Αρχική / Επικαιρότητα / Η Φλόγα του Μαραθωνίου πρέσβης σε κάθε γωνιά του πλανήτη

Μοιραστείτε αυτό το Άρθρο

Επικαιρότητα

Η Φλόγα του Μαραθωνίου πρέσβης σε κάθε γωνιά του πλανήτη

Η Φλόγα του Μαραθωνίου πρέσβης σε κάθε γωνιά του πλανήτη

Γιορτάζει φέτος τα δέκα της χρόνια. Δυνατή στέλνει τα μηνύματα του Μαραθωνίου της Αθήνας του Αυθεντικού σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Είναι εκείνη που και φέτος θα σημάνει επίσημα την έναρξη των εκδηλώσεων του 35ου Μαραθωνίου της Αθήνας του Αυθεντικού.

Και η λάμψη της θα φτάσει στις καρδιές όχι μόνο των 51.000 δρομέων, αλλά και των εκατομμυρίων θεατών που θα παρακολουθήσουν τον αγώνα της 12ης Νοεμβρίου.

Αντοχή, θέληση, ειρήνη είναι τα μηνύματα που στέλνει η Φλόγα του Μαραθωνίου της Αθήνας. Κι όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος την παραμονή του μεγάλου αγώνα, το Σάββατο 11 Νοεμβρίου στις 12:30 στον Τύμβο του Μαραθώνα με την υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού θα ανάψει σε μια τελετή που θα πραγματοποιηθεί παρουσία εκπροσώπων της ελληνικής Πολιτείας, της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου (IAAF), της Διεθνούς Ένωσης Μαραθωνίων Δρόμων (AIMS), με τη συμμετοχή των Δήμων της μαραθώνιας διαδρομής και βεβαίως των Δήμων Μαραθώνα και Αθήνας

Στην καρδιά του αρχαιολογικού χώρου του Τύμβου του Μαραθώνα, όπου έχουν ταφεί οι νεκροί της Μάχης του Μαραθώνα, η Φλόγα του Μαραθωνίου της Αθήνας του Αυθεντικού, θα ανάψει. Εκεί, σε έναν τόπο όπου έχει γραφεί ένα σπουδαίο κεφάλαιο της παγκόσμιας Ιστορίας: η μάχη των Αθηναίων  ενάντια στους Πέρσες το 490 π.Χ.. Συνέπεια αυτής ήταν το γεγονός που αποτέλεσε την έμπνευση για τη δημιουργία του αγώνα: η διαδρομή του αρχαίου ημεροδρόμου, ο οποίος έτρεξε από το Μαραθώνα στην Αθήνα μεταφέροντας το μήνυμα της νίκης.

Τη λιτή και γεμάτη συμβολισμούς τελετή της αφής της Φλόγας του Μαραθωνίου ακολουθεί λαμπαδηδρομία από μαθητές σχολείων της ευρύτερης περιοχής, οι οποίοι διανύουν την απόσταση των 5 χλμ. που χωρίζουν τον Τύμβο μέχρι την αφετηρία του αγώνα. Το άναμμα του βωμού που βρίσκεται δίπλα στην αφετηρία ανατίθεται τιμητικά κάθε χρόνο σε προσωπικότητες που συνδέονται με την ιστορία του μαραθώνιου κινήματος, σε σπουδαίους αθλητές ή σε  ανώτατους εκπροσώπους διεθνών και εθνικών αθλητικών φορέων.  Η φλόγα στον βωμό θα καίει μέχρι το πέρας της εκκίνησης όλων των δρομέων του 35ου Μαραθωνίου της Αθήνας, την Κυριακή 12 Νοεμβρίου και εν συνεχεία θα μεταφερθεί στο γειτονικό  μουσείο του Μαραθωνίου.

Δεδομένου δε ότι η Φλόγα του Μαραθωνίου έχει πλέον καθιερωθεί ως σύμβολο της ΑIMS, ταξιδεύει κάθε χρόνο στον κόσμο υπενθυμίζοντας τις αξίες του Μαραθώνιου κινήματος και γι αυτό παραδίδεται μετά το πέρας της τελετής στους Μαραθωνίους που την ζητούν κάθε χρόνο, με αποτέλεσμα ως σήμερα μεταξύ άλλων να έχει ταξιδέψει από τη Βοστόνη και το Τορόντο ως τη Σαγκάη, τη Βομβάη και τον Νότιο Πόλο.
ΠΗΓΗ: ΣΕΓΑΣ

Μοιραστείτε αυτό το Άρθρο

Η σύγχρονη δρομική κοινότητα

Αφήστε μια απάντηση