Αρχική / Επικαιρότητα / Γνωρίζουμε τις Διαδρομές του Αndros Trail Race

Μοιραστείτε αυτό το Άρθρο

Επικαιρότητα

Γνωρίζουμε τις Διαδρομές του Αndros Trail Race

Γνωρίζουμε τις Διαδρομές του Αndros Trail Race

Γνωρίζουμε τις Διαδρομές του Αndros Trail Race

Περπατάμε ή τρέχουμε.

Αυτό το Σαββατοκύριακο θα έχουμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε την πρωταθλήτρια ορεινού τρεξίματος, Μαρία Μάλαϊ, και να γνωρίσουμε μαζί της μέρος της Μεγάλης Κύριας Διαδρομής των 24χλμ.

Δρομείς και πεζοπόροι, σας περιμένουμε να απολαύσετε δύο μικρές διαδρομές :

Σάββατο 5 Αυγούστου: Μονή Παναχράντου – Βραχνού 4,5χλμ – πεζοπορία περίπου 2,5ώρες – Βαθμός Δυσκολίας Μέτριος/Δύσκολος. Συναντιόμαστε στο Μοναστήρι στις 17.00

Κυριακή 6 Αυγούστου : Κάστρο Κοχύλου – Κοχύλου –Όρμος Κορθίου 6χλμ – πεζοπορία περίπου 2,5 ώρες- Βαθμός Δυσκολίας Μέτριος. Συναντιόμαστε στην είσοδο του χωριού Κοχύλου στις 18.00.

Παρακαλούμε ενημερώστε μας για τη συμμετοχή σας για να οργανωθούμε καλύτερα, καθώς και να κανονίσουμε τα μεταφορικά.

 

Κόσος Συμμετοχής : 2ευρώ για την ενίσχυση της διοργάνωσης.

Λίγα Λόγια για την Μαρία Μάλαϊ:

Είναι από τις πιο νεαρές αθλήτριες.  Ξεκίνησε το τρέξιμο στο στίβο το 2000 με τον κ. Γιώργο Ζώρζο στον ΓΑΣ Ιλισός. Έχει διακριθεί στα 3.000 μέτρα με φυσικά εμπόδια στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στίβου. Τα τελευταία χρόνια τρέχει κυρίως σε αγώνες ορεινού τρεξίματος που αποτελεί πλέον το βασικό της αγώνισμα. Το 2014 κατέκτησε την πρώτη θέση στην κατηγορία των γυναικών στο Πρωτάθλημα Skyrunning Greece.

Ολοκλήρωσε τις σπουδές της στη Διατροφή και Διαιτολογία στο ΙΕΚ Ιπποκράτειος το 2011 και έκτοτε ασχολείται με την κατάρτιση προγραμμάτων διατροφής κυρίως σε αθλητές.

 

Λίγα Λόγια για την Μεγάλη Κύρια Διαδρομή των 24χλμ

Η Μεγάλη Διαδρομή των 24 χλμ με εκκίνηση από την Πλατεία του Όρμου Κορθίου κατευθύνεται προς την περιοχή του Παλαιόκαστρου και τους παραδοσιακούς οικισμούς Λαρδιά, Γιαννισαίο (Σταυρός), Περίχωρα Μέσα Βουνίου περνάει από το Κάστρο-Μονάστηρο Παναχράντου και μετά προς Βραχνού. Πριν τον οικισμό  ανεβαίνει την πλαγιά της Γερακώνας για να περάσει λίγο έξω από το Έξω Βουνί και να συναντήσει την άσφαλτο στην είσοδο για το φαράγγι των Διποταμάτων, το πέτρινο τοξωτό γεφύρι, τους παλιούς νερόμυλους και το μεσαιωνικό δρόμο. Από εκεί οι αθλητές ανεβαίνουν στο Επάνω Κάστρο από την παλαιά πύλη του Κάστρου διασχίζοντας το και συνεχίζουν προς το αρχοντοχώρι Κοχύλου «κρεμασμένο» στην πλαγιά για να καταλήξουν και πάλι στον Όρμο Κορθίου.

Το συνολικό μήκος της κύριας διαδρομής είναι 24χλμ με μέγιστη υψομετρική διαφορά τα 1585 μέτρα. Η σύσταση της διαδρομής αποτελείται από: 50% παραδοσιακά μονοπάτια, 23% πλακόστρωση οικισμών, 10% χωματόδρομο και 17% άσφαλτο

Μοιραστείτε αυτό το Άρθρο

Η σύγχρονη δρομική κοινότητα

Αφήστε μια απάντηση