Αρχική / Αξιολογήσεις / Asics Gel Nimbus 25

Μοιραστείτε αυτό το Άρθρο

Αξιολογήσεις / Επιλεγμένα

Asics Gel Nimbus 25

Asics Gel Nimbus 25

Κατηγορία: Trainer  –  Πάτημα: Ουδέτερο  –  Βάρος: 290γρ.  –  Drop: 8mm (41.5/33.5mm)

 

Έως και πριν 10-12 χρόνια, αν έψαχνες μία πολύ γρήγορη απάντηση στο ερώτημα “τι παπούτσι να πάρω για τρέξιμο”, αυτή θα ήταν το Nimbus. Χωρίς πολλή σκέψη, μάλιστα. Είτε επειδή ήταν πολύ μαλακό και με πλούσια υλικά, είτε επειδή η Asics ήταν συνυφασμένη με το τρέξιμο, είτε ακόμη κι επειδή ήταν η ακριβότερη επιλογή στην αγορά. Κι η αλήθεια είναι πως, μέσες άκρες, δικαιολογούσε την φήμη του. Ήταν και πολύ απλούστερα τα πράγματα τις εποχές εκείνες, όσον αφορά τις επιλογές και τις κατηγορίες.

Με το πέρασμα των ετών η βιομηχανία εξελίχθηκε πολύ, τα δεδομένα και οι συσχετισμοί άλλαξαν και το Nimbus έδειχνε να μην έχει τα αντανακλαστικά που θα περίμενε κανείς. Ναι μεν εξακολουθούσε να πουλάει καλά, σχεδιαστικά όμως υστερούσε όλο και πιο πολύ. Μία αναλαμπή είχαμε στις δύο τελευταίες εκδόσεις, με το ν24 να είναι αρκετά καλό μάλιστα. Και πάλι όμως, ο τίτλος του “βασιλιά του cushioning” είχε χαθεί προ πολλού. Κι έμοιαζε και απρόθυμο να τον διεκδικήσει πίσω.

Το τι επενδύει μία εταιρεία σε ένα προϊόν της, φαίνεται και από τον τρόπο που το προωθεί. Κι από αυτό και μόνο, το μοντέλο έδειχνε ότι είχε πάψει να λογίζεται από την Asics ως η ναυαρχίδα της. Πριν λίγο καιρό όμως, έκανε την εμφάνιση του στα social media ένα ολόλευκο μοντέλο, χωρίς κανένα διακριτικό επάνω του ή κάποια αναφορά περί τίνος πρόκειται. Στόχος ήταν να κεντρίσει το ενδιαφέρον του κοινού αφενός, υπονοώντας συγχρόνως ότι σχεδιάστηκε σε λευκό χαρτί. Το marketing που λέγαμε. Και για όσους κατάλαβαν τι έβλεπαν, ήταν ξεκάθαρο πως ερχόταν ένα 100% ανανεωμένο Nimbus.


Επάνω μέρος και εφαρμογή

Το Nimbus ανέκαθεν χαρακτηριζόταν από έναν “συνωστισμό” χρωμάτων, αποχρώσεων και overlays στο επάνω μέρος. Αντιθέτως, στο νέο μοντέλο αμέσως ξεχωρίζεις το πόσο λιτή και “καθαρή” εμφάνιση έχει. Κυρίως όμως, έχουμε μία εντελώς καινούργια σχεδιαστική γραμμή, ενδεικτική των αλλαγών στην σειρά.

H εταιρεία χαρακτηρίζει το ύφασμα ως engineered knit, αλλά μοιάζει περισσότερο με mesh παρά με πλεκτό. Μικρή σημασία έχει. Είναι πάρα πολύ απαλό και μαλακό, έχοντας παράλληλα και μία δομή στην ύφανσή του. Ο εσωτερικός προφυλακτήρας είναι μεγάλος και δίνει αρκετό ύψος στο τελείωμα των δαχτύλων.

Ο προφυλακτήρας είναι σχετικά σκληρός και με μεγάλη περίμετρο, κρατώντας το σχήμα του toe box.

Από την προηγουμένη ήδη έκδοση, το Nimbus είχε αφήσει πίσω του την πελώρια φουσκωτή γλώσσα του παρελθόντος. Έχουμε πλέον ένα κομμάτι πολύ ελαστικού knit, χωρίς καθόλου αφρώδες. Παρ’ όλα αυτά, σε συνδυασμό με τα φλατ και ημιελαστικά κορδόνια, δεν αφήνει την παραμικρή πίεση να περάσει στο πόδι. Bootie σχεδίαση, με την γλώσσα να ενώνεται όλη με την βάση και την εσωτερική επένδυση, ενισχύοντας το κράτημα στο midfoot.

Ασυνήθιστη επιλογή για Nimbus η γυμνή γλώσσα. Δίνει όμως καλύτερο δέσιμο και εξοικονομεί και βάρος.

Η φτέρνα περιβάλλεται από ένα σκληρό κολάρο, το οποίο όμως είναι χαμηλότερο και πιο ελαφρύ από πριν. Εσωτερικά παραμένει το Nimbus που ξέραμε, αφού υπάρχει ένα πελώριο πέταλο από παχύ και μαλακό αφρώδες, ντυμένο με  “μεταξένιο” ύφασμα. Το δε περιμετρικό χείλος στο τελείωμά του, δεν έρχεται καν σε επαφή με το πόδι.

Κορυφαία άνεση αλλά και πολύ καλό κράτημα.

To επάνω μέρος του Nimbus 25 δεν μοιάζει με πλεκτό και κυρίως, δεν συμπεριφέρεται ως τέτοιο. Καμμία σχέση με τα γνωστά, πολύ ελαστικά knit, τα οποία είναι μεν πολύ άνετα αλλά υστερούν σε στήριξη. Η ελαστικότητά του είναι περιορισμένη. Επίσης, το μαλακό και λεπτό ύφασμα επενδύεται από μία δεύτερη στρώση, λίγο πιο πυκνή, που το ενισχύει ως δομή. Γι’ αυτό και δεν χρειάζονται πουθενά overlays. Ακόμη και το μεγάλο logo είναι απλά διακοσμητικό.

Η εσωτερική πλευρά του knit έχει πιο κλειστή ύφανση.

Το logo δεν εξυπηρετεί πια ως δομικό στοιχείο.

Το παπούτσι έχει ένα από τα καλύτερα upper που έχω ποτέ φορέσει. Τρομερά άνετο και “πολυτελές” σαν αίσθηση, συγχρόνως όμως και πολύ σταθερό. Απόλυτη ισορροπία μεταξύ των δύο χαρακτηριστικών.

Το toe box δεν είναι αντικειμενικά φαρδύ και ο μεγάλος προφυλακτήρας το κάνει ακόμη λιγότερο. Θεωρώ όμως ότι οι περισσότεροι δεν θα έχουν θέμα, εκτός αν το πέλμα τους είναι πραγματικά φαρδύ. Βοηθάει και το ύψος της περιοχής. Σε κάθε περίπτωση πάντως, ο χώρος είναι περισσότερος απ’ όσο στις τελευταίες εκδόσεις της σειράς.

Στο μεσαίο τμήμα η εφαρμογή είναι άψογη και μπορείς να την προσαρμόσεις εύκολα στα μέτρα σου. Κι ο βασικός λόγος γι’ αυτό είναι η απουσία αφρώδους από την γλώσσα. Το πρόβλημα με τις πολύ παχιές γλώσσες είναι ότι δεν κρατούν την αρχική τάση που δίνεις στα κορδόνια και στην πορεία θέλουν διορθώσεις. Εδώ βρίσκεις αμέσως το δέσιμο που θες και διατηρείται μέχρι τέλους. Το καλό είναι πως ακόμη και με πιο χαλαρό σφίξιμο, τα πλαϊνά αγκαλιάζουν αποτελεσματικά το πόδι. Κι αυτό χωρίς δομικά στοιχεία ή τα συνήθη άκαμπτα πάνελ που (αναγκαστικά) συναντάμε στα ελαστικά πλεκτά υφασματα. Κι είναι και ωραία η αίσθηση του bootie μόλις φοράς το παπούτσι.

Θηλειές αντί για τρύπες και λεπτά κορδόνια.

Η γλώσσα έχει μεγάλη ελαστικότητα και παίρνει το σχήμα της ράχης του ποδιού.

Το σωστό midfoot επιδρά θετικά και στην εφαρμογή της φτέρνας. Παρά το πολύ και μαλακό υλικό γύρω από τον αστράγαλο, η άνεση που προσφέρει δεν επηρεάζει καθόλου το κράτημα. Αντιθέτως, δείχνει να το ενισχύει. Βοηθάει και το ότι το αφρώδες δεν φτάνει μέχρι κάτω, οπότε η περιοχή ακολουθεί το σχήμα του οστού.

Τα σκληρά σαν βράχος και εξωτερικά κολάρα, αποτελούν παρελθόν.

Το μόνο μειονέκτημα που κατά πάσα πιθανότητα θα προκύψει, είναι η διαπνοή των υλικών. Κλειστή ύφανση, bootie σχεδίαση και κάπως χοντρό ύφασμα, μάλλον θα κάνουν σχετικά ζεστό το παπούτσι τους καλοκαιρινούς μήνες.

Πέραν αυτού όμως, το Nimbus 25 έρχεται με ένα 100% λειτουργικό και καλοσχεδιασμένο επάνω μέρος. “Βελούδινο” εσωτερικό, ποιοτικά υλικά και σύγχρονη εμφάνιση. Δίνει την αίσθηση ότι είσαι στα πούπουλα, πράγμα που επιβάλλει η κατηγορία του, συνδυάζοντας όμως και μία υποδειγματική εφαρμογή, πράγμα που δεν είναι δεδομένο στην κατηγορία του. Άψογο.

Σχετικά με το νούμερο, έχω να σημειώσω το εξής: από το 44.5 και πάνω, υπάρχει μία αναντιστοιχία στα συνήθη εκατοστά. Επέλεξα το κανονικό μου 45 και ήταν σωστό. Ενώ όμως στις περισσότερες εταιρείες αυτό αντιστοιχεί σε 29cm, εδώ πάει στα 28.5. Οπότε δεν ξέρω τι γίνεται με τα μικρότερα νούμερα, όπου τα cm είναι τα σωστά, και αν το παπούτσι θα είναι τελικά true to size. Θα πρότεινα λοιπόν να το δοκιμάσετε, αν φοράτε κάτω από 44.5.

Σόλα και πάτημα

Το νέο Nimbus είναι τόσο διαφορετικό από πριν, που θα μπορούσε κάλλιστα να έχει αλλάξει και όνομα. Τόσο σαν γεωμετρία και χαρακτηριστικά, όσο και σαν πάτημα. Οι προηγούμενες εκδόσεις διατηρούσαν την ίδια σιλουέτα επί σειρά ετών, σε τέτοιο βαθμό που δεν μπορούσες να καταλάβεις το μοντέλο, αν δεν κοίταζες την αρίθμηση. Τέλος εποχής λοιπόν για το Nimbus που ξέραμε και αρχή μιας νέας.

Κατ’ αρχάς, η σόλα πλέον αποτελείται αποκλειστικά από ένα τεράστιο κομμάτι FlyteFoam Blast+ Eco. Θυμίζουμε ότι στο v24 ο Blast+ συνδυαζόταν και με τον “απλό” FlyteFoam. Το “Eco” μην σας μπερδεύει, αφού απλά υποδηλώνει τον οικολογικό χαρακτήρα του αφρού, προερχόμενος κατά 23% από ανανεώσιμες πηγές. Κατά τ’ άλλα, είναι ο γνωστός FF Blast+.

Τίποτα δεν είναι όπως παλιά.

Από εκεί και πέρα, τα ύψη αυξήθηκαν σημαντικά. Με τα 41.5/33.5mm ανήκει πλέον στην max cushioning κατηγορία, υπερβαίνοντας μάλιστα τα αγωνιστικά όρια της World Athletics (40mm). Όχι πως έχει καμμία σημασία εν προκειμένω, είναι όμως ενδεικτικό. Δεν μπορούμε να πούμε με ακρίβεια πόσα χιλιοστά ψήλωσε το παπούτσι, αφού τα ύψη που μέχρι πρότινος έδινε η Asics αφορούσαν την κυρίως σόλα και μόνο. Χωρίς δηλαδή τον εσωτερικό πάτο, την επένδυση και την εξώσολα. Υπολογίζω ότι η αύξηση είναι περίπου 4-5mm πίσω και 6-7mm μπροστά.

Αντίστοιχα μεγάλες είναι οι διαφορές και στο πλάτος, καθ’ όλο το μήκος της σόλας. Επίσης, τα πλαϊνά έχουν ένα πολύ πιο γεμάτο και πομπέ σχήμα στο πίσω μέρος. Έτσι, ο συνολικός όγκος του αφρού αυξάνεται κατά 20% σε σχέση με πριν, ποσοστό ιδιαίτερα μεγάλο.

Η σόλα ανοίγει καθώς κατεβαίνει, για να αντισταθμιστεί το μεγάλο ύψος της.

Το εμφανές Gel που ξέραμε όλα αυτά τα χρόνια, δεν υπάρχει. Το μικρό κομμάτι στα μετατάρσια έχει αφαιρεθεί εντελώς, ενώ το περιμετρικό τμήμα στο πίσω μέρος έχει αντικατασταθεί. Έτσι κι αλλιώς, δεν είχε ιδιαίτερη επίδραση στο πάτημα. Την θέση του έχει πάρει το PureGEL, μία λεπτή στρώση υλικού αλλά με μεγαλύτερη επιφάνεια, ακριβώς κάτω από την φτέρνα. Η αλήθεια είναι πως επάνω στα 41mm αφρού περνάει εντελώς απαρατήρητο, οπότε δεν αποκλείεται να εξυπηρετεί απλά και μόνο το legacy που χαρακτηρίζει τα περισσότερα μοντέλα της Asics.

Στην πραγματικότητα, το τμήμα από gel είναι λεπτύτερο απ’ όσο φαίνεται εδώ.

Η εξώσολα είναι επίσης εντελώς διαφορετική από πριν. Full contact και χωρίς καθόλου αυλακώσεις, με τα “νευραλγικά” σημεία να καλύπτονται από μαλακό λάστιχο. Εν αντιθέσει μάλιστα με το παρελθόν, δεν προεξέχει αλλά σχεδόν ενσωματώνεται στην σόλα. Έτσι, αφενός δίνει ένα πολύ ήσυχο πάτημα, αφετέρου δεν διακόπτει την αίσθηση του FFB+. Η πρόσφυσή του δε, είναι πάρα πολύ καλή. Το έτρεξα σε όλες τις συνθήκες, ακόμη και σε λείο και βρεγμένο τσιμέντο και πουθενά δεν αντμετώπισα πρόβλημα. Και δείχνει και ανθεκτική, ακόμη και στα σημεία που έχει εκτεθειμένο αφρό.

Η τεράστια βάση έρχεται σε πλήρη επαφή με το έδαφος, ενισχύοντας την σταθερότητα.

Από την άλλη βέβαια, η ευκαμψία του είναι σημαντικά μειωμένη. Τόσο λόγω της απουσίας αυλακώσεων, όσο και του ψηλού forefoot. Γι’ αυτό και αναγκαστικά η σόλα ανασηκώνεται μπροστά (rocker), ώστε να βοηθήσει την μετάβαση προς την απογείωση.

Μία άλλη αλλαγή που με χαροποίησε ιδιαίτερα, είναι πως επιτέλους εγκαταλείφθηκε το Trusstic System. Η πλαστική αυτή “γέφυρα” κάτω από την καμάρα, που σκοπό είχε την στρεπτική ακαμψία στο σημείο, ήταν ενοχλητική και χώριζε την σόλα σε δύο μέρη. Την ένοιωθες σαν σκαλοπάτι στο transition, ιδίως αν προσγειωνόσουν επάνω της. Με την αύξηση του πλάτους στο midfoot, πλέον δεν είναι αναγκαία. Ούτε και πριν ήταν βέβαια, αλλά κάθε εταιρεία έχει τα “κολλήματά” της, τι να κάνουμε…

Όσο άνετο είναι το επάνω μέρος του Nimbus 25, άλλο τόσο είναι και η σόλα του. Βασικά είναι ένα από τα πιο άνετα παπούτσια που έχω φορέσει, τόσο σαν συνολική αίσθηση, όσο και συμπεριφορά. Αμέσως καταλαβαίνεις την προστασία που σου παρέχει, η οποία είναι πραγματικά τεράστια, ενώ παράλληλα είναι και αρκετά μαλακό. Ωστόσο, δεν θα το χαρακτήριζα super soft, όπως ενδεχομένως θα περίμενε κανείς από τις διαστάσεις του. Έχει μία αρχική συμπίεση και ένα βάθος, σε καμμία περίπτωση όμως δεν νοιώθεις να βουλιάζεις μέσα στον αφρό. Για να έχετε μία εικόνα, το Novablast 3 είναι σαφώς πιο μαλακό. Δεν ξέρω αν αυτό οφείλεται σε κάποια διαφορετική ρύθμιση του FFB+ ή έχει να κάνει με την γλυπτική των τοιχωμάτων και της εξώσολας, με τις πολλές γωνίες και εσοχές. Εδώ τα πράγματα είναι αρκετά πιο “σοβαρά”, με πρώτο στόχο ένα συμπαγές πάτημα αλλά και το να ταιριάζει σε όλους. Συνολικά όμως, το cushioning είναι περισσότερο από του ΝΒ3.

Ενώ σαν υλικό ο FFB+ είναι αραιός, το τετραγωνισμένο σχήμα της σόλας τού δίνει μία στιβαρότητα.

Το ίδιο ισχύει και ως προς την ελαστικότητα της σόλας. Παρότι σε καμμία περίπτωση δεν θα την χαρακτήριζα flat, της λείπει η επιστροφή που θα προσέθετε κάποια ζωντάνια στο παπούτσι. Καθώς η συμπίεση δεν είναι τόσο μεγάλη, μετριάζεται και το rebound. Όποτε άνοιξα επίτηδες ρυθμό, έκανε μεν την εμφάνισή του, αλλά έδειχνε να “πνίγεται” από το μέγεθος και την γεωμετρία της βάσης. Έτσι κι αλλιώς όμως, το μοντέλο δεν είναι φτιαγμένο για να ανεβάζεις ταχύτητα.

Αντιθέτως, αν εκμεταλλευτείς το rocker, έχει ένα ωραίο και αποδοτικό ρολάρισμα. Κατά την γνώμη μου η γωνία θα έπρεπε να ξεκινάει πιο νωρίς, αντί να είναι στο τελείωμα και τόσο απότομη. Θα έκανε ακόμη πιο αβίαστο το transition. Αν όμως έχεις πιο κοντό διασκελισμό και μεγαλύτερη συχνότητα, η σχεδίαση θα σου ταιριάξει περισσότερο. Να σημειώσουμε εδώ και το εξής, για όσους έχουν τρέξει με κάποιο προηγούμενο μοντέλο. Παρά την απορροφητικότητα στην φτέρνα, μπροστά η σόλα τερμάτιζε νωρίς και έδινε μία διαφορετική αίσθηση. Πλέον έχει ενιαία συμπεριφορά παντού, με το cushioning να είναι σχεδόν ίδιο όπου και αν πατάς.

Η σόλα ανασηκώνεται και στις δύο άκρες της. Πίσω για μία πιο ομαλή προσγείωση και μπροστά για ένα ευκολότερο toe off.

Το Nimbus 25 προορίζεται για ήσυχα τρεξίματα. Ελεύθερα ή recovery, όπως φυσικά και αργά long runs. Εκεί έχει μία απίστευτη ευκολία και σιγουριά, η οποία προκύπτει σε μεγάλο βαθμό και από την σταθερότητά του. Όλη η κατασκευή είναι άλλωστε στοχευμένη και προς αυτό το χαρακτηριστικό. Το πλάτος της σόλας και η σχεδίαση των πλαϊνών, η επίπεδη εξώσολα και η ασφάλεια του επάνω μέρους, όλα δίνουν ένα ιδιαίτερα απροβλημάτιστο και φιλικό πάτημα. Όπως και να προσγειωθείς, όσο ράθυμα ή “στραβά”, το παπούτσι κεντράρει αμέσως το πόδι και σε οδηγεί προς τα εμπρός. Παρά το μεγάλο ύψος της σόλας, ποτέ δεν ένοιωσα αστάθεια ή ασάφεια. Και να θυμίσω ότι λόγω του μεγάλου πρηνισμού μου, είμαι σε θέση να καταλάβω όταν ένα παπούτσι είναι ασταθές, ασχέτως αν δεν με επηρεάζει.

Η περιοχή κάτω από την καμάρα είναι “γεμάτη”, χωρίς το σύνηθες στένεμα που συναντάμε αλλού.

Να σημειώσουμε πως παρά το βάρος του, στον δρόμο δείχνει ελαφρύτερο. Παίζει ρόλο και το ότι δεν έχει ένα πολύ ελαφρύ upper, οπότε δεν καταλήγει bottom heavy, όπως κάποια άλλα. Αυτό που ίσως θέλει λίγη εξοικείωση, είναι ο όγκος της σόλας και το μεγάλο αποτύπωμά της.

H Asics κυκλοφόρησε μία τρομερά ισορροπημένη κατασκευή. Μέγιστη απορροφητικότητα, μαλακό αλλά λειτουργικό πάτημα, συνδυάζοντας και την σταθερότητα που απαιτεί ένας τέτοιος όγκος. Δύσκολα θα βρεθεί κάποιος που δεν θα του ταιριάξει, αν ξέρει την χρήση για την οποία το παίρνει. Κι είναι και πολύ όμορφο.

Πάμε τώρα σε κάτι άλλο, που για πολλούς ίσως θέλει διευκρίνηση. Στην κατηγορία των max cushioning μοντέλων, η Asics έχει τέσσερις προτάσεις: Nimbus 25, Novablast 3, Superblast και GlideRide 3. Πώς λοιπόν διαφοροποιούνται όλα αυτά μεταξύ τους;
Το Novablast είναι ελαφρύ, μαλακό και bouncy, ικανό και για πιο γρήγορους ρυθμούς. Το GldeRide προσφέρει πολύ cushioning αλλά με ιδιαίτερα επιθετικό rocker, για όσους προτιμούν το χαρακτηριστικό αυτό. Και τσιμπάει κι αυτό ρυθμό εύκολα, αν θελήσεις. Το άρτι αφιχθέν Superblast είναι ένας γίγαντας των 45mm, αρκετά σβέλτο για τον όγκο του, ικανό και ως marathon shoe, αν κάποιος προτιμάει μοντέλα χωρίς πλάκα. Το δε Nimbus είναι το πιο παραδοσιακό workhorse, φτιαγμένο για καθημερινά ή Κυριακάτικα τρεξίματα. Προσφέρει την άνεση, την σταθερότητα και την ευκολία που θες από ένα daily trainer.

Συμπέρασμα

Χαρακτηρίζοντας το Nimbus 25 ως υπερβολικά άνετο, δεν είμαι βέβαιος ότι δίνω την πραγματική έννοια του όρου. Δεν έχει να κάνει με την πολυτέλεια του επάνω μέρους, το cushioning/softness της σόλας ή κάποιο άλλο μεμονωμένο χαρακτηριστικό. Είναι όλα αυτά μαζί, συν κάποια άλλα, που δίνουν τελικά ένα παπούτσι που κυριολεκτικά δεν θες να το βγάλεις από το πόδι σου. Ακόμη και για casual χρήση. Σίγουρα δεν είναι το πιο μαλακό, το πιο αποδοτικό ή το πιο ελαφρύ μοντέλο που μπορείς να βρεις. Είναι όμως ένα αρτιότατο σύνολο, που αν ξέρεις για τι το προορίζεις, θα βγάλεις μαζί του πολλά απροβλημάτιστα κι ευχάριστα χιλιόμετρα ή τον κύριο όγκο μίας προετοιμασίας.

Η κληρονομιά της σειράς είναι πολύ μεγάλη. Λίγα μοντέλα έχουν τόσα χρόνια στην πλάτη τους, τόσο κοινό και τόσες πωλήσεις. Όσοι επιθυμούσαν να δουν κάτι νέο, θα μείνουν απολύτως ικανοποιημένοι. Αλλά και όσοι ήταν ευχαριστημένοι και δεν αρέσκονται στις αλλαγές, δεν έχουν λόγο να ανησυχούν. Θα τους εκπλήξει ευχάριστα. Σε κάθε περίπτωση, το Αργυρό Ιωβηλαίο του βασιλιά εορτάζεται με τον καλύτερο τρόπο.

 

Το Asics Gel Nimbus 25 μάς δόθηκε για το review από το εξειδικευμένο δρομικό κατάστημα Outrun, στη Μαρίνα Φλοίσβου. Η αξιολόγηση είναι απολύτως αντικειμενική και ανηπηρέαστη. Ευχαριστούμε για την συνεργασία.

 

Μοιραστείτε αυτό το Άρθρο

Ο Νίκος Πήλικας είναι ερασιτέχνης δρομέας. Επειδή όμως δεν είναι καλός στο τρέξιμο, ασχολείται και με τα παρελκόμενα αυτού (π.χ. παπούτσια). Απ' ό,τι λένε, είναι καλύτερος σε αυτά...

4 Σχόλια

  1. @Echetlos : Καλημέρα Νίκο ! Άλλο ένα εξαιρετικό review, ευχαριστούμε !
    Θα ήθελα να ρωτήσω σε σχέση με τα Novablast 3 που είχες πρόσφατα παρουσιάσει, πόσο διαφορετικό είναι το Nimbus; θα άξιζε δηλαδή κάποιος που έχει ήδη τα Novablast 3 να πάρει και αυτά ή δεν έχουν τόσες πολλές διαφορές ας πούμε και θα μπορούσε να είναι το παπούτσι που θα τα αντικαταστήσει;

  2. @myway Όχι, είναι διαφορετικά παπούτσια. Αρκετά πιο versatile το ΝΒ, πιο squishy, ελαφρύτερο και πολύ πιο ζωντανό. Μέτριο upper, κατ’ εμέ.
    To Nimbus έχει πιο βαθύ και συμπαγές cushioning και το νοιωθεις βράχο στον δρόμο. Περιορίζεται όμως σε αργά τρεξίματα. Αν βέβαια το ΝΒ το χρησιμοποιείς μόνο για easy runs, τότε θα μπορούσε να το αντικαταστήσει.

  3. @Echetlos : Ευχαριστώ Νίκο, μου έλυσες κατά μεγάλο βαθμό την απορία. Τα Νovablast3 τα χρησιμοποιώ κυρίως για τα κυριακάτικα μεγαλύτερα τρεξίματα τύπου Long Run (κάποια αργά, κάποια πιο γρήγορα με σχεδόν ρυθμό τέμπο) και φαντάζομαι ότι τα nova θα κάνουν καλύτερα για αυτή την δουλειά.

  4. δυο πρωτα τρεξιματα ,μαλακο παπουτσι ,καθολου επιστροφη …αλλα εξαιρετικα ζεστο

Αφήστε μια απάντηση