Stryd

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 1 έως 15 (από 95 συνολικά)
  • Συντάκτης
    Δημοσιεύσεις
  • #98240
    cranfield
    Συμμετέχων

    Καλημέρα σας,

    Έχει κάποιος το stryd να μας μεταφέρει πραγματικές εντυπώσεις και αν μπορεί να κάνει την διαφορά σε σχέση με τις “παραδοσιακές” μεθόδους υπολογισμού ζωνών κτλ. Βέβαια από όσα έχω διαβάσει δεν έχω ακόμα μπορέσει να καταλάβω τι όφελος μπορεί να έχει πέρα από την σωστή κατά βάση μέθοδο που χρησιμοποιεί – Power meter. Βέβαια κατανοώ ότι ακόμα είναι σε αρκετά αρχικό στάδιο αλλά ίσως σαν αρχή είναι σε σωστές βάσεις.

    Γιάννης

    #98242
    stratus
    Συμμετέχων

    Προσωπικά το χρησιμοποιώ μόνο για να κάνω τα easy πραγματικά easy.Βεβαια εγω δεν τρέχω με ζώνες οπότε δεν μπορώ να εκφέρω άποψη αν είναι καλύτερο από τις κλασσικές μεθόδους.Το καλό είναι ότι χρησιμοποιώντας κάποιο πρόγραμμα που διαβάζει τα δεδομένα του stryd παρακολουθείς την πρόοδο σου

    #101452
    Nikos Pilikas
    Συντονιστής

    @steliosg Το βασικό και μεγαλύτερο πλεονέκτημα του Stryd είναι η χρήση προπονητικών ζωνών βάσει ισχύος.
    Θα πας με τόσα watt, τέλος. Δεν σε νοιάζει ρυθμός, με πόσο θα πάς στην ανηφόρα, πόσο σε κόβει ο κόντρα αέρας, κτλ. Μένεις στα ενδεδειγμένα watt και ξέρεις τι πρέπει να κάνεις, ασχέτως συνθηκών. Φυσικά κι η ακρίβεια στην μέτρηση της απόστασης είναι σημαντική αλλά δευτερεύουσα, κατά την γνώμη μου.

    Σωτηρη, να σου πω την αμαρτια μου … με ψηνει το stryd. Προσπαθω να βρισκω δικαιολογιες για να το καθυστερώ, αλλα μου φαινεται ότι μεχρι την πρωτοχρονιά θα το εχω χτυπησει. Με ενδιαφερει κυριως για το αξιοπιστο instant pace και στη συνεχεια λογω του power . Με το GPS δεν παιζει να εχεις instant pace μεσα στις πολεις . Ασε που όταν το GPS τρελαίνεται και κανει ζιγκ-ζαγκ σου βγαζει μια διαδρομή που ουτε μεθυσμένος δε θα μπορουσες να κανεις .

    #101456
    Sotiris Diamantopoulos
    Συμμετέχων

    Ευαίσθητη χορδή χτύπησες Στέλιο @steliosg , και εγώ το έχω βάλει 1ο στη λίστα με τις επόμενες αγορές μου, τόσο για το pace όσο και το power όπως λες. Το δικό μου garmin εντός πόλης θεωρεί ότι είμαι παρκουρίστας, με πηγαίνει από οικοδομή σε οικοδομή.

    Νίκο @echetlos, μαζί με την ακρίβεια στην απόσταση έρχεται και η ακρίβεια στο pace, κάτι που εκτός της πόλης, μπορεί να είναι χρήσιμο και στο στίβο. Διαπιστώνω ότι τόσο καιρό τρέχοντας με τα 400άρια υπολογισμένα στο garmin, έκανα προπόνηση σε pace ένα κλικ πιο αργό από το επιθυμητό. Το κατάλαβα όταν είχα κάνει τα 800άρια που μου είχες προτείνει πριν το 10άρι. Εσύ βέβαια καλά κάνεις κι έχεις το χρονόμετρο για τη δουλειά αυτή, αλλά δεν είναι προσβάσιμος ο 1ος διάδρομος. Εκεί λοιπόν βολεύει να έχεις ακριβή μέτρηση pace και απόστασης, καθώς και άμεση αναγνώριση της μεταβολής του πρώτου. Τέλος, είναι πιο εύκολο να δικαιολογήσεις μια αγορά όταν έχεις παραπάνω από ένα λόγους για να την κάνεις 🙂

    #101458
    Nikos Pilikas
    Συντονιστής

    Ναι, έχεις δίκιο σ’ αυτό. Απλά εγώ πήρα ως δεδομένο ότι οι διαλειμματικές γίνονται σε στίβο και στον 1, κάτι που δεν ισχύει για όλους βέβαια.

    #101480
    manolee
    Συμμετέχων

    Εγώ πάντως απογοητεύτηκα απ το δικό μου Stryd. Δεν έχει ακρίβεια στη μέτρηση , θέλει καλιμπράρισμα παντού – ενδεικτικά , σε στίβο 300 μετρων το βάζω στο 103,4 , σε 400αρη στο 101,5 και έξω στο 100,7 για να δείξει σωστά- , οπότε δεν μπορώ να στηριχτώ στην ένδειξη του για να κάνω αγωνα π.χ.
    Αν το καλιμπράρεις σωστά βέβαια μπορείς να τρέξεις σε στίβο χωρίς να νοιάζεσαι να πατάς lap , αλλά γενικά περίμενα περισσότερα

    #101496
    stratus
    Συμμετέχων

    Εγω παντως ειμαι ευχαριστημενος.Αποσταση βεβαια δε μετραω με το stryd γιατι το 935 ειναι σχεδον αλανθαστο.Φετος ειδικα με το μαραθωνιο στο Αμστερνταμ ειχα υπολογισει τα watt που επρεπε για το μαραθωνιο και πηγα μια χαρα τουλαχιστον μεχρι το 33.Το καλο ειναι οτι στις προπονησεις δεν ασχολεισαι με pace απλα κοιτας να κρατας τα watt που πρεπει,ασχετα αν υπαρχει ανηφορα,κατηφορα,κρυο ζεστη,κουραση κλπ

    #101628
    Στέλιος
    Συμμετέχων

    Σωτηρη, ακριβως ετσι συμβαινει και σε εμενα. Όχι συχνα, αλλα ειδικα όταν εχει συννεφιες και κινουμαι σε περιοχες με δεντρα και ψηλα κτιρια, τοτε οι πιθανότητες να τα μπλεξει το GPS είναι πολύ μεγαλες.

    Νικο, εμενα το θεμα μου ως αρχαριος/νεοπας δεν εχω καλη αντιληψη του pace . Ειδικα εάν είμαι ξεκούραστος μπορω ευκολα να μπερδεψω το 6:00 με το 5:20 . Και αυτό φυσικα μετα από 2-3χλμ θα μου γυρισει μπουμεραγκ όταν θελω να κανω μεγαλες αποστασεις που εχουν αρκετες ανηφοροκατηφορες .
    Παρατηρω πολλες φορες όταν κανω κυκλους μεσα σε καποιο παρκο που μετα από μια στροφη 60-70 μοιρων, το pace τρελαίνετε και για 10-15sec δειχνει λαθος.
    Αυτό που θελω να πω είναι πως, κατανοω το θεμα των power zones, αλλα θεωρω ότι στο επιπεδο μου δεν είναι το βασικο που θα μου δωσει κατι. Ισως να είμαι λαθος βεβαια .
    Ακομα είμαι στον 1-1.5 χρονο συστηματικου τρεξίματος και προσπαθω να χτισω μια βαση, πρωτα από όλα με feeling και με HR … και μετα με pace. Εχω συνηθισει να παρατηρω και να χρησιμοποιώ το HR από το 2012 που πηρα το ελλειπτικο στο σπιτι . Εκει πρωτοκαταλαβα και βρηκα καποια ορια μου. Προφανως είναι λιγο διαφορετικα στο δρομο, αλλα εχω αρχισει να μαθαινω πως πρεπει να πηγαινω από παλμους ώστε να βγαινουν οι προπονήσεις όπως τις θελω (πχ threshold ή aerobic) , καθως και ποσους αντεχω σε μια μεγαλη ανηφορα, ποσους πρεπει να κραταω σε μια κατηφορα ωστε να εχω δυναμεις για τη συνεχεια της διαδρομης οταν ειναι μεγαλη … κλπ κλπ

    Φυσικα για διαλλειματικες δεν το σκέφτομαι καν . Δε θελω να με μαζευουν από το πεζοδρομιο 😀

    Επισης, διαβαζοντας και το σχολια του stratus, μου δημιουργείται η εξης απορια. Οσα εχω διαβασει για το stryd αναφερουν πως σε περιπτωση που νοιωθεις κουρασμένος, εχει ζεστη/υγρασια είναι λογικο να μη μπορεις να αποδωσεις το ιδιο καλα και τοτε κανεις αναπροσαρμογη των watt που εχεις ως στοχο . Πχ αντι για 250w , πας με 230w .
    Oπως το καταλαβαίνω είναι όπως βλέπεις το καλοκαιρι με τις ζεστες να ανεβάζεις ψηλότερους παλμους ή να μην αντεχεις να κρατησεις παλμους που μπορουσες όταν ειχε δροσιες . Με τον ιδιο τροπο και εκει αναπροσαρμόζεις και λες πχ ας κρατηθω 5-10 BPM κατω.
    Και το ερωτημα μου είναι το εξης προς τον stratus. Η κουραση δεν επηρεαζει τα watt που στοχεύεις ?

    Manolee, μου κανει εντυπωση ότι δε σου μετραει σωστα . Σε ολες τις παρουσιασεις χρηστων που εχω διαβασει, δεν ειδα καποιον να αναφερει θεματα ακριβειας. Μαλιστα διαβαζα ότι η stryd προτεινει να μενει στο auto το calibration .Μηπως το θεμα σου εχει να κανει με σποραδικες αποσυνδεσεις Bluetooth/ant με το ρολοι σου? Παει ο νους μου με τα θεματα ολης της σειρας fenix5 που εχουν αυτό το θεμα.

    #103412
    Στέλιος
    Συμμετέχων

    @sotiris_diamantopoulos

    Η παραγγελια εγινε ! Τωρα περιμενω τον Αη Βασιλη να μου το φερει μεσα στην καλτσα ! 😀

    xmas

    #103418
    Sotiris Diamantopoulos
    Συμμετέχων

    Όχι πια άκυρα paces μέσα στην πόλη! Ωραία ρε Στέλιο @steliosg

    #103744
    Γιώργος Κ
    Συμμετέχων

    Από την ιστοσελίδα τους:

    How does running with power work? It is simple to visualize. Think of the runner like a battery. Stryd knows how much power you have and how quick you can spend it. If you are running a 5K, you want to empty the battery by the end. Follow Stryd’s power number and you will run your fastest 5K — with nothing left at the end. It is the same method all the way up to the marathon.

    Οπότε, πως λαμβάνει υπόψιν του ότι κατά την διάρκεια ενός αγώνα ανεφοδιάζεσαι;

    #103762
    Sotiris Diamantopoulos
    Συμμετέχων

    Λογικά δεν το λαμβάνει υπόψη αυτό Γιώργο @skull. Χρησιμοποιεί μια συνάρτηση για να υπολογίσει τα watts που μπορείς να δαπανήσεις στην τάδε απόσταση, με βάση την επίδοσή σου σε μια άλλη απόσταση. Ειδικά για τον μαραθώνιο, υποθέτει, φαντάζομαι, ότι δεν θα συναντήσεις τον τοίχο.

    #103826
    Γιώργος Κ
    Συμμετέχων

    Άρα Σωτήρη, τι νόημα έχει τότε το stryd; Έτσι όπως το λες, μάλλον θα προορίζεται η χρήση του σε προπονήσεις και σε αγώνες, όπου δεν απαιτείται ανεφοδιασμός.

    #103830
    Sotiris Diamantopoulos
    Συμμετέχων

    Μα δεν είναι δεδομένο ότι θα συναντήσεις τον τοίχο στον μαραθώνιο Γιώργο @skull, σωστά; Ας πούμε ότι σου δίνει το θεωρητικό βέλτιστο αποτέλεσμα, δεδομένου ότι έχεις κάνει τις σωστές προπονήσεις. Υπό μία έννοια, δεν διαφέρει τόσο πολύ από τους υπολογιστές χρόνου για διάφορες αποστάσεις (πχ σαν του McMillan, του Daniels κλπ). Απλά ίσως η συνάρτηση που χρησιμοποιεί το stryd να είναι κάπως πιο αξιόπιστη. Επιπλέον, σου δίνει τη δυνατότητα να αδιαφορήσεις για ανηφόρες/κατηφόρες κλπ και να κινηθείς με βάση την ισχύ.

    Ένα θέμα που προκύπτει, και είναι σχετικό μ’ αυτό που λες Γιώργο, είναι το αν λαμβάνει υπόψη τη μείωση της απόδοσης λόγω της διαφορετικής χρήσης ενέργειας όσο μεγαλώνει η απόσταση και ο χρόνος που τρέχεις. Δηλαδή, από το 10άρι στον ημί, λίγο πολύ το ίδιο ενεργειακό υπόστρωμα χρησιμοποιείς. Άλλο υπόστρωμα όμως χρησιμοποιεί αυτός που τρέχει το μαραθώνιο στις 3 ώρες, κι άλλο αυτός που τον τρέχει στις 4.5 ώρες. Όσο πιο βαθιά στην καύση λίπους κινείσαι, τόσο μειώνεται η απόδοσή σου νομίζω, κι έτσι θα περίμενα να πέφτει έξω η συνάρτηση του stryd. Αν έχουν καλύτερη εικόνα οι χρήστες του, ας μας διαφωτίσουν.

    #103834
    Γιώργος Κ
    Συμμετέχων

    …και πως καταλαβαίνει πόσο γεμάτες είναι οι μπαταρίες σου;
    Παράδειγμα: το προηγούμενο βράδυ δεν κοιμήθηκα καλά και την επόμενη προπόνηση την βγάζω πολύ κουρασμένος. Το γεγονός αυτό το καταλαβαίνει;
    Ή, έχω κάνει την προηγούμενη μέρα βάρη και οι τετρακέφαλοι είναι σφιγμένοι, αυτό το καταλαβαίνει;
    Επίσης, δεν θέλω να τρέξω μαραθώνιο, αλλά ένα υπερμαραθώνιο, όπου θέλοντας και μη θα κάνω ανεφοδιασμό και μάλιστα με σχεδόν κανονικό φαγητό. Αναπληρώνω έτσι τα ενεργειακά αποθέματα, αλλά αφού δεν το βλέπει αυτό το stryd, θα μου βγάλει ότι οι μπαταρίες άδειασαν; Μου φαίνεται κάπως δυσνόητο το όλο σκεπτικό του

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 1 έως 15 (από 95 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.