Αρχική / Θέματα / Δρομικά θέματα / Αγώνες / 1ος Thessaloniki City Marathon & παράλληλοι αγώνες

1ος Thessaloniki City Marathon & παράλληλοι αγώνες

• Αυτό το θέμα έχει 7 απαντήσεις, 4 φωνές και ενημερώθηκε τελευταία φορά 1 εβδομάδα πριν από τον χρήστη Stelios.
Επισκόπηση 8 δημοσιεύσεων - 1 έως 8 (από 8 συνολικά)
  • Συντάκτης
    Nikos Pilikas
    Συντονιστής

Προς τους φίλους από Θεσσαλονίκη ή όποιον άλλον:
    Τι ακούγεται γενικότερα για τον αγώνα; Σαν διαδρομή είναι θεωρητικά καλή; Αναμένεται προσέλευση;
    Οποιαδήποτε πληροφορία ευπρόσδεκτη.
    Ευχαριστώ!

• Το θέμα τροποποιήθηκε 2 εβδομάδες πριν από τον/ην Nikos Pilikas.
    ventris
    Συμμετέχων

Εγώ είχα κάνει πέρυσι τον ημιμαραθώνιο που από ότι φαίνεται ο μαραθώνιος θα είναι 2 φορές η διαδρομή του ημιμαραθωνίου.Οι εντυπώσεις μου όσο αφορά την οργάνωση θέλει βελτίωση (πέρυσι ενώ οι αθλητές είχαν στηθεί στην εκκίνηση και είχαν τελειώσει το ζέσταμα καθυστέρησε 25 λεπτά χωρίς ενημέρωση για να περιμένουν τον τερματισμό των τελευταίων περιπατητών σε αγώνα 1.500 μέτρων).Η διαδρομή θεωρείται κάπως επίπεδηη αλλά έχει την ανηφόρα στο πήγαινε έλα στη Καλαμαριά, εκεί έχει μία ανηφόρα την οποία την περνάς με το εμπρός πίσω 4 φορές και μαζεύει πολλά υψομετρικά.Δεν μου φάνηκε καλή επιλογή για personal best.Ο Μέγας Αλέξανδρος είναι πιο γρήγορη διαδρομή και με καλύτερη οργάνωση.Η προσέλευση πέρυσι στον ημιμαραθώνιο ήταν απογοήτευση με 200 συμμετοχές σε σχέση με τον ημιμαραθωνιο που πήγε Αμπελοκήπους και είχε χιλιαδες συμμετοχες.Η Θεσσαλονίκη είχε ενα αγώνα ορόσημο με προσωπικότητα και φοβερη διαδρομή, αγαπημένος για όλους τους δρομείς, τον νυχτερινο ημιμαραθωνιο στην παραλιακή αλλα δυστυχως καταργηθηκε.

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@ventris Σ’ ευχαριστώ πολύ!

Stelios
    Συμμετέχων

Νίκο οι περισσότεροι δε ξερουν καν ότι θα γίνει τέτοιος αγώνας. Δεν έχει πεσει καμια διαφήμιση, ουτε ενημέρωση.
    Η διαδρομή είναι πολυ γρήγορη. Αν έχει γρήγορους δρομείς μπορεί να γίνει πολυ καλός χρόνος. Έχει μια ανηφόρα μπροστά από το παλάτι στην Καλαμαριά αλλά είναι 400-500μ και όχι καντήλι. Σαν να ανεβαίνεις την Ηρώδου Αττικού για 300μ και τα υπόλοιπα 150-200 πολυ ήπια. Στην κατηφόρα εκεί μπορείς να πας πολυ γρηγορα.
    Όταν είσαι εκτός παραλιακου μετώπου έχεις προστασία από τον αέρα από παντού γιατί τρέχεις καλυμμένος.
    Από οργάνωση δεν έχω ιδέα πως θα είναι αλλά δε νομίζω να είναι κάτι ιδιαίτερο, μακάρι να βγουμε λάθος.

Delitzakis Hlias
    Συμμετέχων

Πέρυσι στο ημιμαραθώνιο δεν είχε καν τροφοδοσία πληροφορήθηκα εγώ. Θεωρώ Ότι πρέπει να γίνει κάποιος μαραθώνιος σε εμάς στο βορρά το φθινόπωρο κυρίως για όσους δεν μπορούν να κατέβουν Αθήνα και καθώς κάτω έχει Καλαμάτα και Ναύπλιο.

ventris
    Συμμετέχων

Τα υψομετρικά του ημιμαραθωνίου πέρυσι με το garmin.Ο μαραθώνιος Χ2.

ΥΨΟΜΕΤΡΟ
    Συνολική άνοδος 176 μέτρα
    Συνολική κάθοδος 180 μέτρα
    Ελάχιστο υψόμετρο -3 μέτρα
    Μέγιστο υψόμετρο 24 μέτρα

Stelios
    Συμμετέχων

Αν ξεκινούσε από Καυτανζόγλειο και γυρνουσε παλι στάδιο πιθανόν να είναι εκεί κοντά αλλά αν ξεκινούσε από ομπρέλες δεν είναι τόσα.
    Όλη η παραλια είναι flat η μόνη ανάβαση είναι το παλατακι και μετά η επιστροφή από Ρέμβη παλι προς το παλατακι η οποία ειναι σχετικά ήπια.
    Το κάνουμε συνέχεια, απο Μακεδονία palace μέχρι Ρέμβη και πισω (κατεβαίνοντας και στη Μαρίνα και στον Ναυτικό όμιλο όπου μετά έχει την ανηφοριτσα) πήγαινε – ελα είναι 95 υψομετρική +/-. Μετρημένο με διάφορα ρολόγια όλων των εταιρειών, μιας και ειμαστε 4-5 άτομα. Άλλα λένε 90 άλλα 97 όμως όλα κυμαίνονται εκεί.
    180 μέτρα θετική πχ είναι η ανηφόρα από διασταυρωση τριλόφου μέχρι τερμα επάνω που βγαίνει καρδία σε απόσταση 8 χιλιομέτρων. Για να βγει 170+ στα 3 χιλιόμετρα πρεπει να έχει μια κλίση 5% περιπου.

Stelios
    Συμμετέχων

Από garmin epix 2 και από fenix 8 δικαστήρια – Ρέμβη πήγαινε ελα, χωρίς τα επάνω κάτω σε Μαρίνα, όλο παραλιακα 64 μέτρα θετικη στα 21 χλμ.

Επισκόπηση 8 δημοσιεύσεων - 1 έως 8 (από 8 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.