galileo από πειράματα που είχα κάνει.
Και το σημαντικότερο είναι να πάς Settings>System>Data Recording>Every Second (λογικά αυτό θα έχει αν δεν το άλλαξες)Από εκεί πέρα αν θέλετε να δείτε ποιος εχει το ακριβέστερο, πηγαίντε σε ένα 400ρι στίβο, κάντε μερικές γύρες και δείτε ποιος θα ειναι πιο κοντά στη σωστή απόσταση.
19 Σεπτεμβρίου 2020 στις 09:40 #119141naftony
ΣυμμετέχωνΕίναι τόσοι πολλοί οι παράγοντες που επηρεάζουν το GPS, που δεν αξίζει μάλλον να ασχολείσαι και πολύ. Την ίδια διαδρομή μπορεί να σου τη δείξει τη μία μέρα 4950μ. και την άλλη 5050μ. Το πιο αξιόπιστο και σοβαρό site που έχω διαβάσει λέει ότι το GLONASS βοηθάει σε μεγαλύτερα γεωγραφικά πλάτη και ίσως σε περιοχές με κατακόρυφες επιφάνειες (βουνό, ουρανοξύστες κλπ). Για το GALILEO οι απόψεις διίστανται, θα ενεργοποιηθεί πλήρως το 2021. Από προσωπική άποψη, το σκέτο GPS μου έδειχνε καλύτερα από το GPS+GLonass (garmin 735) αλλά και πάλι όχι πάντα. Οι διαφορές του 935 με το Venu στο GPS μπορεί να οφείλονται στο διαφορετικό chipset, πιθανόν σε άλλο πομποδέκτη (sony, philips κλπ), στο που είναι τοποθετημένη η κεραία μέσα στο ρολόι, αν έχει πλαστικό ή μεταλλικό καπάκι κλπ., δύσκολο να πεις ποιο είναι πιο ακριβές.
19 Σεπτεμβρίου 2020 στις 15:00 #119144Periklis
ΣυμμετέχωνΚαλησπέρα! Πλέον έχοντας κλείσει ένα χρόνο γεμάτο, η εμπειρία μου από τη χρήση του 935 είναι ΘΕΤΙΚΟΤΑΤΗ. Εχω κάνει τσεκ διαδρομές μέσω google earth τις περισσότερες φορές τις τσεκάρω και το GPS δε μου χάνει παρά λίγα μέτρα μόνο καθε φορά. Πχ τη μία μπορεί να έχω κάνει 6,64χλμ και την άλλη να μου δείξει 6,70χλμ αλλά σκεφτείτε ότι δεν ακολουθώ πάντα την ίδια ακριβώς νοητή γραμμή στο δρόμο και έτσι μπορεις να χανεις παντα η να κερδίζεις καποια μέτρα. Χρησιμοποιώ επειδή όλοι αυτό συστήνουν και σε forums που είμαι γραμμένος, το ΑΠΛΟ GPS.
Το δικό μου ρολόι το έχω τσεκάρει-συγκρίνει με το ρολόι της κοπέλας μου το Vivoactive 3 και ήταν και τα δύο ακριβέστατα, με του φίλου μου το fenix 5X το ίδιο, ενώ το μόνο που είχε απόκλιση από το δικό μου και δεν ήταν ακριβές εντελώς αλλα οχι τεράστιες διαφορές ήταν ενός φίλου άλλου το Ηuawei GT2.19 Σεπτεμβρίου 2020 στις 16:31 #119146pseiras
ΣυμμετέχωνΌποιος χρειάζεται ακρίβεια στο GPS , ας σκεφτεί την λύση ενός footpod.
Είναι τόσοι πολλοί οι παράγοντες που επηρεάζουν το GPS που δεν …19 Σεπτεμβρίου 2020 στις 16:47 #119147stratus
ΣυμμετέχωνΕπειδη εχω foot pod να πω οτι δεν ειναι πανακεια ,πολλες φορες και αυτο τα παιζει πχ ιδια ακριβως διαδρομη τη μια φορα 26 χλμ την αλλη 27,4 μιλαμε για τεραστιο λαθος .Περυσι στα ιωαννινα ευρεξα ο ψωναρας και με τα δυο .Stryd εδειξε 30,4 και το garmin 30 χλμ και 60 μετρα
Οσο για το FELLMR γραφει πολλες μα….!!! ή επιτηδες προμοταρει οτι θελει.19 Σεπτεμβρίου 2020 στις 17:07 #119150Kwstas Agorastidis
ΣυμμετέχωνΚαλησπέρα. Ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Από αυτά που λέτε συμπεραίνω ότι δεν υπάρχει κάτι “σωστό ή λάθος”. Παίζουν πολλές παράμετροι ρόλο, ειδικά αν θες να είσαι ακριβέστατος στις μετρήσεις και από την άλλη ο καθένας βρισκει καλύτερη ακρίβεια σε διαφορετική επιλογή(πχ απλό gps, gps και glonnas ή Galileo μαζί). Οποτε θα δοκιμάσω και το απλό gps για να δω τα αποτελέσματα. Οι αποκλίσεις που προανέφερα όμως είναι της τάξεως των 400 μέτρων περίπου, σε διαδρομές, οι οποίες πραγματοποιούνται σε πεδιάδα-(ανοιχτοσια να το πω χύμα) χωρις κάτι να παρεμποδίζει το σήμα, των 10-12 χιλιομέτρων συνολικά. γι αυτό και με προβληματίζει.
19 Σεπτεμβρίου 2020 στις 17:43 #119151stratus
ΣυμμετέχωνAmsterdam
Παρα πολυ καλα για μεσα σε πολη και μαλιστα καμια 100στη μετρα ειναι που εγραψα καταλαθος στην προθερμανση
Amsterdam footpod
Θεσ/κη
Σχεδον 100% ακριβεια.
Το 935 ειναι πολυ καλο ρολοι19 Σεπτεμβρίου 2020 στις 20:35 #119158pseiras
Συμμετέχων@stratus
Μάλλον χρειάζεται να καλιμπράρεις το stryd σου.
Στο group που έχουν για συζήτηση , όσοι είχαν κάποιο θέμα , με καλιμπράρισμα έφτασαν σε ακρίβεια μέτρου κάτι που η τεχνολογία του GPS εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να φτάσει.19 Σεπτεμβρίου 2020 στις 20:55 #119159stratus
ΣυμμετέχωνΜια χαρα καλιμπραρισμενο ειναι Απο τους πρωτους πιυ το αγορασα ειμαι .Αν δεν ειναι σωστα καλιμπραρισμενο σου δειχνει συνεχως λαθος οχι την ιδια διαδρομη με αποκλιση 4%-5%.
19 Σεπτεμβρίου 2020 στις 22:52 #119160pseiras
Συμμετέχων@stratus
Εννοώ την manual διαδικασία calibration που προτείνει η εταρεία και γίνεται σε στάδιο σε μετρημένη απόσταση.
Το GPS μπορεί να σου βγάλει από άριστα αποτελέσματα μέχρι πολύ λάθος γιατι έχει περιορισμούς και συνήθως θέλει , καλό καιρό , όχι δίπλα σε νερό , σε ψηλά κτίρια , επιφάνειες με αντανακλάσεις , επηρεάζεται από την θέση του δορυφόρου την ώρα που εσύ τρέχεις κτλπ.
Ένας δλδ που προπονείται στην Νέα Υόρκη , ποτέ δεν θα πάρει σωστά αποτελέσματα , ούτε από pace , ούτε από απόσταση.
Το FELLMR βγάζει 4 διαφορετικά footpods στις πρώτες θέσεις και αυτό γιατί είναι απαλλαγμένα απο τους περιορισμούς αυτούς.(συγχαρητήρια για τους χρόνους σου , που τους κοιτάω και μου πέφτει το σαγόνι…..μακάρι και εμείς κάποτε 🙂 )
20 Σεπτεμβρίου 2020 στις 08:28 #119164stratus
Συμμετέχων
@pseiras καλημέρα
Η προηγούμενη δουλειά μου ήταν σε εταιρεία με gps οποτε ξέρω παρά πολύ καλά τους περιορισμούς του gps.
Το calibration σε στάδιο έγινε εννοείται.
Το fellmr λέει ότι για μαραθώνιο πρέπει να προπονείσαι 3 φορές την εβδομάδα και όχι παραπάνω και αυτό από ότι γράφει ισχύει για τους αθλητές όλων των επιπέδων ακόμα και ελίτ.Βεβαια σε ερωτήσεις του στυλ ‘οι ελίτ είναι άσχετοι και τρέχουν τόσα χλμ ‘ δεν απαντάει .Αυτο που θέλω να γράψω είναι ότι τιποτα δεν είναι πανάκεια ούτε foot pod ούτε gps γνωρίζουμε τους περιορισμούς και δεν περιμένουμε θαύματα
Για τους χρόνους μου τους βλέπω και κλαίω με τα τωρινά μου χάλια20 Σεπτεμβρίου 2020 στις 11:13 #119166geomaz
ΣυμμετέχωνΕμενα παλι το 935 χανει πολυ, τρεχωντας σε περιοχη εξωτερικα απο παρκο στο δρομο χανει ανα 1080 μ (μετρημενη με διαφορους τροπους η συγκεκριμενη διαδρομη οπως οχηματα αυτοκινητα-μηχανακια, stryd, google earth) + 20-30μ (αναλογως την μερα) το οποιο το θεωρω τραγικο. Με το stryd ειμαι απολυτα ευχαριστημενος τρεχωντας 2 φορες ημιμαραθωνιο στο σταδιο των Χανιων παντα στην εσωτερικη γραμμη, ειχε απο 5 εως max 10 μ αποκλιση στα…21.100.
Μαλιστα να σημειωσω εδω κατι το πολυ σημαντικο. Εχοντας συγκρινει επανειλημμενως το 935 μου με αλλα ρολογια παλαιοτερης τεχνολογιας οπως 920 xt, fenix 3, forunner 25 (!!), πραγματικα ως προς την ακριβεια του gps,δεν εχω παραταρησει κατι το αξιοσημειωτο υπερ του 935, σε ορισμενες περιπτωσεις το αντιθετο θα ελεγα…
Δεν νομιζω εξαλλου να ναι τυχαιο το γεγονος οτι σε συγκριτικο στο roadtrailrunner μεταξυ του corros pace 2 (200 ευρα παρακαλω) και του 945, σε ορισμενες περιπτωσεις ειχε μεγαλυτερη ακριβεια στις μετρησεις το πρωτο.
-
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
- Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.