Αρχική / Αξιολογήσεις / HOKA One One Clifton 3

Μοιραστείτε αυτό το Άρθρο

Αξιολογήσεις / Επιλεγμένα

HOKA One One Clifton 3

HOKA One One Clifton 3

Κατηγορία: Trainer – Ουδέτερο πάτημα – Βάρος: 245γρ. – 5mm drop (29/24mm)

Ας ξεκινήσουμε με λίγη ιστορία….
Το 2010 έκανε την εμφάνισή της η Hoka One One, μια εταιρεία που κινείτο στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση απ’ ότι η υπόλοιπη αγορά την περίοδο εκείνη, η οποία ακολουθούσε το ρεύμα του minimalism. Ογκώδεις σόλες και έμφαση στο cushioning, απευθυνόμενη κυρίως στους δρομείς υπεραποστάσεων. Γρήγορα απέκτησε το δικό της κοινό και όταν η τάση στο δρομικό παπούτσι πέρασε στο άλλο άκρο, το maximalism, η Hoka ήταν οδηγός.
Στα μέσα του 2014, η εταιρεία παρουσίασε το Clifton, το παπούτσι που ουσιαστικά την απογείωσε. Πιο μαζεμένες διαστάσεις από τα υπόλοιπα μοντέλα, μεγάλη απορροφητικότητα, με το βάρος του όμως να είναι πολύ χαμηλό. Ζύγιζε λιγότερο από ένα Adios!
Λατρεύτηκε από πάρα πολλούς δρομείς, ακόμη κι εκείνους που προτιμούσαν πιο performance μοντέλα, δικαιώνοντας εν τέλει τον θόρυβο γύρω από τ’ όνομά του.
Βέβαια, το Clifton είχε ένα σημαντικό μειονέκτημα: ο χώρος στα δάχτυλα ήταν πολύ περιορισμένος και με λάθος σχεδίαση, ενώ το υπόλοιπο επάνω μέρος ήταν μάλλον χαλαρό. Το παπούτσι έδινε την εντύπωση ότι οι σχεδιαστές είχαν ασχοληθεί μόνο με την εξαιρετική σόλα, παραμελώντας εντελώς το upper. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι πολλοί υπερμαραθωνοδρόμοι αναγκάζονταν να ανοίξουν τρύπες στο ύφασμα ώστε να αποφύγουν ερεθισμούς και φουσκάλες.
Παρ’ όλα αυτά, η συνολική εντύπωση που άφησε το Clifton, ήταν μοναδική. Προσέφερε χαρακτηριστικά που δεν είχαμε δει σε κανένα άλλο παπούτσι έως τότε.
Κι ενώ όλοι πίστευαν πως στην δεύτερη εκδοσή του, η Hoka θα διόρθωνε όλες τις ατέλειες, αυτή έδειξε ότι είχε άλλη γνώμη.
Το Clifton 2 ήταν βαρύτερο, ελαφρώς σκληρότερο και πιο άκαμπτο, το δε toe box, ακόμη πιο στενό!
Για να μη μακρυγορούμε περισσότερο, οι “πιστοί” του Clifton 1 σταύρωσαν τα δάχτυλά τους, περιμένοντας την τρίτη έκδοση. Κι όπως φαίνεται, δικαιώθηκαν.

Επάνω μέρος

Έχοντας φορέσει αρκετά την πρώτη έκδοση (προσπερνώντας την δεύτερη), μπορώ να επιβεβαιώσω όλα αυτά στα οποία υστερούσε το upper του Clifton 1.
Κατ’ αρχάς, αν και ποτέ δεν μου προκάλεσε ερεθισμό ή φουσκάλες στα δάχτυλα (κυρίως στο μικρό, εκεί ήταν που στένευε απότομα), ένοιωθα ξεκάθαρα ότι ήμουν στο όριο, έχοντας μάλιστα και σχετικά στενό πόδι. Στο V3 τα πράγματα έχουν αλλάξει αρκετά, καθώς είναι 3mm φαρδύτερο. Δεν είναι το πιο ευρύχωρο παπούτσι της αγοράς αλλά σίγουρα βρίσκεται κάπου στον μέσο όρο. Το ύφασμα δείχνει ανθεκτικό και διαπνέον ενώ ο προφυλακτήρας δεν έχει ραφές κι είναι και πιο εύκαμπτος, αφήνοντας περισσότερο αέρα στα δάχτυλα. Γενικότερα, ο χώρος μπροστά έχει μια άνετη αίσθηση, δείχνοντας ότι δύσκολα κάποιος θα αντιμετωπίσει πρόβλημα.

Η διαφορά στο πλάτος και το σχήμα του toe box, μεταξύ V1 και V3, είναι εμφανής.

Στο υπόλοιπο κομμάτι του upper, τα δομικά στοιχεία (overlays) είναι από εύκαμπτο συνθετικό υλικό, χωρίς καθόλους ραφές πλέον και πιο σωστά τοποθετημένα. Η γλώσσα έχει μια επένδυση αφρώδους, εν αντιθέσει με το V1 που ήταν υπερβολικά λεπτή και το κολάρο είναι πιο σκληρό στο κάτω μέρος του για μεγαλύτερη σταθερότητα.

Διχτυωτό, προφυλακτήρας και δομικά στοιχεία, είναι πλέον σωστά σχεδιασμένα.

Στο Clifton 3 λοιπόν, η εφαρμογή είναι πλέον κανονική, ξεπερνώντας τα προβλήματα των προηγουμένων εκδόσεων. Σταθερό και άνετα σφιχτό σε φτέρνα και καμάρα, κρατάει σωστά το πόδι ανεξαρτήτως ρυθμού. Προσωπικά, τρέχοντας με το original, χρειαζόταν αρκετές φορές να σταματήσω και να “ρυθμίσω” ξανά την εφαρμογή του. Με το V3, ποτέ δεν χρειάστηκε κάτι παρόμοιο.

Επιπλέον, τα υλικά και η κατασκευή φαίνονται πολύ πιο ποιοτικά, κάτι που δεν θα το λέγαμε και για το V1. Κι αυτός σίγουρα είναι κι ο λόγος που η νέα έκδοση ζυγίζει περίπου 30γρ. περισσότερο. Μπορεί το βάρος του πρώτου μοντέλου να ήταν εντυπωσιακό, η αλήθεια όμως είναι ότι είχαν γίνει μεγάλες “εκπτώσεις” στην ποιότητα αλλά και την ποσότητα των επι μέρους υλικών, ώστε να εξοικονομηθούν γραμμάρια. Και για να μην δημιουργούνται λάθος εντυπώσεις, το Clifton 3 παραμένει ένα ιδιαίτερα ελαφρύ παπούτσι για τα χαρακτηριστικά που προσφέρει.

Σόλα και πάτημα

Η σόλα και το υλικό της παραμένουν απαράλλακτα σε σχέση με τα δύο προηγούμενα μοντέλα, έχοντας έναν ενιαίας πυκνότητας μαλακό αφρό (HIP CMEVA τον ονομάζει η Hoka). Στο εξωτερικό και εσωτερικό τοίχωμα, υπάρχουν τέσσερις βαθειές διαγώνιες αυλακώσεις, ώστε να συμπιέζεται ο αφρός ακόμη περισσότερο. Η εξώσολα είναι κατά τα 2/3 της καλύμμενη από μαλακό λάστιχο ενώ το υπόλοιπο μέρος της είναι εκτεθειμένος EVA αφρός. Ο εσωτερικός πάτος είναι αρκετά παχύς και απορροφητικος, συμβάλλοντας στο συνολικό cushioning.
Οπτικά, το μέγεθος της σόλας δείχνει τεράστιο αλλά δεν είναι ακριβώς έτσι. Από την μέση και πίσω, σχεδόν το 1/3 της σόλας από αυτό που φαίνεται εξωτερικά, αποτελεί ένα “τοίχωμα” το οποίο περιβάλει το πέλμα, κάτι σαν “bucket κάθισμα”, όπως το περιγράφει κι η εταιρεία (Active foot frame). Άλλωστε, τα 29mm ύψους είναι στον μέσο όρο της κατηγορίας των trainers. Αντιθέτως, τα 24mm αφρού στα μετατάρσια θεωρούνται πολλά.

Εδώ διακρίνονται οι μεγάλες αυλακώσεις στα τοιχώματα της σόλας. Το επάνω μέρος της αποτελεί το πλαίσιο, μέσα στο οποίο “κάθεται” το πέλμα.

Το κύριο χαρακτηριστικό της πρώτης έκδοσης, ήταν το πολύ μαλακό cushioning που προσέφερε ο αφρός. Στο Clifton 2, αν και η σόλα φαινόταν ολόιδια, οι περισσότεροι υποστήριζαν πως ήταν εμφανώς σκληρότερη και πιο σφιχτή. Δεν έχω άποψη, παρ’ όλα αυτά.
Στο τελευταίο μοντέλο, η αίσθηση μου είναι πως το πάτημα δεν διαφέρει από αυτό του V1. Ίσως είναι ελάχιστα πιο σφιχτός ο αφρός, κάτι όμως που δύσκολα γίνεται αντιληπτό και εν πάση περιπτώσει, είναι τόσο πολύ το cushioning του Clifton, που δεν έχει ιδιαίτερο νόημα να αναλύουμε μια τέτοια λεπτομέρεια.

Επί της ουσίας λοιπόν, το Clifton 3 είναι από τα πιο απορροφητικά παπούτσια της αγοράς. Το μέγεθος της σόλας, ιδίως μπροστά, όπως και η ρύθμιση του αφρού, καταφέρνουν να φιλτράρουν οποιαδήποτε επιφάνεια και ανωμαλία βρεθεί από κάτω του, αφήνοντας στο τέλος τα πόδια ιδιαίτερα ξεκούραστα. Προσωπικά, είναι η πρώτη μου επιλογή όταν τα πόδια είναι βαριά και κουρασμένα.
Συγχρόνως, καταφέρνει να είναι και αρκετά ισορροπημένο, όσον αφορά την αποδοτικότητα του πατήματος. Μπορεί το cushioning να είναι θεωρητικά “ατελείωτο”, ποτέ όμως δεν παίρνεις πολύ περισσότερο απ’ όσο χρειάζεσαι την δεδομένη στιγμή. Αισθάνεσαι μεν ότι είσαι απόλυτα προστατευμένος, χωρίς όμως να βουλιάζεις μέσα στον αφρό, παλεύοντας να σηκώσεις το πόδι σου. Αυτό είναι κι ένα χαρακτηριστικό που έκανε εξ’ αρχής το Clifton ελκυστικό, ακόμη και σε δρομείς που προτιμούν πιο γρήγορα και responsive μοντέλα.

Από εκεί και πέρα, όσον αφορά την γεωμετρία της σόλας, το οπίσθιο και εμπρόσθιο μέρος είναι αρκετά ανασηκωμένα (Meta-Rocker Geometry), με το παπούτσι ουσιαστικά να πατάει στο μεσαίο τμήμα του. Αυτή η σχεδίαση έχει επιλεχθεί για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι ότι ωθεί το πέλμα να προσγειωθεί περισσότερο προς το μέσο. Ο δεύτερος και βασικότερος έχει να κάνει με την ακαμψία της σόλας στο εμπρόσθιο μέρος της. Το πάχος της είναι τέτοιο που λογικά δεν μπορεί να “τσακίσει” κατά την φάση της απογείωσης. Η συγκεκριμένη σχεδίαση λοιπόν, δίνει την δυνατότητα στο παπούτσι να ρολάρει επάνω στο μεσαίο τμήμα του, όπως για παράδειγμα συμβαίνει με μια κουνιστή καρέκλα.
Όλο αυτό έχει ως αποτέλεσμα, το transition του Clifton να είναι πιο αβίαστο και ομαλό απ’ ότι θα περίμενε κανείς από ένα τόσο απορροφητικό παπούτσι. Επιπλέον, συμβάλλει και σε ένα πιο ξεκούραστο πάτημα συνολικά, αφού το πόδι δουλεύει λιγότερο.

Η ιδιαίτερα ανασηκωμένη φτέρνα.

Από την άλλη, όπως είναι αναμενόμενο, οι γρήγοροι ρυθμοί δεν ταιριάζουν ιδιαίτερα στον χαρακτήρα του Clifton. Η αίσθηση του εδάφους απουσιάζει εντελώς, αφαιρώντας την αμεσότητα στο πάτημα, ενώ το πάχος της σόλας δεν παρέχει την σταθερότητα που απαιτείται για γρήγορο toe off. Παρ’ όλα αυτά, η γεωμετρία του βοηθάει μέχρις ενός βαθμού, αν χρειαστεί να ανεβάσετε λίγο την ταχύτητα.

Παρά το μέγεθος και το cushioning της σόλας, το παπούτσι είναι σταθερότερο απ’ όσο θα περίμενε κανείς. Αυτό οφείλεται, τόσο στην αρκετά φαρδιά πλατφόρμα του όσο και στο “active foot frame” που περιγράψαμε παραπάνω.


Συμπέρασμα

Κατά την γνώμη μου, τo Clifton 3 είναι το καλύτερο μοντέλο της σειράς, με διαφορά μάλιστα. Διατηρεί τα μοναδικά χαρακτηριστικά της σόλας που είχε η πρώτη έκδοση, συνδυασμένα πλέον και με το κατάλληλο επάνω μέρος. Η αύξηση του βάρους δε, αντισταθμίζεται από την βελτίωση της ποιότητας των υλικών.

Το Clifton είναι φτιαγμένο για ατελείωτα, ξεκούραστα χιλιόμετρα, χωρίς μάλιστα να κουβαλάει τα επιπλέον γραμμάρια παρόμοιων μοντέλων, κάτι πολύ σημαντικό όταν αρχίζει να επέρχεται η κόπωση. Ιδανικό για long run και recovery, με το χαμηλό του βάρος να το κάνει κατάλληλο και για ελεύθερα τρεξίματα.

 

 

Μοιραστείτε αυτό το Άρθρο

Ο Νίκος Πήλικας είναι ερασιτέχνης δρομέας. Επειδή όμως δεν είναι καλός στο τρέξιμο, ασχολείται και με τα παρελκόμενα αυτού (π.χ. παπούτσια). Απ' ό,τι λένε, είναι καλύτερος σε αυτά...

37 Σχόλια

  1. “Εργαλειο” το Clifton αλλα με καθε εκδοση γινεται ολο και βαρυτερο, το 4αρι θα ζυγιζει 265 γραμμαρια πλεον…

  2. @dkoukou Εντάξει, το βάρος του V1 ήταν… μεταφυσικό, Δημήτρη!
    Αλλά για να το κατεβάσουν στα 220γρ, είχαν “κόψει” από τα πάντα: ύφασμα, γλώσσα, κορδόνια, εσωτερικός πάτος και άλλα.
    Ακόμη και στην κόλλα είχαν κάνει οικονομία και τα overlays ξεκολλούσαν μετά από 200Κ. 😛

  3. Από τη μικρή μου εμπειρία με τα V2 δε μπορώ να πω ότι η ποιότητα κατασκευής ήταν το φόρτε τους.

  4. Εψαχνα κάτι λίγο πιο ”μεγάλο” από το Kinvara για κάποια Long και το πήρα , αλλά το έδωσα μετά απ το πρώτο τρέξιμο που έκανα. Ίσως αν το συνήθιζα να ήταν λίγο καλύτερα τα πράγματα , αλλά η αίσθηση του να τρέχω με ένα βιβλίο κάτω απ το πόδι μου δεν μου άρεσε καθόλου
    Σκέφτομαι κάποια στιγμή να δώσω αλλη μια ευκαιρία στη Hoka με το Clayton 2 αν και φοβάμαο ότι θα είναι παρόμοιο σε αίσθηση
    @echetlos Νίκο έχεις δοκιμάσει καθόλου Clayton 1 ή 2 ?

  5. @dimitrissss Σωστά, Δημήτρη. Το V3 όμως είναι πολύ βελτιωμένο.

    @manolee Σαφώς και παίζει ρόλο με τι είσαι συνηθισμένος να τρέχεις. Και ασχέτως του βάρους του, δεν παύει το Clifton να είναι ένα ογκώδες παπούτσι, όπως σωστά είπες.
    Δεν έχω άποψη για το Clayton αλλά τα ύψη της σόλας δεν διαφέρουν από του Clifton, απλά έχει άλλο tuning ο αφρός, κυρίως μπροστά.

  6. Όταν δοκίμαζα τα Clifton 2 είχα πάρει και τα πρώτα Triumph ISO τα οποία, αν δει κάποιος τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους, έχουν μεγαλύτερο stack height από το Clifton! Ωστόσο όπως λέει και ο Νίκος τα πανάλαφρα Clifton μου έδιναν την αίσθηση ότι υπάρχει περισσότερο όγκος από κάτω από το πέλμα μου. Το δε σχήμα κουνιστής καρέκλας όντως μου έδινε ώθηση όταν ήθελα να πάω πιο γρήγορα, αλλά μου έδιναν μια αφύσικη αίσθηση που δε μου άρεσε. Βέβαια δε μπήκα ποτέ στη διαδικασία να τα συνηθίσω, τα έδωσα γρήγορα.

  7. Τα Hoka μετασχηματιζονται σιγα-σιγα παντως, φευγουν (εσκεμμενα) απο τη φιλοσοφια του εξεζητημενου υποδηματος για ειδικη χρηση.
    Πριν 2,5 χρονια ειχα δοκιμασει τα Stinson αν θυμαμαι καλα και μου ειχε κανει τρομερη εντυπωση ποσο αφυσικα “αφρωδη” αισθηση εδινε η σολα τους. Πριν λιγες μερες το τελευταιο Bondi δεν μου θυμισε σε καμια περιπτωση εκεινη την αισθηση, ηταν αισθητα πιο σκληρο (για τα δεδομενα της Hoka φυσικα).
    Αυτη τη στιγμη νομιζω οτι το cushioning τους ειναι περισσοτερο απο ενα Ultra Boost αλλα οχι παρα πολυ παραπανω, ειδικα στη φτερνα. Δεν “σιδερωνουν” εντελως δηλαδη την επιφανεια στην οποια τρεχουμε οπως τα παλιοτερα μοντελα, υπαρχει μια σχετικη αισθηση του που παταμε.

  8. @dkoukou Γεγονός είναι πως η Hoka έχει αρχίσει να διευρύνει την γκάμα της και με πιο παραδοσιακά μοντέλα. Δεν θα μπορούσε να κάνει κι αλλιώς…. Clayton, Hupana, Tracer κτλ.
    Βέβαια, τα oversized μοντέλα της είναι πάντα εκεί.

  9. Παιδια καλησπερα.ειμαι “φρεσκος” στην ομαδα…διαβασα τις κριτικες για τα clifton της hoka…επειδη ενδιαφερομαι για αγορα αλλα λογω της δυσκολιας να τα δοκιμασω εδω στην ελλαδα ηθελα να μαθω για το μεγεθος τους.αν στην adidas στα energy φοραω 45 κ 1/3 και στα nimbus 45 τι νουμερο πρεπει να τα παραγγειλω?αμφιταλαντευομαι μεταξυ 44 κ 2/3 και 45 1/3 καθως η hoka δε βγαζει απ οτι ειδα 45.
    Ευχαριστω και καλο καλοκαιρι…

  10. @argyris Κατ’ αρχάς, καλωσήρθες Αργύρη! 🙂
    Πας σε 45&1/3-U S11.
    Καλά χιλιόμετρα!

  11. Εγινε …το φοβομουνα το 45 και 1/3 μηπως και ηταν μεγαλα…αλλα ετσι θα τα παρω αφου ..φανταζομαι το ιδιο θα ισχυει και για τα clifton 3 και 4..γενικα το ζητημα που υπαρχει με τα hoka στην ελληνικη αγορα περαν του οτι ειναι σχετικα δυσευρετα δεν υπαρχουν και νουμερα.

  12. @argyris Για ποια Clifton μιλάς, Αργύρη;
    Όχι το 3;

  13. Ναι για τα clifton 3 μιλαω.

  14. @argyris A ok, μπερδεύτηκα…
    Γενικότερα, σε όλα τα παπούτσια να κοιτάς εκατοστά, σε 29cm αντιστοιχεί το νούμερό σου.
    H αρίθμηση μπορεί να διαφέρει από εταιρεία σε εταιρεία αλλά τα cm παραμένουν ίδια πάντα. 😉

  15. Βγηκαν και τα clifton 4…γι αυτα γνωριζουμε κατι?απ οτι ειδα αυξησανε το βαρος λιγακι..μαλλον θα προτιμησω τα 3…;p

  16. @argyris Για όλα γνωρίζουμε, τι ερώτηση είναι αυτή; 😛

    Ελάχιστα πιο σφιχτο πάτημα, καλύτερο ύφασμα (όχι πως του V3 είναι κακό) κι όπως είπες κι εσύ, πλέον βαραινει επικίνδυνα.

  17. Χαχα…οκ..αφου γνωριζετε για ολα θα το εκμεταλλευτω και θα κανω αλλη μια ερωτηση ;p (υπο τον φοβο να γινομαι κουραστικος.)..περα απ τη σειρα της clifton καποια αλλη προταση παρεμφερους παπουτσιου της hoka υπαρχει?

  18. @argyris Μάλλον όχι, τέτοια αναλογία cushioning/βάρος δεν βρίσκεις εύκολα. Ακόμη και τώρα που έχει βαρύνει σε σχέση με το V1.

  19. Καλημέρα.
    Το παρήγγειλα από το sportsshoes…
    Το περιμένω με αγωνία!!!!

  20. @vicky Καλά χιλιόμετρα λοιπόν! 🙂

  21. Ευχαριστώ Νίκο.
    Να έρθει……να δούμε πως θα καθίσει στο πόδι μου…
    Θα σας ενημερώσω….

  22. Καλημερα….σε μενα τα clifton 3 ηρθαν τα ειχα παραγγειλει νικο στο 45 κ 1/3 οπως μου χες πει και ειναι οντως το νουμερο μου..ειναι η πρωτη φορα που δοκιμαζω hoka και εχω μεινει τρομερα ικανοποιημενος,απιστευτο πατημα και πολυ ελαφρυ παπουτσι ειδικα γ τον ογκο του.

  23. καλημερα, πρωτη φορα σημερα τρεξιμο σε δρομο με clifton 4, ανεση και ποιοτητα.

  24. @argyris Καλά χλμ, Αργύρη!
    Πολύ καλό παπούτσι.

    @teo85 Έχει φορέσει κάποια παλαιότερη έκδοση;

  25. Gia ta Altra paradigm 2.0 ti kseroume?

  26. @Echetlos όχι, πρώτη φορά είναι που φοράω και δεν έχω μέτρο σύγκρισής σε παλιότερες εκδόσεις. το συγκρίνω με άλλα της κατηγορίας του.

  27. @argyris Δεν έχω φορέσει ποτέ Altra, οπότε…
    Απλά, έχε υπ’ όψιν σου ότι το “δυναμικό” drop σε μία τόσο μαλακή φτέρνα, αν είσαι heel striker, γίνεται αρνητικό και όχι πλέον 0.

  28. Καλησπερα!πρωτη φορα σχολιαζω και θα ηθελα μερικες πληροφοριες για τα hoka clifton.Καταρχας τρεχω με νιμπους σε ελαφρυ χωμα ισως λιγο ανωμαλο σε καποια σημεία αλλα οχι trail με την στενη εννοια του ορου.γενικα δεχομαι αρκετη καταπονηση στους αχιλλειους μου και αναρωτιεμαι αν τα hoka λογω κατασκευης θα μπορουσαν να αποδειχθουν καλη επιλογη για μενα.Με προβληματιζει λιγο το μικρο drop.γενικα το ψαχνω γτ θελω να προστατευσω γονατα μεση και τα σχετικα γτ συνηθως τρεχω σε τετοιο terrain και η καταπονηση ειναι μεγαλη.Δεν χρησιμοποιω τραιλ παπουτσια γτ ειναι αρκετα σκληρα και στο διαστημα που τα χρησιμοποιησα μου βγηκε τενοντιτιδα στον αχιλλειο.ευχαριστω χρηστος

  29. @chris_bits Αρχικά, καλωσήρθες Χρήστο!
    Θα σε μπερδέψω λίγο… 🙂
    Κατ’ αρχάς, θεωρώ ότι η μόνη περίπτωση που θα μπορούσε να φταίει ένα παπούτσι για τις ενοχλήσεις στον αχίλλειο, θα ήταν σε περίπτωση που είχε χαμηλό drop. Το Nimbus δεν είναι τέτοιο. Οπότε μάλλον πρέπει να ψάξεις αλλού την αιτία.
    Από εκεί και πέρα, το Clifton έχει αντίστοιχο cushioning με το Nimbus ή και περισσότερο (αναλόγως ποια έκδοση έχεις). Παρ’ όλα αυτά, το 5άρι drop, το οποίο “δυναμικά” γίνεται ακόμα μικρότερο, είναι πιθανό να σου οξύνει το θέμα στον αχίλλειο.
    Αυτή είναι η γνώμη μου, δεν ξέρω αν σε βοήθησα.

  30. Καλημερα και απο εμενα και σ ευαριστω πολυ για την απάντηση!!οπως καταλαβαίνεις προσπαθω να βρω μια λυση.ειναι το τερεν που μου δημιουργει το προβλημα?γτ οπως ειπες και συ το νιμπους εχει μεγαλο ντροπ και αρκετο τακουνι να το πω ετσι που βοηθαει τον αχιλλειο.γι αυτο προσανατολιζομαι σε ακομα πιο μαλακο παπουτσι που η σολα του να εχει ψωμι.τωρα τρεχω με νιμπους 14 που ειναι λιγο πιο σκληρο σε σχεση με το 13 που ειχα.

  31. @argyris Έχω φορέσει τρία διαφορετικά μοντέλα της Altra. Το paradigm ήταν το αγαπημένο μου. Παρόλο το όγκο του, είναι αρκετά ελαφρύ και ταυτόχρονα προστατευτικό. Βέβαια, θα πρέπει πρώτα να συνηθίσεις το 0 drop. Μου πήρε κάποιο διάστημα. Δυνατό σημείο όλων των altra η “άπλα” μπροστά στα δάκτυλα.
    Το paradigm με άρεσε σαν παπούτσι και πήρα και δεύτερο ζευγάρι…

  32. @chris_bits To 14, ε; 5 χρονών μοντέλο, αρκετά παλιό.
    Μήπως είναι εντελώς πεθαμένος ο αφρός;

  33. Εχει ακομα.δεν το χω πολυτρεξει.σιγουρα δεν ειναι οπως στην αρχη.εναλλαξ χρησιμοποιω το new balance fesh foam 1080 που και αυτο εχει σχετικα χαμηλο ντροπ αλλα δεν ειχα θεματα.εστιαζω περισσοτερο στην αντικραδασμικοτητα λογω τερρεν γι αυτο ρωταω για τα χοκα…γτ δεν θελω τραιλ αλλα ενα καλο cushion δρομου που μπορει να μπει σε πολυ μα πολυ ηπιο τραιλ.δεν ξερω αν βοηθησα

  34. Το Clifton είναι σίγουρα πολύ μαλακό, απλά βάλε έναν αστερισκο λόγω drop.
    Μπορείς να δεις και το Vomero.

  35. Μου χει κινησει την περιεργεια αυτη η εταιρεια και επειδη γενικα με τα παπουτσια το ψαχνω μαλλον θα παω προς clifton 4.για τα brooks glycerin 15 ποια ειναι η γνωμη σου?λενε οτι ειναι premium cushion αλλα κατι μου λεει οτι ειναι πιο σκληρά απ οσο λενε

  36. Κοίτα Χρήστο, σε τελική ανάλυση, για να δεις αν κάτι σου κάνει, πρέπει να το δοκιμάσεις, οπότε…
    Το 3 πάντως είναι ένα τικ μαλακότερο από το 4, απ’ ότι λένε.

    Όσο για το Glycerin, σαφώς και είναι ένα premium cushioned παπούτσι, με μεγάλη προστασία.
    Αν τώρα λέγοντας σκληρό, εννοείς ότι δεν βουλιάζεις μέσα στον αφρό, αυτό μάλλον καλό είναι.; -)

  37. Καλησπέρα.
    Το παρέλαβα χτες από το sporrtsshoes. Με τα μεταφορικά βγήκε 77 ευρώ.
    Το περίμενα πιο χοντροκομμένο…μου άρεσε η πρώτη εικόνα που μου έδωσε. Τα πήρα νούμερο 39.3….στα περισσότερα φοράω 38.5 και 39. Το φόρεσα αρχικά μέσα στο σπίτι και περπατούσα.
    Το πάτημα τους μου φάνηκε λίγο προς το μαλακό μια αίσθηση που μου άρεσε..
    Από εφαρμογή στα πλάγια και λίγο προς τα εμπρός λίγο ίσα-ίσα….μετά από ένα μισάωρο άρχισα να τα νοιώθω σφιχτά…..ιδιαίτερα το δεξί…
    Τα έβγαλα και είπα να περιμένω την πρώτη δοκιμή σήμερα..
    Σήμερα τα φόρεσα και έκανα προπόνηση στον διάδρομο του σπιτιού μου…
    Αρχικά μου άφηναν την αίσθηση ότι πατώντας ήταν αρκετά άκαμπτα ή για να το πω κάπως αλλιώς ότι τα πόδια ήταν βαριά…
    Σκέφτηκα ότι θα τα συνηθίσω ίσως επειδή τα φοράω πρώτη φορά. Μετά από το πρώτο μισάωρο άρχισε να με σφίγγει έντονα ιδιαίτερα το δεξί και να με πιέζει στα νύχια…αλλά και το αριστερό με πίεζε λίγο.
    Τελείωσα την προπόνηση με ταλαιπωρημένα πόδια……
    Θέλω τη γνώμη σας….
    Παίρνοντας το επόμενο νούμερο θα είναι άραγε και λίγο πιο άνετο στο πλάι;
    Το sportsshoes δεν έχει το επόμενο νούμερο σε γυναικείο στο clifton 3. Έχει το clifton 4 το οποίο το έχει και σε wide έκδοση, βγαίνει όμως στα 117 ευρώ τα οποία δεν θα τα έδινα ευχάριστα…
    Προβληματισμένη λοιπόν…..
    Ευχαριστώ Βίκη.

Αφήστε μια απάντηση