- Αυτό το θέμα έχει 217 απαντήσεις, 57 φωνές και ενημερώθηκε τελευταία φορά 9 μήνες πριν από τον χρήστη
dimitris765.
-
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
-
17 Σεπτεμβρίου 2019 στις 17:59 #111188
petransfhp
ΣυμμετέχωνΗ maurten κάθε πόση ώρα προτείνει να παίρνουμε τα τζελακια της;
Στον τελευταίο μου Μαραθώνιο έπαιρνα ένα maurten κάθε 5χλμ, αλλά νομίζω πως ήταν πολλά γιατί είχα στομαχικες διαταραχές.
18 Σεπτεμβρίου 2019 στις 00:56 #111200Elda
ΣυμμετέχωνΗ maurten κάθε πόση ώρα προτείνει να παίρνουμε τζελακια της;
Δεδομενου οτι συστηνει να παιρνουμε 100γρ υδατανθρακων την ωρα, ειναι 4 τζελ ανα ωρα, δηλ. ενα τζελ ανα τεταρτο. Βεβαια κατι τετοιο ειναι και οικονομικα ασυμφορο (40-50 ευρω) αλλα και πρακτικα δυσκολο να κουβαλησει κανεις 12-16 τζελ. Κι εγω στη Θεσσαλονικη ανα 5χλμ επαιρνα τα τζελακια ξεκινωντας απο το 7.5, γιατι πριν τον αγωνα αλλα και στα πρωτα χλμ επινα τη σκονη των 80γρ υδατανθρακων.
20 Σεπτεμβρίου 2019 στις 12:23 #111332chrisbat
Συμμετέχωνκαλημέρα.
φετος το καλοκαίρι δοκιμασα την σκονη maurten στα βουνα.
μπορω να πω οτι ειμαι ευχαριστημένος απο ενεργειακη απόδοση αν σκεφτείτε οτι για 8,5-10ώρες αγώνες που έκανα δεν μπορουσα να πιω πάνω απο 3-4 φακελάκια απο το drink mix pro 320. αυτο γιατι έπρεπε να καταναλώσω 1,5-2 λίτρα νερό με σκόνη που θα κουβαλούσα μαζί μου και δεδομένου οτι χρειαζομουν έξτρα νερο για να απομακρυνω την κολώδη γευση και να ξεδιψασω φανταστείτε πόσο έπινα.για φέτος στον μαραθώνιο, μιας και η σκόνη δεν με βολευει και τα τζελάκια της είναι ασύμφορα, δοκιμάζω τα Carbo Snack Energy Gel 50g (Nutrend) και λεω να κανω τεστ δοσολογίας μαραθωνίου μεθαύριο στα 30χλμ των Ιωαννίνων (lake run).
δίνουν ~31γρ υδατάνθρακα ανα σακουλάκι 50γρ, είναι υδαρή σαν τα high5 και λεω να παρω ενα στο μπαμ και 4 μέσα στον αγώνα (ανα 6χλμ) χωρίς καφεϊνη μαζί με saltstick ανα 1ώρα.
154,5γρ υδατάνθρακα για 30χλμ σε 3ωρες+ είναι αρκετά;;
αν αναλογιστούμε οτι στον μαραθωνιο (42,195χλμ) λογικά θα παρω κι αλλο ένα στο 30 και θα φτάσω στα 185,4γρ αρκεί σαν ποσότητα ;;
η εταιρεία ομως λέει…1 σακουλάκι την ώρα κατά την διάρκεια της σωματικής άσκησης. Μέγιστη κατανάλωση έως 4 σακουλάκια την ημέρα.έχει κανείς εμπειρία απο αγώνα με αυτά;
21 Σεπτεμβρίου 2019 στις 20:42 #111388Ανώνυμος
Ανενεργόςεχει δοκιμασει κανεις τα zipvit , 51gr υδατανθρακα ???
21 Σεπτεμβρίου 2019 στις 23:22 #111394naftony
Συμμετέχων@phill Τα έχω δοκιμάσει τα zipvit και είναι καλά. Πιο παχυρευστα από τα high5 αλλά λιγότερο απο τα gu, δεν κολλάνε στο στόμα, έχουν μια ενδιάμεση και ευχάριστη υφή. Δε με ενόχλησαν καθόλου (έπαιρνα 2 την ώρα ). Νομίζω από τα gu, sis και high5 που έχω δοκιμάσει είναι τα πιο καλά (και ακριβά )
23 Σεπτεμβρίου 2019 στις 09:40 #111428chrisbat
Συμμετέχωνόλα καλα με τα nutrend.
δοκίμασα το πλάνο που σας ειπα με 1 gel στο μπαμ και 1/6χλμ.
σύνολο 154,5γρ υδατάνθρακα για 30χλμ σε 3:05:00 ώρες (pace 6:09) και 2 saltsticks με ζέστη.
δεν ένιωσα την παραμικρή ενόχλιση στο στομάχι και ενεργειακά ήμουν καλα.
κατέβασα τον χρόνο μου κατα 7,5 λεπτά και νιώθω χαρά.
πρώτη φορά τόση ποσότητα σε gel δεν μoυ προκαλεί στομαχικές διαταραχές και ιδικά σε 30χλμ marathon pace.
έπινα 250ml νερου με κάθε τζελ και 100ml ανάμεσα (σύνολο ~2000ml) τερματίζοντας 2,5κιλα ελαφρύτερος.
οπότε, θα ακολουθησω το ίδιο και στην κλασική διαδρομή παίρνωντας μαζί μου άλλο ένα για το 32ο χλμ.
185,4γρ για μαραθώνιο είναι καλά; @elda @echetlos και υπόλοιποι τι συμβουλευεται;;23 Σεπτεμβρίου 2019 στις 23:16 #111476KostasVer
ΣυμμετέχωνΗ Maurten εβγαλε τα νεα της τζελακια με καφεΐνη.
Περισσότερα εδω:
https://www.maurten.com/products/gel-100-caf-100-box
24 Σεπτεμβρίου 2019 στις 10:47 #111492Odysseas
Συμμετέχωνσε γνωστό κατάστημα με αθλητικά είδη χάζεβα τα maurten, και μου λέει η πωλήτρια, έχουμε φέρει και με καφείνη αλλά ακόμη δεν τα έχουμε περάσει στο σύστημά μας και γι αυτό δεν μπορουμε να τα βγάλουμε έξω. Το κοστος μου είπε θα είναι 50 λεπτα πιο ακριβα απο τα τα χωρίς καφείνη που τα είχε 3,80. Άρα λογικά σύντομα θα είναι διαθέσιμα σε όλη την ελληνική αγορα
24 Σεπτεμβρίου 2019 στις 14:21 #111510petransfhp
ΣυμμετέχωνΕίναι πολύ θετική εξέλιξη το νέο maurten με προσθήκη καφεΐνης γιατί είχα πονοκεφαλιασει πως να πάρω και καφεΐνη στην τροφοδοσία μου στον Μαραθώνιο.
Βέβαια στα τοσα τζελακια τόσα χρόνια που έχω δοκιμάσει έχω ξεχωρίσει τα GU Roctane, όταν τα παίρνεις σου δίνει ενα μπουστ.
24 Σεπτεμβρίου 2019 στις 16:37 #111516aRiSTiDiS
ΣυμμετέχωνΔοκίμασα 1 Maurten, καθαρά για πειραματισμό, και όχι επειδή το χρειαζόμουν, σε προπόνηση 21Κ (τα πρώτα 13Κ σε Tempo, οπότε αμέσως μετά το Tempo το πήρα για να δώ αντιδράσεις).
Σαν μουσταλευριά ήταν και δεν μπορώ να πώ οτι ενθουσιάστηκα, σε σχέση με το Sis που κατεβαίνει μπαμ και κάτω και ειναι και πιο γευστικό. Να δούμε στο αγωνιστικό 30ρι πως θα φανεί, που θα πάρω 2 ή 3.
Επίσης, ερώτηση, επειδή βλέπω να γίνεται κουβέντα για το “τί προτείνει η εταιρεία” όσον αφορά τη δοσολογία.
Αυτό δεν ειναι υποκειμενικό και δεν έχει να κάνει και με την κατανάλωση του καθενός μας?
Η εταιρεία προφανώς θα λέει το πάνω όριο, για να πουλήσει πολλά.
Έχει νόημα όμως να μπουκωνόμαστε με gels, ακόμα και άν δεν μας πειράζει στο στομάχι, άν δεν έχει δείξει π.χ. κάποια εργομέτρηση, ανάγκη τόσο συχνής κατανάλωσής τους?24 Σεπτεμβρίου 2019 στις 18:33 #111518Elda
ΣυμμετέχωνΈχει νόημα όμως να μπουκωνόμαστε με gels, ακόμα και άν δεν μας πειράζει στο στομάχι, άν δεν έχει δείξει π.χ. κάποια εργομέτρηση, ανάγκη τόσο συχνής κατανάλωσής τους?
Η εταιρεια λεει οτι μπορουν ν απορρηφηθουν 100γρ υδατανθρακα/ωρα, δηλ πληρη αναπληρωση για καποιον που καιει 1.6γρ υδατ/λεπτο και μερικη για οσους καινε περισσοτερους (η μεγαλη πλειοψηφια των αθλουμενων φανταζομαι). Τωρα κατω απο 1.6 μονο τον Ετιεν ξερω να καιει!
24 Σεπτεμβρίου 2019 στις 23:47 #111528aRiSTiDiS
ΣυμμετέχωνΥποθέτω ότι η βέλτιστη* κατάσταση είναι να τερματίσεις οριακά άδειος.. με “αναθυμιάσεις” υδατανθράκων.
Υπάρχει κάποιος μπούσουλας, κάποιος αλγόριθμός, που άν ξέρεις την κατανάλωσή σου (γρ υδατ/λεπτο στο MP) να σου λέει πόσα γρ πρόσθετων υδατανθράκων θές στο μαραθώνιο? Υποθέτω ότι με αυτή την κύρια μεταβλητή, άντε και σαν δευτερεύουσα το MP (για να υπολογίσει το χρόνο Μαραθωνίου) θα είναι υπολογίσιμο αυτό το μέγεθος θεωρώντας όλες τις υπόλοιπες μεταβλητές σταθερές.
*βέλτιστη = δέν είναι σπατάλη πόρων να αναπληρωνεις πολύ παραπάνω από από αυτό που χρειάζεσαι οριακά? Γιατί να ταλαιπωρείς το στομάχι και το μεταβολισμό σου?22 Οκτωβρίου 2019 στις 22:30 #112884Nikos Pilikas
ΣυντονιστήςΕυγενική προσφορά του @mashine.
25 Οκτωβρίου 2019 στις 11:34 #112998Elda
ΣυμμετέχωνΕυχαριστουμε Πανο για τον οδηγο τροφοδοσιας. Απορια: Η εταιρεια διαφημιζει οτι μπορουν ν απορροφηθουν μεχρι 100γ υδατανθρακα την ωρα, δηλ 4 τζελακια, οποτε γιατι προτεινουν τη ληψη μονο 2 την ωρα (για την πλειοψηφια των δρομεων), οπως καναμε με ολα τα τζελ? Οκ, απορροφουνται ολοι οι υδατανθρακες και οχι ενα μερος οπως σε αλλα τζελ, αλλα και παλι η διαφορα δε θα ειναι μεγαλη. Οχι βεβαια οτι ειχα σκοπο να παρω 4 τζελ/ωρα, 2 θα παρω οπως εκανα και στη Θεσσαλονικη, απλα απο περιεργεια ρωταω. Επισης μου κανει εντυπωση που δε συστηνουν τη σκονη το πρωι του αγωνα. Εσυ @mashine διαβασα στην περιγραφη σου οτι την πηρες, σωστα? Ποση ωρα πριν τον αγωνα?
25 Οκτωβρίου 2019 στις 21:12 #113038mashine
Συμμετέχων@elda και λοιποί H maurten διαφημίζει ότι μπορούν να ληφθούν 100 γρ υδατάνθρακα/ωρα χωρίς στομαχικές διαταραχές όχι ότι απορροφούνται και τα 100.
Κάθε φορά που παίρνεις μονο το 70% είναι άμεσα διαθέσιμο.Το υπόλοιπο 30% στοκάρεται για 2-3 ώρες.Αρα όταν ξεκινάς από πριν το αγώνα την λήψη το 30% του ζεστάματος θα το παρεις στον ημί σου.Για το 320 πίνεις το μισο 3 ώρες πριν τον αγώνα και το άλλο μισό 1 ώρα πριν. -
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
- Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.