Αρχική / Θέματα / Δρομικά θέματα / Διατροφή / Gels, γενική συζήτηση

Gels, γενική συζήτηση

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 136 έως 150 (από 227 συνολικά)
  • Συντάκτης
    harris_vak
    Συμμετέχων

Το ίδιο θα εφαρμόσω και γω. Ένα τζελάκι πριν την έναρξη, μετά απο το 5χλμ και ανα 5 GU. Στο 20χλμ και στο 30χλμ θα πάρω GU Roctane. Saltsticks απο το 7,5χλμ και ανά 5χλμ.

aroulio
    Συμμετέχων

Και δωσ’ του εκεί που βρίσκεται,
    λίγη απ’ την άσπρη σκόνη……

🙂

nikpap
    Συμμετέχων

gel with Vitargo ,αν τα εχει δοκιμασει καποιος φιλος ας μας πει τη γνωμη του

Elda
    Συμμετέχων

Λοιπον, να γραψω την τροφοδοσια μου με Maurten για το μαραθωνιο της Θεσσαλονικης. Δοκιμασα την ασπρη σκονη την παραμονη ωστε να παρω 80 εξτρα γρ υδατανθρακων, αλλα και ως τεστ για τον αγωνα. Χαλι μαυρο, κοινως μπλιαχ. Σκετο ζαχαρονερο, δεν πινοταν με τιποτα, 2 ωρες εκανα να το κατεβασω. Δε με ενοχλησε καθολου ομως, γενικα ειμαι γερο στομαχι κ δε μ ενοχλει τιποτα οποτε λεω δε βαριεσαι θα το παρω κ σρον αγωνα.

Κυριακη πρωι με παει ο συζυγος στην Πελλα κ ξεκιναω απο τις 6.30 να πινω την αηδια. Δεν εχω καταληξει ακομα στο ποτε θα παρω τα τζελ γιατι δεν ξερω ποτε θα τελειωσει το μαρτυριο στο μπουκαλι. Τελος παντων ξεκιναω τον αγωνα στις 8 κι εχω ακομα το 1/3 περιπου με το οποιο τρεχω μαζι και το πινω μεχρι το 5 περιπου (παλι σχεδον 2 ωρες εκανα) οποτε παιρνω τα τζελ maurten ως εξης: 7.5, 12.5, 17.5, 22.5, 27.5 και στο 32.5 high 5 με καφεινη. Saltsticks 5 15 25 35.

Συμπερασμα: τα τζελακια εχουν τελεια γευση, μπορει να ειναι ημιστερεα αλλα ανοιγουν πανευκολα και γλιστρανε κατευθειαν στο στομα, πολυ ευκολα στη χρηση και νοστιμα. Δεν ερεθιζουν το στομαχι, πρωτη φορα μπορουσα να πινω νερο μεχρι το 40 χωρις να νιωθω σρομαχι πλυντηριο. Η σκονη αηδια αλλα τα 80 γρ υδατανθρακες θεωρω οτι επαιξαν ρολο στο οτι ενιωθα τοσο γεματη ενεργειακα σε ολη τη διαρκεια του αγωνα. Πιστευω πως ενα 20ευρο μια φορα το χρονο το αξιζουν.

aRiSTiDiS
    Συμμετέχων

@elda Μιας και είσαι ψαγμένη στην τροφοδοσία θα ήθελα την γνώμη σου (και όποιος άλλος μπορεί να βοηθήσει φυσικά):

Ετοιμάζομαι για τον ΑΜΑ και έχω να αγοράσω gelάκια από πέρσι, γιατί στα LR τρέχω χωρίς gels, ώστε να μη συνηθίζει το σώμα στην έτοιμη λύση των υδατανθράκων (όπως έγραφα και παραπάνω). Στον περσινό μαραθώνιο είχα πάρει 7 gels της SiS με σύσταση του Πάνου: γευστικότατα, εύπεπτα, λένε οτι δέν χρειάζονται νερό παρότι δεν τα έχω δοκιμάσει χωρίς νέρο, αλλά ογκώδη. Για να κουβαλήσω πάλι 7 θέλω 2 ζώνες.
    Τι εναλλακτικό να δοκιμάσω σε ένα αγωνιστικό 30ρι που έχω τέλος Σεπτέμβρη, ώστε άν ταιρειάξουμε να το πάρω και στον ΑΜΑ? Εξακολουθείς να είσαι fan των Maurten ή έχεις κάτι άλλο να προτείνεις? Ευχαριστώ

Elda
    Συμμετέχων

Kαλημερα Αριστειδη. Κι εγω στις προπονησεις χωρις τζελακι τρεχω, οποτε μετα το Μεγαλεξανδρο δεν εχω δοκιμασει κατι αλλο. Μεχρι να γνωρισω τα maurten ετρεχα με τα high 5 που θελουν νερο και ειναι πιο ελαφρια 30ml και τα isogel της ιδιας εταιρειας που δε θελουν, αντιστοιχα των sis πρεπει να ειναι αυτα και το ιδιο ογκωδη, 60ml απ ο,τι ειδα, ακριβως επειδη δε θελουν νερο ειναι πιο υδαρη και πιο ογκωδη. Στο φετινο ΑΜΑ και παλι τα maurten θα προτιμησω και καναδυο high 5 με καφεινη για το τελος γιατι τα maurten δεν εχουν με καφεινη. Aπο τη στιγμη παντως που πινεις νερο με τα τζελακια χωρις να γινεται το στομαχι σου πλυντηριο, δεν εχεις λογο να παιρνεις τζελακια που δε χρειαζονται νερο γιατι σου προσθετουν το διπλασιο βαρος συν οτι δε χωρανε στη ζωνη. Αυτα ειναι για εκεινους που δεν μπορουν να πινουν πολυ νερο, αν το αντεχεις το νερο καλυτερα τα κλασικα τζελακια πχ high 5 η gu (αν κι αυτα δε μου αρεσουν γιατι ειναι πολυ παχυρευστα) ή τα maurten αν σου ταιριαξουν. Γνωμη μου κανε μια δοκιμη, αξιζει τον κοπο. Εγω για τον ΑΜΑ θα τα παραγγειλω απο εδω που ειναι απο τα πιο φτηνα που εχω βρει και με βολευει για παραλαβη απο το καταστημα: https://eshop.wefit.gr/maurten-hydrogel-sports-fuel-gel-100-40gr

big-blue
    Συμμετέχων

Αριστείδη εγώ παίρνω 6 χρόνια σερί (μόνο σε αγώνες) τα energy up. Τετράγωνο σχεδον σχήμα, αρκετά υδαρή-όχι όσο τα high five- αλλά όχι και τόσο ογκώδη. Είναι 40gr και έχουν 25g υδατάνθρακα. Έχουν και ικανοποιητική ποσότητα νατρίου απ´ ότι θυμάμαι, κάπου 100mg. Είναι το πιο value for money και σε συνάρτηση με τον όγκο αλλά και το ελάχιστο νερό που χρειάζονται. Γεύσεις ωραίες, πορτοκάλι, λεμόνι, και καρπούζι. Προτιμώ τις δυο πρώτες.
    Και γω παίρνω αρκετά, κάπου 7 τέτοια (κουβαλαω 8) και ένα βαρβάτο με καφεΐνη, 60άρι, αρκετά παχύρευστο, που το έχω για μετά το 25 αλλά δε θυμάμαι τη μάρκα του, ίσως SIS (μακρόστενο κ πολύ παχύρευστο-μπλιαχ)
    Έχω μια ζώνη με δυο θήκες με
    Φερμουάρ-μπροστινές-από νεοπρέν, που χωράει κ τον Κιπσόγκε μέσα. Επειδή είναι από νεοπρεν έχει μια ελαστικότητα και δεν ενοχλεί ούτε θέλει τρελή ρύθμιση όσο μειώνεται ο όγκος.

aRiSTiDiS
    Συμμετέχων

@elda ευχαριστώ για την απάντηση! Με κάλυψες και με το παραπάνω. Ο λόγος που πήγα στο SiS ήταν η πολύ ωραια γεύση, αλλά και το ότι ήταν υδαρές. Όχι τόσο για να μήν πίνω νερό, αλλά γιατί δεν κολούσε στο στόμα. Το GU, που λές κι εσύ, είναι σκέτη κόλα! Μου κολλάει το στόμα, η γλώσσα, τα χείλη. Ένοιωθα το στόμα να στεγνώνει και να θέλω extra νερό να το ξεπλύνω μετά. Αφού τα Maurten δέν σου βγάζουν αυτή την αίσθηση, είμαι μια χαρά! Και η απουσία καφεϊνης δέν ειναι θέμα, αφού πάντα χωρίς καφεϊνη παίρνω (δεν την έχει συνηθίσει ο οργανισμός μου, δεν πίνω καφέ, οπότε κακό θα μου κάνει παρά καλό). Παραγγέλνω 3-4 σήμερα κιόλας από εδω, που έχει την ίδια τιμή, αλλά ειναι πολύ πιο φθηνα οι High5 Zero ταμπλέτες ηλεκτρολυτών που παίρνω μετά τις μεγάλες προπονήσεις, και που θα αγόραζα έτσι κι αλλίως.
    https://www.pharmnet.gr/athlites/anagki/prin-tin-proponisi/maurten-gel-100-40gr-energeiako-tzel_95880/
    Θα τρέξω με αυτά το 30ρι και βλέπουμε για τον ΑΜΑ.

@big-blue
    τα Energy Up ήταν η Νο2 επιλογή μου (Νο1 μέχρι να πάρω τα SiS), σε λεμόνι. Όπως τα λές, μικρό και βολικό σχήμα και δέν κολάνε στο στόμα. Εχω 4-5 που μόλις έληξαν τέλη Αυγούστου, αν το ήξερα ότι είσαι fan θα στα ειχα δώσει νωρίτερα. Έχουν βγεί και τα Energy Boost (και αυτά από Weider Victory Endurance), αλλά δέν τα προτίμησα λόγω καφεϊνης που έχουν. Εσένα ίσως σου ταιρειάξουν για μετά το 25

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

H Maurten ισχυρίζεται ότι το προιόν της διαφέρει αρκετά από τα υπόλοιπα.
    Ήδη έχουν αρχίσει να δημοσιεύονται και κάποιες σχετικές, ανεξάρτητες έρευνες.
    Σε μία από αυτές, βρέθηκε ότι για την υδρογέλη απαιτείται αρκετά μικρότερος χρόνος για να περάσει από το στομάχι στο έντερο (να απορροφηθεί, δηλαδή), σε σχέση με συνθέσεις μαλτοδεξτρίνης/φρουκτόζης και γλυκόζης/φρουκτόζης.

mashine
    Συμμετέχων

@aristidi Δοκίμασε τα maurten μπορεί να σε βολέψουν. Πάντως παρατηρώ ότι σε μένα παίζει GI distress γιατί για 3-4 λεπτά πέφτει ο ρυθμός μου και μετά ξαναπαίρνω μπροστά ενω η προσπάθεια παραμένει η ίδια. Το μόνο σίγουρο είναι οτι δεν αδειάζεις με τα maurten.

stratus
    Συμμετέχων

@mashine Όταν λες πέφτει ο ρυθμός σου εννοείς ότι πας γύρω στο 3.50 !!

Dimitris Voutyras
    Συμμετέχων

@elda Καλημέρα Μαρία! Τα Maurten τα παίρνεις σκέτα ή με νερό? Επηρεάζεται η δράση τους αν αραιωθούν?

aRiSTiDiS
    Συμμετέχων

@mashine Πάνο εσύ τα δοκίμασες? Από γεύση πώς ειναι σε σχέση με τα SiS fruit salad? όπως λέει και ο @stratus, εσύ κάνεις μαραθώνιο στο 2:3Χ, οπότε το GI distress σου δέν έχει σχέση με τη δική μας ένταση… Και εμείς αν κάνουμε full έντονη προσπάθεια 2:3Χ ωρών (προφανώς δέν θα ειναι μαραθώνιος) ίσως εμφανίσουμε τέτοια φαινόμενα. Τα παρήγγειλα ήδη, θα τα δοκιμάσω στο 30ρι και επανέρχομαι με εντυπώσεις.

Elda
    Συμμετέχων

@dimitrisvoutyras Καλημερα Δημητρη. Εγω επινα λιγο νερο μετα που τα επαιρνα, ισα να καθαριζει το στομα, αλλα δε βρηκα πουθενα να αναφερεται οτι η ληψη νερου επηρεαζει τη δραση τους. Αυτο που διαβασα ειναι οτι η μεγαλη διαφορα των maurten σε σχεση με τα αλλα τζελακια ειναι οτι η υδρογελη επιτρεπει στο στομαχι να παρεις 4χ25=100γρ υδατανθρακες/ωρα σε αντιθεση με τα αλλα τζελακια οπου μπορεις μεχρι 2-3 ανα ωρα. Αυτο ειναι που κανει τη διαφορα. Αν τωρα παρει κανεις μονο 2 maurten την ωρα δε θα καταλαβει μεγαλη διαφορα σε θεμα ενεργειας σε σχεση με τα αλλα, θα λειτουργησουν σαν οποιοδηποτε αλλο τζελ. Εγω βεβαια τοσα πολλα δεν πηρα και τη διαφορα την καταλαβα κυριως στο θεμα στομαχιου οπου δεν το ενιωθα πλυντηριο οπως αλλες φορες προς το τελος του μαραθωνιου.

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

Κατά την εταιρεία, είναι απορροφήσιμα και τα 25γρ. υδατάνθρακα, εν αντιθέσει με άλλα προιόντα, όπου στο έντερο φτάνει το πολύ 16γρ.
    Οπότε, 2 Maurten ισούνται με 3 από τα άλλα. Θεωρητικά πάντα…

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 136 έως 150 (από 227 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.