Αρχική / Επικαιρότητα / 2ος Αυθεντικός Φειδιππίδειος δρόμος Αθήνα-Σπάρτη-Αθήνα

Μοιραστείτε αυτό το Άρθρο

Επικαιρότητα

2ος Αυθεντικός Φειδιππίδειος δρόμος Αθήνα-Σπάρτη-Αθήνα

2016_11_18_feidippidios
Ένας από τους δυσκολότερους αγώνες δρόμου στον οποίο δοκιμάζεται η ανθρώπινη φύση φτάνοντας στο όριο τα ψυχικά, σωματικά και πνευματικά όρια θα διεξαχθεί στις 18 Νοεμβρίου.
Την ημερομηνία αυτή θα δοθεί η εκκίνηση από την Αρχαία Αγορά των Αθηνών στις 17:00 για τον 2ο Αυθεντικό Φειδιππίδειο Δρόμο Αθήνα-Σπάρτη-Αθήνα που διοργανώνει ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Αθηναίοι Δρομείς» σε συνεργασία με τον Φυσιολατρικό Αθλητικό Ορειβατικό Σύνδεσμο (Φ.Α.Ο.Σ.) ενώ τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μαζικού Λαϊκού Αθλητισμού και Υπεραποστάσεων (ΕΟΣΛΜΑ-Υ) και της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Άθλησης για όλους UESpT.
Ο Σύλλογος Ελλήνων Ημεροδρόμων θα συμμετέχει στην διοργάνωση ως τεχνικός σύμβουλος και θα είναι οι σύλλογοι ΣΔΥ ΑΘΗΝΩΝ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΟΔΡΟΜΩΝ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ, ΣΔΥ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ, ΣΎΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ Ν ΠΡΟΑΣΤΕΊΩΝ «ΕΥΚΛΗΣ», ΑΠΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΜΑΡΑΘΩΝΑ, ΕΦΗΡΑΙΟΙ ΩΚΎΠΟΔΕΣ, ΣΕΒΑΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΚΑΙ ΜΑΡΑΘΟΝΟΔΡΟΜΩΝ ΑΡΓΟΛΊΔΑΣ, ΣΔΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΚΑΔΩΝ ΔΡΟΜΕΩΝ, ΑΠΣ ΚΑΛΛΙΣΘΕΝΗΣ και οι ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ ΔΡΟΜΕΙΣ.
Το όριο για την ολοκλήρωση του αγώνα είναι 104 ώρες οπότε αναμένεται ο τερματισμός του τελευταίου δρομέα την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου στις 01:00 π.μ.
ΔΙΑΔΡΟΜΗ
Η διαδρομή θα ακολουθήσει όλο τον αρχαίο δρόμο από Αθήνα – Ελευσίνα – Αρχαία Κόρινθο και εκεί θα ακολουθήσει τον δρόμο προς Αγ. Βασίλειο, Αρχ. Κλεωνές, για να φτάσει στην Αρχαία Νεμέα.
Στην συνέχεια θα ακολουθήσει τη διαδρομή προς Μαλανδρένι, Λύρκεια, Καρυά. θα ανέβει το Αρτεμίσιο (το μοναδικό σημείο που θα παρεκκλίνει από το αρχαίο κατεστραμμένο πλέον- αδιάβατο μονοπάτι που οδηγούσε στο Παρθένιο-Τεγέα) και ακόλουθα θα περάσει από Τεγέα για να μπει πλέον στον δρόμο Τρίπολης-Σπάρτης και να φτάσει στο άγαλμα του Λεωνίδα, στο Στάδιο της Σπάρτης.
Έτσι θα διασφαλιστεί η πιστότερη διαδρομή που προσεγγίζει κατά 95% τη διαδρομή που διέτρεξε ο Αρχαίος Ημεροδρόμος Φειδιππίδης.
Η επιστροφή θα γίνει από τον ίδιο ακριβώς δρόμο ενώ η συνολική απόσταση είναι 490 χλμ.
Οι αιτήσεις συμμετοχής καταχωρούνται  μέχρι 31 Οκτωβρίου 2016 στην ηλεκτρονική διεύθυνση  http://www.athenianrunnersclub.gr/register/
Σχετικά με τις προϋποθέσεις συμμετοχής, την διαδρομή, τα σημεία ελέγχου, την τροφοδοσία και άλλες πληροφορίες θα βρείτε στην προκήρυξη η οποία δημοσιεύεται ΕΔΩ 
ΠΗΓΗ: ΣΕΓΑΣ

Μοιραστείτε αυτό το Άρθρο

Η σύγχρονη δρομική κοινότητα

Αφήστε μια απάντηση