- Αυτό το θέμα έχει 0 απαντήσεις, 1 φωνή και ενημερώθηκε τελευταία φορά 1 εβδομάδα, 6 ημέρες πριν από τον χρήστη ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΑΦΕΙΑΔΗΣ.
-
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
-
27 Αυγούστου 2024 στις 16:18 #131313ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΑΦΕΙΑΔΗΣΣυμμετέχων
Υπολογιστική μηχανή ρυθμού
Ορίζοντας στο κελί A2 την απόσταση, και στο κελί B2 τη διάρκεια, παίρνουμε ως αποτέλεσμα το μέσο ρυθμό στο κελί C2.
Υπολογιστική μηχανή διάρκειας
Ορίζοντας στο κελί A12 την απόσταση, και στο κελί C12 το μέσο ρυθμό, παίρνουμε ως αποτέλεσμα τη διάρκεια στο κελί B12.
Υπολογιστική μηχανή απόστασης
Ορίζοντας στο κελί B15 τη διάρκεια, και στο κελί C15 το μέσο ρυθμό, παίρνουμε ως αποτέλεσμα την απόσταση στο κελί A12.
Υπολογιστική μηχανή ρυθμών προπόνησης σε διάφορες ζώνες
Ορίζοντας το ρυθμό στο κελί A8 παίρνουμε ως αποτέλεσμα όλους τους ρυθμούς προπόνησης που αντιστοιχούν σε κάθε ζώνη της γραμμής 6.
Ως οδηγό για τον ορισμό ρυθμού στο κελί A8 μπορείτε να ανατρέξετε στη στήλη B και συγκεκριμένα στα κελιά B29 έως B62.Υπολογιστική μηχανή ρυθμού με βάση τη vVO2max
Ορίζοντας το ρυθμό στο κελί T3, και το ποσοστό στο κελί U3, παίρνουμε ως αποτέλεσμα στο κελί V3 το ρυθμό που αντιστοιχεί στο ποσοστό επί της % που αντιστοιχεί στη vVO2max.
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για υπομέγιστους ρυθμούς (<100%) και για υπερμέγιστους (>100%).Υπολογιστική μηχανή ταχύτητας και ρυθμού σε οποιοδήποτε ποσοστό της vVO2max
Ορίζοντας την ταχύτητα στο κελί Y3, και το ποσοστό στο κελί X3, παίρνουμε ως αποτέλεσμα την ταχύτητα στο κελί Z3, και το ρυθμό στο κελί AA3 που αντιστοιχούν στο ποσοστό επί της % της vVO2max.
Υπολογιστική μηχανή που μετατρέπει το ρυθμό σε ταχύτητα
Ορίζοντας το ρυθμό στο κελί Y6 παίρνουμε ως αποτέλεσμα την ταχύτητα στο κελί Z6.
Υπολογιστική μηχανή προπονητικού φορτίου
Ορίζοντας στο κελί V6 το ρυθμό της άσκησης, και στο κελί W6 τη διάρκεια της άσκησης σε λεπτά, παίρνουμε ως αποτέλεσμα στο κελί U6 την ένταση σε ποσοστό επί της % του LT που έχουμε ήδη ορίσει στο κελί A8, και το προπονητικό φορτίο στο κελί T6 ως μονάδες stress.
Για την αντιστοιχία των μονάδων stress σε μέγεθος προπονητικού φορτίου ανατρέξτε στον πίνακα EXERCISE STRESS AND RECOVERY (κελί T8).
Σημαντική σημείωση: για ρυθμούς προπόνησης που αντιστοιχούν στις ζώνες Z6 έως Z14 λαμβάνουμε ως μονάδες stress το αποτέλεσμα που αναγράφεται στα κελιά J10 έως R10, ανάλογα σε ποια ζώνη αντιστοιχεί ο ρυθμός της προπόνησης που έχουμε ορίσει στο κελί V6.
Αυτό συμβαίνει γιατί γίνεται μια προσαύξηση της αναερόβιας εργασίας.
Για ρυθμούς που αντιστοιχούν στις ζώνες Z0 έως Z5 ισχύει το stress που αντιστοιχεί στο κελί T6.Υπολογιστική μηχανή εβδομαδιαίου προπονητικού φορτίου
Ορίζοντας στα κελιά P18 έως V18 τις μονάδες stress που αντιστοιχούν σε κάθε μέρα προπόνησης παίρνουμε ως αποτέλεσμα το συνολικό εβδομαδιαίο φορτίο στο κελί O19.
Στον πίνακα WEEKLY STRESS (κελί Q20) μπορείτε να δείτε κάποιες συστάσεις σχετικά με το εβδομαδιαίο φορτίο ανάλογα με το επίπεδο του δρομέα.Υπολογιστική μηχανή προπόνησης – υπολογισμός αριθμού επαναλήψεων, υπολογισμός διάρκειας επιμέρους επανάληψης, υπολογισμός διάρκειας διαλείμματος, υπολογισμός περασμάτων για προπόνηση σε στίβο
Ορίζοντας στο κελί B15 τη συνολική διάρκεια της προπόνησης, στο κελί C15 το ρυθμό της προπόνησης, και στο κελί E15 την απόσταση κάθε επανάληψης, παίρνουμε ως αποτέλεσμα τον αριθμό επαναλήψεων στο κελί F15.
Για να ορίσουμε τη συνολική διάρκεια μιας προπόνησης με επαναλήψεις παίρνουμε ως οδηγό από τη γραμμή 27 τα κελιά P27 έως X27, όπου αναγράφεται ενδεικτικά ο συνολικός χρόνος προπόνησης σε κάθε ζώνη.
Για να ορίσουμε την απόσταση κάθε επανάληψης παίρνουμε ως οδηγό από τη γραμμή 9 τα κελιά J9 έως R9, στα οποία αναγράφεται η ελάχιστη και η μέγιστη διάρκεια επανάληψης σε κάθε ζώνη που μπορεί να πραγματοποιηθεί προπόνηση με επαναλήψεις.
Στη συνέχεια προσέχουμε η απόσταση κάθε επανάληψης να μην ξεπερνάει σε χρόνο τις συστάσεις που υπάρχουν για την εκάστοτε ζώνη.
Σημαντική σημείωση: για ρυθμούς που αντιστοιχούν στη ζώνη Z6 παίρνουμε ως αποτέλεσμα τις επαναλήψεις που αναγράφονται στο κελί F18, ενώ για τις ζώνες Z7 έως Z14 παίρνουμε ως αποτέλεσμα τις επαναλήψεις που αναγράφονται στο κελί G18.
Η διάρκεια κάθε επανάληψης αναγράφεται στο κελί G15.
Η διάρκεια της αποκατάστασης μεταξύ των επαναλήψεων αναγράφεται στα κελιά I15 έως O15, ανάλογα το ρυθμό με τον οποίο πραγματοποιούνται οι επαναλήψεις (σε ποια ζώνη δηλαδή από τις Z6 έως Z12).
Για εντάσεις πάνω από τη ζώνη Z12 η διάρκεια αποκατάστασης είναι μεγαλύτερη από το διπλάσιο χρόνο του διαστήματος επιβάρυνσης, αλλά δεν είναι σαφώς καθορισμένο.
Τέλος, στα κελία Q15, R15, S15 αναγράφονται τα περάσματα σε χρόνο ανά 400, 200, και 100 μέτρα αντίστοιχα.Υπολογιστική μηχανή προπόνησης – υπολογισμός όγκου προπόνησης συμπεριλαμβανομένης της ενεργητικής αποκατάστασης, υπολογισμός απόστασης που διανύεται κατά τη διάρκεια της αποκατάστασης
Ορίζοντας τη διάρκεια του διαλείμματος στο κελί B18, και του ρυθμού του διαλείμματος στο κελί C18, παίρνουμε ως αποτέλεσμα το συνολικό όγκο προπόνησης στο κελί A18, και τα μέτρα που διανύονται κατά τη διάρκεια του διαλείμματος στο κελί D18.
Σημείωση: ο συνολικός όγκος προπόνησης βγαίνει πολλαπλασιάζοντας τις επαναλήψεις που αναγράφονται στο κελί G18 με την απόσταση κάθε επανάληψης που αναγράφεται στο κελί E15, προσθέτοντας και τη συνολική απόσταση που διανύεται κατά τη διάρκεια της ενεργητικής αποκατάστασης.Υπολογιστική μηχανή προπόνησης – υπολογισμός και σύγκριση προπόνησης με ενεργητική και παθητική αποκατάσταση
Στο κελί A24 αναγράφεται η συνολική διάρκεια τρεξίματος όταν το διάλειμμα είναι παθητικό.
Στο κελί A26 αναγράφεται η συνολική διάρκεια τρεξίματος όταν το διάλειμμα είναι ενεργητικό.
Στο κελί B24 αναγράφεται η συνολική απόσταση που διανύεται όταν το διάλειμμα είναι παθητικό.
Στο κελί B26 αναγράφεται η συνολική απόσταση που διανύεται όταν το διάλειμμα είναι ενεργητικό.
Στο κελί C24 αναγράφεται ο μέσος ρυθμός της προπόνησης όταν το διάλειμμα είναι παθητικό.
Στο κελί C26 αναγράφεται ο μέσος ρυθμός προπόνησης όταν το διάλειμμα είναι ενεργητικό.Υπολογιστική μηχανή ρυθμού διαλείμματος
Ορίζοντας τη διάρκεια αποκατάστασης στο κελί I19, και τα μέτρα που διανύονται κατά τη διάρκεια της αποκατάστασης στο κελί J19, παίρνουμε ως αποτέλεσμα το ρυθμό του διαλείμματος στο κελί K19.
Υπολογιστική μηχανή συνολικής απόστασης και διάρκειας που μπορεί να διατηρηθεί μέχρι εξαντλήσεως
Ορίζοντας το ρυθμό στο κελί E66 παίρνουμε ως αποτέλεσμα στη γραμμή 74 τους ρυθμούς προπόνησης για διάφορες εντάσεις, στη γραμμή 75 την απόσταση μέχρι εξαντλήσεως κατά προσέγγιση που μπορεί να διανυθεί σε κάθε ρυθμό, και στη γραμμή 76 τη διάρκεια μέχρι εξαντλήσεως κατά προσέγγιση που μπορεί να διατηρηθεί κάθε ρυθμό.
Test φυσικής κατάστασης 20 λεπτών
Ορίζοντας την απόσταση στο κελί D84 που διανύθηκε κατά τη διάρκεια του 20λεπτου test παίρνουμε ως αποτέλεσμα το μέσο ρυθμό του test στο κελί D83.
Επίσης, στο κελί C83 παίρνουμε ως αποτέλεσμα το ρυθμό που αντιστοιχεί στο γαλακτικό κατώφλι (αγωνιστικός ρυθμός 1 ώρας), και στο κελί C82 παίρνουμε ως αποτέλεσμα το ρυθμό που αντιστοιχεί στη μέγιστη σταθερή συγκέντρωση γαλακτικού (αγωνιστικός ρυθμός για περίπου 80 λεπτά). -
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
- Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.