Αρχική / Επικαιρότητα / Το Diamond League ανεβαίνει Σκανδιναβία, Πέμπτη και Κυριακή

Μοιραστείτε αυτό το Άρθρο

Επικαιρότητα

Το Diamond League ανεβαίνει Σκανδιναβία, Πέμπτη και Κυριακή

Το Diamond League ανεβαίνει Σκανδιναβία, Πέμπτη και Κυριακή

Μετα τον 4ο αγώνα και πρώτο σε ευρωπαικό έδαφος, στη Ρώμη, η σειρά Diamond League μεταφέρεται για 2 αγώνες στη Σκανδιναβία:
Την Πέμπτη 15 Ιουνίου στο Όσλο (κύριο πρόγραμμα: 9-11μμ, ΕΡΤ2)
-> συμμετοχές/αποτελέσματα Oslo
και 3 ημέρες μετά, την Κυριακή 18, στη Στοκχόλμη (κύριο πρόγραμμα 5-7μμ, ΕΡΤ2 – και ακολουθεί το πανελ.πρωτάθλημα)
-> συμμετοχές/αποτελέσματα Stockholm

Τα ιστορικά Bislett games ξεκίνησαν το 1924. Από την πρωταρχικη μορφή που είχε η σειρά των κορυφαίων meeting, από το 1993 με το Golden4, το Όσλο ήταν η μια από τις πόλεις, με αυτές των τελικών, Ζυρίχη & Βρυξέλλες, καθώς και το Βερολίνο να συμπληρώνουν την τετράδα.

Το αγώνισμα που συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι το ύψος ανδρών. O χρυσός Ολυμπιονίκης Derek Drouin και οι Barshim και Bondarenko με αρκετές απόπειρες για παγκόσμιο ρεκόρ τα τελευταία χρόνια, αλλά και αρκετοί ακόμα όπως οι Grabarz, Zhang, Thomas, Ghazal, Protsenko συνθέτουν έναν κορυφαίου επιπέδου αγώνα.

Στη Στοκχόλμη στο Galan θα γίνει το αγώνισμα των γυναικών, με την Mariya Kuchina-Lasitskene που μπορεί να αγωνίζεται ως ανεξάρτητη (“ΑΝΑ”) να συγκεντρώνει την προσοχή, καθώς συνεχώς ανεβαίνει.

Πολλά από τα αγωνίσματα περιλαμβάνονται και στους 2 αγώνες στο πρόγραμμα, μεταξύ αυτών το επι κοντώ γυναικών. Η νικήτρια των 2 έως τώρα αγώνων Κατερίνα Στεφανίδη δεν θα είναι παρούσα – θα συμμετέχει στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα στην Πάτρα. Οι Silva, McCartney και Sidorova ξεχωρίζουν.

Στη δισκοβολία στους άνδρες μετέχουν μεταξύ άλλων οι αδερφοί Harting και ο Malachowski ενώ στις γυναίκες η κυρίαρχος του αγωνίσματος Perkovic και οι Caballero, Mueller.
Το αγώνισμα για άνδρες και γυναίκες και στις 2 πόλεις θα γίνει ταυτόχρονα με εναλλάξ τις προσπάθειες.

 

Πηγή: stivoz.gr

Μοιραστείτε αυτό το Άρθρο

Η σύγχρονη δρομική κοινότητα

Αφήστε μια απάντηση