Αρχική / Θέματα / Δρομικά θέματα / Παπούτσια / Παπούτσι για μηνίσκο και μαραθώνιο

Παπούτσι για μηνίσκο και μαραθώνιο

Τοποθέτηση ετικέτας: , ,

Επισκόπηση 6 δημοσιεύσεων - 16 έως 21 (από 21 συνολικά)
  • Συντάκτης
    kostiska
    Συμμετέχων

Καλησπέρα σε όλους,

Καινούριος στο φορούμ. Αν δεν είναι σωστό το σημείο που ρωτάω παρακαλώ διαφωτίστε με, απλά είδα παρόμοια απορία και είπα να ρωτήσω εδώ για να μην ανοίγω νέο thread.

Είμαι 35 80 κιλά 1,80. Πρώην αθλητής ποδοσφαίρου μέχρι τα 20 (δεν ξέρω αν σχετίζεται, απλα το αναφέρω). Αποφάσισα φέτος να ασχοληθώ με το τρέξιμο και να δοκιμάσω τον πρώτο μου μαραθώνιο (στόχος είναι να τερματίσω) . Τρέχω προς το παρών με asics Nimbus 25. Έχω κάνει μέχρι και 25 km σε 2:40.

Νομίζω ότι το nimbus έχει πλεόν βγάλει τα ψωμιά του αφού το έχω 3 χρόνια, όχι για προπόνηση αλλα για καθημερινό

Έχει νόημα να αλλάξω παπούτσι ένα μήνα πριν τον αγώνα ? Αν ναι ποιο θα προτείνατε ?

υγ μετά τα 20 km νιώθω μία ενόχληση στο ένα γόνατο, μίλησα με φυσικοθεραπευτή και μου έδωσε ασκήσεις για ενδυνάμωση για logn runs, τις οποίες κάνω τακτικά και ο πόνος έμφανίζεται όλο και λιγότερο. Το αναφέρω μπας και βοηθάει για την επιλογή παπουτσιού

Ευχαριστώ 🙂

Alkis
    Συμμετέχων

kostiska
    Καλημέρα.
    Εάν χρησιμοποιείς σε τακτά χρονικά διαστήματα το Nimbus έστω και για περπάτημα τα 3 χρόνια χρήσης είναι πολλά και το πιθανότερο είναι το παπούτσι να είναι εντελώς ακατάλληλο.
    Οπότε όχι μόνο έχει νόημα,αλλά είναι επιβεβλημένο να αγοράσεις άμεσα ένα καινούργιο ζευγάρι από την στιγμή που θα τρέξεις μαραθώνιο.
    Η προϋπόθεση είναι να το κάνεις άμεσα ώστε να έχεις το χρόνο να το δοκιμάσεις κάποιες φορές (αν σε χτυπάει κτλ)
    Θεωρώ ότι αν πας σε ένα αντίστοιχο Nimbus ίσως την νεότερη έκδοση,δεν θα έχεις πρόβλημα είναι πολύ προστατευτικά και έχουν χαρακτήρα περισσότερο προπονητικό με έμφαση στην άνεση.
    Αντίστοιχες επιλογές,το More 6,New balance ,και πολλά άλλα που μάλλον δεν προλαβαίνεις να τα δοκιμάσεις.
    Ένα καινούργιο παπούτσι και καλό τερματισμό !

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@kostiska Όπως είπε και ο Άλκης, αλλάζεις παπούτσι… χθες.
    Πάρε ένα μοντέλο της ίδιας κατηγορίας με το Nimbus. Ό,τι και να επιλέξεις, θα είναι η μέρα με τη νύχτα συγκριτικά με αυτό που τρέχεις επί 3 χρόνια.

kostiska
    Συμμετέχων

Καλημέρα ! Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις
    Πήγα και πήρα πριν τις δω δυστυχώς.

Ο πωλητής μου πούλησε το superblast 2 σαν αναβάθμιση του nimbus που είναι καλό και για αργούς ρυθμούς. Διάβασα και αντίστοιχη κριτική εδώ μέσα και είπα να το δοκιμάσω.

Χθες 30 km (το τελευταίο μεγάλο long run πριν τον αγώνα) το ένιωθα ξένο αλλά όχι κακό
    Κουράστηκα ιδιαίτερα σε σημείο για πρώτη φορά σε προπόνηση να χρειαστεί να κάνω λίγο περπάτημα. Δεν ξέρω αν έφταιγε το παπούτσι ή τα km (η αλήθεια είναι μέχρι τα 25km πήγα εύκολα με κάτω απο 7:00)

Πιστεύετε είναι μεγάλο λάθος η επιλογή του ;

• Αυτή η απάντηση τροποποιήθηκε στις 1 εβδομάδα, 5 ημέρες πριν από kostiska.
    Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@kostiska Σε αυτούς τους ρυθμούς είναι έως και σκληρό το SB. Παίρνεις την σταθερότητα και το χαμηλό βάρος μεν, όχι όμως κάτι περισσότερο.
    Βιάστηκες.

kostiska
    Συμμετέχων

Nimbus it is!ευχαριστώ πολύ και πάλι

Υ.γ δοκίμασα και hoka bondi 9
    Πραγματικά το ένιωθα τέλεια αλλά είπα να μην κάνω πάλι πείραμα

Και πάλι ευχαριστώ!

Επισκόπηση 6 δημοσιεύσεων - 16 έως 21 (από 21 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.