Αρχική / Επικαιρότητα / Αναδρομή. 11 ημέρες μέχρι την εκκίνηση του 35ου Α.Μ.Α.

Μοιραστείτε αυτό το Άρθρο

Επικαιρότητα

Αναδρομή. 11 ημέρες μέχρι την εκκίνηση του 35ου Α.Μ.Α.

Αναδρομή. 11 ημέρες μέχρι την εκκίνηση του 35ου Α.Μ.Α.
Με την ευκαιρία της 35χρονης πορείας του Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθηνών, σας παρουσιάζουμε για τις επόμενες ημέρες σε αντίστροφη μέτρηση, κάθε μέρα και μια χρονιά, την ιστορική διαδρομή του, μέχρι την εκκίνηση του φετινού 35ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας στις 12 Νοεμβρίου.
Ο 25ος Κλασικός Μαραθώνιος Αθηνών πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2007 και έμεινε γνωστός για τα ρεκόρ των νικητών του αλλά και την σύγκρουση δρομέα με …τραμ!
Τόσο ο Κενυάτης νικητής, Benjamin Kiprotich με χρόνο 2:14:40, όσο και η Ρωσίδα νικήτρια Svetlana Ponomarenko με 2:33:19 πέτυχαν νεο ρεκόρ αγώνα.
Στις γυναίκες, η νικήτρια Μάγδα Γαζέα με χρόνο 2:41:31, κατέριψε το ρεκόρ αγώνα από Ελληνίδα στην Κλασική διαδρομή ενώ καλύτερος Ελληνας ήταν ο Γιώργος Καραβίδας, με επίδοση 2:23:51.
Ο αγώνας αυτός χαρακτηρίστηκε από δύο σημαντικές καινοτομίες.
Για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε ειδική Τελετή Έναρξης, με Αφή της Φλόγας και Λαμπαδηδρομία. Η Ρόζα Μότα Ολυμπιονίκης και ο εγγονός του Σπύρου Λούη, Σπύρος Λούης, άναψαν το βωμό στην εκκίνηση.  Επίσης, για πρώτη φορά διοργανώθηκε το Διεθνές Συμπόσιο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μαραθωνίων (AIMS) με θέμα το «Μέλλον του Μαραθωνίου».
(Τα στοιχεία αντλήθηκαν από το βιβλίο του Μπάμπη Ζαννιά «42.195 μ. σε 30 χρόνια», εκδόσεις Βογιατζή, Αθήνα 2014).
Πηγή: ΣΕΓΑΣ

Μοιραστείτε αυτό το Άρθρο

Η σύγχρονη δρομική κοινότητα

Αφήστε μια απάντηση