Αρχική / Επικαιρότητα / Οι πιο απαιτητικοί και περίεργοι “μαραθώνιοι” από όλο τον κόσμο

Μοιραστείτε αυτό το Άρθρο

Επικαιρότητα

Οι πιο απαιτητικοί και περίεργοι “μαραθώνιοι” από όλο τον κόσμο

aaj3ttq

ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ TENZING HILLARY ΣΤΟ ΕΒΕΡΕΣΤ

Ο αγώνας πήρε το όνομά του από τους δυο πρώτους που κατάφεραν να κατακτήσουν το Έβερεστ και ο συγκεκριμένος μαραθώνιος πραγματοποιείται στο υψηλότερο υψόμετρο από κάθε άλλον στον κόσμο. Με σημείο εκκίνησης το καταφύγιο βάσης του Έβερεστ το οποίο βρίσκεται σε υψόμετρο 5.364 μ. και σημείο τερματισμού το χωριό του Νεπάλ Namche Bazaar, σε υψόμετρο 3.440 μ. Ο αγώνας πραγματοποιείται στις 29 Μαίου κάθε χρόνο προς τιμήν της πρώτης επιτυχημένης αποστολής των Edmund Hillary και Tenzing Norgay το 1953.

aaj3ykr

ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΠΟΛΟΥ

Έχει καταγραφεί στο Βιβλίο Γκίνες ως ο “βορειότερος μαραθώνιος στον κόσμο” και καλύπτει μια απόσταση 42 χλμ. στο παγωμένο περιβάλλον του Αρκτικού Ωκεανού.

aaj3ykp

ΑΝΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟ EMPIRE STATE BUILDING

Πρόκειται για έναν από τους ψηλότερους ουρανοξύστες του κόσμου, το Empire State Building στη Νέα Υόρκη έχει ύψος 443 μ. Κάθε χρόνο, το Φεβρουάριο, οι συμμετέχοντες στη δοκιμασία καλούνται να ανέβουν τρέχοντας τις σκάλες του πανύψηλου κτιρίου. Οι τολμηροί πρέπει να ανέβουν 1.576 σκαλοπάτια και να καλύψουν μια κάθετη απόσταση 320 μέτρων.

aaj3qxw

ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ

Το Σπάρταθλον είναι ένας ιστορικός υπερμαραθώνιος που πραγματοποιείται στο τέλος του Σεπτέμβρη κάθε χρόνο στην Ελλάδα. Είναι ένας από τους πλέον απαιτητικούς αγώνες υπεραποστάσεων παγκοσμίως και παράλληλα πολύ μεγάλου ενδιαφέροντος λόγω του ιστορικού του υπόβαθρου. Το Σπάρταθλο αναβιώνει τα βήματα του Φειδιππίδη, ενός αρχαίου Αθηναίου δρομέα μεγάλων αποστάσεων, ο οποίος το 490 π.Χ., πριν από τη μάχη του Μαραθώνα, έτρεξε μέχρι τη Σπάρτη για να ζητήσει βοήθεια στον πόλεμο με τους Πέρσες.

aaj43np

 

Ο ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΤΟΥ ΣΙΝΙΚΟΥ ΤΕΙΧΟΥΣ

Πραγματοποιείται κάθε χρόνο το μήνα Μάιο και πρόκειται για μια ιδιαίτερα σκληρή δοκιμασία η οποία περιλαμβάνει απότομες ανωφέρειες και κατωφέρειες και 5.164 σκαλοπάτια.

aaj3ttv

Ο ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΤΗΣ WALT DISNEY WORLD

Πραγματοποιείται κάθε χρόνο τον Ιανουάριο στην Walt Disney World στο Ορλάντο και περιλαμβάνει 41 χλμ. μέσα από τέσσερα θεματικά πάρκα της Walt Disney όπως το Μαγικό Βασίλειο και τα στούντιο της Disney. Οι συμμετέχοντες έχουν τη χαρά να γνωρίζουν από κοντά διάφορους χαρακτήρες της Disney καθώς τρέχουν.

aaj450i

 

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΒΑΡΗ

Στην μικρή φινλανδική πόλη Sonkajärvi κάθε Ιούλιο πραγματοποιούνται οι συγκεκριμένοι αγώνες οι οποίοι ονομάζονται ‘eukonkanto,’ όπου οι άνδρες καλούνται να τρέξουν μια απόσταση με εμπόδια κουβαλώντας στην πλάτη τους κάποια γυναίκα (δεν είναι απαραίτητο να είναι η γυναίκα τους). Η ομάδα που θα κερδίσει παίρνει ως βραβείο τόσα λίτρα μπίρα όσο το βάρος της γυναίκας που συμμετείχε.

aaj450f

ΑΓΩΝΑΣ ΜΕ ΓΑΙΔΟΥΡΑΚΙΑ

Ο συγκεκριμένος αγώνας πραγματοποιείται κάθε Ιούλιο στο Κολοράντο και οι συμμετέχοντες πρέπει να τερματίσουν μαζί με ένα γαιδούρι το οποίο κουβαλά 15 κιλά εξοπλισμό ορυχείων. Με αναφορές στο ιστορικό παρελθόν της πολιτείας που διέθετε πολλά ορυχεία, οι αγώνες αυτοί πράγματοποιούνται υπό την αυστηρή τήρηση των μέτρων που εξασφαλίζουν την σωστή μεταχείριση των ζώων κατά τη διάρκεια του αγώνα.

aaj3qy0

 

Ο ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΤΩΝ ΠΕΝΤΕ ΜΕΓΑΛΩΝ ΑΓΡΙΩΝ ΖΩΩΝ

Ο μοναδικός αυτός αγώνας καλεί τους συμμετέχοντες να τρέξουν μέσα από το καταφύγιο άγριων ζώων του Ενταμπένι, στην επαρχία Λιμπόπο στη Νότια Αφρική. Πραγματοποιείται κάθε Ιούνιο και οι δρομείς πρέπει να τρέξουν ανάμεσα σε λιοντάρια, λεοπαρδάλεις, ελέφαντες, ρινόκερους και βουβάλια (τα πέντε μεγάλα άγρια ζώα της ηπείρου). Η ασφάλεια των δρομέων εξασφαλίζεται με τη βοήθεια ελικοπτέρων και οπλισμένων δασοφυλάκων οι οποίοι βρίσκονται σε επιφυλακή.

aaj3yku

 

Ο ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΤΟΥ ΜΕΝΤΟΚ

Πρόκειται για ένα μαραθώνιο που περιλαμβάνει και δοκιμή κρασιών και στρειδιών, φουά γκρα, τυριών και άλλων τοπικών εδεσμάτων. Πραγματοποιείται κάθε Σεπτέμβριο στη γαλλική πόλη Πογιάκ. Κάθε συμμετέχων έχει στη διάθεσή του έξι ώρες για να ολοκληρώσει τον αγώνα δοκιμάζοντας παράλληλα κρασί και φαγητό.

aaj3ykq

ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΑΛΟΓΟΥ

Πραγματοποιείται κάθε Ιούνιο στην πόλη της Ουαλίας Llanwrtyd Wells και τρέχουν άνθρωποι και αναβάτες καλύπτοντας μια απόσταση 35 χλμ. Από το 1980 που ξεκίνησαν οι αγώνες μόνο δύο φορές κατάφερε άνθρωπος να έρθει πρώτος, το 2004 και το 2007.

ΠΗΓΗ: MSN

Μοιραστείτε αυτό το Άρθρο

Η σύγχρονη δρομική κοινότητα

Αφήστε μια απάντηση