Τοποθέτηση ετικέτας: Forerunner 935, garmin
- Αυτό το θέμα έχει 71 απαντήσεις, 16 φωνές και ενημερώθηκε τελευταία φορά 3 έτη πριν από τον χρήστη
pseiras.
-
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
-
20 Σεπτεμβρίου 2020 στις 11:50 #119167
stratus
ΣυμμετέχωνΑγνωσται αι βουλαι των gps και foot pod
Εγω παντως στο γκαρμιν του φερομαι πολυ τρυφερα οποτε γιαυτο μου κανει τα χατηρια20 Σεπτεμβρίου 2020 στις 12:28 #119168Dejan
ΣυμμετέχωνMε τα garmin δυστυχώς είχα πολύ κακή εμπειρία βέβαια με πολύ παλιό μοντέλο (110). Έκανε τουλάχιστον 1 λεπτό αν όχι 2 για να μου βρει σήμα. Στο στίβο είχε απόκλιση 30 μέτρα τη στροφή και αυτό όχι σταθερά. Στο δάσος που τρέχω μία σταθερή διαδρομή των 720 μέτρων μία τη βγάζει 610 και μία 500 ή και πιο κάτω. Η δε τρέχουσα ταχύτητα καμία σχέση με τη πραγματικότητα να δείχνει ορισμένες φορές ότι τρέχω με 4.20-25 και να πηγαίνω στη καλύτερη με 5.10. Ίσως να φταίει το ίδιο το ρολόι. Τα Polar είναι λίγο πιο κοντά στη πραγματικότητα. Τουλάχιστον στην ευθεία σε εξωτερικό χώρο δεν χάνουν κάτι σημαντικό. Αυτό που με έχει εκπλήξει ευχάριστα είναι το Xiaomi Stratos. Στίβος 399 με 401 (μια φορά και μόνο είδα 402). Στο δάσος δείχνει σταθερά 710-720 και σε εξωτερικούς χώρους όπως πάνω κάτω με το Polar. Σίγουρα δεν έχει τόσο καλό face οπως το Polar και το garmin με αποτέλεσμα μεταξύ στροφών δεν μπορείς να δεις τρέχον χρόνο μέσα στη στροφή παρά μόνο όταν πατήσεις Lap οπότε για διαλειμματικές… casio…. και το κόστος φυσικά χαμηλά… Δυσκολεύτηκα να το συνηθίσω και δεν είναι ρολόι που ταιριάζει σε όλους. Δεν το έχω δοκιμάσει σε μεγάλες ταχύτητες για να δω αποκλείσεις (Το ταχύτερο που έχω κάνει είναι ένα 5ρι στο 22.00 και ένα 10ρι στο 46.+).
20 Σεπτεμβρίου 2020 στις 12:50 #119169geomaz
ΣυμμετέχωνΑγνωσται αι βουλαι των gps και foot pod
Χαχα!! πραγματικα ειδικα ως προς τα gps, πιστευω εχει να κανει και απο συσκευη, σε συσκευη, δεν μπορω να βγαλω ασφαλες συμπερασμα.
Η γνωμη μου ειναι οτι το πακετο που τωρα πωλειται στο εξωτερικο με μαλιστα με δωρεαν μεταφορικα corros pace2 +stryd ειναι ανωτερο απο ενα 935-945, με καλυτερες και ακριβεστερες τις μετρησεις αλλα και πολυ πιο οικονομικο. Εκτος και εαν καποιος θελει το ρολοι και για τριαθλο.
20 Σεπτεμβρίου 2020 στις 14:08 #119172Periklis
ΣυμμετέχωνΔεν ξέρω, πραγματικά εμένα 1 χρόνο τώρα οι μετρήσεις του σε χλμ ειδικά είναι ΑΨΟΓΕΣ.
24 Σεπτεμβρίου 2020 στις 02:33 #119237Kwstas Agorastidis
ΣυμμετέχωνΕυχαριστώ παρά πολύ όπως και να’χει για τις συμβουλές όλων. Συμπεραίνω ότι ακρίβεια 100% δεν υπάρχει και πορεύεσαι με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες είτε gps, είτε καρδιακοί παλμοί και πάει λέγοντας. Έκανα απόσταση 30km και με gps+glonnas η διαφορα ήταν γυρω στα 30-40 μέτρα(μπροστά το ρολόι). Τίποτα, κατά την γνώμη μου. Αν και η απόσταση δεν ξέρω κατά ποσο ήταν 100%, 30km ακριβώς !!!
———————————
Από εκεί και πέρα κάτι γενικά για όσους σκέφτονται μια αγορά ρολογιού. Έχω το ρολόι ένα δεκαήμερο περίπου και ακόμα το “ψαχουλεύω” προφανώς. Η μπαταρία βγάζει με τα βίας 5 μέρες(σε νορμαλ συνθήκες πιστεύω κρατάει εβδομάδα), με 4-5 προπονήσεις/εβδομαδιαίως της μιας ωρας περίπου και φουλ ψάξιμο. Κατά την γνώμη μου (ερασιτέχνης αθλητής), οι μετρήσεις σε ολους τους τομεις είναι απεριόριστες(έως αχρείαστες διοτι δεν ξέρουμε να τις αξιοποιούμε) και αρκετά ικανοποιητικές για επαγγελματίες. Πρώτη φορά στον κόσμο τις Garmin και μένω άφωνος. Μέχρι τώρα χρησιμοποιούσα κινητό ή ρολόγια Huawei στις προπονήσεις. Από το άσπρο στο μαύρο με λίγα λόγια. Όπως είπε και ένας άλλος, πολλοι σκεφτόμαστε να προβούμε σε μια αγορά αλλά μας προβληματίζει το ποσό. Παιδιά, αν βλεπετε λίγο παραπάνω σοβαρα από το περιστασιακό χόμπι, να ασχοληθείτε με την γυμναστική, πολύ σύντομα ένα αντικείμενο-εξοπλισμός ότι κι αν είναι αυτό, ρολόι-παπούτσια-ρούχα, με το σκεπτικό δίνω λίγα χρήματα για κάτι και βλέπω αν πάω σε καλύτερο μελλοντικά, θα πάψει να σας ικανοποιεί πριν καν το καταλάβετε. Όλοι έτσι την πατάμε. Εγώ πήρα το Garmin forerunner 935 στα 350€ και δεν έχω μετανιώσει ούτε λεπτό μέχρι στιγμής. Αξιζει !! Είναι κάτι που σου μένει για χρόνια. Εγγύηση !
Έχει τα πάντα από απόσταση, laps, χρόνο, χρόνο γύρου, ρυθμό, μέσο ρυθμό, ταχύτητα, κατάσταση απόδοσης, υψόμετρο, θερμοκρασία, καρδιακοί παλμοί , βήματα, χάρτες, έλεγχο μουσικής του κινητού, watch faces και άλλα που ίσως ξεχνάω ή σχετίζονται με όσα προανέφερα.
Εξωτερικά είναι ένα άκρως αθλητικό ρολόι από πλαστικό υλικό για να μην είναι βαρύ (πχ Fenix) και το νιώθεις περίεργα στον καρπό. Εφαρμόζει άψογα χωρίς ερεθισμούς. Προσωπικά το φορεσα και σε καλες εξόδους χωρίς να μου κάτσει περίεργα στο μάτι. Αντιθέτως.
Τέλος το ρολόι πλένεται αποκλειστικά και μόνο με νερό. Χωρίς σαπουνάδες και ότι άλλο σκεφτεί ο καθένας. Απλό καθαρό νερό του Θεούλη και γίνεται η δουλειά μια χαρά !! Σε διαφορετική περίπτωση αν πάθει κάτι, θα μπλέξετε με αντιπροσωπείες και δεν θα βγάλετε άκρη ποτε. Κριμα για ένα τόσο καλό προιον.
Νομίζω αυτά είχα να προσθέσω για τους νέους υποψήφιους επενδυτές 😜😜
Ευχαριστώ και πάλι !!24 Σεπτεμβρίου 2020 στις 18:30 #119253Periklis
ΣυμμετέχωνΣυγνώμη…αλλα ποιο ρολόι κρατάει 4-5 μερες; To 935;
Τους μήνες που τρέχω full για τα δικά μου στάνταρ διανύω από 80χλμ minimum έως 130-140 maximum συνολικά.
Ποτέ μα ποτέ δε φόρτισα το ρολόι πάνω από 2 φορές το μήνα και ποτέ οταν το έκανα δεν ειχε φτάσει στο 5%. Πάντα το φορτίζω όταν πέφτει στο 10-15%.
Η μπαταρία του είναι σκυλί πολέμου. Για κάθε δραστηριότητα από 10-15-20 χλμ μου τρώει περίπου ενα 7% . Εχοντας μαλιστα ανοιχτά δονηση και παλμογράφο όταν τρέχω. Τα απενεργοποιώ βέβαια όταν δεν τρέχω πολλές φορές επειδή δε τα χρειάζομαι. Η αλήθεια ειναι οτι το χρησιμοποιώ κυρίως για αθλητικές δραστηριότητες και όχι για ειδοποιήσεις κινητου κτλ τέτοια πράγματα.
Για αθλητική χρήση η μπαταρία του είναι πάρα πολύ καλή. Σε συνδυασμό με την ακρίβεια του που ειναι εξαιρετική και ως τώρα ένα χρόνο και 2 μήνες που το έχω δείχνει άψογες μετρήσεις απόστασης, θεωρώ πως δικαιώνει απόλυτα αυτό που λέμε “οτι πληρώνεις παίρνεις”. Τι να το κάνω πχ να μου κρατάει με μια φορτιση η μπαταρία 2 μηνες αλλά οι μετρήσεις να ειναι αλα ντ’ άλλων η να κανει να βρει GPS δεκα ωρες οπως κανουν καποια VFM ρολόγια που κυκλοφορούν με οθονάρες εντυπωσιακές και φρου φρου & αρώματα, αλλα τα οποία οταν τα βάλεις στο νερό σε 3-5 χρησεις τα κλαις!
Το 935 φέτος ειδικά το χρησιμοποίησα στη θάλασσα για κολύμπι πάρα πολύ. Δεν μασάει με τίποτα. Ενώ ακούς τα περισσότερα κινέζικα με 2-3 χρησεις παίρνουν νερό, ξεκολάνε τα καπάκια των παλμογράφων και άλλα τέτοια.
Αν πάρω αργότερα άλλο ρολόι, αν χρειαστεί, πάλι garmin θα ειναι και συγκεκριμένα forerunner! Ελπίζω βέβαια να μην χρειαστεί γιατί το FR935 το έχω ερωτευτεί!24 Σεπτεμβρίου 2020 στις 19:07 #119254aRiSTiDiS
Συμμετέχων@kwstas_agorastidis Συμφώνω κι εγώ με την μπαταρία. Δέν ειναι δυνατόν να κρατάει μόνο 4-5 μέρες.
Για δρομικές προπονήσεις (100Κ / εβδομάδα με Ζώνη HRM) και 24ωρη χρήση σαν απλό smart watch με ανοιχτό το οπτικό HR, συνήθως μου κρατάει γύρω στις 15 μέρες.
Και το έχω 3.5 χρόνια περίπου!
Αφού όποτε φεύγω εξωτερικό για λιγότερο από 10 μέρες, το φορτίζω την προηγούμενη και δεν παίρνω κάν το καλώδιο φόρτισης μαζί!!!
Μήπως το πήρες μεταχειρισμένο και είχε πρόβλημα η μπαταρία?Το μόνο “πρόβλημα” που μου έβγαλε χθες μετά απο 3.5 χρόνια απαιτητικής χρήσης, είναι ότι κόπηκε το πλαστικό κλιπάκι από το λουρί, αυτό που συγκρατεί το ελεύθερο άκρο από το λουρί, αφού το κουμπώσεις. Ευτυχώς έχω και το Μαύρο λουράκι, οπότε θα βάλω αυτό.
24 Σεπτεμβρίου 2020 στις 20:08 #119260Periklis
Συμμετέχων@aRiSTiDiS αυτό κι αν ειναι πρόβλημα!!! χαχαχα! Δεν εχω κανενα λόγο να promotάρω το ρολόι. Στις αρχές οταν ψαχνόμουν τι να αγοράσω, τα ειχα περάσει κόσκινο όλα. Εκανα ερωτήσεις εσάς οσους το εχετε, εβλεπα reviews στο youtube κτλ κτλ. M’αρεσει πριν παρω κατι να το ψάχνω καλά. Είτε ειναι ενα ρολόι είτε ενα αυτοκίνητο. Δεν πάω στα τυφλά. Αν το FR935 με ενα χρόνο χρήσης ηταν μετριο η με απογοητευε θα το έλεγα χωρίς δισταγμό. Το μόνο που σκέφτομαι είναι ότι τα χρηματα που έδωσα για να το πάρω ενώ τότε με εκαναν να ξεροκαταπίνω, σήμερα νιώθω πως ΑΞΙΖΑΝ και με το παραπάνω!
ανταλλακτικά ελαστικά σαν αυτό που σου κόπηκε υπάρχουν στο ebay πολλα να ταιριάζουν στο λουράκι σου. Θα το χεις ψάξει φαντάζομαι;-
Αυτή η απάντηση τροποποιήθηκε στις 3 έτη πριν από
Periklis.
24 Σεπτεμβρίου 2020 στις 20:31 #119262Kwstas Agorastidis
ΣυμμετέχωνΠαιδιά με παρεξηγήσατε. Ίσως και εγώ να μην το εξήγησα καλά. Καταρχάς δεν έθεσα το θέμα της μπαταρίας ως αρνητικό ή θετικό. Από εκεί και πέρα λέω έναν αριθμό στο περίπου(πχ εχει αυτονομία τόσες μέρες το ρολόι) και συνήθως στρογγυλοποιω προς τα κάτω.
Το μια βδομάδα να τη κάνω 8-9 μέρες, τις 11-12 μερες να τις κάνω 2 εβδομάδες, όχι εδώ. Μιλάμε με όσο το δυνατόν περισσότερη ακρίβεια για τους επόμενους πιθανούς αγοραστές. Να παινέψω ένα ρολόι παραπάνω από αυτό που αξιζει ή κάνει, χωρίς λογο, μπορεί να κάνω κάποιον να επενδύσει για ένα προιον που ίσως δεν θα τον ικανοποιήσει μετά.
Πάμε στο θέμα μας τώρα.
ΕΙΠΑ ΣΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΠΟΣΤ ΜΟΥ ΟΤΙ, μου βγάζει ΕΜΕΝΑ τόσες μέρες, ΜΕ πολύ ψάξιμο καθημερινά. Δεν σημαίνει ότι η μπαταρία κρατάει σε ολους το ίδιο.
Παίζουν ρόλο χίλια στο πράγματα. Φωτεινότητα, ειδοποιήσεις, δόνηση, ήχοι, μέτρηση καρδιακων παλμών, δραστηριότητες, watch face, Bluetooth και και και …
Ανάλογα τι μετρήσεις έχεις ανοιχτές συνέχεια.
Οποτε ούτε να τρελαίνεστε από χαρά ούτε να θίγεστε για ένα αντικείμενο. Στον καθένα μας έχει διαφορετική αυτονομία (οι τιμές που δίνουν οι εταιρίες είναι να χαμε να λέγαμε).
Τέλος για να κλεισω, είτε κρατάει 4-5 μερες, είτε 10, δεν με προβληματίζει καθόλου να το βάλω να φορτίσει για 45 λεπτά!! Σιγά το πράγμα !!
Αυτά και καλή συνέχεια !!24 Σεπτεμβρίου 2020 στις 22:55 #119263aRiSTiDiS
Συμμετέχων@periklis1987 όχι δεν πρόλαβα να το ψάξω, όταν έγραψα “χθές” κόπηκε, δεν ήταν σχήμα λόγου. Όντως χθές έγινε, σήμερα έτρεξα χωρίς το κλιπάκι, ούτε να το αλλάξω με το μαύρο δεν πρόλαβα. Ευχαριστώ για το ebay, δεν το ήξερα, θα το ψάξω.
@kwstas_agorastidis δε θιχτήκαμε με αυτό που έγραψες, αλοίμονο. Για ρολόι 4ετείας που έχει ήδη αντικατασταθεί από το 945 και σε λίγο δεν θα πωλείται κιολας?
Περισσότερο για να “ψαχτείς” εσύ το γράψαμε (τουλάχιστον εγώ). π.χ. μήν έχει κάποιο πρόβλημα το δικό σου στην μπαταρία. Όσον αφορά τις ρυθμίσεις δεν παίζουν ιδιαίτερο ρόλο, εκτός από ακραία πράγματα π.χ. να το έχεις ρυθμισμένο να είναι φωτισμένη η οθόνη καθ όλη τη διάρκεια της προπόνησης. Επίσης κάποια 3rd party add-ons (που κατέβαζες και εγκαθιστόυσες μόνος σου) είχαν τη “φήμη” ότι κατανάλωναν πολύ μπαταρία.
Η αυτονομία ήταν ένα απο τα δυνατά του σημεία τότε που πρωτοκυκλοφόρησε (και το έκανε να ξεχωρίζει πχ από το 735). Οπότε αν εσένα δεν σου “κρατάει” πολύ (10-14 μέρες) ή είναι χαλασμένο ή έχεις κάνει κάτι και το αδειάζεις γρήγορα24 Σεπτεμβρίου 2020 στις 22:55 #119264Periklis
ΣυμμετέχωνΔεν πεσαμε να σε φάμε φίλε Κώστα! Αλλά το 4-5 μέρες ειναι υπερβολικά λίγο, ακόμα και με ολες τις ρυθμίσεις ενεργές (φωτεινότητα, δονηση, bluetooth, παλμογράφο κτλ) 2 βδομάδες γεμάτες τις βγάζει. (τσεκαρισμένο). Απλά εγώ είπα ότι το ρολόι, σιγουρα δεν ειναι αυτη τη στιγμη η τελευταια λεξη τεχνολογίας, ειναι 2-3 χρόνια που εχει κυκλοφορήσει, αλλά για SPORTWATCH μέχρι σήμερα αξίζει τα λεφτά του εως το τελευταίο ευρώ. Δεν ειπες το αντίθετο, αλλά η περιγραφή σου δε θυμίζει σε τίποτα το δικό μου FR935 και αυτό μου προκαλεί εντύπωση. Πάντως, ειναι αλήθεια οτι η φόρτιση ειναι τοσο γρήγορη που δεν σε κουράζει. Η αναμονή είναι πολύ μικρή.
25 Σεπτεμβρίου 2020 στις 14:35 #119266 -
Αυτή η απάντηση τροποποιήθηκε στις 3 έτη πριν από
-
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
- Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.