Αρχική / Επικαιρότητα / Το Φθινοπωρινό πρόγραμμα των αγώνων Run Greece

Μοιραστείτε αυτό το Άρθρο

Επικαιρότητα

Το Φθινοπωρινό πρόγραμμα των αγώνων Run Greece

Το Φθινοπωρινό πρόγραμμα των αγώνων Run Greece
Ο Φθινοπωρινός κύκλος του Run Greece, ενός από τα μεγαλύτερα δρομικά γεγονότα της χώρας μας, είναι προ της εκκίνησης, με τρεις αγώνες και μέχρι τον τελικό που θα διεξαχθεί για πρώτη φορά
φέτος στη διάρκεια του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας.
Στις 24 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί ο 5ος αγώνας της σειράς και πρώτος του Φθινοπωρινού κύκλου, στην Αλεξανδρούπολη ενώ την 1η Οκτωβρίου ο 6ος και για πρώτη φορά στη Ρόδο. Στην Πάτρα θα διεξαχθεί ο τελευταίος, 7ος αγώνας για το 2017.
Ο Εαρινός κύκλος ολοκληρώθηκε στις 21 Μαΐου στα Ιωάννινα ενώ είχαν προηγηθεί οι αγώνες στις 26 Μαρτίου στη Λάρισα, στις 30 Απριλίου στο Ηράκλειο και στις 14 Μαΐου στη Καστοριά.
Η σειρά αγώνων Run Greece απευθύνεται σε όλους τους ενεργούς πολίτες κάθε ηλικίας, προτρέποντας για έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής μέσω της άθλησης και της συμμετοχής σε αθλητικές εκδηλώσεις . Οι αγώνες Run Greece δεν είναι μόνο ένα τοπικό αθλητικό γεγονός αλλά δράσεις που αφορούν στο σύνολο της κοινωνίας μέσα από την ενεργή συμμετοχή των ίδιων των πολιτών και τον κοινωνικό χαρακτήρα που τους προσδίδει η στήριξη – μέσα από τους ίδιους τους αγώνες – κοινωφελών ιδρυμάτων και οργανισμών στις πόλεις που διοργανώνονται, από τον Μεγάλο Χορηγό του αγώνα και τον ΣΕΓΑΣ.
Αλεξανδρούπολη, 24 Σεπτεμβρίου  
Πέμπτος αγώνας για τη φετινή σειρά αγώνων Run Greece η πόλη της Αλεξανδρούπολης, όπου περισσότεροι από 4.000 δρομείς αναμένεται να συμμετάσχουν σε όλους τους αγώνες δρόμου της διοργάνωσης και να απολαύσουν μια μοναδική γιορτή με φόντο το μαγευτικό τοπίο της πόλης και τερματισμό στον καταπληκτικό Φάρο.
Οι online εγγραφές γίνονται μέσω της ιστοσελίδας της διοργάνωσης και είναι ήδη σε εξέλιξη ενώ θα γίνονται δεκτές έντυπες αιτήσεις συμμετοχής τις οποιίες μπορείτε να υποβάλλετε στα γραφεία του ΜΓΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (Στάδιο ΦΩΤΗΣ ΚΟΣΜΑΣ) και ώρες 11.00 – 14.00 & 18.00 – 21.00.
ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΕΓΓΡΑΦΩΝ 
Οι εγγραφές ολοκληρώνονται με τη συμπλήρωση των ορίων συμμετοχής ανά αγώνα ή το αργότερο την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017, στο βαθμό που τα άρια συμμετοχής δεν έχουν συμπληρωθεί νωρίτερα. Για τους συμμετέχοντες που έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία εγγραφής τους επιτυχώς μέχρι και τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίοιυ 2017 εκδίδεται προσωποποιημένος αριθμός συμμετοχής (με τυπωμένο το όνομα του συμμετέχοντα τυπωμένο επάνω στον αριθμό συμμετοχής).
Εγγραφές μετά τις 19 Σεπτεμβρίου είναι δυνατές μόνο εφόσον δεν έχουν συμπληρωθεί τα παρακάτω όρια συμμετοχής και μόνο κατά τις ημέρες και ώρες λειτουργίας του Κέντρου Εγγραφών της διοργάνωσης, από όπου όλοι οι δρομείς παραλαμβάνουν τον αριθμό συμμετοχής τους. Το Κέντρο Εγγραφών της διοργάνωσης φιλοξενείται στο ΝΟΜΑΡΧΕΙΟ Αλεξανδρούπολης το Σάββατο 23 Σεπτεμβριου 2017 από τις 10.00 έως τις 20.00.
Ο Αγώνας της Αλεξανδρούπολης διοργανώνεται από τον ΣΕΓΑΣ με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης και τον Δήμο Αλεξανδρούπολης, και Μεγάλο Χορηγό, όπως και όλα τα προηγούμενα χρόνια, τη WIND HELLAS.
Ρόδος, 1 Οκτωβρίου  
Ο αγώνας της Ρόδου διεξάγεται φέτος για πρώτη φορά στο μοναδικό Νησί των Ιπποτών από τον ΣΕΓΑΣ με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Δήμο Ρόδο, και Μεγάλο Χορηγό, όπως και σε όλους τους αγώνες της σειράς RUN GREECE, τη WIND HELLAS.
Στον 6ο αγώνα για τη φετινή σειρά αγώνων Run Greece, η πόλη της Ρόδου, όπου περίπου 2.500 δρομείς αναμένεται να συμμετάσχουν σε όλους τους αγώνες δρόμου της διοργάνωσης και να απολαύσουν μια μοναδική γιορτή με φόντο το μαγευτικό μεσαιωνικό τοπίο της πόλης και τερματισμό στην Πλατεία Ελευθερίας.

 

Η απόφαση του ΣΕΓΑΣ να εντάξει τη Ρόδο στο δίκτυο των πόλεων που φιλοξενούν τους αγώνες RUN GREECE αποτελεί σημαντική εξέλιξη του θεσμού που μέσα από τον αγώνα αυτόν, μεγαλώνει, εξαπλώνεται σε όλη την ελληνική επικράτεια και ενισχύει το διεθνές προφίλ του.
H διαδικασία online εγγραφών για τον αγώνα RUN GREECE ΡΟΔΟΣ είναι δυνατή μόνο μέσα από την ιστοσελίδα της διοργάνωσης ενώ έντυπες αιτήσεις συμμετοχής υποβάλλονται στα γραφεία της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου (Δημοτικό Στάδιο Ρόδου «ΔΙΑΓΟΡΑΣ») αλλά και στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, στον Πεζόδρομο Πλαστήρα (έναντι Ακταίου).
ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΕΓΓΡΑΦΩΝ
Οι εγγραφές ολοκληρώνονται με τη συμπλήρωση των ορίων συμμετοχής ανά αγώνα ή το αργότερο την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017, στο βαθμό που τα άρια συμμετοχής δεν έχουν συμπληρωθεί νωρίτερα. Για τους συμμετέχοντες που έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία εγγραφής τους επιτυχώς μέχρι και τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίοιυ 2017 εκδίδεται προσωποποιημένος αριθμός συμμετοχής (με τυπωμένο το όνομα του συμμετέχοντα τυπωμένο επάνω στον αριθμό συμμετοχής).
Εγγραφές μετά τις 26 Σεπτεμβρίου είναι δυνατές μόνο εφόσον δεν έχουν συμπληρωθεί τα παρακάτω όρια συμμετοχής και μόνο κατά τις ημέρες και ώρες λειτουργίας του Κέντρου Εγγραφών της διοργάνωσης, από όπου όλοι οι δρομείς παραλαμβάνουν τον αριθμό συμμετοχής τους. Το Κέντρο Εγγραφών της διοργάνωσης φιλοξενείται στο Ξενοδοχείο BEST WESTERN RHODES PLAZA το Σάββατο 30 Σεπτεμβριου 2017 από τις 10.00 έως τις 20.00.
Πάτρα 8, Οκτωβρίου
Τελευταίος σταθμός στο ταξίδι του Run Greece στην Ελλάδα είναι η Πάτρα όπου οι συμμετοχές διευρύνονται διαρκώς ενώ φέτος στην πρωτεύουσα της Αχαΐας θα διεξαχθεί για πρώτη φορά από τον ΣΕΓΑΣ και το πανελλήνιο πρωτάθλημα 10χλμ σε δημόσιο δρόμο.

 

Οι εγγραφές για τους αγώνες RUN GREECE ΠΑΤΡΑ έχουν ήδη αρχίσει (Αγώνες 10χλμ, 5χλμ και Παιδιών) και υποβάλλονται είτε online μέσω της ιστοσελίδας της διοργάνωσης είτε με την συμπλήρωση της σχετικής έντυπης αίτησης συμμετοχής γραφεία της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Βορ. Πελοπονήσου (Κλειστό Προπονητήριο Στίβου Λαδόπουλου – Τέρμα Ηλέκτρας, καθημερινές από τις 09.00 έως τις 14.00) μετά τις 25 Αυγούστου.
Από τις 11 Σεπτεμβρίου και μέχρι την ημερομηνία λήξης των εγγραφών, αιτήσεις συμμετοχής θα μπορούν να υποβάλλονται και στο Μέγαρο Λόγου & Τέχνης (Πλατεία Γεωργίου Α΄, Δευτέρα – Παρασκευή από τις 10.00 έως τις 14.00 και από τις 18.00 έως τις 21.00). Σημειώνεται ότι το Σάββατο 23 και το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου εγγραφές θα μπορούν να υποβάλλονται από τις 10.00 έως τις 14.00 στο Μέγαρο Λόγου & Τέχνης.
Το Run Greece τερματίζει στο Καλλιμάρμαρο τον Νοέμβριο
Το 2017, το Run Greece «έρχεται» στην Αθήνα και συμμετέχει στο Μαραθώνιο Αθήνας με τους καλύτερους εκπροσώπους του!
Ο ΣΕΓΑΣ από φέτος οργανώνει έναν νέο αγώνα τον Τελικό του Run Greece ο οποίος είναι απόστασης 3χλμ σε δημόσια οδό με επίσημη ονομασία “ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ 3χλμ ERGO”, και θα διεξάγεται στην Αθήνα κατά τη διάρκεια του ετήσιου Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθήνας, την δεύτερη Κυριακή κάθε Νοεμβρίου. Ο αγώνας θα έχει σημείο τερματισμού το Παναθηναϊκό Στάδιο.
Στον ΤΕΛΙΚΟ ΑΓΩΝΑ RUN GREECE δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο αθλητές-αθλήτριες που προκρίθηκαν από τον Αγώνα Δρόμου 5χλμ κάθε αγώνα της σειράς RUN GREECEτου τρέχοντος έτους σύμφωνα με προϋποθέσεις τις οποίες μπορείτε να διαβάσετε, όπως και άλλες λεπτομέρειες.
Πηγή: ΣΕΓΑΣ

Μοιραστείτε αυτό το Άρθρο

Η σύγχρονη δρομική κοινότητα

Αφήστε μια απάντηση