Αρχική / Επικαιρότητα / Η μεταφορά των δρομέων στο Μαραθώνα και πληροφορίες για τον ιματισμό

Μοιραστείτε αυτό το Άρθρο

Επικαιρότητα

Η μεταφορά των δρομέων στο Μαραθώνα και πληροφορίες για τον ιματισμό

Η μεταφορά των δρομέων στο Μαραθώνα και πληροφορίες για τον ιματισμό
Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας πλησιάζει και η Οργανωτική Επιτροπή ανακοινώνει τις λεπτομέρειες της μεταφοράς των δρομέων στην αφετηρία του Μαραθώνα, την ερχόμενη Κυριακή.
Η μετακίνηση θα γίνει με 300 λεωφορεία από έξι διαφορετικά σημεία στο κέντρο της Αθήνας, από τις 5:30 π.μ. έως τις 6:45 π.μ. Μετά τις 6:45 π.μ. δεν είναι δυνατή η μεταφορά των συμμετεχόντων με μεταφορικά μέσα της Οργανωτικής Επιτροπής. Αυτός είναι και ο λόγος που προτείνεται σε όλους να χρησιμοποιήσουν τα λεωφορεία της διοργάνωσης.
Σημεία επιβίβασης: 
• Στάση ΜΕΤRO Γραμμή 2 «Συγγρού-Φιξ», κατά μήκος της λεωφόρου Συγγρού, επιβίβαση από την πλευρά της ανόδου (έξοδος «Συγγρού»). Προσοχή: Τελευταία αναχώρηση πούλμαν από το σταθμό Συγγρού – Φιξ θα γίνει στις 06:15
• Στάση ΜΕΤRO Γραμμή 2 «Πανεπιστήμιο», κατά μήκος της οδού Πανεπιστημίου, επιβίβαση από την πλευρά των Προπυλαίων Πανεπιστημίου (έξοδος «Πανεπιστήμιο»).
• Στάση ΜΕΤRO Γραμμή 2 & 3 «Σύνταγμα» κατά μήκος της λεωφόρου Βασιλίσσης Αμαλίας (επιβίβαση από την πλευρά της πλατείας του «αγνώστου στρατιώτη») και κατά μήκος της οδού Βασιλέως Γεωργίου (επιβίβαση από την πλευρά του Ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρετανία»)
• Στάση ΜΕΤRO Γραμμή 3 «Ευαγγελισμός», κατά μήκος της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας, επιβίβαση από την πλευρά της ανόδου
• Στάση ΜΕΤRO Γραμμή 3 «Κατεχάκη», κατά μήκος της λεωφόρου Μεσογείων, επιβίβαση από την πλευρά της ανόδου αυτοκινήτων.
• Στάση Ομόνοια ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ κατά μήκος της λεωφόρου Γ. Σεπτεμβρίου, επιβίβαση από την διασταύρωση με την οδό Βερανζέρου «Πλατεία Λαυρίου».
• ΠΡΟΣΟΧΗ: Για λόγους οργανωτικούς η τελευταία αναχώρηση πούλμαν από το σταθμό του ΜΕΤΡΟ “Συγγρού – Φιξ” θα γίνει στις 06:15
Για την ταχύτερη και απρόσκοπτη επιβίβαση των δρομέων στα σημεία επιβίβασής  συνιστάται να χρησιμοποιήσουν για επιβίβαση στα λεωφορεία τις παρακάτω στάσεις ΜΕΤRO εφόσον προέρχονται από τις παρακάτω περιοχές, αποφεύγοντας τον κεντρικό σταθμό Συντάγματος:
• Σταθμός Μετρό «Πανεπιστήμιο»: Περιστέρι, Ίλιον, Πετρούπολη, Άγ. Ανάργυροι
• Σταθμός Μετρό «Συγγρού Φιξ»: Νέος Κόσμος, Κουκάκι, Καλλιθέα, Δάφνη, Άγ. Δημήτριος, Ηλιούπολη, Άλιμος, Αργυρούπολη, Ελληνικό, Γλυφάδα
• Σταθμός Μετρό «Κατεχάκη»: Ψυχικό, Παπάγου, Χολαργός, Χαλάνδρι, Αγ. Παρασκευή
• Σταθμός Ομόνοια: Όλες οι περιοχές διέλευσης του Ηλεκτρικού Σιδηρόδρομου
Οι δρομείς που θα μεταβούν στην εκκίνηση με δικά τους μεταφορικά μέσα πρέπει:
α) να βρίσκονται στο χώρο της εγκατάστασης (χώρος αφετηρίας, Μαραθώνας) τουλάχιστον μιάμιση ώρα (1:30) πριν από την ώρα εκκίνησης του αγώνα (09:00), δηλαδή το αργότερο ως τις 7:30πμ., λαμβάνοντας υπόψη και την απόσταση που θα πρέπει να διανύσουν οι δρομείς περπατώντας από το parking αποβίβασής τους ως την αφετηρία (περίπου 800μ),
β)Τα 1500 περίπου Ι.Χ. που κινούνται με ιδιωτική πρωτοβουλία θα κατευθύνονται από την διασταύρωση του Τύμβου επί της Λεωφόρου Μαραθώνος στο ρεύμα προς Μαραθώνα με ελεγχόμενη συνεχόμενη ροή προς το parking χωρίς να επιτρέπεται η στάση και η στάθμευση μέχρι και την είσοδο τους στο χώρο στάθμευσης (parking) των Ι.Χ. επί της Λεωφόρου Σουλίου (parking Ολυμπιακών Αγώνων).
γ) να λάβουν υπόψη τους ότι στη  μαραθώνια διαδρομή θα ισχύσει απαγόρευση κυκλοφορίας των οχημάτων και στα δύο ρεύματα της Λεωφόρου Μαραθώνιος από τις 8:00 π.μ.
Επίσης, στην εγκατάσταση της αφετηρίας και πριν από την είσοδο των δρομέων στα μπλοκ εκκίνησης θα πραγματοποιηθεί αυστηρός έλεγχος και θα απαγορευτεί στους δρομείς που παραβιάζουν τον κανονισμό και δεν συμμετέχουν επίσημα (δεν είναι εγγεγραμμένοι και δεν φέρουν τον επίσημο αριθμό συμμετοχής – bib number) να εισέλθουν και να αγωνιστούν. Επισημαίνεται ότι η παραβίαση του κανονισμού της Διοργάνωσης και η μη επίσημη συμμετοχή, καταδεικνύει έλλειψη σεβασμού απέναντι στους χιλιάδες συμμετέχοντες – συναθλητές και την Οργανωτική Επιτροπή και επιρρίπτει νομικές ευθύνες στους παραβάτες ως προς την ασφάλεια και την υγειονομική κάλυψη της Διοργάνωσης.
Διαχείριση προσωπικών αντικειμένων και ιματισμού
Οι δρομείς πρέπει να τοποθετήσουν τα προσωπικά αντικείμενα και τον ιματισμό τους μέσα στον ειδικό πλαστικό σάκο, τον οποίο θα παραλάβουν μαζί με τον αριθμό συμμετοχής τους από το Κέντρο Εγγραφών και Διανομής Υλικού στο κλειστό γήπεδο του Τάε – Κβον Ντο (Φάληρο).
Πάνω στον σάκο πρέπει να κολληθεί το αυτοκόλλητο με τον αριθμό του δρομέα με τρόπο που αυτός να είναι ευκρινής. Ο σάκος πρέπει να είναι καλά κλεισμένος και να μην περιέχει ταξιδιωτικά έγγραφα, χρήματα, τιμαλφή ή φάρμακα. Οι διοργανωτές δεν φέρουν καμία ευθύνη σε περίπτωση απώλειας αντικειμένων αξίας.
Η Οργανωτική Επιτροπή του ΑΜΑ δεν αποδέχεται άλλα σακίδια, τσάντες κ.λπ. εκτός από τους ειδικούς σάκους που η ίδια διαθέτει στους δρομείς.
Μέχρι τις 8:20 π.μ. (το αργότερο 40 λεπτά πριν από την εκκίνηση), οι δρομείς πρέπει να παραδώσουν τους ειδικούς πλαστικούς σάκους με τα ρούχα και τα προσωπικά τους αντικείμενα στα φορτηγά με το σήμα της DHL, τα οποία θα βρίσκονται 100 – 200 μέτρα μπροστά από την αψίδα εκκίνησης (φανάρι αφετηρίας), για να μεταφερθούν στον τερματισμό.
Λόγω της μεγάλης συμμετοχής δρομέων στο Μαραθώνιο δρόμο, η Οργανωτική Επιτροπή  ενημερώνει όλους τους δρομείς ότι θα πρέπει να ακολουθήσουν απαρέγκλιτα τις παρακάτω οδηγίες:
α) να παραδώσουν στα φορτηγά σύμφωνα με το Bib Number αμέσως μετά την αποβίβασή τους από τα λεωφορεία, τον ειδικό πλαστικό σάκο με τον ρουχισμό τους, τον οποίο θα παραλάβουν μετά τον τερματισμό τους έξω από το Παναθηναϊκό Στάδιο,
β) να κρατήσουν μόνο τον απολύτως απαραίτητο, πρόχειρο και ελαφρύ
ρουχισμό (T-Shirt, φόρμα κλπ.) για τη χρονική περίοδο αναμονής μέχρι την εκκίνησης τους,
γ) για λόγους αποφυγής συνωστισμού δεν επιτρέπεται η αλλαγή ρουχισμού μπροστά στην είσοδο της εγκατάστασης και στο χώρο στάθμευσης των φορτηγών της DHL για την παράδοση του ρουχισμού.
δ) να φορέσουν την «ειδική σακούλα ζεστασιάς» που θα τους μοιραστεί κατά την αποβίβασή τους στο Μαραθώνα,
ε) προτείνεται ένθερμα, λίγα λεπτά πριν από την είσοδο στο block  εκκίνησης, να αφήσουν στο ειδικό καλάθι συλλογής ρουχισμού, το οποίο βρίσκεται στο πλάτωμα δίπλα στην ευθεία της εκκίνησης, τον πρόχειρο και ελαφρύ ρουχισμό τους. Η Ο.Ε. θα συλλέξει τον εξοπλισμό αυτό, ο οποίος, κατόπιν διαλογής, θα διατεθεί σε πρόγραμμα για «Κοινωνικό Σκοπό».
Μετά τον τερματισμό, η παραλαβή των πλαστικών σάκων γίνεται με την επίδειξη του αριθμού συμμετοχής και με τη βοήθεια των εθελοντών σε προκαθορισμένο χώρο επί της Λεωφόρου Βασ. ¨Όλγας στο ύψος που βρίσκεται το σιντριβάνι του Ζαππείου, 200 μέτρα δεξιά μετά την έξοδο από το προαύλιο του Παναθηναϊκού Σταδίου.

Μοιραστείτε αυτό το Άρθρο

Η σύγχρονη δρομική κοινότητα

Αφήστε μια απάντηση