Αρχική / Επικαιρότητα / Λίγες ημέρες για το επετειακό 35ο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ

Μοιραστείτε αυτό το Άρθρο

Επικαιρότητα

Λίγες ημέρες για το επετειακό 35ο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ

Λίγες ημέρες για το επετειακό 35ο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τον 35o διεθνή αγώνα Υπεραποστάσεων «ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ» που θα διεξαχθεί στις 29 και 30 Σεπτεμβρίου, στη διαδρομή μεταξύ Αθήνας- Σπάρτης μήκους 246 χιλιομέτρων με πολλές συμμετοχές αθλητών και αθλητριών.

35 χρόνια έχουν περάσει από τότε που ο Βρετανός Σμήναρχος της RAF John Foden και η παρέα του, κατάφεραν να αποδείξουν πως ο Ιστορικός Ηρόδοτος, είχε δίκιο όταν στις αναφορές του περιέγραφε, πως, ένας άνθρωπος είναι πράγματι ικανός, να καλύψει 250 χλμ. σε δύο μέρες.

Στο φετινό, επετειακό, «35ο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ» θα πάρουν εκκίνηση 400 αθλητές παγκοσμίου κλάσεως οι οποίοι προέρχονται από 50 χώρες, και από τις 5 ηπείρους της γης. Τόσο ο αυξημένος αριθμός των συμμετοχών, όσο και το υψηλό επίπεδο των αθλητών, ανεβάζουν ψηλά τον πήχη των απαιτήσεων, για τους διοργανωτές του αγώνα. Για τον λόγο αυτό, οι προετοιμασίες για την φετινή επετειακή διοργάνωση του 35ου ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ  ξεκίνησαν εδώ και μήνες.

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες για τον συντονισμό και οργάνωση του αγώνα τους τελευταίους μήνες, όπου ο Πρόεδρος του Διεθνές Συνδέσμου και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου με την τριανταπεντάχρονη εμπειρία τους στην διοργάνωση, όρισαν έμπειρα στελέχη του Συνδέσμου σε όλα τα σημεία ελέγχου του αγώνα, προκειμένου να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια στην απρόσκοπτη τέλεση του.

Πολλοί και επώνυμοι είναι οι αθλητές θα λάβουν μέρος στον αγώνα, όπως ο Ιταλός Πρωταθλητής μεγάλων αποστάσεων Marco Bonfiglio, ο Πορτογάλος Joao Oliveira, ο φιλόδοξος και μαχητικός Τσέχος δρομέας Brunner Radek, και η απίστευτα δυναμική Ουγγαρέζα Lubics Szilvia η οποία επιθυμεί όσο τίποτε άλλο την πρωτιά στον αγώνα, λόγω απουσίας της Aμερικανίδας αθλήτριας Katalyn Nagy. Μεταξύ αυτών θα αγωνιστούν και αρκετοί Έλληνες αθλητές όπως ο Νίκος Σιδερίδης, που στο 34ο Σπάρταθλο τερμάτισε στην πρώτη θέση . Η Γεωργία Μήτσιου η Ελληνίδα δρομέας που πέρυσι εντυπωσίασε με την απόδοσή της, και φέτος θα επιδιώξει έναν καλύτερο χρόνο.

Το επετειακό 35ο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ αναβιώνει έναν άθλο 2500 ετών, του οποίου οι σημερινοί δρομείς τρέχουν πάνω «στα βήματα του Ημεροδρόμου Φειδιππίδη». Ο αγώνας και φέτος τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού.

Για το Γραφείο Τύπου

Παντελής Τζερτζεβέλης

Μοιραστείτε αυτό το Άρθρο

Η σύγχρονη δρομική κοινότητα

Αφήστε μια απάντηση