Αρχική / Επικαιρότητα / Το 34ο Σπάρταθλον, πέρασε στην ιστορία μετά από την τελετή λήξης και την απονομή των βραβείων στους αθλητές

Μοιραστείτε αυτό το Άρθρο

Επικαιρότητα

Το 34ο Σπάρταθλον, πέρασε στην ιστορία μετά από την τελετή λήξης και την απονομή των βραβείων στους αθλητές

Το 34ο Σπάρταθλον, πέρασε στην ιστορία μετά από την τελετή λήξης και την απονομή των βραβείων στους αθλητές

Δύο μέρες μετά τη λήξη του αγωνιστικού μέρους του 34ου Σπάρταθλον, πραγματοποιήθηκε η τελετή βράβευσης των αθλητών. Στην εκδήλωση, που έλαβε χώρα στο κέντρο της Αθήνας βραβεύτηκαν οι τρεις πρώτοι αθλητές κάθε κατηγορίας, ενώ απονεμήθηκαν έπαινοι σε όλους τους αθλητές που τερμάτισαν τον αγώνα των 246 χιλιομέτρων από την Αθήνα μέχρι τη Σπάρτη.

Νικητής του αγώνα ήταν ο Andrej Radzicowsky (no. 226) από την Πολωνία που καταχειροκροτήθηκες από όλους τους παρεβρισκόμενους. Δεύτερος ο Ιταλός Marco Bonfiglio (no. 367) και τρίτος ο Brunner Radek (no. 186) από την Τσεχία.

Στις γυναίκες, την πρώτη θέση κατέλαβε η Αμερικανίδα Katalin Nagy (no. 356) η οποία μάλιστα τερμάτισε στην 4η θέση της γενικής κατάταξης. Δεύτερη, η Pam Smith (no. 256) από την Αμερική και τρίτη η Maraz Zsuzsanna (no. 335) από την Ουγγαρία.

Από πλευράς Ελλήνων αθλητών, πρώτος ήταν ο Νίκος Σιδερίδης (no. 57) από την Καβάλα ο οποίος τερμάτισε στην 6η θέση της γενικής κατάταξης. Δεύτερος Έλληνας ο Γιάννης Κουρκουρίκης (no. 43) από τη Θεσσαλονίκη και τρίτος ο Γιώργος Τάσιος (no. 52). Στις Ελληνίδες, πρώτη η Γεωργία Μήτσιου από την Αλεξάνδρεια Ημαθίας και δεύτερη η Άντζελα Τερζή από την Κοζάνη.

Ο πρόεδρος του Σπάρταθλον, κος Παπαδημητρίου, συνεχάρη όχι μόνο τους πρωτεύσαντες αλλά και όλους τους υπόλοιπους αθλητές για την προσπάθειά τους, ενώ ανέφερε ότι ανεξαρτήτως του αν τερμάτισαν ή όχι, το σημαντικό είναι ότι όλοι τους ξεπέρασαν τον εαυτό τους.

Η φετινή διοργάνωση, τελούσε υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού, είχε την αμέριστη ηθική και οικονομική συμπαράσταση του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος». Χορηγός επικοινωνίας για το 34ο Σπάρταθλον ήταν η ΕΡΤ Α.Ε.

Το ραντεβού ανανεώθηκε για τα τέλη Σεπτεμβρίου του 2017 οπότε και θα λάβει χώρα το «35ο Σπάρταθλον».

Απο το γραφείο Τύπου
Του Διεθνούς Συνδέσμου «ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ»

Μοιραστείτε αυτό το Άρθρο

Η σύγχρονη δρομική κοινότητα

Αφήστε μια απάντηση