- Αυτό το θέμα έχει 121 απαντήσεις, 23 φωνές και ενημερώθηκε τελευταία φορά 6 έτη, 7 μήνες πριν από τον χρήστη panos gr.
-
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
-
4 Μαρτίου 2018 στις 19:31 #84498thanΣυμμετέχων
Ζέστη, υγρασία και ένα πολύ επιθετικό ξεκίνημα με ανάγκασαν να “εγκαταλείψω” τον αγώνα στο 35ο χλμ και μετά να συρθώ έως τον τερματισμό στα 3:29…
Οκ, δύσκολη ημέρα, αλλά δεν το μετανιώνω, πήγα για να τα δώσω όλα και αυτό έκανα. Ήξερα ότι ήμουν “όλα ή τίποτα” και δυστυχώς σήμερα μου έκατσε το δεύτερο.
Όταν σε έναν από τους χειρότερους αγώνες μου, κάνω 3:29 (2ος καλύτερος μαραθώνιος), δεν μπορώ να πω πως είμαι στεναχωρημένος. Σκασμένος (ψυχολογικά και σωματικά) σίγουρα, αλλά το ήξερα και κατά κάποιον τρόπο το περίμενα…
Στα επόμενα!
Όντως ο Θεός δεν αγαπάει τους μαραθωνοδρόμους και μας στέλνει ζέστη και υγρασία…
Είχα κρατήσει κάτι γλυκά καβάτζα στο σπίτι, ούτε αυτά δεν έχω κουράγιο να κατεβάσω…4 Μαρτίου 2018 στις 19:39 #84500Nikos PilikasΣυντονιστής@thanasiskypraios Δεν πειράζει, Θανάση, συμβαίνουν κι αυτά.
Όπως το είπες άλλωστε… το να έχεις έναν πολύ κακό αγώνα και τελικά να γράφεις <3:30, δεν είναι και λίγο.
Συμφωνώ απολύτως και με την προσέγγισή σου, ή παίρνεις τον χρόνο-στόχο ή ας μην πάρεις τίποτα. Μετά από ένα σωρό μαραθωνίους και μια γερή προετοιμασία, τα "χλιαρά" δεν έχουν νόημα.4 Μαρτίου 2018 στις 19:42 #84502spyΣυμμετέχων… πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους μαραθωνοδρόμους για την πολύ μεγάλη προσπάθεια τους να αντιπαρελθουν τις άθλιες καιρικές συνθήκες και να κυνηγήσουν το όνειρο μέχρι τέλους !!! Δεν έχουν σημασία πάντα τα ρεκόρ … αλλά η προσπάθεια που καταβάλλει κάποιος για να φτάσει σ’αυτα … ανεξάρτητου αποτελέσματος ! Η Μαρία (@elda) … συγκινητική πέρασε εξαιρετικά καλά τον ημι σε 1:56 περίπου … για να τερματίσει τελικά οριακά πάνω από 4 ώρες … με το χαρακτηριστικό αφοπλιστικο χαμόγελο της στα χείλη … παρά την ταλαιπωρία, λόγω της κουφοβρασης , στο δεύτερο γύρο ! Ο Θανάσης (@thanasiskypraios) κοντά στο 3:25 … μια εξαιρετική επίδοση με βάση τα δεδομένα της ημέρας κι ένα πολύ καλό πλασάρισμα στη γενική κατάταξη!
Όσον αφορά στα δικά μου … σήμερα συμμετείχα στον ημι … που, με λαγό elite μαραθωνοδρόμο … κατάφερα τη μεγάλη υπέρβαση με προσωπικό ρεκόρ 1:33:40 (23ος γενικής κατάταξης)ένα μόλις μήνα μετά τη συμμετοχή μου στο 24ωρο … και χωρίς τις απαραίτητες προπονήσεις για έναν τέτοιο στόχο! Είμαι πολύ ευχαριστημένος … διότι η αλήθεια είναι ότι το 24ωρο μου είχε αφήσει μια πικρία όσον στο τελικό αποτέλεσμα ! Η προσπάθεια συνεχίζεται … !!!4 Μαρτίου 2018 στις 19:51 #84506mashineΣυμμετέχων@elda @thanasiskypraios Μπράβο για την προσπάθεια όπως και να έχει 42 είναι αυτά!
@spy Ο επόμενος ημί θα είναι καλύτερος.Πιστεύω ότι δεν έχεις ανακάμψει πλήρως από το 24ωρο.4 Μαρτίου 2018 στις 20:08 #84512big-blueΣυμμετέχωνΕγώ διαφωνώ με την προσέγγιση του Θάνου. Η τρελή ζέστη και η υγρασία φαινόντουσαν απ´ το πρωί. Οπότε δεν υπηρχε κανένας λόγος να κινηθεί κάποιος επιθετικά τουλαχιστον στο πρώτο μισό. Υπήρχε μια ελπίδα μπας κ πέσει η υγρασια (που έπεφτε με την ώρα) και να κρυφτεί ο άτιμος ο ήλιος στα σύννεφα (άργησε να συμβεί αυτό).
Μπραβο σας πάντως, όσοι το παλέψατε!4 Μαρτίου 2018 στις 20:32 #84516manoleeΣυμμετέχωνΠολλά μπράβο παιδιά , μόνο που το κυνηγησατε μια τέτοια μέρα φτάνει . Το πρωί στον άγιο Κοσμά σκεφτόμουν ότι αν είχα μαραθώνιο σήμερα δεν θα τον ξεκινούσα καθόλου
4 Μαρτίου 2018 στις 20:47 #84520panos grΣυμμετέχωνΠολλά συγχαρητήρια και από εμένα σε όλους σας και ιδιαίτερα στους μαραθωνοδρόμους .
Στα προσωπικά μου τώρα,καταρχήν χάρηκα που είδα πολλούς και καλούς φίλους,ευτυχώς που υπάρχουν και οι αγώνες και συναντιόμαστε.
Για τον αγώνα μου είμαι πολύ ικανοποιημένος που πάρα τις άσχημες για επιδόσεις μέρα κατάφερα να κάνω pb με χρόνο ρολογιού μου 1.29.57 ,χρόνο επίσημο 1.30.00 ,προτιμώ να κρατήσω τον δικο μου χαχαχα .
Ήμουν αρκετά συγκεντρωμένος στο ρολόι μου και όλα πήγαν με βάση το σχέδιο.Αν και δεν ήταν αγώνας στόχος,ούτε είμαι καθαρός δρομέας όλα πήγαν καλά και στο φινάλε έμεινε μια πολύ γλυκιά γεύση.
Ραντεβού του χρόνου μα είμαστε καλά.4 Μαρτίου 2018 στις 20:50 #84522Nikos PilikasΣυντονιστής@spy Χαχαχα… δεν παίζεσαι ρε Σπύρο…
Πήγες για πλάκα κι έκανες ΡΒ, με σούπερ χρόνο κιόλας!4 Μαρτίου 2018 στις 20:51 #84526Nikos PilikasΣυντονιστής@panosgr Μπράβο ρε Πάνο, φοβερός!!!
4 Μαρτίου 2018 στις 21:02 #84564big-blueΣυμμετέχωνΠάνο, απίστευτος ο χρόνος σου και ειδικά κάτω απ´ αυτές τις συνθήκες!!!
4 Μαρτίου 2018 στις 21:05 #84570EldaΣυμμετέχωνΛοιπον, τωρα που γυρισα σπιτι να γραψω κι εγω.
Συμφωνω με τον Ηλια, οταν ειδα οτι απο την αφετηρια οντας ετσι ντυμενη δεν αισθανομουν ιχνος δροσιας, ειπα να κινηθω συντηρητικα και βλεπουμε. Ειδα οτι ειχα κι ελαφρως τσιμπημενους παλμους και πηγα το πρωτο πενταρι στο 5:31 με καλους παλμους για το ρυθμο αυτο, αλλα στην προπονηση ειχα αυτους τους παλμους στο 5:20, οποτε δε μ επαιρνε να παω πιο γρηγορα . Τρεχοντας παντα με την αισθηση και τους παλμους περασα τον ημι σε 1:56:17 (pace 5:31) και ενιωθα καλα.Μεχρι το 28 κρατιομουν εντος στοχου (που πλεον ηταν λιγο κατω απο 3:55), μετα αρχισα να ξεφευγω. Το αξιοσημειωτο ειναι οτι στο σημειο αυτο κι ενω ο ρυθμος μου ειχε πεσει πλεον στο 5:45-5:50, περνουσα συνεχεια κοσμο, οι περισσοτεροι ειτε σερνονταν ειτε περπατουσαν. Εψαχνα να βρω καποιον να με τραβηξει και δεν μπορουσε να μ ακολυθησει κανεις!!!
Στο 36-37 οταν ειχα πλεον φυγει απο την πολη και πηγαινα προς το ανηφορικο κομματι ηθελα να σταματησω, δεν ειχα καμια διαθεση να τρεχω αλλο. Εκατσα κατω στο πεζουλι και ειχα πληρη αρνηση. Σηκωθηκα μετα απο λιγο και λιγο τρεχοντας κανονικα, λιγο σερνοντας τα ποδια μου και λιγο περπατωντας (πρωτη φορα περπατησα σε μαραθωνιο κι ηταν ο 9ος) και δουλευοντας απιστευτα την αρνηση του μυαλου μου καταφερα να τερματισω σε 4:02:30 με 10:13 positive split.
Τι πηγε στραβα δεν ξερω… Η ζεστρη σαφως ηταν ενας παραγοντας αλλα δεν μπορω να πω οτι την ενιωσα τρελα. Δεν ιδρωσα, δεν ταλαιπωρηθηκα, δεν ξεκινησα γρηγορα και δεν ανεβασα παλμους σε καμια στιγμη. Ηταν ολα υπο ελεγχο, η τροφοδοσια μου αψογη, στομαχι μια χαρα, ενυδατωση σουπερ, πρωινο, υδατανθρακωση ολα τελεια. Ολα τα κανα By the book σ αυτη την προετοιμασια και τα μασαζ και τρεξιμο μια μερα πριν και τελειο 7ωρο υπνο χθες και καμια κουραση δεν ειχα και παρολα αυτα αδειασα, ισως το μυαλο αδειασε πιο πολυ απο το σωμα. Τελικα ειχατε δικιο, ειναι πολυ ασχημη η πληρης ελλειψη εμψυχωσης, δε βγαινει μαραθωνιος ετσι οσο κι αν εχω συνηθισει τα μοναχικα τρεξιματα. Ισως απλα δεν ηταν η μερα μου, ισως εκανα μια πολυ γρηγορη προτεοιμασια που παροτι πηγε καλα, το σωμα δεν ειχε προλαβει να εμπεδωσει ενα ρυθμο που επρεπε να κρατησει τοσες ωρες. ΚΑι σαφως σημαντικο το οτι ενω ολα τα lr μου τα εκανα 12-3, πανω απο 14 μεγιστη δεν ειχα τρεξει ποτε σ αυτη την προετοιμασια. Σα να μας πηραν απο το χειμωνα και να μας πεταξαν να τρεξουμε το καλοκαιρι ηταν σημερα κι οσο κι αν δεν το ενιωσα τρεχοντας συντηρητικα, σιγουρα το σωμα μου το ενιωσε.
Τελος παντων, ολα καλα, δεν ποναω πουθενα, λιγα αναμενομενα πιασιματακια και συνεχιζουμε.
@echetlos ευχαριστω για τα καλα σου λογια και για τη φωτο. Δεν μπορω να κανω συγκριση με αλλους μαραθωνιους μου γιατι ουσιαστικα τα ειχα παρατησει απο ενα σημειο και μετα. Δεν ηθελα να παλεψω ουτε για το sub 4.
@spy σ ευχαριστω και σενα Σπυρο για την εμψυχωση, επρεπε να σε εχω και στο 28 να με τραβηξεις!!! Συγχαρητηρια για το PB σου, ξεκουραστος θα κατεβεις το 1:30 συντομα!
@thanasiskypraios εμεις τα ειπαμε, πανω κατω τα ιδια νιωσαμε και τα ιδια παθαμε. Οκ, ζησαμε και το Ναυπλιο, καλα ητανε και του χρονου Θεσσαλονικη ξανα!4 Μαρτίου 2018 στις 21:21 #84764EldaΣυμμετέχων4 Μαρτίου 2018 στις 21:30 #84792KostãoΣυμμετέχωνΚαλή αποκατάσταση παιδιά. Δεν είναι εύκολο αυτό που κάνατε με τέτοιες συνθήκες.
4 Μαρτίου 2018 στις 22:30 #84844panos grΣυμμετέχων4 Μαρτίου 2018 στις 23:00 #84852 -
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
- Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.