Αρχική / Θέματα / Δρομικά θέματα / Προπόνηση / Κάθε πότε ξεκούραση?

Κάθε πότε ξεκούραση?

• Αυτό το θέμα έχει 4 απαντήσεις, 2 φωνές και ενημερώθηκε τελευταία φορά 3 έτη, 7 μήνες πριν από τον χρήστη Ανώνυμος.
Επισκόπηση 5 δημοσιεύσεων - 1 έως 5 (από 5 συνολικά)
  • Συντάκτης
    Ανώνυμος
    Ανενεργός

Συντρεχτες καλησπερα !! θα ηθελα τις γνωμες σας σχετικα με την αποκατασταση και την ξεκουραση !!!
    Προσωπικα σε αυτην την περιοδο τρεχω περι τα 50 – 60 χλμ / εβδομαδα συν 1 φορα εβδομαδιαία ενδυναμωση !ΚΑΘΕ ΠΟΣΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΑΤΕ ΜΕΙΩΣΗ ΧΛΜ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟΥ ΟΓΚΟΥ ΚΑΙ ΤΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ???
    Εγω μεχρι στιγμης ανα 3 εβδομαδες ακολουθεί μια τέταρτη με μείωση όγκου 30% (τρεχω 35-40 χλμ) με αντιστοιχη μειωση των ποιοτικων χλμ !

Ολες οι αποψεις δεκτες !! Υγεια σε ολους μας !

• Το θέμα τροποποιήθηκε 3 έτη, 7 μήνες πριν από τον/ην Nikos Pilikas.
    Nikos Pilikas
    Συντονιστής

Ο περιοδισμός στην προπόνηση δεν είναι απλό πράγμα. Αποτελεί μέρος ενός πολύ ευρυτέρου σχεδιασμού.
    Επίσης, μιλάμε να έχει προηγηθεί περίοδος με εντάσεις ή με χτίσιμο βάσης, δηλαδή όγκο;
    Στην περίπτωσή σου Αλέξανδρε, η γνώμη μου είναι να πας στο 5/1 ή και 6/1 τις εβδομάδες, για καλύτερες προσαρμογές.
    Εξαρτάται βέβαια και σε ποιο ακριβώς ερέθισμα δουλεύεις.

Ανώνυμος
    Ανενεργός

Ευχαριστω για την απαντηση σου αρχικα ! οι προπονησεις ειναι ενα τεμπο 8 – 12 χλμ , διαλλειματικες απο 800 εως 1200αρια, ενα-δυο ελευθερα τρεξιματα κι ενα long την κυριακη ! εαν το παω σε 5/1 οπως μου προτεινες, η αντιστοιχη μειωση να ειναι περιπου στο 30 % ??

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

Η γνώμη μου είναι να κρατήσεις ένα 30′ – 35′ tempo (ούτως ή άλλως, αυτή είναι η ενδεδειγμένη διάρκεια μιας προπόνησης στο κατώφλι), 2 ελεύθερα και ένα φαρτλεκάκι. Γενικό κι αόριστο όλο αυτό, βέβαια…

Ανώνυμος
    Ανενεργός

ευχαριστω για την συμβουλη !!!

Επισκόπηση 5 δημοσιεύσεων - 1 έως 5 (από 5 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.