Αρχική / Επικαιρότητα / 2:06:07 o Galen Rupp στην Πράγα

Μοιραστείτε αυτό το Άρθρο

Επικαιρότητα

2:06:07 o Galen Rupp στην Πράγα

2:06:07 o Galen Rupp στην Πράγα

Ο Galen Rupp έχει αμφισβητηθεί έντονα ακόμη και από τους συμπατριώτες του.
Παρότι θεωρείται το νέο μεγάλο όνομα των ΗΠΑ στον μαραθώνιο, έχοντας ένα χάλκινο Ολυμπιακό μετάλλιο και μια νίκη στο Σικάγο, οι επιδόσεις του δεν ήταν έως τώρα ιδιαίτερα πειστικές. Προσθέστε σε αυτό την εγκατάλειψή του πριν λίγες ημέρες στην Βοστώνη, συν το γεγονός ότι “αποφεύγει” να αναμετρηθεί με τα μεγάλα ονόματα του αθλήματος.

Πριν λίγο στον Volksawagen Prague Marathon, ο Αμερικανός έκλεισε αρκετά στόματα, καθώς ήταν ο νικητής και μάλιστα με μία μεγάλη επίδοση, 2:06:07.
Πρόκειται για τον τέταρτο καλύτερο χρόνο όλων των εποχών από Αμερικανό δρομέα, πίσω από τον Ryan Hall (2:04:58 το 2011 στην Βοστώνη) και τον Khalid Khannouchi (2:05:38 και 2:05:56). Αν το πάμε λίγο παραπέρα και αφήσουμε απ’ έξω την “μη-αναγνωρισμένη” (non eligible) από την IAAF επίδοση του Hall, αφού έγινε στην Βοστώνη, ο Rupp θεωρείται ο 2ος γρηγορότερος Αμερικανός μαραθωνοδρόμος. Κι αν λάβουμε υπ’ όψιν πως ο Khannouchi έχει γεννηθεί στο Μαρόκο και πήρε την Αμερικανική υπηκοότητα στα 29 του, τότε ο Rupp έχει αυτή την στιγμή την καλύτερη επίδοση όλων των εποχών από γηγενή Αμερικανό, σε διαδρομή που πληροί τις προυποθέσεις της IAAF.

Για την ιστορία, στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Αιθίοπας Sisay Lemma (2:07:02) και τρίτος ο Κενυάτης Stephen Chemlany (2:09:42).

 

 

 

 

 

Μοιραστείτε αυτό το Άρθρο

Η σύγχρονη δρομική κοινότητα

Αφήστε μια απάντηση