Αρχική / Επικαιρότητα / Ο “39ος Αγώνας Δρόμου Φιλοθέης- Ψυχικού” και η πρωτοβουλία “Στο δρόμο για το 2020”

Μοιραστείτε αυτό το Άρθρο

Επικαιρότητα

Ο “39ος Αγώνας Δρόμου Φιλοθέης- Ψυχικού” και η πρωτοβουλία “Στο δρόμο για το 2020”

39osagonasfilotheispsihikou_logo
Συνέντευξη Τύπου για τον 39ο Αγώνα Δρόμου Φιλοθέης – Ψυχικού δόθηκε την Τρίτη στις εγκαταστάσεις της Ολυμπιακής Επιτροπής στη διάρκεια της οποίας ανακοινώθηκε μια εξαιρετική πρωτοβουλία του Δήμου Φιλοθέης- Ψυχικού και της ΕΟΕ με στόχο τη στήριξη των Ελλήνων πρωταθλητών.

Τον αγώνα  διοργανώνει ο Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού και ο Οργανισμός Κοινωνικής Αλληλεγγύης-Πολιτισμού-Αθλητισμού (ΟΚΑΠΑ) την Κυριακή (4/12) με σημείο εκκίνησης και τερματισμού το Άλσος Ψυχικού. Το πρόγραμμα της διοργάνωσης, η οποία τελείται υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ και της ΕΟΕ, περιλαμβάνει δύο διαδρομές για ενήλικες 5 & 10 χιλιομέτρων, τέσσερις αγώνες για παιδιά (100, 200, 400 και 1.000 μέτρων), περίπατο 5 χιλιομέτρων, καθώς και αγώνες για Α.Μ.Ε.Α. Οι παιδικές δράσεις αθλητισμούς και Ολυμπισμού συνδιοργανώνονται και τελούν υπό την αιγίδα της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας και θα συμμετάσχουν σε αυτές Ελληνες ολυμπιονίκες και παραολυμπιονίκες.

«Με μεγάλη χαρά καλωσορίζουμε μία από τις παλαιότερες αθλητικές διοργανώσεις δήμων, τον 39ο Αγώνα Δρόμου Φιλοθέης – Ψυχικού, που θα γεμίσει ξανά τους καταπράσινους δρόμους του δήμου μας προσφέροντας σε όλους μία αξέχαστη εμπειρία. Ο Δήμος μας, ως πιστοποιημένος project city του Ευρωπαϊκού Δικτύου Υγιών Πόλεων δεν θα μπορούσε παρά να αγκαλιάσει με όλες του τις δυνάμεις τον αγώνα αυτό ο οποίος προβάλει το Ολυμπιακό ιδεώδες.
Καινοτομία δε του φετινού μας αγώνα δρόμου είναι η διασύνδεσή του με τη θεσμοθέτηση μιας νέας, φιλόδοξης Πρωτοβουλίας ενίσχυσης του Ελληνικού Αθλητισμού του «Δρόμου για το 2020», στόχος της οποίας είναι η στήριξη συμμετοχής των αθλητών μας σε αθλητικές διοργανώσεις παγκόσμιας εμβέλειας στο μέλλον. Στηρίζουμε έμπρακτα τη φιλόδοξη αυτή Πρωτοβουλία διαθέτοντας το σύνολο των εσόδων του 39ου Αγώνα Δρόμου στο ταμείο της νεοσύστατης Πρωτοβουλίας», είπε ο Δήμαρχος Φιλοθέης – Ψυχικού Παντελής Ξυριδάκης.
Η πρωτοβουλία «ο Δρόμος για το 2020» αποτελεί μια ιδιαίτερης βαρύτητας δράση με κοινωφελή χαρακτήρα που στόχο έχει τη στήριξη Ελλήνων Αθλητών και δημιουργήθηκε από το Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού σε συνεργασία με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Σκοπός της πρωτοβουλίας είναι η δημιουργία τάσης, έτσι ώστε όλο και περισσότερες αθλητικές διοργανώσεις να είναι ανταποδοτικές στον ίδιο τον Αθλητισμό. Η ανάπτυξη της τάσης αυτής θα έχει ως αποτέλεσμα την ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού για την επιτακτική ανάγκη της έμπρακτης στήριξης της προετοιμασίας των αθλητών μας.
«Με την ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας και την θεσμοθέτησή της, όλα τα έσοδα του «39ου Αγώνα Δρόμου» θα δοθούν για την οικονομική ενίσχυση της δράσης αυτής. Θα θέλαμε η ενέργεια αυτή να αποτελέσει αφετηρία και πηγή έμπνευσης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση  εν γένει», είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΕΟΕ, Σπύρος Καπράλος.

Μοιραστείτε αυτό το Άρθρο

Η σύγχρονη δρομική κοινότητα

Αφήστε μια απάντηση