Κατηγορία: Performance Trainer
Υψη σόλας: 36/28mm
Βάρος: 200 γρ.
Για τους περισσοτέρους δρομείς εκτός Ασίας, το όνομα Li – Ning πιθανότατα ακούγεται σχεδόν άγνωστο. Στην πραγματικότητα ωστόσο, πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες αθλητικές εταιρείες παγκοσμίως και με πολυεπίπεδη παρουσία στα σπορ.
Η Li-Ning ιδρύθηκε το 1990 από τον Li Ning, έναν από τους πιο εμβληματικούς Κινέζους Ολυμπιονίκες της ενόργανης γυμναστικής. Πολύ γρήγορα εξελίχθηκε σε ηγετική δύναμη στην κινεζική αγορά και σήμερα αποτελεί έναν αθλητικό κολοσσό, με χορηγίες σε εθνικές ομάδες και κορυφαίους αθλητές.
Το γεγονός ότι η Li – Ning δεν είναι αναγνωρίσιμο brand στο δυτικό κοινό, δεν οφείλεται στην έλλειψη τεχνολογίας ή σε υποδεέστερα προϊόντα, αλλά κυρίως στην μέχρι σήμερα περιορισμένη εμπορική της διάθεση στη Δύση. Ανύπαρκτο ουσιαστικά δίκτυο πωλήσεων, πλην συγκεκριμένων πλατφορμών, όπως και ανεπαρκές branding. Γενικότερα οι κινεζικές εταιρείες πάσχουν από έλλειψη ταυτότητας και προσωπικότητας των προϊόντων τους. Όλο αυτό όμως φαίνεται ότι αρχίζει σταδιακά να αλλάζει.
Τα τελευταία χρόνια η εταιρεία έχει επενδύσει συστηματικά στον χώρο του running, με ιδιαίτερη έμφαση στα performance παπούτσια δρόμου. Η σειρά Feidian, με προηγμένους αφρούς και carbon plate, αποτελεί την αιχμή του δόρατος στην γκάμα της Li-Ning.
Το Feidian 5 Challenger εν προκειμένω, είναι ένα μοντέλο που απευθύνεται σε δρομείς που αναζητούν “γρήγορα” χαρακτηριστικά αλλά και κάποιο versatility. Για να έχετε μία καλύτερη εικόνα, ο ανταγωνισμός του είναι κατασκευές όπως τα Endorphin Speed, Boston, Zoom Fly κτλ.
Επάνω μέρος και εφαρμογή
Η μόνη μου επαφή έως τώρα με κινεζικά μοντέλα, ήταν το Qiaodan Feiying Plaid. Αρκετά καλή σόλα αλλά μάλλον “φθηνό” και πρόχειρο ως κατασκευή. Η πρώτη ευχάριστη έκπληξη λοιπόν, πιάνοντας στα χέρια μου το Challenger, ήταν η ποιότητα του upper του.
Λεπτό όσο δεν πάει το engineered mesh, παράλληλα όμως πυκνό και πολύ στιβαρό. Καμμία ελαστικότητα και ένας ευρύς, ημιάκαμπτος προφυλακτήρας που στηρίζει όλο το toe box.

Κάπως τραχύ σαν υφή το ύφασμα αλλά πανάλαφρο.

Εξαιρετικά λεπτό αλλά με πολύ structured ύφανση.
Ελαφριά η σχεδίαση και στο μέσο. Το logo είναι μόνο σαν περίγραμμα και δεν επιδρά, χαμηλά όμως έχουμε ένα overlay ως προέκταση του προφυλακτήρα. Επίσης βοηθάει και το ενισχυμένο πλαίσιο γύρω από τα λεπτά, ανελαστικά και πολύ καλά κορδόνια.

Το παχύ φιλμ συγκρατεί το πέλμα χαμηλά.
Η γλώσσα είναι από ωραίο σουέντ υλικό, έχοντας λίγο αλλά επαρκές αφρώδες στο κέντρο, ενώ συγκρατείται με δύο ελαστικές ταινίες.

Τα “φτερά” της γλώσσας αγκαλιάζουν σωστά το πόδι.

Το κολάρο είναι στενό και μετρίας ευκαμψίας. Ελαφρύ padding γύρω από τον αστράγαλο, περισσότερο για να ασφαλίζει την εφαρμογή, παρά για θέμα άνεσης. Δεν χρειάζεται και περισσότερο.

Περιορισμένη χρήση σκληρότερου υλικού πίσω.

Λεπτή αλλά αναπαυτική η επένδυση.
Χωρίς να φέρει κάτι ιδιαίτερο, το επάνω μέρος του Challenger είναι υποδειγματικό. Τόσο η επιλογή των υλικών, όσο και ο τρόπος που δένει το πόδι. Η σχεδίαση ακολουθεί τον χαρακτήρα του μοντέλου και δείχνει για μία ακόμη φορά ότι η απλότητα είναι η καλύτερη επιλογή.
Η γραμμή του είναι μεν performance, δηλαδή κλειστή γύρω από το πέλμα, όχι όμως και στενή. Πρόβλημα θα έχουν μόνο εκείνοι με πολύ φαρδύ ή ογκώδες πόδι, με όλους τους υπολοίπους να το φέρνουν εύκολα στα μέτρα τους.
Ο χώρος στα μετατάρσια είναι ικανοποιητικός, με μοναδικό αστερίσκο το απότομο στένεμα στο σημείο του μικρού δαχτύλου.

Ο μεγάλος προφυλακτήρας δίνει σχήμα και ύψος πάνω από τα δάχτυλα.
Η εφαρμογή στο midfoot είναι άψογη. Πολύ σίγουρη αίσθηση, καθόλου κενά και απόλυτα ρυθμίσιμο. Η γλώσσα στρώνει ωραία επάνω στην ράχη του ποδιού και σε συνδυασμό με τα φλατ κορδόνια, επιτρέπει όσο σφίξιμο θες. Βρίσκεις αμέσως το σωστό δέσιμο, με τις στενές τρύπες να κρατούν την αρχική τάση που θα δώσεις.

Απλά και νοικοκυρεμένα.
Εξίσου καλό κράτημα και πίσω, χωρίς καμμία μετατόπιση της φτέρνας. Η έξτρα τρύπα λείπει αλλά ακόμη κι εγώ που την χρησιμοποιώ σχεδόν πάντα, εδώ δεν την χρειάστηκα.

Ελαφριά μεν η σχεδίαση πίσω αλλά πολύ σταθερή.
Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι που θα άλλαζα στην σχεδίαση του επάνω μέρους. Απρόσμενα ποιοτικό και με ένα universal καλούπι που θα φιλοξενήσει σχεδόν όλα τα πέλματα. Πανάλαφρο mesh αλλά και αρκετά δεμένο συγχρόνως, έχει την σταθερότητα που χρειάζεσαι σε οποιονδήποτε ρυθμό ή στροφές. Η δε διαπνοή είναι πολύ καλή.
Όσον αφορά το sizing, κατ’ εμέ είναι κανονικό. Εν τούτοις κάποιος με πολύ φαρδύ πέλμα θα μπορούσε να ανέβει και μισό νούμερο, καθώς το μυτερό τελείωμα το επιτρέπει.
Σόλα και πάτημα
Η σόλα είναι εξ ολοκλήρου από supercritical Peba, σε δύο στρώσεις διαφορετικών πυκνοτήτων. Η επάνω στρώση είναι ελαφρώς πιο μαλακή, ενώ η κάτω έχει κυψελωτή μορφή, όπως στον PWRRUN PB της Saucony. Για όσους δεν γνωρίζουν, αυτή η επεξεργασία δίνει μεγαλύτερη συνοχή και ανθεκτικότητα στο υλικό, αλλά και πιο συμπαγή συμπεριφορά. Οπότε η κάτω στρώση στηρίζει την επάνω.


Οι δύο αφροί δεν κάθονται απλά ο ένας επάνω στον άλλον αλλά κουμπώνουν μεταξύ τους.
Ανάμεσά τους έχουμε μία κλασική πλάκα από ανθρακονήματα. Καμπυλώνει αρκετά στα μετατάρσια, χωρίς όμως να γίνεται πολύ επιθετική στο τελείωμα. Επίσης, αν και από carbon, δεν είναι 100% άκαμπτη.

Η πλάκα ξεκινάει ψηλά πίσω και κατεβαίνει λίγο πιο κάτω από το μέσο της σόλας.

Η εξώσολα καλύπτεται από μετρίας σκληρότητας λάστιχο, σε όλη της την επιφάνεια που έρχεται σε επαφή με το έδαφος. Στο στεγνό η πρόσφυση είναι πολύ καλή, ενώ στο βρεγμένο απλά ικανοποιητική. Αυτό όμως που μου έχει κάνει εντύπωση, είναι η ανθεκτικότητά της. Σχεδόν 100 χιλιόμετρα και δεν έχει καμμία ένδειξη φθοράς. Όσον αφορά το σχετικά μεγάλο κενό στο μέσο, ούτε το καταλαβαίνεις, ούτε και προκαλεί αστάθεια.


Αρκετά “άγριο” το pattern του λαστίχου.
Η γεωμετρία μπροστά χαρακτηρίζεται από ένα μακρύ αλλά ήπιο rocker. Είναι εκεί, νοιώθεις ότι σε διευκολύνει, δεν δίνει όμως την αίσθηση πως σε ρίχνει προς τα εμπρός από μόνο του.

Early stage rocker που συνεχίζει ομαλά μέχρι μπροστά.
Το Feidian 5 Challenger είναι από τα πιο versatile μοντέλα που έχω δοκιμάσει. Ενώ αρχικά περίμενα ένα καθαρά performance παπούτσι, κυρίως λόγω carbon plate, σε κάθε προπόνηση ανακάλυπτα και μία επιπλέον πλευρά του χαρακτήρα του.

Το πάτημα είναι αρκετά μαλακό και γλυκό, έχοντας συμπίεση και μεγάλη απορροφητικότητα. Σε καμμία περίπτωση όμως δεν χαρακτηρίζεται ως squishy, ούτε και θα βυθιστείς βαθιά μέσα στην σόλα. Ο αφρός υποχωρεί κάτω από το πόδι αλλά κάπου στα μισά σταθεροποιείται. Δεν τερματίζει και κρατάει το σχήμα του, γι’ αυτό και τα ύψη του μοιάζουν μεγαλύτερα από 36/28mm. Βασικά αν δεν τα γνώριζα, θα τα υπολόγιζα γύρω στα 40mm. Προσωπικά βρίσκω την ρύθμιση της πυκνότητας ιδανική για τις προτιμήσεις μου.

Softness και στιβαρότητα μαζί.
Πέραν του ισορροπημένου softness, η σόλα έχει και την απαιτουμένη επιστροφή ενέργειας. Αναμενόμενο, λόγω Peba. Παρότι η διαδρομή του αφρού δεν είναι μεγάλη, η επαναφορά είναι εμφανής, γρήγορη και κυρίως, ευθύβολη. Δεν μιλάμε δηλαδή για ένα άσκοπο πάνω – κάτω, αλλά για ένα “γκελ” που σε περνάει άμεσα στην απογείωση, χωρίς καθυστερήσεις και υπερβολές.

Γεμάτο αποτύπωμα εσωτερικά, ώστε να περάσει στον δρόμο την δύναμη.
Όπως δείχνουν και τα χαρακτηριστικά του, το Challenger είναι φτιαγμένο για γρήγορα τρεξίματα. Από marathon pace και κάτω, σε συνεχόμενα tempo ή μικρά κομμάτια σε στίβο, αποδίδει παντού εξαιρετικά και μπορεί άνετα να φτάσει σχεδόν όπου θες. Και λέω σχεδόν, διότι στις οριακές ταχύτητες αρχίζει να φαίνεται η απουσία μίας εντελώς άκαμπτης πλάκας και γίνεται λίγο ασαφές. Και πάλι όμως, αυτό αφορά ρυθμούς που ο ερασιτέχνης σπάνια δουλεύει και πάντα συγκριτικά με κάποια super shoes.

Πολύ προστατευτικό και ενεργητικό στα μετατάρσια, δείχνει παραπάνω από τα δηλωμένα 28mm.
Πανάλαφρο για την κατηγορία του, δυναμικό και με ελαστικότητα, θα σε πάει ακριβώς όπως εσύ του ορίσεις. Δεν έχει προϋποθέσεις για να δουλέψει και αποδίδει με όποιονδήποτε τρόπο κι αν πατάς. Γεμάτο και ενιαίο cushioning από πίσω μέχρι μπροστά, μπορείς να ρολάρεις επάνω στην σόλα ή να την φορτίσεις δυνατά. Δεν θα έχεις θέμα ακόμη και με heavy heel-striking, ενώ είναι και αρκετά σταθερό λόγω υψών και ελεγχομένης συμπίεσης. Πανεύκολο παπούτσι. Παράλληλα, οι διαστάσεις του επιτρέπουν και μία σχετική φυσικότητα στο πάτημα, ενώ δεν σε αποσυνδέει εντελώς κι από το έδαφος.

Νο 45

Τα πομπέ πλαϊνά πίσω και το άνοιγμα στην καμάρα, κάνουν αρκετά ουδέτερο το transition.
Το ωραίο όμως είναι ότι πολύ άνετα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμη και σε easy runs. Δεν είναι δύστροπο, η πλάκα έχει την ευκαμψία που χρειάζεται, ενώ βοηθάει και το rocker. Ακόμη και σε εντελώς νωχελικά τρεξίματα που το φόρεσα, δεν με κούρασε ποτέ. Το ίδιο ισχύει και για τα long runs κι αν μάλιστα αυτά έχουν μέσα και ρυθμό, το Challenger είναι από τις τοπ επιλογές. Ελαφρύ, προστατευτικό και ξεκούραστο. Μόνο θέλει λίγη προσοχή μην παρασυρθείς και πας πιο γρήγορα.

Η carbon plate δεν είναι εντελώς άκαμπτη και διευρύνει το εύρος χρήσης του Feidian.

Για να δώσω μία σαφέστερη εικόνα, θα έλεγα ότι στα πιο αργά θυμίζει το Endorphin Speed και όσο ανοίγεις, το Endorphin Pro. Γι’ αυτό και το συμπέρασμα είναι πως το Feidian αποτελεί επιλογή και ως αγωνιστικό για την συντριπτική πλειονότητα των ερασιτεχνών. Απλό, χωρίς “δράματα” και άκρως αποτελεσματικό. Δεν νομίζω ότι του λείπει κάτι.

Και πάμε τώρα σε κάτι που κάνει το Li-Ning ακόμη ελκυστικότερο. Κι αυτό δεν είναι άλλο από την τιμή του. Με τα “δυτικά” δεδομένα λοιπόν, η ποιότητα και τα χαρακτηριστικά του κανονικά θα το κατέτασσαν σε ένα εύρος των 200€ – 220€. Παρότι το Challenger δεν είναι διαθέσιμο εκτός ασιατικής αγοράς, σε πλατφόρμες όπως το AliExpress ή το Shein το βρίσκεις συνήθως κάτω από τα 100€. Η τιμή είναι κυριολεκτικά αστεία για ένα τέτοιο μοντέλο. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι τα δυτικά brands υπερτιμολογούν, όπως ίσως κάποιοι βιαστούν να συμπεράνουν. Γενικότερα, τα κινεζικά δρομικά προϊόντα διαθέτουν περιορισμένο έως ανύπαρκτο δίκτυο πωλήσεων και απουσία οργανωμένης στρατηγικής προώθησης στον υπόλοιπο κόσμο. Και αρκετά ακόμη. Αυτά είναι κόστη που αν προστίθεντο σε εκείνα του προϊοντος, η τιμή λιανικής του θα κατέληγε πολύ υψηλότερη, ίσως και αντίστοιχη των γνωστών εταιρειών. Μεγάλη και δύσκολη ανάλυση ωστόσο, με πολλές παραμέτρους. Εν πάση περιπτώσει, αυτό που τελικά μένει σαν εικόνα και ενδιαφέρει τον καταναλωτή, είναι ότι εδώ έχουμε ένα παπούτσι με απίστευτο value for money.
Συμπέρασμα
Συνεχίζοντας από την τελευταία παράγραφο, το Challenger δεν είναι ένα πολύ οικονομικό παπούτσι που τυχαίνει να είναι και καλό. Είναι ένα εξαιρετικό μοντέλο που τυχαίνει να είναι και πολύ φθηνό. Προφανώς και η τιμή του είναι αυτό που κάνει εντύπωση, αν σταθείς όμως εκεί, το αδικείς. Προσωπικά θα το επέλεγα ακόμη κι αν κόστιζε τα διπλάσια. Τα δικαιολογεί.
Πρόκειται για ένα πολύ αποδοτικό και απολαυστικό μοντέλο, είτε σαν performance trainer, είτε σαν daily trainer, είτε ακόμη και σαν racer. Το τελευταίο με έναν αστερίσκο, σε περίπτωση που είσαι πραγματικά γρήγορος. Τρομερά ισορροπημένο πάτημα, συνδυασμένο με άψογη εφαρμογή και ποιοτικά υλικά. Κι όλα αυτά, όντας απόλυτα “δημοκρατικό” και φιλικό προς τον οποιονδήποτε. Τι άλλο θα μπορούσε να ζητήσει κανείς;
Giorgos Sarmourlis
Έτσι όπως τα γράφεις μου φαίνονται παρόμοια με τα deviate nitro 3. Θα τα πρότεινες για μαραθώνιο σε pace 5 και ημιμαραθωνιο σε pace 4’45”;
Nikos Pilikas
@giorgos_sarmourlis Ναι, αυτή είναι η κατηγορία του.
Δεν το έχω τρέξει το Puma για να σου συγκρίνω αλλά εδώ μιλάμε για full Peba και κυρίως, 70γρ. κάτω!!!
Άνετα για τους ρυθμούς που αναφέρεις.
Stelios
Το έτρεξα εχθές Νίκο σε ένα τέμπο.
Πολυ πολύ ποιοτικο παπουτσι, “πλούσιο” θα το χαρακτήριζα.
Σχετικά με το μέγεθος όπου για εμενα είναι το μεγάλο προβλημα σε παπουτσια απο Ασία και αυτό λόγω λίγων review μόνο, το size chart είναι ακριβέστατο. Μετράς το μήκος πελματος και πας με ότι δίνουν, έτσι και αλλιώς έχουν υποσημείωση κάτω πως προσθετουν 0,5 με 1 cm από το μήκος πελματος στο νουμερο που προτεινουν.
Εμένα με έπαιρνε μισό κάτω αλλά λογω πατηματος δε με ενοχλεί.
Στα του αφρού τώρα, δε το βρήκα μαλακό, ειναι πολυ responsive . Ο αφρος του μου θυμίζει λίγο Metaspeed+ . Δε σε παει μόνο του αλλά όταν του δώσεις θα σου δώσει . Το πίεσα σε ρυθμους ημι και με πηγε μια χαρά. Οχι όπως θα με πήγαιναν κάποια άλλα (ουτε πολυ μακριά όμως) μιλάμε όμως για 95€…
Γενικά όσο του δώσεις θα δώσει. Αυριο θα το δοκιμάσω και σε μικρά κομμάτια.
Συγκριτικά με άλλα, ειναι πιο γρήγορο από deviate nitro σε όλες τις εκδόσεις του και πιο γρήγορο από speed . Αυτά ήταν ας πουμε super trainers και μπορουσαν να γίνουν αγωνιστικά αν ήθελες. Το challenger είναι το αντίθετο, ένα αγωνιστικό παπουτσι που μπορεί να δουλέψει και σαν super trainer!
Nikos Pilikas
@hypnox Κι εγώ το θεωρώ αγωνιστικό, απλά στην κατηγοριοποίηση της Li-Ning είναι peformance trainer. Yπάρχουν τα Elite και τα Ultra από πάνω του. Είναι από εκείνα τα μοντέλα πάντως που δεν έχουν κατηγορία.
swimer
Nikos Pilikas, daily trainer με πλάκα;!
Nikos Pilikas
@swimer Όχι, προφανώς.
Performance, που είναι όμως τόσο smooth και easy going, σχεδόν σαν ένα daily trainer.
Σαν τέτοιο άλλωστε θα πάει στην αρχή ενός progressive ή στα αργά ενός εναλλασσομένου, στο LR, στο WU/CD κτλ. Και δεν θα σε δυσκολέψει ποτέ.
Giorgos Sarmourlis
@echetlos Το τσίμπησα! Το βρήκα στα 92€ και μαζί με κάτι κουπόνια που είχε το Aliexpress έπεσε στα 78€ μαζί με τα μεταφορικά! Από το επίσημο store της Li Ning! Το πήρα μισό νούμερο μεγαλύτερο όπως έγραψες μιας και έχω λίγο φαρδύ πόδι. Επέλεξα τον χρωματισμό που δοκίμασες γιατί στο νούμερο μου υπήρχε μόνο αυτό και το βαρετό ασπρόμαυρο. Για να δούμε!
Nikos Pilikas
@giorgos_sarmourlis Μεγειά!
Εξήγησε αν θες και την διαδικασία με τους κωδικούς, για όσους δεν γνωρίζουν.
Giorgos Sarmourlis
Μπαίνοντας στην εφαρμογή του Aliexpress το πρώτο πράγμα που βλέπεις είναι στην αρχική σελίδα είναι τα Winter sales κουπόνια. Ανάλογα με την αγορά που κάνεις παίρνεις και το κατάλληλο κουπόνι. Πχ για αγορές άνω των 79€ παίρνεις κουπόνι 10€. Το κάνεις αντιγραφή και μετά επικόλληση στο checkout της παραγγελίας.
myway
@echetlos Εξαιρετική παρουσίαση Νίκο, όπως πάντα άλλωστε! Με πιο παπούτσι θα το παρομοίαζες στην αίσθησης; Με Evo SL, με Novablast5, με Saucony Speed3; Γιατί διαβάζω διαφορές παρουσιάσεις στο εξωτερικό και δεν ξέρω τι να πιστέψω. Όπως και να έχει, με έβαλες σε πειρασμό 😀
Nikos Pilikas
@myway Κατ’ εμέ δεν δεν τα βλέπει καν τα Evo SL και ΝΒ5, εκτός των πολύ αργών ρυθμών. Από το Speed το θεωρώ καλύτερο.
Εγώ θα το παρομοίαζα με ένα πιο φιλικό Deviate Elite 3.
ΥΓ: Όλοι τα ίδια λέμε! 😛
myway
@echetlos Ευχαριστώ πολύ Νικόλα για μία ακόμα φορά.
George Provo
Καλημέρα και Καλή χρονιά! @echetlos μιας και ψάχνω για αγωνιστικό, πιστεύεις μπορεί να φορεθεί και σαν αγωνιστικό για ρυθμό γύρω στο 4’30 σε μαραθώνιο?
Γιατί είμαι φαν της endorphin σειράς και ανέφερες ομοιότητες.. Eπίσης όσον αφορά το χώρο μπροστά, είναι κανονικό προς φαρδύ το πόδι μου, θα είμαι λες οκ? γιατί δεν έχω και επιλογή δοκιμής. ευχαριστώ προκαταβολικά!
Nikos Pilikas
@georgeprovo Καλή χρονιά.
Άνετα πάει στο 4:30.
Για την εφαρμογή δεν μπορώ να σου πω, είναι υποκειμενικό. Πες μου κάποια παπούτσια που σε έχουν στενέψει, να σου κάνω μια
σύγκριση.
George Provo
Τα hoka πχ μου είναι στενά.. γενικά φοράω saucony 46ρι (speed3,5 , pro4 , ride 17), πλην του speed 4 που δε με βόλεψε..στο boston 12 κατέβηκα σε 45 1/3 και πάλι ήταν αρκετά άνετο..vista 2 από 46 γενικά πήγα σε 45 και ίσως με βόλευε τελικά κ το 44.5.. novablast φορούσα 46 αλλά στο 4ρι μου ήταν πιο σφιχτο, στο 5ρι καλύτερο.. στο rebel v4 πήγα 45.5 και ήταν μια χαρά! αυτά αν βοηθούν! ταο πόδι μου είναι 28,7 εκ και στα παπουτσια βάσει εκ. πάω στα 29.5 και είδα στο 46 δίνουν οι κινέζοι αυτα τα εκ.
Nikos Pilikas
Για το φάρδος ρωταω. Στο μήκος το Challenger είναι κανονικό.
Μην μου γράφεις νούμερα, πες μου απλά ποιο μοντέλο που σου είναι κανονικό σε μήκος, σε στενεύει σε πλάτος.
nikko
Εξαιρετικό review. Ανοίγεις καινούριους δρόμους, όπως ο Μάρκο Πόλο το δρόμο του μεταξιού.
Για να απαντήσω όμως στο τελευταίο σου ερώτημα: “Τι άλλο θα μπορούσε να ζητήσει κανείς;”
Το Li-Ning Feidian 6 Elite ίσως ; Διαβάζω διθυραμβικά σχόλια γι’αυτό.
Nikos Pilikas
@nikko 😀 Να ξέρετε, τα εύσημα κανονικά πηγαίνουν στον @geomaz. Αυτός ξεκίνησε να ψάχνει τα κινεζικα.
Το Elite κοστίζει 240€ και δεν ξέρω τι γίνεται και με θέμα δασμών. Σίγουρα θα είναι πολύ καλό πάντως.
Stelios
Πριν από λίγο ήρθαν τα Xtep. Θα πω μερικά πραγματα μόλις συνέλθω. Τώρα κατάλαβα για πιο λόγο το έχουν οι Ασιάτες όπως έχουμε εμείς το AF1.
Ένα μικρό spoiler είναι πως είναι βαρύ. Αν το παπουτσι ηταν κοντά στα 200 γρ νομίζω το fast r θα είχε προβλημα.
Charis Siachamis
Ψάχνω παπούτσι αγώνων και σκέφτομαι μήπως πάω σε αυτό. Νίκο για αποστάσεις από 10χλμ εώς μαραθώνιο σε ρυθμούς 4 με 4:30’/χλμ θεωρείς πως θα με καλύψει, απ’όσα διάβασα, σωστά;
Δεν ξέρω αν πρέπει να πάω σε 43 ή 43,5 νούμερο, αν μπορείς να με βοηθήσεις σε αυτό. 27 εκατοστά είναι το πόδι μου, κάπως φαρδύ μπροστά. Με παπούτσια που έχω αντιμετωπίσει θέμα μεγέθους τελευταία είναι τα NB Rebel 4 (ενώ το Rebel 3 ήταν ok) και Balos σε νούμερο 43.
Ευχαριστώ για την όποια βοήθεια.
Nikos Pilikas
@soadharris Καλως ήρθες, Χάρη!
Εγώ με 27.5cm πέλμα, πήγα σε 45, το κανονικό μου δηλαδή. Και μου είναι κουτί.
Βάσει αυτού, σε 44 σε βλέπω. Ας μας πει κι ο @hypnox, που νομίζω κάπου εκεί στα μέτρα σου είναι.
Stelios
Νίκο λογικά 28,5 πελμα εννοείς.
Charis κανονικά είσαι 43 . Ανάλογα ποσο κενό θέλεις μπροστά. Αν παρεις 43 θα έχεις 0,5 με 1 cm χώρο μπροστά, αν παρεις 43,5 θα έχεις 1 με 1,5 cm μπροστά. Στο 43 θα έχεις ένα δάχτυλο στο. 43,5 πιο πολυ απο τον αντίχειρα σου.
Και με τα 2 μπορείς να πας , τώρα το θέμα ειναι πως έχεις συνηθίσει να φοράς το παπουτσι.
Εγώ είμαι 27,5 cm φοραω 44 σε Nike, NB, κτλ και στο balos στο 44 ήμουν σαν μπαλαρίνα… Ήθελα τουλάχιστον 44,5.
Υπολόγισε πως, όπως γράφουν το παπουτσι που στελνουν είναι 0,5 με 1 cm από το μήκος πελματος που έχεις διαλέξει. Δλδ αν παρεις το 43 θα σου έρθει ένα παπουτσι 27,5 περιπου cm, αν παρεις το 43,5 αντίστοιχα θα έρθει 28cm.
George Provo
@echetlos το boston 13 και το SL2 σε 46 μου είναι καλά στο μήκος αλλά στενά μπροστά (το πέλμα μου είναι 28,5 εκ)!
Nikos Pilikas
Αν το Β13 σού είναι στενό, τότε μάλλον θα είναι και το Challenger.
George Provo
Οκ ευχαριστώ πολύ!
thomast
Καλημέρα,
Εγώ που είμαι έχω μήκος ποδιού 26,5 cm
και είναι Saucony speed 2,3,4 44 asics 44. Nike 43 εδώ είμαι 43 ;
Ευχαριστώ
Nikos Pilikas
@thomast Tι να σου πω…
Εγώ στις εταιρείες που αναφέρεις φοράω σε ολες το ίδιο νούμερο, το ίδιο και στο Li-Ning.
Stelios
Έχει size chart παιδιά. Δείχνει τι πρεπει να παρεις ανάλογα το μήκος. Έχει US, Europe και foot length . Ανάλογα με το foot length παίρνεις αυτό που αντιστοιχεί.
Stelios
Το γράφει στο chart. Οτι και να παρεις βάση μήκους αυτοί ξέροντας πως χρειάζεται και λίγος χώρος μπροστά προσθετουν 0,5-1 cm.
Δλδ αν έχεις ποδι 27cm το παπουτσι που θα σου στείλουν αν πας με το foot length που δίνουν θα είναι 27,5 -28cm.
Stelios
@geomaz
Όλοι λένε πως είναι αρκετά μαλακό και θυμίζει adios pro 4, όπως και πως είναι πολυ ασταθές.
Ότι και να είναι οποίος μπορεί να βγάλει full marathon με το fast-R δε νομίζω πως μπορεί να κοιτάξει αλλου…. Είναι τόσο μεγάλη η διαφορά που κάνει το συγκεκριμένο παπουτσι και τόσο βελτιωμένες οι μετρήσεις σε όλα που δε ξερω πως θα μπορουσε να βελτιωθεί. Μόνο αν έχανε βάρος.
Αυτό λένε και τα reviews για το elite 6 , είναι πιο φιλικό από το fast-R και ας είναι πιο αργό.
geomaz
@hypnox σίγουρα το fast R3 είναι επίσης κάτι το ξεχωριστό κατά κοινή ομολογία νομίζω.
Αρκεί όπως είπες να μπορεί κάποιος να το δουλέψει στην απόσταση που θα το τρέξει.
Nikos Pilikas
Δεν βρίσκω σωστό το size chart της Li-Ning.
Θεωρητικά, ο κανόνας λέει πως μετράς το πέλμα σου και σε αυτό προσθέτεις 1 – 1.5cm για να πας στο μήκος του παπουτσιού. Π.χ. εγώ έχω 27.5cm πέλμα και πάω σε 29cm παπούτσι, 45/US11 δηλαδή.
Στον πίνακα τα 27.5cm πέλμα τα αντιστοιχεί σε 43.5/US10, κάτι που είναι εντελώς λάθος. Τόσο σαν μέγεθος, όσο και αντιστοίχιση μεταξύ EU και US.
https://www.flickr.com/photos/140798332@N04/55046557329/in/dateposted/
StefanosM
Και εγω εχω ποδι 27.5.
εχω δει οτι και το https://www.misterrunning.com στα 27,5 το US10 προτείνει. Αν το πιστέψω θα μου βγουν τα δάκτυλα από το παπούτσι.
Προσωπικά, λόγω μεγάλου κουντεπιέ, παραγγέλνω US 11,5. Αλλιώς, το US 11 είναι μια χαρά.
Stelios
Στο US το δίνουν λάθος. Γι’αυτό θέλει μέτρηση το ποδι.
Εγώ έχω 27,2 . Παίρνω παντα US 10 η 44 ή 28cm
Εδώ πηρα 44 το οποίο αντιστοιχει σε 28cm πελμα , το δίνουν 10,5 οπότε μου ήρθε το παπουτσι και μου είναι 2 δάχτυλα κενό μπροστά.
Γράφουν κιόλας πως όταν παραγγείλετε υπολογίστε πως το παπουτσι που θα έρθει θα ειναι 0,5-1 cm μεγαλυτερο για να υπάρχει χώρος μπροστά.
Totolis
Με 27,5 πήρα το US10 και έχει ένα δάκτυλο κενό μπροστά. Για τα λεφτά του ωραίο παπούτσι, το έτρεξα και σε βρεγμένο έδαφος, μια χαρά.