Αρχική / Επικαιρότητα / «Άστα να τρέξουν ξανά » και στον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας

Μοιραστείτε αυτό το Άρθρο

Επικαιρότητα

«Άστα να τρέξουν ξανά » και στον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας

Ο ΣΕΓΑΣ σε συνεργαία με το «Ινστιτούτο Ομάδα για τον Κόσμο – Περιβαλλοντική Συμμαχία 2004+»  διοργανώνει για δεύτερη φορά το εθελοντικό πρόγραμμα ανακύκλωσης αθλητικών παπουτσιών  στον 6ο Ημιμαραθώνιο Αθήνας.

Μετά τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, η δράση ανακύκλωσης και επαναχρησιμοποίησης αθλητικών παπουτσιών «Άστα να τρέξουν ξανά» της Ινστιτούτο Ομάδα για τον Κόσμο, θα επαναληφθεί και στον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας που θα γίνει την Κυριακή 19 Μαρτίου και διοργανώνει ο ΣΕΓΑΣ, μαζί με το Δήμο Αθηναίων και την Περιφέρεια Αττικής.
Πρόκειται για μία πρωτοβουλία συγκέντρωσης χρησιμοποιημένων αθλητικών παπουτσιών προωθώντας τα για επαναχρησιμοποίηση με κύριους αποδέκτες κοινωνικές δομές δήμων (κοινωνικές ιματιοθήκες, κοινωνικά παντοπωλεία) της χώρας τους αλλά και δομές φιλοξενίας προσφύγων.
Το 2016 η συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ οδήγησε στο να αποκτήσουν περίπου 500 ζεύγη μια νέα ζωή.
Τα παπούτσια θα συλλεχθούν κατά την διάρκεια της Half MARATHON EXPO, στη Helexpo στο Μαρούσι από 16 έως 18 Μαρτίου. Έτσι λοιπόν ζευγάρια που βρίσκονται ξεχασμένα σε κάποιο κουτί ή σε κάποιο ράφι στο σπίτι θα επαναχρησιμοποιηθούν από συνανθρώπους μας, οι οποίοι τα χρειάζονται όχι μόνο για να αθληθούν, αλλά και στην καθημερινότητά τους. Ένα μεγάλο τμήμα των ζευγαριών θα διατεθεί στην κάλυψη των αναγκών των προσφύγων.
Το πρόγραμμα «Άστα να τρέξουν ξανά» συλλέγει παπούτσια τα οποία …
• Δεν έχουν τρύπες
• Τα πέλματα δεν έχουν φθαρεί ή ξεκολλήσει
• Δεν έχουν άλλες αισθητικές αλλοιώσεις
Τα παπούτσια θα μεταφερθούν στις εγκαταστάσεις της Ινστιτούτο Ομάδα για τον Κόσμο όπου και θα γίνει διαλογή βάσει της κατάστασής τους και κατανομή τους ανά μέγεθος. Στη συνέχεια θα συσκευαστούν και θα προωθηθούν στους ενδιαφερόμενους φορείς οι οποίοι τα διαμοιράζουν στους συνανθρώπους μας.

Μοιραστείτε αυτό το Άρθρο

Η σύγχρονη δρομική κοινότητα

Αφήστε μια απάντηση