Αρχική / Επικαιρότητα / Η Keitany θα χρησιμοποιήσει άνδρες λαγούς για το WR στον London Marathon

Μοιραστείτε αυτό το Άρθρο

Επικαιρότητα

Η Keitany θα χρησιμοποιήσει άνδρες λαγούς για το WR στον London Marathon

Η Keitany θα χρησιμοποιήσει άνδρες λαγούς για το WR στον London Marathon

Η 36χρονη Mary Keitany θα προσπαθήσει να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ, στις 22 Απριλίου στον μαραθώνιο του Λονδίνου.
Στο κυνήγι του εκπληκτικού 2:15:25 της Paula Radcliffe, θα έχει άνδρες λαγούς, όπως και η Βρετανή το 2003 στον ίδιο αγώνα.

Η Κενυάτισσα αθλήτρια είναι κάτοχος του ρεκόρ σε αγώνα με συμμετοχή μόνο γυναικών, σημειώνοντας επίδοση 2:17:01 πέρυσι στο Λονδίνο, όταν και κατέρριψε το 2:17:42 που κατείχε επίσης η Radcliffe.
Είχε κάνει ένα εκπληκτικό πρώτο μισό, περνώντας 1 λεπτό πιο γρήγορα απ’ όσο η Βρετανή το 2003, όμως έμεινε γρήγορα μόνη της καθώς η γυναίκα-λαγός της δεν μπόρεσε να κρατήσει περισσότερο.

“Πιστεύω πως μπορώ να κυνηγήσω το WR. Πέρυσι, παρότι ένοιωθα πολύ δυνατή, ήταν δύσκολο να τρέξω σχεδόν όλο το δεύτερο μισό μόνη μου”, λέει η Keitany. “Οι άνδρες-λαγοί θα με στηρίξουν σε όλο τον αγώνα φέτος κι αυτό είναι πολύ σημαντικό”.

“Το ρεκόρ της Radcliffe είναι ένα από τα μεγαλύτερα αθλητικά επιτεύγματα που έχουμε δει ποτέ”, σημειώνει ο Hugh Brasher, διευθυντής του αγώνα. “Είμαστε ενθουσιασμένοι που η Mary θα προσπαθήσει να το σπάσει. Καμμία αθλήτρια δεν το έχει καν πλησιάσει εδώ και 15 χρόνια και είναι πολύ σημαντικό που αυτή η προσπάθεια θα γίνει και πάλι στο Λονδίνο. Δείχνει την αίγλη της διοργάνωσης, όλοι θέλουν να ερθούν εδώ και να γράψουν ιστορία”.

Να σημειώσουμε ότι η Keitany έχει κερδίσει 3 φορές τον αγώνα στο παρελθόν (2011, 2012, 2017).
Μεγάλες της αντίπαλοι θα είναι η Tirunesh Dibaba από την Αιθιοπία και η παγκόσμια πρωταθλήτρια Rose Chelimo.

Οι elite συμμετοχές στις γυναίκες:

 

 

 

Μοιραστείτε αυτό το Άρθρο

Η σύγχρονη δρομική κοινότητα

Αφήστε μια απάντηση