Αρχική / Επικαιρότητα / Lille: Όριο ο Τσάκωνας, γρήγορα προκριματικά Πεσιρίδου, Δουβαλίδης και Βασιλείου

Μοιραστείτε αυτό το Άρθρο

Επικαιρότητα

Lille: Όριο ο Τσάκωνας, γρήγορα προκριματικά Πεσιρίδου, Δουβαλίδης και Βασιλείου

Lille: Όριο ο Τσάκωνας, γρήγορα προκριματικά Πεσιρίδου, Δουβαλίδης και Βασιλείου

Τα προκριματικά στα σπριντ είχε, για πρώτη φορά, το πρόγραμμα της επιπρόσθετης Α’ ημέρας για το Ευρωπαικό πρωτάθλημα ομάδων στη Superleague στη Lille, όπου η Ελλάδα ξεκίνησε τη μάχη για την παραμονή με κύριες αντιπάλους τις Λευκορωσία, Ολλανδία και Τσεχία – με 2 να υποβιβάζονται και την τιμωρημένη Ρωσία.
-> Όλα για τη διοργάνωση

Με κορυφαίο τον Τσάκωνα, στα 8 από τα 10 αγωνίσματα οι Έλληνες αθλητές πήραν από την ενδεκαδα την πρόκριση για την οκτάδα του τελικού.
-> Αποτελέσματα

Ο Λυκούργος Τσάκωνας αρχικά έτρεξε σε 10.39 τα 100μ. τερματίζοντας μαζί με τον Martina που κέρδισε τη σειρά τους, ενώ σε λιγότερο από μιάμιση ώρα μετά ήταν μακράν ο ταχύτερος στα 200μ., κάνοντας 20.33. (->video)

Έτσι πέτυχε και το όριο για το παγκόσμιο πρωτάθλημα κι έγινε ο 15ος από ελληνικής πλευράς που το καταφέρνει, ενώ από δρομικά αγωνίσματα εντός στίβου, μόνο στα 200μ. συμβαίνει, με τον Τσάκωνα και τη Μπελιμπασάκη.

Η Μαρία Μπελιμπασάκη που δεν είχε ιδανική εκκίνηση, μπήκε καλά στη στροφή και τερμάτισε πρώτη στη σειρά της σε 23.27.
Πιο πριν η Γρηγορία Κεραμιδά έτρεξε σε 11.54 και πέρασε τελικό, ενώ Povh και Swoboda ακυρώθηκαν στη σειρά της.

Η Ελισάβετ Πεσιρίδου πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση τρέχοντας σε 13.03 τα 100μ. εμπόδια απέχοντας 5εκ. από το όριο και ήταν 2η στη σειρά της και στο σύνολο πίσω από την Γερμανίδα Dutkiewicz.

Ο Κώστας Δουβαλίδης έκανε 13.54 στα 110μ. εμπόδια, με το όριο να είναι στα 13.48, σε μια δυνατή σειρά, μετά τους Omoregie και Ortega. Δύο φορές έγινε ανάκληση στην επόμενη σειρά και από 2 αθλητές είχαν όπως έδειξε το σύστημα αντιδραση κάτω από 0.100 αλλά τελικα δεν υπήρξε καμία ακύρωση..

Η Κατερίνα Δαλάκα στα 400μ. εμπόδια με 58.09 πέρασε 8η στον τελικό.
Την τελευταία θέση πήρε στο αγώνισμα ο Κώστας Νάκος με 52.14, καθώς και ο Μιχάλης Παππάς στα 400μ. με 48.65 δίνοντας από 1 βαθμό.
Καλή κούρσα έκανε η Ειρήνη Βασιλείου που με 52.52 ήταν 2η στη σειρά της και 4η στο σύνολο.

Στην αρχή του προγράμματος σε εκτός βαθμολόγησης αγώνισμα 100μ. η Μαρία Γάτου έτρεξε σε 11.86.

ΠΗΓΗ: StivoZ.gr

Μοιραστείτε αυτό το Άρθρο

Η σύγχρονη δρομική κοινότητα

Αφήστε μια απάντηση