- Αυτό το θέμα έχει 226 απαντήσεις, 61 φωνές και ενημερώθηκε τελευταία φορά 4 μήνες πριν από τον χρήστη
Kalogeridis.
-
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
-
1 Νοεμβρίου 2016 στις 11:11 #12842
stratus
Συμμετέχων@spy Ποσο συμφωνω μαζι σου Σπυρο!!Δεν εχω παρει ποτε saltstick.Στο πρωτο μαραθωνιο (3:14) πηρα ενα τζελ,στο δευτερο (3:06) πηρα 3 οπως και στον τριτο (3:02).Τους επομενους τρεις δεν τους λαμβανω υποψιν διοτι στο ενα ημουν τραυματισμενος και στους αλλους δυο ετρεχα με το προβλημα του ασθματος που αγνοουσα τοτε.
Η μια και μοναδικη εργομετρηση που εχω κανει μου εβγαλε οτι πρεπει να παρω 6 τζελ!Δηλαδη ειδικα στον πρωτο μαραθωνιο πως τα καταφερα με ενα τζελ,αν σκεφτει κανεις οτι απο το 37 ετρεχα τραυματισμενος;
Επειδη ποναω θα γινω λιγο κακος σημερα -:)
Διαβαζω αναλυσεις επι αναλυσεων ,για τα ποσα σαλτστικ ,ποσα τζελ πρεπει να παρουμε.Ποια παπουτσια να φορεσουμε ,μηπως ειναι 2 γραμμαρια ελαφρυτερα κλπ.Παιδες αμα δεν εχεις κανει σωστη προπονηση 100 τζελ να παρεις και αλλα 100 σαλτστικ δε σε σωνει τιποτα.Πιστευετε οτι αν καποιος εχει κανει σωστη προπονηση και παρει 1-2 τζελ λιγοτερα θα αποτυχει;1 Νοεμβρίου 2016 στις 14:46 #12844oldman
ΣυμμετέχωνΌποιος δε βαριέται ας διαβάσει λίγο εδώ: http://deadspin.com/the-sub2-project-takes-credit-for-kenenisa-bekeles-near-1788186671, για να καταλάβει τη σημασία της τροφοδοσίας στον αγώνα. Οι επιδιώξεις του καθενός μας είναι φυσικά διαφορετικές, αλλά είναι και αυτές που προσδιορίζουν τι τελικά δουλεύει και τι δεν είναι απαραίτητο.
1 Νοεμβρίου 2016 στις 16:53 #12858Elda
ΣυμμετέχωνΠιστευετε οτι αν καποιος εχει κανει σωστη προπονηση και παρει 1-2 τζελ λιγοτερα θα αποτυχει;
1-2 τζελ λιγοτερα (στα ποσα αληθεια? στα 6πχ?) μπορει να μη σημαινουν τιποτα και να βγαλει μια χαρα τον αγωνα στο χρονο στοχο που ειχε θεσει εξαρχης. Αλλα…αν δεν αναπληρωσει τα υγρα που χανει (σε μια ζεστη μερα ενας αντρας που δεν ενυδατωνεται επαρκως μπορει ανετα να χασει πανω απο το 2% του βαρους του οποτε αρχιζει η αφυδατωση), αν δεν παρει ηλεκτρολυτες για ν αναπληρωσει αυτους που χανει μεσω της εφιδρωσης, αν δεν εχει κανει σωστη υδατανθρακωση τις προηγουμενες μερες κλπ, τοτε ναι, μπορει να αποτυχει, εκει που ολα ειναι μια χαρα μπορει να πεσει κατω, η αφυδατωση και η υπονατριαιμια δεν ειναι εφευρεσεις της μοδας, ειναι υπαρκτα προβληματα που καλο ειναι να προλαβουμε να μη μας συμβουν.
Εσυ Χρηστο λες οτι δεν εχεις παρει ποτε saltsticks, ομως ισοτονικα απο τους σταθμους δεν πινεις? Γιατι αν πινεις, παιρνεις απο εκει και ηλεκτρολυτες αλλα και υδατανθρακες, ισως σε μικροτερη ποσοτητα, αλλα παιρνεις. Εγω που παιρνω saltsticks, δεν παιρνω ποτε ισοτονικα, μου ειναι πιο ευκολο να καταπιω ενα χαπακι με λιγο νερακι παρα να μπλεκω με τα ποτηρακια.
Συυμφωνω πως η προπονηση ειναι το Α και το Ω για την επιτευξη του επιθυμητου αποτελεσματος, αλλα απο εκει και περα φροντιζουμε και τον εαυτο μας ωστε να μην παει χαμενη η προπονηση που καναμε επειδη απλα βαριομασταν να πιουμε λιγο παραπανω νερακι ή ν αναπληρωσουμε τους ηλεκτρολυτες που χασαμε. Αυτος δεν ειναι εξαλλου και ο λογος που παιρνουμε
(κι εσυ κι εγω) συμπληρωματα σιδηρου? 😉1 Νοεμβρίου 2016 στις 17:30 #12861stratus
Συμμετέχων@elda Μαρια με παρεξηγησες οπως και ο oldman.Η τροφοδοσια βεβαια παιζει ρολο σε εναν αγωνα,αλλα βλεπω ατομα να εχουν κανει λαθος προετοιμασια και να πιστευουν στο τελος οτι δεν τους βγηκε ο αγωνας επειδη δεν πηραν ενα τζελ παραπανω και 2 σαλτστικ ακομα.
Στον αγωνα ειναι ζητημα αν θα πιω 250 ml ισοτονικου.
Στους 2 τελευταιους μαραθωνιους πηρα 6 τζελ οπως οριζε η εργομετρηση και εκανα 3.15.Λιγοτερο δεν μπορουσα αφου ειχα ασθμα οποτε και 100 τζελ να επαιρνα κατι καλυτερο δε θα εκανα,δηλαδη η τροφοδοσια δεν ηταν ικανη να διορθωσει το προβλημα μου.Το ιδιο θεωρω οτι συμβαινει κα με τη λαθος προπονηση.
Τωρα για τα συμπληρωματα σιδηρου.Εσυ απλα εχεις χαμηλα επιπεδα τα οποια δεν πεφτουν πιο κατω,αν εχω καταλαβει καλα.Πριν 20 χρονια τα επιπεδα του σιδηρου μου εφτασαν στο 1 και κοντεψα να παθω ανακοπη.Το σιδηρο λοιπον τον παιρνω για την υγεια μου,οχι για να σπασω τα χρονομετρα.Το ιδιο προβλημα ειχα και το καλοκαιρι και το εριχα στα πολλα χλμ που ετρεχα,αλλα τελικα ηταν πολυ πιο σοβαρο προβλημα υγειας που μου εριχνε τα επιπεδα1 Νοεμβρίου 2016 στις 18:04 #12864tazi
ΣυντονιστήςΧωρις προπονηση αξιοπρεπεις μαραθωνιος δε βγαινει, αυτο ειναι δεδομενο.
Τα τζελακια αναλογα με τη δρομικη οικονομια του καθενος σιγουρα,θα παιξουν το ρολο τους. Το ιδιο βεβαια και ισως περισσοτερο ισχυει για το νερο.
Ας μη ξεχναμε ομως οτι ακομα και στο σχετικα προσφατο παρελθον ελιτ αθλητες δεν καταναλωναν σχεδον τιποτα κατα τη διαρκεια του αγωνα. Τωρα βεβαια τα πραγματα εχουν αλλαξει.1 Νοεμβρίου 2016 στις 18:16 #128651 Νοεμβρίου 2016 στις 18:21 #12866tazi
ΣυντονιστήςΧωρις προπονηση αξιοπρεπης μαραθωνιος δε βγαινει, αυτο ειναι δεδομενο.
Τα τζελακια αναλογα με τη δρομικη οικονομια του καθενος σιγουρα,θα παιξουν το ρολο τους. Το ιδιο βεβαια και ισως περισσοτερο ισχυει για το νερο.
Ας μη ξεχναμε ομως οτι ακομα και στο σχετικα προσφατο παρελθον ελιτ αθλητες δεν καταναλωναν σχεδον τιποτα κατα τη διαρκεια του αγωνα. Τωρα βεβαια τα πραγματα εχουν αλλαξει.1 Νοεμβρίου 2016 στις 18:46 #12867oldman
ΣυμμετέχωνΕυχαριστώ Νίκο. Ελπίζω να μην παρεξηγήθηκα, δεν προσπαθούσα να καταρρίψω το σκεπτικό κανενός: αυτό που λέω είναι ότι αν μας ενδιαφέρει κάθε λεπτό που μπορούμε να ξυρίσουμε από τον χρόνο μας τότε τα gel είναι χρήσιμα. Κάποιοι μπορεί να είναι ευχαριστημένοι και με 3-4 λεπτά αργότερο χρόνο, γιατί τον θεωρούν ίδιας “τάξης μεγέθους” που λέμε. Άλλοι πάλι μπορεί να θέλουν να πιάσουν τα όριά τους χωρίς κανένα συνθετικό σκεύασμα. Και αυτό σεβαστό. Πολλά μπορεί να θεωρήσει κανείς βοηθήματα που οδηγούν σε καλύτερους χρόνους αλλά είναι εκτός των ορίων του προσωπικά αποδεκτού ή του “καθαρού”, μεταξύ των οποίων το κρέας, η μουσική και δεν ξέρω τι άλλο.
Ο καθένας μας βάζει κάποια όρια στο μέχρι που είναι διατεθειμένος να φτάσει για να βελτιωθεί και κινείται εντός αυτών των ορίων. Για εμένα εκτός ορίων είναι οι επιπλέον ώρες προπόνησης (δεν έχω παραπάνω χρόνο), το αλεύρι και τα γαλακτοκομικά (με πειράζουν στο στομάχι) και η ντόπα :-). Αλλά δεν αμφισβητώ ότι μπορούν να κάνουν έναν αθλούμενο πιο γρήγορο!
1 Νοεμβρίου 2016 στις 22:29 #12871Etien
ΣυμμετέχωνΝα προτεινω (για μετα τον τερματισμο!), το απολυτο τζελακι παιδια !!! : Να εχετε στην τσαντα που θα παραλαβετε απο τα βανακια , … 1 κοκκινο λουκουμακι ,απο εκεινα τα παλαιά ! Το μεσαιο μεγεθος , οχι τα μικρα ,ουτε τα πολυ μεγαλα !!!
Ευχαριστω !7 Μαρτίου 2018 στις 13:13 #87256Ανώνυμος
ΑνενεργόςΜια ερώτηση , ως ποιο φιλικό για το στομάχι θα προτείνατε κάποιο τζελακι ποιο ελαφρύ ας πουμε, ευχαριστω
7 Μαρτίου 2018 στις 13:20 #87258Nikos Pilikas
ΣυντονιστήςΝαι, πιο υδαρές.
7 Μαρτίου 2018 στις 13:48 #87290stratus
ΣυμμετέχωνΤα Isogel που δεν χρειάζεται να πιείς νερό.
7 Μαρτίου 2018 στις 13:54 #87298Kalogeridis
ΣυμμετέχωνΑπό αυτά που ξέρω, τα high 5 έχουν δύο επιλογές. Τα κλασικής πυκνότητας καικαι τα πιο ρευστά. Εγώ παίρνω τα λιγότερο ρευστά αλλά ακόμα και αυτά είναι πιο φιλικά σε σχέση με άλλα που κατά καιρούς έχω χρησιμοποιήσει. Πρόσφατα έπαιζα με το χαμερ σε μπουκάλι και ρύθμιζα τις δόσεις σε φλασκι σιλικόνης. Το σήκωνε το στομάχι (το αραιωνα) αλλά βαρέθηκα τη διαδικασία.
7 Μαρτίου 2018 στις 14:02 #87308Kalogeridis
ΣυμμετέχωνΣωστός ο παλαιός! Αν ήταν πιο εύκολα στη μεταφορά θα τα προτιμούσα.
7 Μαρτίου 2018 στις 17:18 #87418Ανώνυμος
Ανενεργόςσας ευχαριστω πολυ
-
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
- Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.