Αρχική / Επικαιρότητα / Η …Κένυα κυρίαρχη στο Ευρωπαικό ανωμάλου

Μοιραστείτε αυτό το Άρθρο

Επικαιρότητα

Η …Κένυα κυρίαρχη στο Ευρωπαικό ανωμάλου

ingebrigtsen3

Στην Chia στη Σαρδηνία της Ιταλίας διεξήχθη την Κυριακή 11/12/2016 το 23ο Ευρωπαικό πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου, μια διοργάνωση που ξεκίνησε το 1994 στο Ainwik της Μ.Βρετανίας και γίνεται κάθε χρόνο με πολλά ονόματα που πρωταγωνιστούν στους στίβους – μεταξύ παλαιότερων νικητών ξεχωρίζουν ο Farah και η Radcliffe.

Ο περσινός νικητής Aras Kaya διατήρησε τον τίτλο του στην κατηγορία των ανδρών, με τον προπέρσινο νικητή Arikan να ακολουθεί. Τους αθλητές της Τουρκίας, Κενυατικής καταγωγής, ακολούθησε η Βρετανικη 3αδα που πήρε και το ομαδικό, με καλύτερο τον Hawkins και η Ισπανική 3αδα με καλύτερο τον Fifa, τον νικητή των 5000μ στο Άμστερνταμ σε εκείνο το συγκλονιστικό φινις.

Στις γυναίκες επίσης το πρώτο δίδυμο είχε η Τουρκία, που πήρε και το ομαδικό, με την 20χρονη νικήτρια στα 5000μ. και 10000μ στο Ευρωπαικό, Yasemin Can και 2η την Akda, επίσης αμφότερες Κενυατικής καταγωγής. Μάχη έγινε για το χάλκινο με τη Grovdal από τη Νορβηγία να επικρατεί τελικά της Ρουμάνς Bobocel και της Ιρλανδής McCormack.

Στους νέους ο Kimeli απο το Βελγιο (Κενυατικής καταγωγής) ήταν ο νικητής με τον Ισπανό Mayo 2o και 3ο τον Ιταλό (υιοθετημένο – από Αιθιοπία) Crippa που τις προηγούμενες δύο χρονιές είχε κερδίσει στους εφήβους, με την Ιταλία όμως μν απαίρνει το ομαδικό.
Στις νέες η Ennaoui από την Πολωνία (κατά το ήμισυ Μαροκινή) ήταν η νικήτρια με 2η τη Γερμανίδα Gehring ενώ το χάλκινο αλλά και η νίκη στο ομαδικό ήταν υπόθεση της Μ.Βρετανίας.

Ο Jakob Ingebrigtsen, ο μικρός αδερφός των Henrik και Filip εδειξε πως αυτή η οικογένεια θα μας απασχολεί πολύ, καθώς ο 16χρονος Νορβηγός ήταν ο νικητής στους εφήβους! Στο ομαδικό νικήτρια ηταν η Γαλλία.
Στις νεάνιδες όπως και πέρυσι, νικήτρια ήταν η Γερμανίδα Konstanze Klosterhalfen. Στο ομαδικό κέρδισε η Μ.Βρετανία.

Στον πίνακα μεταλλίων πρώτη ήταν η Τουρκία με 3 χρυσά, 2 αργυρά και 1 χάλκινο, έναντι της Μ.Βρετανίας που πάντως είχε τα περισσότερα στο σύνολο με 3 χρυσά, 1 αργυρό και 6 χάλκινα.

Οι κούρσες ήταν κοντά στα 10χλμ για τους Άνδρες, 8χλμ για τις Γυναίκες και τους Νέους, 6χλμ για τις Νέες και τους Εφήβους και 4χλμ για τις Νεάνιδες.

Η επόμενη διοργάνωση θα φιλοξενηθεί στη Samarin στη Σλοβακία.

ΠΗΓΗ: StivoZ.gr

Μοιραστείτε αυτό το Άρθρο

Η σύγχρονη δρομική κοινότητα

Αφήστε μια απάντηση