Αρχική / Επικαιρότητα / ΒΙΚΟΣ STREET RELAYS ΠΕΙΡΑΙΑΣ 2017 – ΔΤ- Η ΣΥΝ. ΤΥΠΟΥ

Μοιραστείτε αυτό το Άρθρο

Επικαιρότητα

ΒΙΚΟΣ STREET RELAYS ΠΕΙΡΑΙΑΣ 2017 – ΔΤ- Η ΣΥΝ. ΤΥΠΟΥ

ΒΙΚΟΣ STREET RELAYS ΠΕΙΡΑΙΑΣ 2017 – ΔΤ- Η ΣΥΝ. ΤΥΠΟΥ

«ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΒΙΚΟΣ STREET RELAYS 2017»

Η ΣΚΥΤΑΛΗ ΓΙΑ 4η ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ!

Η τέλεση των Βίκος Street Relays για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στον Πειραιά,, αποτελεί το «μεγάλο στοίχημα» όλων και ένας από τους πιο σημαντικούς σταθμούς του δρομικού κινήματος για ολόκληρο το 2017.

Ο Πειραιάς όλα αυτά τα χρόνια έχει μάθει και γνωρίζει αρκετά τους  σκυταλοδρομίας σε δημόσιο δρόμο, με την σημερινή συνέντευξη Τύπου στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου να επιβεβαιώνει τη δυναμική και τη λάμψη των αγώνων.

Ας μη ξεχνάμε, ότι οι φετινοί αγώνες είναι αφιερωμένοι στη μνήμη του Τάκη Βεντίκου, μιας εκ των σημαντικότερων μορφών του «ερυθρόλευκου» στίβου για πάνω από μισό αιώνα, ενώ οι σκοπός τους είναι ιερός. Στον Πειραιά τρέχουμε όλοι μαζί, αλλάζουμε σκυτάλη και προσφέρουμε με στόχο να συγκεντρωθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερο ποσό, το οποίο θα δοθεί στην οικογένεια του 17χρονου Ελληνα αθλητή καταδύσεων Ανδρόγεου Σαμψάκη-Μπακόπουλου

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά Συνέντευξη Τύπου-Παρουσίαση των αγώνων, με ομιλητές τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη, την Πρόεδρο του Ο.Π.Α.Ν κυρία Σταυρούλα Αντωνάκου, τον Αντιπρόεδρο του Ο.Π.Α.Ν κ. Νίκο Γέμελο, την Γενική Γραμματέα του ΟΣΦΠ κ. Χριστίνα Τσιλιγκίρη, τον Πρεσβευτή των αγώνων και ασημένιο Ολυμπιονίκη στην κολύμβηση κ. Σπύρο Γιαννιώτη και τον χάλκινο πρωταθλητή Ευρώπης στο στίβο και διευθυντή των αγώνων κ. Νότη Παπούλια.

«Τα Βίκος Street Relays του Πειραιά είναι ένας ξεχωριστός αγώνας δρόμου, τον οποίο κάθε χρόνο αγκαλιάζουν όλο και περισσότεροι αθλητές αλλά και πολίτες. Είναι μια επιτυχημένη εκδήλωση στην οποία λαμβάνουν μέρος πάρα πολλοί συμπολίτες μας, σύλλογοι της πόλης που συμμετέχουν μαζικά, αλλά και πάρα πολύ σημαντικοί αθλητές, ολυμπιονίκες και πρωταθλητές. Θα πραγματοποιηθούν ξανά στο Πασαλιμάνι, στη Μαρίνα Ζέας. Πρόκειται για μια πολύ όμορφη διαδρομή δίπλα στη θάλασσα, σε ένα από τα ομορφότερα σημεία της πόλης μας.

Φέτος, οι αγώνες έχουν ιδιαίτερη σημασία καθώς είναι αφιερωμένοι στη μνήμη του αείμνηστου Τάκη Βεντίκου που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή. Ο Τάκης Βεντίκος, τον οποίο είχα την τιμή να γνωρίζω προσωπικά,  υπήρξε κορυφαία μορφή του ελληνικού αθλητισμού, η ψυχή για πάνω από 60 χρόνια του τμήματος στίβου του Ολυμπιακού. Τίμησε επίσης, τον Δήμο Πειραιά με τη συμμετοχή του στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας και θεωρώ ότι αξίζει και με το παραπάνω να του αφιερώσουμε αυτούς τους αγώνες.

Παράλληλα, θα υποστηρίξουμε και θα ενισχύσουμε οικονομικά τον 17χρονο πρωταθλητή των καταδύσεων Ανδρόγεω Σαμψάκη, ο οποίος μετά το πρόσφατο ατύχημά του πρέπει να υποβληθεί σε αρκετά πολυέξοδες θεραπείες για να μπορέσει να επανέλθει. Ήδη, με πρωτοβουλία του Οργανισμού Πολιτισμού Άθλησης Νεολαίας του Δήμου Πειραιά, την οποία απεδέχθη η εταιρεία παραγωγής και οι συντελεστές, μέρος από τα έσοδα της παράστασης «Καλιγούλας» με τον Γιάννη Στάνκογλου, που παρουσιάστηκε στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά από τις 18 έως τις 29 Οκτωβρίου, θα διατεθούν για την αποκατάσταση της υγείας του νεαρού μας πρωταθλητή.

Το μήνυμα που στέλνουμε σήμερα είναι ότι ο αθλητισμός είναι ζωή, είναι υγεία. Δεν τρέχουμε για την νίκη, τρέχουμε για να περάσουμε καλά και να προσφέρουμε την υποστήριξή μας σε όσους μας χρειάζονται», υποστήριξε στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης.

Από την πλευρά της η πρόεδρος  του Ο.Π.Α.Ν., Σταυρούλα Αντωνάκου, επισήμανε: «Τα Βίκος Street Relays αποτελούν, πλέον, θεσμό. Θέλουμε να προσελκύσουμε τον κόσμο στον μαζικό αθλητισμό και είναι η καλύτερη ευκαιρία αυτοί οι αγώνες, όπου μπορούν να συμμετάσχουν από μικρά παιδιά έως μεγάλης ηλικίας άνθρωποι αλλά και πρωταθλητές και ομάδες.

Η σημασία του φετινού αγώνα είναι ακόμη μεγαλύτερη γιατί θα βοηθήσουμε έναν Έλληνα πρωταθλητή, ένα παιδί, το οποίο τραυματίστηκε  στον χώρο όπου έκανε προπόνηση, τον Ανδρόγεω Σαμψάκη. Δεν έχει σημασία ότι ήταν πρωταθλητής, έχει σημασία ότι έκανε αυτό που αγαπούσε. Εμείς σταθήκαμε δίπλα στην οικογένεια, αλλά χρειάζεται η βοήθεια όλων μας γιατί από δω και πέρα η θεραπεία του, είναι και πολύ κοστοβόρα και χρονοβόρα. Να καλέσουμε τον κόσμο και να είναι οι αγώνες όπως είναι κάθε χρονιά, με πολύ κόσμο, πολλά χαμόγελα, πολλά παιδιά, πολλούς ανθρώπους, να το χαρούμε όλοι μαζί».

Ο ομοσπονδιακός προπονητής κολύμβησης, γέννημα-θρέμμα Πειραιώτης και αντιπρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν, Νίκος Γέμελος, έδειξε έτοιμος και αισιόδοξος ότι στους Αγώνες μπορεί να κερδίσει τον δήμαρχο Πειραιά, κ. Μώραλη, ενώ παράλληλα έστειλε το μήνυμα του λέγοντας πως: «Όσοι περισσότεροι μαζευτούμε, όσα περισσότερα είναι τα χαμόγελα στην πλατεία Κανάρη και το Πασαλιμάνι, τόσα περισσότερα χρήματα θα συγκεντρωθούν για έναν άνθρωπο που έχει ανάγκη. Ο αθλητισμός είναι ζωή, ο αθλητισμός είναι χαμόγελο. Μέσα από αυτό το χαμόγελο λοιπόν, όλοι μαζί, όπως ο Ολυμπιακός και ο Δήμος Πειραιά, να στηρίξουμε και να θυμηθούμε τον Τάκη Βεντίκο που επί χρόνια υπήρξε δίπλα μας στον Πειραιά και μεγαλούργησε με τον Στίβο».

O Πρεσβευτής των αγώνων και ασημένιος Ολυμπιονίκης στην κολύμβηση, Σπύρος Γιαννιώτης, την Κυριακή 19 Νοεμβρίου θα αφήσει για λίγο το κολύμπι στην άκρη και θα τρέξει στα Βίκος Street Relays του Πειραιά. «Φέτος οι αγώνες είναι για πολύ καλό σκοπό, για  έναν 17χρονο πρωταθλητή μας στις καταδύσεις, τον Ανδρόγεω Σαμψάκη και θέλουμε να βοηθήσουμε για τη θεραπεία του.  Επίσης, με την παρουσία όλων των αθλητών δίνουμε ένα μήνυμα ότι ο αθλητισμός είναι υγεία κι αυτό θέλουμε να προάγουμε».

Από την πλευρά της η γενική γραμματέας του Ο.Σ.Φ.Π., Χριστίνα Τσιλιγκίρη, επισήμανε μεταξύ άλλων: «Υπάρχει ένας διττός χαρακτήρας των αγώνων, ο πρώτος δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τον μεγάλο ιδρυτή του Τμήματος Στίβου τον Τάκη Βεντίκο, που επί 64 χρόνια, υπηρέτησε το άθλημα, υπηρέτησε τον Σύλλογο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.  Ο δεύτερος είναι το πολύ λεπτό ζήτημα που αφορά τον αθλητή, τον 17χρονο αθλητή Ανδρόγεω  Σαμψάκη, ένα παιδί το οποίο συγκλόνισε με την ιστορία του. Το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να βοηθήσουμε ακόμη και για τη δυσκολία  στο  να πάρει τα χρήματα αυτό το παιδί».

Ο χάλκινος πρωταθλητής Ευρώπης στο στίβο και διευθυντής των αγώνων κ. Νότης Παπούλιας, αναφέρθηκε περισσότερο στα τεχνικά ζητήματα των Βίκος Street Relays, χαρακτηρίζοντας «πιο συναρπαστικές και πιο εντυπωσιακές» τις σκυταλοδρομίες για μικρά παιδιά, ενώ μίλησε με συγκίνηση για τον Τάκη Βεντίκο, καθώς όπως είπε: «ήταν ο άνθρωπος που έφερε εμένα και πολλούς πρωταθλητές τη δεκαετία του ’90 στην οικογένεια του Ολυμπιακού. Μακάρι να υπήρχαν δέκα άνθρωποι σαν τον Τάκη Βεντίκο και ο ελληνικός αθλητισμός δεν θα ήταν στην κατάσταση που είναι τώρα».

Χαιρετισμό στη Συνέντευξη Τύπου απηύθυνε η Νατάσσα Κρεντς, υπεύθυνη Marketing και Επικοινωνίας του ονομαστικού χορηγού των αγώνων, της εταιρείας Βίκος. «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που είμαστε και πάλι στον Πειραιά και θα τρέξουμε όλοι την άλλη Κυριακή. Η συνεργασία με τον Δήμο και τον κ. Μώραλη είναι εξαιρετική και πιστεύουμε ότι έτσι θα συνεχίσει να είναι. Μας αρέσει που λειτουργούμε σε αυτόν τον αγώνα σαν ομάδα κι ο ένας συμπληρώνει τον άλλον, άλλωστε αυτό είναι και το νόημα των Relays», τόνισε.

Ο Πρόεδρος του εκπαιδευτικού ομίλου Όμηρος-Aegean College, κ. Νίκος Μακρυπλίδη από την πλευρά του αποκάλυψε τη δυναμική παρουσία του εκπαιδευτικού οργανισμού στους αγώνες του Πειραιά. «Η δημοτική αρχή έχει κάνει εξαιρετική δουλειά και για αυτό οφείλω να συγχαρώ τον Δήμαρχο. Εμείς θα κατεβάσουμε μία πολύ μεγάλη ομάδα με σχεδόν 500 άτομα και είμαστε έτοιμοι να χαρούμε τον αγώνα», υποστήριξε.

________________
Από το γραφείο ενημέρωσης

Email: media@ermis1877.gr

 

Μοιραστείτε αυτό το Άρθρο

Η σύγχρονη δρομική κοινότητα

Αφήστε μια απάντηση