Αρχική / Θέματα / Δρομικά θέματα / Αγώνες / Mαραθώνιος Ναυπλίου 2018

Mαραθώνιος Ναυπλίου 2018

• Αυτό το θέμα έχει 121 απαντήσεις, 23 φωνές και ενημερώθηκε τελευταία φορά 6 έτη, 7 μήνες πριν από τον χρήστη panos gr.
Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 31 έως 45 (από 122 συνολικά)
  • Συντάκτης
    big-blue
    Συμμετέχων

Πάνο το είχα προτείνει αυτό, να κόψουν εντελως το μαραθώνιο κ να κάνουν έναν σούπερ ημί που για μένα μπορούν. Όμως θέλουν την αίγλη του ονόματος, μόνο…

big-blue
    Συμμετέχων

Και το σπάσιμο των αγώνων σε στο μέρες τους το έχω καταθέσει ως πρόταση. Δε συζητάνε καν. Δεν πειράζει, οι αριθμοί με-μας- δικαιώνουν

panos gr
    Συμμετέχων

Το να σπάσει ο αγώνας σε 2 μέρες σε μια τουριστική πόλη σαν το Ναύπλιο είναι δύσκολο,ο Μάρτιος είναι καλός μήνας…
    Η μια καλή λύση είναι να κοπεί ένας από τους δύο αγώνες και αν όντως τους ενδιαφέρει το χρήμα ας κόψουν τον ημι και ας κάνουν έναν σούπερ μαραθώνιο.
    Η άλλη λύση είναι να μεταφερθεί η εκκίνηση των 5χλμ 4 ώρες μετά του μαραθωνίου ώστε να έχει τερματίσει όλα ο ημι και πάνω απο τους μισούς του μαραθωνίου και φυσικά να πάρουν την προσοχή από τον κόσμο που τους αξίζει όλοι οι καλοί αθλητές των 42 χλμ

Elda
    Συμμετέχων

Η άλλη λύση είναι να μεταφερθεί η εκκίνηση των 5χλμ 4 ώρες μετά του μαραθωνίου ώστε να έχει τερματίσει όλα ο ημι και πάνω απο τους μισούς του μαραθωνίου και φυσικά να πάρουν την προσοχή από τον κόσμο που τους αξίζει όλοι οι καλοί αθλητές των 42 χλμ

@panosgr
    Eτσι θα ειναι φετος, το γραφω στο αρχικο μου ποστ, μαραθωνιος στις 9, 5αρι στη 1.

than
    Συμμετέχων

Παρών! Για φέτος είναι ο αγώνας στόχος. Θα προσπαθήσω κάτι καλύτερο από το 3:18 που έκανα πέρσι στην Πράγα, με κρυφές ματιές προς το 3:13-3:15…
    Όσον αφορά τα του αγώνα (διαδρομή, οργάνωση κλπ) τα περισσότερα αναφέρθηκαν παραπάνω, απλά να προσθέσω το πλεονέκτημα της κοντινής απόστασης ξενοδοχείου-αφετηρίας. Δεν είναι μικρό πράγμα να γλιτώνεις το πούλμαν για να πας στην αφετηρία (βλ. Αθήνα και Θεσσαλονίκη).
    Δεν έχω ξανατρέξει αγώνα στο Ναύπλιο, και προσπαθώ να κρατάω κλειστά τα αυτιά μου στα οργανωτικά προβλήματα που διάβασα παραπάνω… Εκεί πάμε για να τρέξουμε, ό,τι κι αν προκύψει εκείνη τη στιγμή, απλά θα αντιμετωπιστεί εκείνη τη στιγμή. Ας μην προσθέτουμε έξτρα άγχος ήδη από τώρα!
    Καλή συνέχεια στις προετοιμασίες σας και θα χαρώ να σας δω όλους (συμμετέχοντες και συνοδούς) στο Ναύπλιο!

big-blue
    Συμμετέχων

Θάνο κανένα άγχος δεν πρέπει να έχεις. Το χρόνο που θες τον έχεις σίγουρα, αν διαχειριστείς σωστά τον αγώνα κ δεν είναι κακές οι συνθήκες. Η διαδρομή είναι σούπερ για κάποιον που τρέχει για να κάνει ρεκορ κ δεν τον νοιάζουν τα υπόλοιπα. Μοναχικό σπορ κάνουμε εξάλλου.
    Και γω κάπου γύρω θα είμαι. Μάλλον στον ημί, χωρίς το στόχο που ήθελα, ίσως στο 5άρι, δεν ξέρω.
    Σίγουρα σε καμιά μακαρονοφαγια έτσι για συμπαράσταση:)

ventris
    Συμμετέχων

Μήπως κάποιος που έτρεξε πέρυσι το 2017 την διαδρομή του μαραθωνίου (όπως έχει αλλάξει και διαμορφωθεί και ισχύει και για το 2018) να την ανεβάσει από το ρολόι του για να την δούμε.

stromer
    Συμμετέχων

Καλησπέρα κι από εμένα. Το μεγαλύτερο αρνητικό του Ναυπλίου είναι ότι περνάς τρείς φορές από την αφετηρία. Έτρεξα το 2016 με μπόλικη ζέστη και ηλιοφάνεια αφύσικη για την εποχή. Με ρυθμό 4.56/km εγκατέλειψα στο τελευταίο πέρασμα απο την πόλη. Εντάξει, ψυχολογικά δεν άντεχα άλλο… Έβλεπα τους άλλους δρομείς του ημι να αποχωρούν ή να έχουν πιάσει θέση στις ταβέρνες και τρελαινομουν… Σε άλλο αγώνα δε θα μου περνούσε από το μυαλό να σταματήσω. Εκείνη την μέρα όμως ήταν αλλιώς. Το μοναδικό μου DNF μέχρι σήμερα!

Elda
    Συμμετέχων

Σημερινη ανακοινωση της οργανωτικης επιτροπης:
    http://www.argolikeseidhseis.gr/2018/02/2018_20.html

Η Οργανωτική Επιτροπή ανακοίνωσε τα βραβεία για τον Μαραθώνιο Ναυπλίου που θα διεξαχθεί στις 4/03/18 για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά με τις υψηλότερες αθλητικές προδιαγραφές.

Αναλυτικά θεσπίζεται Βραβείο «ο ΝΑΥΠΛΙΟΣ» που περιλαμβάνει χρηματικό έπαθλο για τους τρείς πρώτους νικητές του Μαραθωνίου δρόμου, Άνδρες και Γυναίκες. Τα έπαθλα περιλαμβάνουν για τον 1ο νικητή 250€, για τον 2ο νικητή 150€ και για τον 3ο νικητή 100€.

Ανακοίνωσε την παράταση των εγγραφών.

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να πραγματοποιηθούν μέχρι και την Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018 ώρα 15:00.

Ανακοινωση χρηματικων επαθλων την τελευταια ημερα των εγγραφων και ταυτοχρονη παραταση εγγραφων…Χμμμ.. @thanasiskypraios κατι μου λεει πως οι 2 μας θα τρεχουμε, βαλε τα δυνατα σου!!! 😛

than
    Συμμετέχων

Κ όπως έλεγε κ μια δασκάλα αγγλικών που είχα παλιά: “the less, the merrier”!
    Ψυχολογικά, εχω προετοιμαστεί να τρέχω μόνος μου, αλλά θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο το σημείο που θα περνάμε από την αφετηρία στο 21ο κ ταυτόχρονα θα τερματίζουν οι δρομείς του ημί.
    Τι να κάνουμε @elda …θα νικήσουμε κ τη μοναξιά!!

Elda
    Συμμετέχων

Καλα, κι εγω εχω προετοιμαστει και δε με χαλαει η μοναξια, καθε αλλο, εξαλλου κι ολα τα long μου μονη μου τα τρεχω οποτε κανενα θεμα δεν εχω με το λιγο κοσμο, απλα μου εκανε εντυπωση αυτο το “τυρακι” με τα βραβεια την τελευταια- υποτιθεται- μερα των εγγραφων. Επεσαν αραγε τοσο πολυ εξω στις προβλεψεις τους οσον αφορα στις συμμετοχες του μαραθωνιου και τωρα ψαχνουν τελευταια στιγμη να βρουν τροπους να μαζεψουν κοσμο;

Για τον ημι τωρα δε νομιζω να μ επηρεασει ψυχολογικα ο τερματισμος των αλλων, αν ειμαι εντος στοχου και ολα βαινουν καλως, ας τρεχω και μονη μου μετα, δε με νοιαζει, θα παρω και τα 3 βραβεια μαζι!!!😄😄😄

panos gr
    Συμμετέχων

ευτυχώς θα περάσετε ενα δρομο πριν τον τερματισμό …πρέπει να ειναι πολυ βαρύ να περνας απο την γραμμη και να εχεις αλλο τοσο …

Elda
    Συμμετέχων

Οπως εχω δει τη διαδρομη στο χαρτη κι εχω διαβασει την περιγραφη της, απο τη γραμμη τερματισμου θα περασουμε και στον ημι, ακριβως την ιδια διαδρομη θα κανουμε 2 φορες. Προσωπικα δε νομιζω να μ επηρεασει καθολου, ισα ισα που θα χαρω να δω και να μ ενθαρρυνουν οσοι φιλοι και γνωστοι θα εχουν ηδη τερματισει τον ημι και θα βρισκονται καπου εκει. Για μενα η γραμμη του τερματισμου στη φαση αυτη θα ειναι σαν ενας οποιοσδηποτε ταπητας στα μισα ενος μαραθωνιου, τιποτε παραπανω.

Elda
    Συμμετέχων

Απ ο,το φαινεται τωρα που πλησιαζουν οι μερες, μαλλον θα φαμε ζεστη, πώς γινεται στο μετεο την Πεμπτη να δινει θερμοκρασια 3 και 9 (στις 8πμ και στις 2μμ αντιστοιχα) και το Σαββατο 12 και 21!!! (για την Κυριακη δεν εχει βγαλει ακομα προγνωση). Και σε αλλα sites που εχω κοιταξει παντως, εκει γυρω κυμαινονται οι θερμοκρασιες, το πρωι 10-12 και το μεσημερι 17-20. Το καλο ειναι οτι δεν προβλεπεται αερας, μολις 2 μποφορ ουτε βροχη αλλα μαλλον αρκετη υγρασια (οπως καθε χρονο δηλαδη). Το κακο οταν πρετοιμαζεσαι χειμωνα ειναι πως ακομα και στο καταμεσημερο να εχεις τρεξει τα λονγκ (οπως εγω), σε πανω απο 15 βαθμους δεν εχεις τρεξει (ολο το χειμωνα ηταν απο 8 μεχρι 14), οποτε το σωμα δεν εχει συνηθισει ακομη τη ζεστη. Τεσπα, τουλαχιστον δε θα χει αερα, ειναι το μονο που δεν παλευεται ειδικα στη συχνη αλλαγη κατευθυνσεων.

PanDex
    Συμμετέχων

Εμένα οι τελευταίες 2 βδομάδες είναι σχεδόν όλες με βροχή οι προπονήσεις.
    Μακάρι να μην έχει ήλιο και ας ψιχαλίζει. Η υγρασία στο Ναύπλιο είναι απάλευτη. Μην παρασέρνεστε με την διαδρομή ειδικά το πρώτο κομμάτι που είναι παραθαλάσσιο έχει και μικρή κλίση και υγρασία.

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 31 έως 45 (από 122 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.