Αρχική / Επικαιρότητα / Ψηφιοποιήθηκαν τα 4 πρώτα τεύχη του περιοδικού “Το Τρέξιμο” του ΣΔΥ Αθήνας

Μοιραστείτε αυτό το Άρθρο

Επικαιρότητα

Ψηφιοποιήθηκαν τα 4 πρώτα τεύχη του περιοδικού “Το Τρέξιμο” του ΣΔΥ Αθήνας

Θα ήθελα να παραθέσω ως εισαγωγή, τις σκέψεις ενός καλού φίλου σχετικά με το παρόν θέμα.

Συχνά, για πολλά πράγματα, υπνωτισμένοι και παρασυρόμενοι από τίς συνήθειες, τον τρόπο ζωής της σημερινής εποχής, από το περιτύλιγμα, την καλλιγραφία, την εμφάνιση της τεχνολογίας, τη μόδα του συρμού, ξεχνάμε την ουσία τους… το λόγο υπαρξης τους …πόσο μάλλον την ιστορία τους που δέν είναι υπερβολή να πούμε ότι σχεδόν πάντα εμπεριέχει, όχι μόνο τό μέλλον τους αλλά και το πυρήνα της σημασία τους.
Δεν θέλω να σας ζαλίζω με ανάλογα παραδείγματα ή να δώσω τό τίτλο μιας μονοσήμαντης σοφίας στις  φράσεις μου.
Αυτό που μόνο γράφω, είναι αυτό που σκέφτηκα εγώ και αυτό που ένιωσα όταν είδα ψηφιοποιημένα αυτά τα 4 πρωτα τεύχη του περιοδικού που εξέδωσε κάποτε ο ΣΔΥΑ στο μακρινό 1984.
Πολλοί από εμάς, όχι μόνο τότε, δέν τρεχαμε αλλά ἴσως και δεν είχαμε ακούσει τίποτα για αυτό!
Καλώς ή κακώς, μιας και είμαστε και μια μικρή χώρα, αυτός ο σύλλογος ταυτίζεται με την ιστορία του λαικού τρεξίματος στη πατρίδα μας. Και τα πρόσωπα, οι ιστορίες των προσώπων που θα συναντήσετε στις σελίδες του, αυτό περισσότερο από κάθε άλλο, για μένα δείχνουν το μέγεθος αυτής της κοινωνίας του τρεξίματος που συμμετείχαμε ή συμμετέχουμε ή τουλάχιστον την απαρχή της.
Στις σελίδες τους θα τα βρείτε όλα! Το φίλο μου Γιώργο Χίο, τη γυναίκα του Σωτηρία, το γιατρό Ν. Μαρκέα,  η παρέα του Ζαππείου, η παρέα του πεδίου Αρεως κλπ …Αγώνες, ντύσιμο, παπούτσια , Σπάρταθλο, διατροφή, τραυματισμοί, ασκήσεις διατάσεων, πρόγραμμα προπονήσεων,-ακόμη και σταυρόλεξο!-  ό,τι διαβάζετε σήμερα στα σύγχρονα εγχωρια και μη σαιτ, κάτω από το μανδύα “πετυχημένων” προπονητών και “επιστημόνων”…πράγμα που ίσως σας οδηγήσει να αναθεωρήσετε την άποψη σας – αν την έχετε βέβαια- ότι τα πράγματα στο τρέξιμο έχουν προχωρήσει, έχουν εξελιχθεί.(ή πάλι σας οδηγήσει στην άποψη ότι στη χώρα μας μένουν στάσιμα!)
Η δικιά μου άποψη μάλλον δεν έχει σημασία…άλλωστε η δικιά μου άποψη, τώρα που τα ξαναβλέπω, τείνει νά είναι ότι αλλού είναι η πραγματική ουσία του πράγματος….
Κάντε ένα κόπο και ρίξτε μια ματιά κάνοντας κλικ πάνω στην εικόνα του κάθε τεύχους.

http://treximo.sdiathens.gr/

Μοιραστείτε αυτό το Άρθρο

Η σύγχρονη δρομική κοινότητα

Αφήστε μια απάντηση