Αρχική / Επικαιρότητα / Αναδρομή. 10 ημέρες μέχρι την εκκίνηση του 35ου Α.Μ.Α.

Μοιραστείτε αυτό το Άρθρο

Επικαιρότητα

Αναδρομή. 10 ημέρες μέχρι την εκκίνηση του 35ου Α.Μ.Α.

Αναδρομή. 10 ημέρες μέχρι την εκκίνηση του 35ου Α.Μ.Α.

Με την ευκαιρία της 35χρονης πορείας του Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθηνών, σας παρουσιάζουμε για τις επόμενες ημέρες σε αντίστροφη μέτρηση, κάθε μέρα και μια χρονιά, την ιστορική διαδρομή του, μέχρι την εκκίνηση του φετινού 35ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας στις 12 Νοεμβρίου.

Ο 26ος Κλασικός Μαραθώνιος Αθηνών, στις 9 Νοεμβρίου 2008, θύμιζε αγώνα ταχύτητας!
Η πρώτη θέση κρίθηκε κυριολεκτικά στο photo finish, δίνοντας το προβάδισμα στον Κενυάτη Paul Lekuraa, με χρόνο 2:12:42 που αποτέλεσε ρεκόρ αγώνα. Οι δύο πρώτοι αθλητές είχαν ίδιο χρόνο και η νίκη κρίθηκε από την… ανάλυση του photo finish, ενώ ο τρίτος τερμάτισε με μόλις 7 δευτερόλεπτα διαφορά.
Στις γυναίκες πρώτη αναδείχθηκε η Γιαπωνέζα Mai Tagami με 2:36:58.

Από τους Έλληνες αθλητές, στους άντρες πρώτευσε για δεύτερη συνεχόμενη φορά ο Γιώργος Καραβίδας με 2:22:18, ενώ στις γυναίκες η Γεωργία Αμπατζίδου με 2:40:53, η οποία κατέκτησε την τρίτη θέση στη γενική κατάξη και στέφεται για έκτη φορά πρωταθλήτρια Ελλάδας.

Ο 26ος Αγώνας χαρακτηρίστηκε από μεγάλες επιδόσεις, καθώς 17 αθλητές σημείωσαν χρόνους κάτω από 2.30 ώρες ενώ με σύμμαχο τον καλό καιρό η συμμετοχή του κόσμου ήταν μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά τόσο στη διαδρομή όσο και στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο.
(Τα στοιχεία αντλήθηκαν από το βιβλίο του Μπάμπη Ζαννιά «42.195 μ. σε 30 χρόνια», εκδόσεις Βογιατζή, Αθήνα 2014).

Πηγή: ΣΕΓΑΣ

Μοιραστείτε αυτό το Άρθρο

Η σύγχρονη δρομική κοινότητα

Αφήστε μια απάντηση