Αρχική / Θέματα / Δρομικά θέματα / Διατροφή / Τζελάκια. Μεγάλη Ιστορία.

Τζελάκια. Μεγάλη Ιστορία.

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 106 έως 120 (από 218 συνολικά)
  • Συντάκτης
    sifounas
    Συμμετέχων

@elda @stratus Ευτυχώς εδώ γύρω έχουμε καταπληκτικά νερά και έχω πολλαπλές επιλογές! (Πηγές Κωστηλάτα και Σαμαρίνα – το κορυφαίο με μόνο 2,24mg Ca!!!!, χωρίς να έχω τσεκάρει όλες τις μάρκες). Να σας στείλω 2-3 6αδες??? 😛

sifounas
    Συμμετέχων

@Echetlos, ο Kipchoge μας βγήκε υπερβολικά αντιοικονομικός (για την τσέπη μας) και γρήγορος!!! Θα πάω στο πλάνο του ημι x 2, αρκεί να καταφέρω να τρέξω, γτ κονόμησα μια ελαφριά ενόχληση στη γάμπα στα καλά καθούμενα 🙁

harris_vak
    Συμμετέχων

Όντως τα Σαμαρινα και το Θεονη έχω ακουσει ότι είναι τα καλύτερα νερά και τα αναζητούν οι δρομείς. Για ποιο λόγο είναι καλό να έχει χαμηλα mg Ca;

sifounas
    Συμμετέχων

Από το επίσημο site της Maurten:

High calcium concentrations make the drink mix hard to dissolve

Δεν βοηθάνε στην σωστή διάλυση του μείγματος (με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει)

Γενικά αν δεν κάνω λάθος έχει να κάνει με την σκληρότητα του νερού…

tolisxlv
    Συμμετέχων

Βρηκα στην εκθεση του NN Rotterdam που πηγα να παραλαβω το νουμερο,marathon pack με 6 gel 100,ενα drink mix 320 +ενα σεικερ maurten με αναγραφομενες οδηγιες για αναμιξη ολα μεσα σε ενα σακκο απο υφασμα,20ευρω.
    Νομιζω αρκετα καλη τιμη.
    Την οδηγια για το χαμηλο ca στην αναμιξη την αναγραφει ακομα και ατο σεικερ επανω με μαυρα γραμματα.
    Βρηκα εμφιαλωμενο με μονο 5mg/l απο σουπερ μαρκερ.
    Το δοκιμαστικο αυριο.

KostasVer
    Συμμετέχων

@toliszlv Τολη είναι πραγματικα μια πολύ καλη τιμη!Μην το σκέφτεσαι καθολου,παρτα!

Είναι η πρωτη φορα που κοιταω τα τα συστατικα του νερου!Αλλα όλα τα μπουκαλια που εχω στο ψηγειο (όλα από διαφορετικες εταιριες) εχουν Ca >40mg/l.Ειμαι τυχερος ή τα περισσοτερα είναι ετσι;

Echetlos
    Συντονιστής

@toliszlv Καλόν αγώνα, Τόλη!

Elda
    Συμμετέχων

Kαλο αγωνα κι απο μενα, αναμενουμε εντυπωσεις. @KostasVer ετσι οπως τα γραφεις το Ca ειναι ανω των 40 mg/l, δεν ξερω αν εννοεις οντως αυτο γιατι εμεις το θελουμε λιγοτερο απο 40, τι μαρκες εχεις? Καμια απο τις πολυ γνωστες παντως δεν ειναι κατω του 40, εγω βρηκα Νερα Κρητης μονο με 39.

chrisbat
    Συμμετέχων

Εγώ την σκόνη maurten την δοκίμασα σήμερα σε 1550μ υψομετρική με 25χλμ διαδρομή που έβγαλα σε 4:10:00!!
    Έχω μείνει έκπληκτος!!!
    Καταναλωσα μέσα στην προπόνηση 1000ml νερού με σκόνη και 250ml νερού χωρίς σκόνη.
    Βγήκα απίστευτα καλά κάτι που με τα τζελ δεν θα γινόταν!! Είχα να δώσω κι άλλο!! Έσπασα ρεκόρ χλμ και υψομετρικής και νιώθω σαν να έκανα 10ρακι.
    Ευχαριστώ τον @echetlos για την ιδέα!!

KostasVer
    Συμμετέχων

@Elda εχω απο
    Ροδο : 16,1
    Κρητη : 31
    Αρτα : 36

@chrisbat
    Η Maurten στο βουνο βοηθαει πολύ!Στο οροπεδιο των Μουσων ενιωθα ότι τοτε ξεκιναγα τον αγωνα και ο Ενιπεας βγηκε σχεδόν ολος τρεχοντας!
    Στο δρομο δεν μου εχει κατσει ακομα καλα!

tolisxlv
    Συμμετέχων

Κωστα το εχω παρει ηδη το πακετο,και μαζι με το εμφιαλομενο των 5μονο mg/lt νομιζω με την αναμιξη δεν θα εχω θεμα.
    Ευχαριστω για τις ευχες αλλα και για την ιδεα της αγορας,διοτι αν δεν ειχα προσεξει τη συζητηση εδω μεσα δεν θα γνωριζα τη maurten.

harris_vak
    Συμμετέχων

το Maurten 320 mix μας κάνει για πριν την έναρξη του Μεγα Αλέξανδρο,αντί για κατανάλωση τζελ και ηλεκτρολυτών;

stratus
    Συμμετέχων

Εγώ σήμερα δοκιμασα το 320 χωρίς τρέξιμο να δω πως μου κάθεται. Λίγο βαρύ το βρήκα, βέβαια το ήπια γρήγορα όχι σιγά σιγά όπως θα έκανα σε ένα αγώνα

Echetlos
    Συντονιστής

@stratus Κι εμένα το ίδιο μου είχε φανεί αλλά το είχα πιει επίσης πολύ γρήγορα.

KostasVer
    Συμμετέχων

@harris_vak Ναι!

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 106 έως 120 (από 218 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.