Αρχική / Θέματα / Διάφορα θέματα / Πολιτισμός / "Λάβετε θέσεις" (1973) -ταινία

"Λάβετε θέσεις" (1973) -ταινία

Επισκόπηση 4 δημοσιεύσεων - 1 έως 4 (από 4 συνολικά)
 • Συντάκτης
  Δημοσιεύσεις
 • #97534
  notaSOL
  Συμμετέχων

  Συζητάμε για ταινίες επηρεασμένες από το τρέξιμο… κι αυτή την ταινία μόλις την προέβαλε η ΕΤ2, πριν από λίγο… προσωπικά πρώτη φορά την συνάντησα… οι εικόνες, χαρακτηριστικές μιας “άλλης” Ελλάδας… και το τρέξιμο; …ίσως μιας εποχής που μπορούμε να το αποκαλέσουμε και “μυθικό” …

  (Αντιγραφή από το πρόγραμμα:Ο πρωταγωνιστής της ταινίας ,Βαγγέλης Καζάν, ετοιμάζεται να λάβει για άλλη μια φορά μέρος σε τοπικό επαρχιακό αγώνα δρόμου. Όμως τα χρόνια έχουν περάσει. Και μαζί με αυτόν μεγαλώνει και η Ελλάδα που παίρνει και αυτή μέρος σε έναν άλλο αγώνα. Έναν αγώνα εκσυγχρονισμού. Οι μικροί αγρότες χάνουν σιγά σιγά τα κτήματά τους, οι δουλειές σπανίζουν, οι πόλεις γιγαντώνονται από την εσωτερική μετανάστευση.)

  http://www.tainiothiki.gr/v2/filmography/view/1/1325


  http://flix.gr/articles/lavete-theseis-maragos.html
  4 βραβεία στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης 1973 (καλύτερης καλλιτεχνικής ταινίας, φωτογραφίας, πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη και τιμητική διάκριση ερμηνείας).

  #97538
  Sotiris Diamantopoulos
  Συμμετέχων

  Μπαίνει στη λίστα για προβολή μετά τις διακοπές. Ευχαριστώ @notasol

  #97540
  dimitrissss
  Συμμετέχων

  Πολύ ενδιαφέρον! Ευχαριστούμε!

  #97546
  notaSOL
  Συμμετέχων

  Τι ευχαριστείς, βρε Δημήτρη @dimitrissss ; Το είδα και μου φάνηκε ενδιαφέρον. Άσε που είπα μήπως βρεθεί και κάποιος και απαντήσει στο ερώτημα :”Που πήγαν οι Γερμανοί;”
  Η αλήθεια, ίσως είναι, πως όταν τρέχουμε μόνοι μας, κάποιες φορές σκεφτόμαστε περίεργα πράγματα… ντρέπομαι που το λέω, αλλά μια φορά, για 2 ώρες θα λεγα από μέσα μου τον “σκοτάδοψυχο”, προσθέτοντας και νέες παραλαγές! https://www.youtube.com/watch?v=5Jl9nwucjmE ( Μου είχε κολλησει το “πω πω πω, πω πω!” ) ( Από την τελευταία ποιητική του ποιητή Φανφάρα, “Λαίλαπες”!)

  Σαν πολλά δεν μαζεύονται Σωτήρη, @sotiris_diamantopoulos , για μετά τις διακοπές; Τώρα να το δεις που χτυπάει και η ζέστη! Δεν ξέρω, αν θα το βρεις ενδιαφέρον… αλλά έχει μερικά ωραία… στη σκηνή που βλέπετε παραπάνω να συμμετέχει σε έναν αγώνα, όταν φτάνουν μέσα σε ένα χωριό, περνάνε οι πρώτοι κι όταν φτάνει αυτός στην είσοδο, ξαφνικά, σταματάει, κοκκαλώνει και μετά φεύγει! Πάει στο σπίτι του περπατώντας, ξαπλώνει όπως είναι στο κρεββάτι κι έρχεται ο φίλος του και τον ρωτάει, γιατί, και αυτός του απαντἀει:”Ήταν πολλά τα χιλιόμετρα…” . Μετά πάλι, που παέι στην Αθήνα για δουλειά, μέσα από τα ρούχα του φοράει πάντα αυτό το φανελλάκι που είχε στους αγώνες, ίσως θέλοντας να μας δείξει ότι αυτός είναι ο βαθύτερος ευατός του που κρύβει και προδίδει( ;;;) … δεν ξέρω, αν αυτή την ταινία την φτιάξανε κάποιοι σχετικοί με το τρέξιμο … όπως δεν ξέρω, όμως, που μπορείς να το βρεις… δεν φαίνεται να την έχουν ανεβάσει πουθενά…

Επισκόπηση 4 δημοσιεύσεων - 1 έως 4 (από 4 συνολικά)
 • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.