- Αυτό το θέμα έχει 121 απαντήσεις, 23 φωνές και ενημερώθηκε τελευταία φορά 6 έτη, 10 μήνες πριν από τον χρήστη panos gr.
-
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
-
4 Μαρτίου 2018 στις 23:04 #84856Nikos PilikasΣυντονιστής
Τα πόδια σου είναι που τα σπάνε, φίλε! 😉
4 Μαρτίου 2018 στις 23:18 #84858VickyΣυμμετέχωνΚαλησπέρα.
Μπράβο σε όλους για τον αγώνα σας σήμερα.
Κρίμα που ο καιρός έπαιξε άσχημο παιχνίδι….
Καλή αποκατάσταση τώρα….5 Μαρτίου 2018 στις 07:38 #85052EldaΣυμμετέχωνXθες το βραδυ οταν ξαπλωσα και οπως μου περνουσαν οι εικονες του αγωνα απο το μυαλο, συνειδητοποιησα 2 στιγμες που ηταν καθοριστικες για μενα και δεν ηταν αυτα που ειχαν ειπωθει εδω απο αλλους που ειχαν τρεξει παλιοτερα . Δεν ηταν ουτε ο λιγος κοσμος ουτε η “πηγαιν ελα 2 φορες” διαδρομη αυτη καθεαυτη ουτε το να βλεπω τους δρομεις του ημι να τερματιζουν κι εγω να θελω αλλο τοσο. Ο ταπητας του τερματισμου την ωρα που περνουσα τον ημι ηταν ακριβως οπως τον ειχα φανταστει, απλα ο ταπητας του ημι και τους δρομεις του ημι καθολου δεν τους ζηλευα γιατι δεν τους συνεκρινα μαζι μου, ηταν δρομεις που ετρεχαν μια αλλη αποσταση οποτε δε μ απασχολουσε καθολου τι εκαναν, εγω ετρεχα μαραθωνιο και αυτο ηθελα. Παει αυτο.
Το πρωτο καμπανακι ηρθε οταν στη αναστροφη στη Νεα Κιο στο 28.5, ενω εγω επιβραδυνα, το μονο που εκανα ηταν να περναω κοσμο. Κι ενω φυσιολογικα το να περνας κοσμο σημαινει οτι πας καλα αρα σε ανεβαζει ψυχολογικα, το οξυμωρο στη δικη μου περιπτωση, οτι παροτι επιβραδυνα τους προσπερνουσα ολους, με εριχνε απιστευτα ψυχολογικα γιατι εβλεπα σε τι κατασταση βρισκονταν ολοι οι αλλοι και σα να με προϊδεαζε ολη αυτη η εικονα για το τι θα μου συμβει.
Και το δευετρο καμπανακι ηρθε καμπου στο 36 οταν φευγοντας απο την πολη πηρα το κομματι που οδηγουσε στον κυκλικο κομβο και την τελευταια αναστροφη κι εβλεπα στο αλλο ρευμα τους δρομεις του μαραθωνιου, του δικου ΜΟΥ αγωνα πλεον, να τερματιζουν και αρχισα να σκεφτομαι δηλ τωρα εγω πρεπει να παω εκει πανω και να ξαναγυρισω πισω για να τερματισω??? Ηξερα βεβαια τι επρεπε να κανω, αλλα με πειραζε οτι τους εβλεπα ν απεχουν μολις 1-2 χλμ απο τον τερματισμο ενω εγω 6+. Και καπου εκει εχοντας και τοσες εικονες εκεινων που περπατουσαν ή σταματουσαν και ξαναρχιζαν, εκατσα κατω. Κι ενω καταφερα να σηκωθω σχετικα γρηγορα και ν αρχισω να τρεχω, το ιδιο αυτο συναισθημα ερχοταν ξανα και ξανα. Ειχα δει τοσους να περπατανε, το εκανα κι εγω, σα να ταυτιστηκα. Ετσι οπως τα σκεφτομουν μετα, δεν ειχα κανενα λογο να περπατησω, δεν ειχα αδειασει ενεργειακα, οι παλμοι μου ηταν περιπατου, δεν ειχα ζαλαδες κλπ, δεν ειχα πονους που δεν μου επετρεπαν να τρεξω, αποδειξη οτι οταν ξαναρχιζα να τρεχω επιανα κανονικα ρυθμο αλλα μετα απο λιγο το παραταγα εκ νεου. Δεν εχω περπατησει ποτε σε μαραθωνιο, δεν ειχα περπατησει 3 φορες στην Αθηνα που κατεβαινα τα τελευταια 10 πονωντας, δε μομυ περνουσε καν απο το μυαλο και χθες το εκανα τοσο ευκολα. Στα τελευταια 300 μετρα αποφασισα να τερματισω σα δρομεας και αρχισα να τρεχω, αρχισε να φωναζει κι ο κοσμος για πρωτη φορα σε ολο τον αγωνα και τερματισα πιανοντας 4:32 και νιωθοντας παρα πολυ ωραια που σπρινταρα χαχα, δεν παιζομαι, ξερω!!!
Αυτα λοιπον, ειπα να τα αποτυπωσω τωρα που τα εχω φρεσκα κι επειδη ο μαραθωνιος ειναι κατα βαση παιχνιδι μυαλου, καλο ειναι να υπαρχουν εδω, μπορει να βοηθησουν μελλοντικα καποιον αλλο.
5 Μαρτίου 2018 στις 09:40 #85084Nikos PilikasΣυντονιστής@elda Άλλη μια απόδειξη του πόσο ρευστά είναι όλα μέσα σε 42Κ.
Μεγάλη υπόθεση η point to point διαδρομή τελικά…5 Μαρτίου 2018 στις 10:06 #85182EldaΣυμμετέχωνΜεγάλη υπόθεση η point to point διαδρομή τελικά…
Σαφως! Πιστευα οτι θα μου αρεσε να βλεπω τους αλλους δρομεις απεναντι, οπως σε ΣΔΥΑ, Ποσειδωνιο κλπ, αλλα δεν ηταν οπως το ειχα φανταστει.
Μπορει παντως η πλειοψηφια των δρομεων χθες στο μαραθωνιο να εκανε positive split, αλλα υπηρχαν και δυο τυποι με εκπληκτικα negative. O ενας, 9ος γενικης μαλιστα ο αθεοφοβος 1:43 ημι 3:10 τελικο και ο αλλος 2:03 ημι, 3:39 τελικο!!! (εννοειται χωρις αλλα περασματα μετα τον ημι)
@thanasiskypraios τοση προπονηση τζαμπα πηγε, το διακτινισμο επρεπε να δουλεψουμε, sub 3 θα χες κανει τωρα χαλαρα μαλιστα! 😛5 Μαρτίου 2018 στις 12:06 #85214zakisΣυμμετέχων@thanasiskypraios, @elda πραγματικά είστε ήρωες – Εμείς του ημιμαραθωνίου είχαμε την τύχη να τελειώσουμε λίγο πριν/μετά τις 11.00 αλλά ο ήλιος μετά τις 12.00 έψηνε. Όλοι οι θεατές με κοντομάνικα και να ψάχνουμε για σκιά. Και το ανηφορικό χιλιόμετρο στο 37 θα πρέπει να έμοιαζε με vertical (ίσως το μοναδικό μειονέκτημα της αλλαγής της διαδρομής).
Στα δικά μου: Από την προθέρμανση άρχισα να ιδρώνω οπότε και διαπίστωσα ότι ο στόχος (σαμπ 1.50) θα πρέπει να προσαρμοστεί. Κράτησα σταθερό ρυθμό περί τα 5.15 με τους παλμούς να περνάνε από νωρίς το κατώφλι. Ήλπιζα να έχω δυνάμεις για ένα γρήγορο τελευταίο 4άρι (5άρι ήθελα αλλά το 16 ήταν ανηφορικό και ύπουλο). Δυνάμεις βρήκα αλλά όχι όσο ήθελα οπότε τερμάτισα στο 1.50.54 συνθλίβοντας το PB μου (από πέρσι στον Μαραθώνα) κατά 18 ολόκληρα δευτερόλεπτα! Συγχαρητήρια και καλή αποκατάσταση σε όλους, ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Πάμε για άλλα.
5 Μαρτίου 2018 στις 12:23 #85216stratusΣυμμετέχων@elda Μαρια συγχαρητηρια για τον αγωνα σου.Εσυ στεναχωριεσαι που περπατησες στο μαραθωνιο.Εγω τι να πω που περπατησα στον ημι!
5 Μαρτίου 2018 στις 13:02 #85220RigelianΣυμμετέχωνΑφού συνήλθα από την εντυπωσιακότατη @elda και τον τρομερό @thanasiskypraios , να πω πολλά συγχαρητήρια σε όλους!
Κρίμα που δεν κατάφερα να ερθω, έστω να σας δω.
Φαντάζομαι τις συνθήκες…
Νομίζω ότι η διαδρομή είναι ιδανική για Ημί!5 Μαρτίου 2018 στις 15:33 #85228EldaΣυμμετέχωνΕυχαριστω πολυ παιδια.
@stratus, Χρηστο, σε ημι εχω περπατησει κι εγω, μια στον 1ο ημι μαραθωνα το 13 που εκανα τη βλακεια να το παω γρηγορα με 30+στην εκκινηση και απουσια νερων σε καποια σημεια, μια στον Ποδειδωνιο του 12 σε μια απο τα ιδια και μια στα Θεοδωρακεια το 13 στις ανηφορες. Τωρα που το γραφω απο το 13 ειχα να περπατησω σε αγωνα… Θεωρω οτι πιο ευκολα περαπαταει καποιος σε ημι παρα σε μαραθωνιο, στον ημι πας πιο γρηγορα με αποτελεσμα αν ξεφυγουν λιγο οι παλμοι εχεις σκασει, ενω στο μαραθωνιο απλα ριχνεις ρυθμο . Γενικα μιλαω και εννοειται οχι για τραυματισμους, σαφως και δεν ισχυει για ολους , εγω παντως χθες δεν περπατησα επειδη εσκασα, το μυαλο μου ειναι αυτο που εσκασε! Τις αλλες φορες που ειχα περπατησει ειχα οντως σκασει. Το οτι δε σου βγηκε παντως το χθεσινο μην το δενεις κομπο οτι δε θα σου βγει και στη Θεσσαλονικη, αλλο ο ημι, αλλο ο μαραθωνιος, τα ξερεις αυτα, δεν εισαι χθεσινος. Κοιτα μονο να μεινεις μακρια απο τα δεντρα μεχρι τοτε! 😛 Αληθεια, το πλευρο ειναι καλυτερα?5 Μαρτίου 2018 στις 15:47 #85230KalogeridisΣυμμετέχωνΦίλοι μου συγχαρητήρια ! Δυστυχώς όλων οι προπονήσεις δήλωναν ότι κάτι καλύτερο είχατε Στις δυνατότητες σας. Για διάφορους λόγους σε κάποιους δε βγήκε. Έχετε όμως έναν ακόμα αγώνα στο ιστορικό Σας που σας δίνει πολλές εμπειρίες. Καλή αποκατάσταση σε όσους κλείσανε πρόγραμμα, καλή συνεχεία σε όσους πάνε για τον βασικότερο στόχο.
Πάντως ο καιρός είναι μέγα θέμα. Εδώ Εχθές είχαμε ορατότητα μικρότερη των 500 μέτρων από αφρικανική σκόνη. Αν σου κάτσει στον αγώνα, πάει όλη η δουλειά…5 Μαρτίου 2018 στις 17:07 #85236stratusΣυμμετέχων@Elda Χθες με παιθανε κυριολεκτικα.Ο γιατρός λέει ότι θα είναι μια χαρά σε 4 εβδομάδες
5 Μαρτίου 2018 στις 18:56 #852905 Μαρτίου 2018 στις 20:51 #85318EtienΣυμμετέχωνΣυγχαρητηρια σε ολους σας παιδια !!!
Ευχαριστω .
6 Μαρτίου 2018 στις 20:40 #86866LionΣυμμετέχωνΣυγχαρητήρια σε όλους για την προσπάθεια ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Οι συνθήκες πραγματικά ήταν πολύ άσχημες και είστε όλοι αξιέπαινοι!!!
@Elda Μαρία διάβασα 2-3 φορές το μήνυμα σου με τις 2 στιγμές, είναι πραγματικά εντυπωσιακό το τι παιχνίδια παίζει το μυαλό.
@Spy Σπύρο συγχαρητήρια και από εδώ, είσαι πολύ κοντά στο sub1h30′.
@thanasiskypraios Θανάση μην απογοητεύεσαι, σε νιώθω απόλυτα, καθώς στην Αθήνα το Νοέμβριο ξεκινησα κι εγώ πιο γρήγορα και στο 29ο σερνομουν, τερμάτισα τελικά σε 3ω30′ αλλά πολύ μακριά από το στόχο μου, οπότε σε καταλαβαίνω απόλυτα.Θα σας πω επίσης τη δική μου εμπειρία από την Κυριακή για να γελάσετε:
Το πρόγραμμα έλεγε 2χλμ με τον 8χρονο γιο μου στον Άγιο Κοσμά. Θα αποτελούσε το πρώτο μέρος, ζεσταμα… Μετά θα έτρεχα 5χλμ μέχρι τη Γλυφάδα όπου είχα υπολογίσει να συναντήσω αυτούς με ρυθμό 4’00” για να τρέξω ένα δυνατό 5ρι μέχρι τον τερματισμό.
Ε λοιπόν, στο 4ο χλμ έκανα στην άκρη σκασμενος, με παλμούς στο θεό και σε πλήρη απογοήτευση :).
Ο ρυθμός μου ήταν πιο αργος από αυτόν στο 10ρι(!!) πέρυσι στην Καλλιθέα…7 Μαρτίου 2018 στις 11:14 #87202EldaΣυμμετέχων@elda Μαρία διάβασα 2-3 φορές το μήνυμα σου με τις 2 στιγμές, είναι πραγματικά εντυπωσιακό το τι παιχνίδια παίζει το μυαλό.
@Lion75 Kωνσταντινε, οντως, και παροτι εχω δουλεψει πολυ με το μυαλο σε αγωνες και προπονησεις, αυτη τη φορα εκανε τα δικα του. Φταιει σαφως και η απουσια εμψυχωσης, ειναι μεγαλη υποθεση οταν το μυαλο ειναι ενα βημα πριν αναγκασει το σωμα να σταματησει να τρεχει, να βρεθουν διπλα σου θεατες να σου φωναξουν “παμε, λιγο ακομη, εισαι δυναμη, δωσε πονο κλπ”. Εχω περασει κι εγω απο το ποστο του εμψυχωτη 2 φορες στο μαραθωνιο της Αθηνας στο 39ο και το 41ο χλμ και εχω δει πώς μια φωνη, μια σαχλαμαρα, ενα χειροκροτημα μπορουν να μετατρεψουν εναν περιπατητη που ειναι ετοιμος να εγκαταλειψει σε δρομεα που τρεχει να τερματισει. Αυτο το ελαφρως ανηφορικο κομματι του Ναυπλιου απο το 35 (που απο μονο του το χλμ αυτο ειναι ενα κομβικο σημειο σε καθε μαραθωνιο) μεχρι το 38 που ειναι η τελευταια αναστροφη βλεποντας τους δρομεις του απεναντι ρευματος να τερματιζουν και με μηδενικη εμψυχωση, απλα δεν παλευεται. -
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
- Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.