- Αυτό το θέμα έχει 36 απαντήσεις, 16 φωνές και ενημερώθηκε τελευταία φορά 4 έτη, 7 μήνες πριν από τον χρήστη Vicky.
-
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
-
20 Μαΐου 2019 στις 19:40 #108206harris_vakΣυμμετέχων
πολύ καλο και αξιόπιστο ρολόι, στα χρήματά του το καλύτερο
12 Αυγούστου 2019 στις 16:24 #110118Γιάννης ΠαρτάληςΣυμμετέχωνΚαλησπέρα.
Νέος στο φόρουμ με πολλέεεεεες απορίες για διάφορα θέματα σε ότι αφορά το τρέξιμο.
Ξεκινώντας απο το FR235 Που πρόσφατα έβαλα στην ζωή μου, θέλω να ρωτήσω σχετικά με το HRM που διαθέτει.Ενώ κάποιες φορές δουλεύει σωστά, κάποιες άλλες μπορεί να σταματήσει να μου μετράει παλμούς και μάλιστα εν’ ώρα προπόνησης δλδ καθώς τρέχει Gps κτλ. Δλδ είναι όπως θα του ρθει…Σίγουρα κάποια στιγμή θα πάω σε ζώνη αλλα γιατί ρε σεις να το κάνει αυτό; Συμβαίνει και σε εσάς αυτό;
Επίσης καποιες φορές (όχι πάντα) με απενεργοποίηση και ενεργοποίηση ξανα του HRM το πρόβλημα λύνεται. Μπορώ άραγε να κάνω κάτι τέτοιο την ώρα όμως που τρέχει μια άσκηση χωρίς να χρειαστεί να την σταματήσω;
Ευχάριστώ εκ των προτέρων.13 Αυγούστου 2019 στις 11:30 #110132Roberto4CarlosΣυμμετέχων@akanes21 Γιάννη καλώς ήρθες!
Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι πως μπορεί να έχεις λίγο χαλαρό το ρολόι στο καρπό σου οπότε να μην μπορεί να διαβαστεί σωστά ο παλμός. Επίσης και έντονο τριχωτο στη περιοχή του καρπού, πάλι ίσως δημιουργεί ένα θεματακι.
Από προσωπική εμπειρία από το 235 και το 735, δεν έχω δει ποτέ να σταματάει να καταγραφεί παλμούς κανένα από τα 2. Να δώσουν κάποιες λάθος τιμές, αυτό μπορεί να γίνει.13 Αυγούστου 2019 στις 12:29 #110136naftonyΣυμμετέχων@akanes21 Εγώ έχω το 735. Στην αρχή έκανε αραιά και που (μια φορά το τρίμηνο) κάτι λάθος μετρήσεις, έδειχνε αρκετούς παλμούς παραπάνω και έπρεπε να κάνω restart το ρολόι για να συνέλθει. Μετά όμως την αναβάθμιση του λογισμικού, μέσω του garmin express, δεν το ξανάκανε.
13 Αυγούστου 2019 στις 15:25 #110140Γιάννης ΠαρτάληςΣυμμετέχωνΧαλαρό σίγουρα δεν μπορώ να το πω γιατί το σφίγγω όσο δεν πάει…αλλά τις τριχούλες μου τις έχω όπως οι περισσότεροι φαντάζομαι 😛 και ελπίζω να είναι αυτός ο λόγος.Θα δοκιμάσω ξύρισμα περιοχής επαφής.
Το πρόβλημα δεν είναι ότι μου δίνει λάθος μετρήσεις αλλά δεν μετράει καθόλου και μένει στους 70-80 παλμούς στάσιμο. Στο garmin expess το συνδέω καθημερινά για ενημερώσεις οπότε δεν νομίζω να είναι θέμα λογισμικού αλλα κάποια δυσλειτουργία.
Γνωρίζετε αν μπορώ να βγώ στο αρχικό μενου καθώς τρέχει ασκηση με χρονομετρο και gps?13 Αυγούστου 2019 στις 15:46 #110142OdysseasΣυμμετέχωνσε μενα οι ενδείξεις με το HRM στο 235 έχουν βελτιωθεί πολύ από τότε που άρχισα να του κανω ένα reboot καθε φορα 1 ωρα πριν την προπόνηση. 1 ώρα πριν γιατι πολλές φορές αμεσως μετα το reboot και για κανένα εικοσάλεπτο μετράει ότι να ναι αλλά μετά στρώνει.
Επίσης, νομίζω είναι γνωστό πρόβλημα στο 235, στις απότομες αυξομειώσεις αργει να ανταποκριθεί με αποτέλεσμα στις διαλειμματικές (και ειδικά με μικρα κομμάτια) οι παλμοί να μην προλαβαίνουν να ανεβοκατεβαίνουν ανάλογα15 Αυγούστου 2019 στις 20:44 #110150JOHNDOULΣυμμετέχωνΚαι πώς γίνεται το reboot αγαπητέ;
15 Αυγούστου 2019 στις 21:09 #110152OdysseasΣυμμετέχωνΓια reboot/επανεκκίνηση κρατας παρατεταμένα το κουμπι πανω αριστερα μεχρι να εμφανιστει το μήνυμα επιβεβαιωσης οτι η συσκευη θα κλεισει οπου με το πανω δεξια κουμπι επιλέγεις Yes/Ναι. Μετα απο λιγα δευτερόλεπτα το ρολοι θα κλεισει. Στη συνεχεια πατας ξανα μια φορα το κουμπι πανω αριστερα ωστε το ρολοι να ανοιξει
15 Αυγούστου 2019 στις 21:30 #110154JOHNDOULΣυμμετέχωνΕυχαριστώ για την άμεση απάντηση.
15 Αυγούστου 2019 στις 21:55 #110156Γιάννης ΠαρτάληςΣυμμετέχωνΕίναι ένα απλό άνοιγμα/κλείσιμο του ρολογιού δλδ που όπως και στις περισσότερες ηλεκτρονικές συσκευές λύνει τα προβλήματα έτσι;
Το δοκίμασα σήμερα λοιπόν και δεν μου σταμάτησε ακόμη η καταγραφή. Θα το δοκιμάσω πάλι ύστερα από δυσλειτουργία του HRM και θα δούμε.
Ευχαριστώ και εγώ για την ιδέα.16 Αυγούστου 2019 στις 11:48 #110158Roberto4CarlosΣυμμετέχωνΕπίσης μια σκέψη που μου ήρθε είναι μήπως είναι γεμάτη η μνήμη του ρολογιού οπότε σταματάει να καταγράφει κάποια στιγμή πδεδομένα Γενικά ισχύει ότι όταν γεμίζει η μνήμη, το ρολόι αρχίζει και διαγράφει παλιές προπονήσεις (από το ίδιο το ρολόι, ΟΧΙ από το GARMIN CONNECT που εκεί παραμένουν για πάντα). Μήπως προληπτικά λοιπόν να διέγραφες παλιές προπονήσεις από το ρολόι, ώστε να ελευθερωθεί αρκετός χώρος?
21 Αυγούστου 2019 στις 13:42 #110306geovich84ΣυμμετέχωνΚαλησπέρα. Ως κάτοχος του ρολογιού για περίπου 2,5 χρόνια, έχω αντιμετωπίσει κάποιες φορές το συγκεκριμένο πρόβλημα.
Πιθανότερος λόγος είναι η μη καλή επάφη με το δέρμα λόγω του ιδρώτα, που γλιστράει η πίσω επιφάνεια του ρολογιού με συνέπεια ο HRM να κολάει. Κατά τη διάρκεια της άσκησης λοιπόν, για να μην σταματήσω την καταγραφή, πατάω το κουμπί με το ανθρωπάκι, μετά περιμένω να μου εμφανίσει την οθόνη που λέει συνέχιση και απ’ τα βελάκια πηγαίνω ρυθμίσεις, αισθητήρας και το απενεργοποιώ προσωρινά.
Μετά το βγάζω απ’ τον καρπό μου, το σκουπίζω από κάτω, το ξαναφοράω και πάω πάλι κ ενεργοποιώ τον αισθητήρα. Τις περισσότερες φορές μετά από λίγα δευτερόλεπτα οι μετρήσεις των παλμών επανέρχνονται.
Επίσης, μετά από κάθε άσκηση πλύσιμο για λίγο κάτω απ’ τη βρύση, καλό στέγνωμα σε μια πετσέτα και απενεργοποίηση.
Ελπίζω να βοήθησα.21 Αυγούστου 2019 στις 14:11 #110308Γιάννης ΠαρτάληςΣυμμετέχων@george_vichos Αυτό ακριβώς ήθελα να μάθω φίλε μου και δεν το είχα ψάξει καλά…σ’ ευχαριστώ πολύ.
23 Αυγούστου 2019 στις 21:01 #110348chrisbatΣυμμετέχωνΧρωστάω απάντηση:
ενώ με «GPS + GLONASS» συμμετείχα σε αγώνα που η προκύρηξή του έδεινε διαδρομή 40χλμ με 2700μ υψομετρική (metsovo ursa trail) και το ρολόι μου έβγαλε 40χλμ με 2714μ, στον επόμενο με 44χλμ +3200μ (Olympus Marathon) το ρολόϊ έβγαλε 46χλμ +4577 υψομετρική.
ΤΕΡΆΣΤΙΑ ΔΙΑΦΟΡΆ!!!
Σε κάποια στιγμή ενώ ήμουν μέσα στον Ενιππέα έδειχνε υψόμετρο -3 !!!
Το Garmin πρέπει να “κουράστηκε” περισσότερο από εμένα23 Αυγούστου 2019 στις 23:41 #110350YiannisΣυμμετέχωνΣε τουλάχιστον 4 δρομείς που ξέρω με Garmin φέτος τα ρολόγια τρελάθηκαν μέσα στον Ενιπέα, οπότε δεν είσαι ο μόνος. Εμένα +4500 αντί για +3200 και pace για ένα χλμ. 3:10, κάτι αδύνατον φυσικά.
-
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
- Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.